FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
  Rewolucja w systemie komentarzy!
Wersja do druku
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 01-04-2009, 18:31   

Shizuku napisał/a:
Zeg, ale mój pomysł chyba jest lepszy, bo jak jakaś niekompetentna osoba wyśle sobie takiego sms, to idea systemu umrze. Nie sądzisz?

Tak, oczywiście to wymaga dopracowania... Dlatego też na razie program jest włączony w wersji okrojonej. Prawdopodobnie w przyszłości kody będą zawierały kilka trudności ortograficznych lub gramatycznych, które będzie trzeba będzie usunąć przed ich uaktywnieniem.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Velg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 01-04-2009, 18:34   

Ale to rodzi inną trudność - co jeśli osoba wartościowa złamie zabezpieczenie SMSa dla sieciowego trolla?

IMHO kontrola takich poczynań przychodziłaby z wielkim trudem - i w sumie to możemy równie dobrze zrezygnować z testów i liczyć na to, że trollom nie będzie się chciało płacić pięć złotych.

po prostu bisz

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 01-04-2009, 18:40   

To skandal, bynajmniej dla mnie. Przecież to jest zamach na demokrację, istne Chiny. A to, że ktoś chciałby być majteczkami wcale nie powinno być powodem do śmiechu!

PostWysłany: 01-04-2009, 18:45   

Jest to jedynie słuszna droga (czego wyrazem jest bliski czerwonemu styl forum). Pragnę zauważyć, że ostatnio kraje demokratyczne padają na pyszczki, a tymczasem Chińska Republika Ludowa zaledwie troszkę spowolniła swój pęd ku sukcesom. Idziemy tuż za najlepszymi, by wkrótce ich wyprzedzić! :>

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Velg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 01-04-2009, 18:48   

Nie!

Bowiem to jest dopełnienie demokracji, nie jej zaprzeczenie - wprowadzone z aprobatą czytelników. Czytelnicy, uprzednio nie mogący znaleźć własnych opcji... Uprzednio zdradzani przez ich własny brak biegłości językowej... Wreszcie mogą się zadeklarować i wziąć czynny udział w życiu społeczności tanuki.pl! I teraz KAŻDY może dodać swój komentarz.

Toto powinno dobrze przygotowywać do prawdziwych wyborów :P

Jeż płci żeńskiej

Grupy:
AntyWiP
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 01-04-2009, 18:52   

Proponuję wprowadzić kreator postów na forum- na początek 21 szablonów z nazwą serii, 21 dla bohaterów, 21 dla muzyki i grafiki, 21 dla komentowania powyższych.

Numer Gadu-Gadu
1018596

Numer ICQ
Shizuku Płeć:Kobieta
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 01-04-2009, 19:00   

Popieram Velga! Wcześniej wielu użytkowników Tanuki - Anime było szykanowanych przez swój język i często nie mogli przekazać tego co myślą. Nie wolno ich przecież karać za to, że polski nie jest ich mocną stroną. Teraz nikt nie jest pokrzywdzony.

Numer Gadu-Gadu
636349
Shlizer Płeć:Mężczyzna
prawie jak admin =p

PostWysłany: 01-04-2009, 20:02   

No tak.. trzeba myśleć o tych, którzy na maturze w tym roku jako język obcy będą zdawać tajemniczy 'język polski' =)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora

Numer Gadu-Gadu
nie+mam+i+mieć+nie+będę
Descartes
Gość
PostWysłany: 01-04-2009, 20:14   

Albo to jest prima aprilis, albo wlasnie stracilem najlepsza strone o anime...
Powrót do góry
Crofesima Płeć:Kobieta
Captain Narcolepsy

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 01-04-2009, 20:34   

Nowy system komentarzy to świetny pomysł! Pochwalam. Zaoszczędza czas, a także cały ten stres związany z czytaniem całkowicie bezmyślnie napisanych komentarzy.

Oby tak dalej!

PS. Szata graficzna jest przecudowna, tanukowi naczelni graficy (GoNik jak podejrzewam) przeszli samych siebie. Dobór kolorów mistrzowski, a także ta zachowana harmonia między Haro a Pokemonami sprawia, że aż serce się raduje.

Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Achmed Płeć:Mężczyzna
Hurry Starfish ^.^

PostWysłany: 01-04-2009, 21:40   

Komentarze za SMS'y? No sorry, ale to już jest chyba przegięcie.

Po pierwsze, ja osobiście nie mam zamiaru płacić za to, że będę mógł sobie napisać parę słów o anime. To mi już wygląda na wyłudzanie pieniędzy raczej niż na walkę ze spamem. Bo weźmy na logikę, 5 zł za SMS to taki sam wydatek dla trolla jak i dla "genialnego umysłu" jak to ktoś określił kilka postów wcześniej.

Dla mnie te komentarze to raczej taka bardziej rozbudowana ocena. Tak jakbyśmy zaznaczyli "10" w ocenach i porównali ten opis tej dziesiątki to wyjdzie coś całkiem podobnego.

Jeszcze raz apeluję - pomyślcie. Spam to jedno, można z tym walczyć w inny sposób, ale taki to jest chyba najgorszy z możliwych.

Po za tym teraz, żeby nie było zerknąłem sobie na komentarze i wyobraziłem sobie że chcę wyrazić za ich pomocą swoją opinię. I tak się zastanawiam, anime podobało mi się średnio, recenzent uznał za niemal wybitne. Postaci określił jako świetne, fabułę zaskakującą, natomiast o tych elementach mam całkowicie odmienne zdanie, mimo że w kwestii grafiki przyznaję mu racje. No i co mam wybrać?

Nawet jeśli było by coś takiego, to byłby problem z tego znalezieniem, już teraz trzeba się naczytać sporo i jeśli nie zrobisz tego kilka razy to znalezienie "odpowiedniego komentarza" zajmie sporo czasu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
406070
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 01-04-2009, 21:52   

Cytat:
Komentarze za SMS'y? No sorry, ale to już jest chyba przegięcie.

Czemu? Komentarz to forma autopromocji, możliwość pokazania się od najlepszej strony, uzyskania dobrej reputacji. Owszem, wiele osób ma tę możliwość za nic, ale kto wie - może właśnie dlatego, że jest dostępna dla wszystkich (wiadomo - szanujemy to, za co płacimy). Zegarmistrz może tochę się pospieszył z ujawnianiem naszych planów (na razie system jest w fazie wczesnych testów, nie wiadomo czy coś z tego wyjdzie), ale wiesz, osobiście uważam że warto zapłacić za możliwość zamieszczenia komentarza na Tanuki (jak i na każdej innej wartościowej stronie).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 01-04-2009, 21:55   

Odniosę się może do tej walki ze spamem. Otóż dzięki wprowadzeniu systemu smsowego po pierwsze uda się na pewno dużą część komentarzy pochodzących od tzw. "trolli" odsiać. Po drugie, 5 zł za miesiąc to naprawdę nieduża suma. Po trzecie owszem, może niektóre trolle zechcą zapłacić za to, żeby móc pospamować, ale od tego mamy przecież moderację. Chodzi o to, żeby nieco odciążyć ich barki, a nie całkowicie pozbawić pracy.

Także system smsowy spełnia wszystkie założenia i jestem przekonany, że będzie działać doskonale. A wszyscy korzystający z systemu darmowego (czyli PreCoS) też zapewne docenią, jak trafne i mądre słowa zostają dzięki temu systemowi całkowicie legalnie podpisane ich nickiem.

Shizuku Płeć:Kobieta
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 01-04-2009, 22:02   

Właśnie. I nie uważasz, że redaktorzy, którzy odwalają kawał ciężkiej roboty powinni dostawać coś za to? Dotychczas pracowali za darmo, ale nadszedł czas kryzysu. I nie zapominaj, że wykupienie serwera (a Tanuki musi mieć mocny, skoro tyle ma odwiedzin) też nie jest za darmo. Myślę, że jeśli te pięniądze pójdą w rozwój serwisu i do tego przyczynią się do poprawy jakości strony to bardzo dobry pomysł. No i nie zapominajmy o wartości edukacyjnej. Przez to takie trolle dostaną motywacji, aby pisać bardziej po ludzku i zobaczą jak powinny wyglądać dobrze sklecone zdania.

Numer Gadu-Gadu
636349
Shlizer Płeć:Mężczyzna
prawie jak admin =p

PostWysłany: 01-04-2009, 22:27   

Vodh napisał/a:
Chodzi o to, żeby nieco odciążyć ich [moderatorów] barki, a nie całkowicie pozbawić pracy.

No tak.. nie chcemy przecież, żeby nam się zanudzili brakiem roboty na śmierć (internetową)! =) byłoby nudno.. =p

W przyszłości można by całkiem zrobić premium konta.. np. za odpowiednią kwotę można mieć własny awatar, podpis, możliwość komentowania lub oglądania niektórych podstron Tanuki.. =)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora

Numer Gadu-Gadu
nie+mam+i+mieć+nie+będę
Strona 5 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi