Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime - layout |
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 19-05-2005, 12:53
|
|
|
Bianca napisał/a: | ano byloby, ale wtedy juz trzeba nazwy pozmieniac - Eltanin zglaszal ze nie rozpoznaje po japonskich nazwach (ja zreszta tez dla wszytkiego) |
Co za problem wpisać w wyszukiwarce i znaleźć japońską nazwę? Dla chcącego nic trudnego.
Bianca napisał/a: | , i zrobic rozbicie na strony - czy nie daloby sie wykorzystac widoku glownej strony? |
Obecnie - nie. Ale jeśli uogólnię kod sortowania, filtrowania i listowania - powinno dać się wykonać. Co nie znaczy, że jest to łatwe.
Bianca napisał/a: | (speaking of which, czy mozna jakos bezbolesnie przypisac do nazw "japonskie" "angielskie" "polskie", by mozna bylo sobie ustawic w glownej tabelce po tym a nie po glownych nazwach, ktore moze i sa popularne ale sa mieszanka) |
Dla każdego tytułu w bazie JEST przypisany język (a przynajmniej powinien być). Zrobienie z tym czegoś skutecznego jest o tyle trudne, że zbiory tytułów w poszczególnym języków mogą mieć dowolną długość, w tym zerową. To nie jest więc takie proste, jak po prostu wybrać tytuł w innym języku - który tytuł? I co zrobić, jak nie ma żadnego? W głównym listingu dałoby się taką logikę wprowadzić, bo i tak listing główny operuje na wszystkich tytułach z bazy, ale we wszystkich miejscach, gdzie jest potrzebny jeden tytuł do wyświetlenia, gryzie się toto zarówno z założeniem prostoty, jak i powszechnym cachowaniem. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-05-2005, 16:39
|
|
|
ok, ale ile razy mozna szukac tej samej nazwy w kolko?! a sie nie spamieta wszystkiego, nie ma cudu.
natomiast wiesz co, ja bym dala te kolory na razie, bo to jednak nie jest az tak skomplikowane. bo i tak masz na glowie zabawek na pare miesiecy - a ten uklad az tak pilny nie jest, a az sie piosenki i linki wyklaruja, zeby juz ten uklad byl w miare koncowy itp (bo jesli wejdze glosowanie uzytkownikow to w ogole trzeba bedzie cos trzeciego kombinowac, bez sensu |
|
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-05-2005, 09:27
|
|
|
dobra, jestem paskudna, a mozna bez info? za duzo tego 3 poziomy |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-05-2005, 09:28
|
|
|
fajne - jest cała potrzebna informacja, co było i czego jest częścią :) tylko to będzie tanuki.pl XD
<zabiera się za rysowanie random tanuki>
W razie czego, ścigać na GG (ukryty) |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-05-2005, 11:13
|
|
|
Jaki puchatek fajny! *próbuje rozpracować, gdzie ma uszka*
Mnie sie podoba jedno i drugie - i teraz pytanie, czy kiciusia na głównej wymieniamy na jenota, czy nie (albo nie od razu)? |
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 28-05-2005, 11:57
|
|
|
Ika, moge wykorzystac tego zwierzaka? http://mip.and.pl/test2.jpg
O ile oczywiscie chcecie, mnie sie strasznie podoba :) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 28-05-2005, 12:00
|
|
|
Dark Rael - to wygląda naprawdę extra :) A może spróbować dać tego mniejszego stworka zamiast Liny & Co? Czy to będzie nadmiar tanuków? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 28-05-2005, 12:03
|
|
|
^^ Seriś, on jest tak niemożebnie puchaty, że mu tych uszek nie widać XDD
I właśnie, co z kiciusiem, to raz, dwa, myśle jeszcze nad bardziej animowatą wersją, a po trzecie, do tych postaci na stronie można dodać jeszcze ze tanuki z filmu :)
Edit: <po poście AVe>
POPIERAM ^___^!!
I w razie czego krzyczeć, co jeszcze w nim poprawić, żeby lepiej wyglądał :> |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-05-2005, 12:16
|
|
|
<zachwyt mode on> Jesteście wielcy! Wygląda rewelacyjnie, naprawdę. To logo się ślicznie układa, Puchatek pasuje jak ulał, a ten animkowy może faktycznie da sie gdzieś wcisnąć... |
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 28-05-2005, 12:29
|
|
|
IKa, nie dałoby się w to logo wcisnąć jeszcze czegoś? Zwierzaczek jest wspaniały, ale na tym białym tle wygląda dość samotnie. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 28-05-2005, 12:33
|
|
|
ta jest ^^
myślę nad tym właśnie :) |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 28-05-2005, 13:05
|
|
|
Ika-może poprostu tło zielone jak strona?ev, jakieś coś na rodzaj krzaka po lewej umieścić i jakoś by to wygladało...ale sam nei wiem, kai tylko pomysł
a Tanuk fajnie wygląda^^ i faktycznie należało by zmienić kilka postaci z głównej na tanuki:P |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 28-05-2005, 13:11
|
|
|
Jak skończysz logo forum, wyślij mi plik źródłowy. jak będę zmieniał layout forum (jak tylko wystawią mi oceny, gdzieś pod koniec czerwca) to prawdopodobnie będę musiał lekko je przerobić. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 28-05-2005, 13:29
|
|
|
pytanie natury kolorystycznej...
Forum zostaje niebieskie, czy będzie pod kolor strony AT, ewenualnie brązowawe/kawa z mlekiem? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|