Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime - layout |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 15-05-2005, 20:59
|
|
|
przypominam:
wszystko co było emitowane w tv, i wydane na kasetach, tudzież płytach (nie zapominajmy też, że w Australii wypuszczane sa DVD z polskimi napisami XD), ponadto nie przesadzaj, w USA też są wydawane płyty z seriami, więc chyba nie są one bez tłumaczenia.
... ogółem chodzi mi o takie coś : http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=38&page=25 --> tu jest rozwijane jako podstrona do opisu MNR (Tak, uprzedzając pytanie... widzę, że sa tam krzaczki ==') ->ale też chodzi mi o opcję pokaż/ukryj tytuł po <wstaw język>, żeby nie było tych upiornych okienek. |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 16-05-2005, 00:18
|
|
|
Ooo! Ładne. A seriale też będą takie miały? |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 16-05-2005, 00:34
|
|
|
Pewnie. Na razie tylko dla ocen redaktorów, ale jak wprowadzimy oceny użytkowników, będzie można użyć tego samego kodu. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-05-2005, 09:52
|
|
|
Zastanawiam się, czyt to nie jest już trochę zbyt barokowy element. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 16-05-2005, 10:22
|
|
|
Zegarmistrz, w jakim sensie zbyt barokowy?
Jest takie coś na serwisach innych. Poza tym zbyt barokowy byłby gdyby zamiast pasków były gwiazdki. |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 16-05-2005, 14:27
|
|
|
hmm, ten pasek wg mnie wygląda trochę dziwnie na tle całej reszty (i tak nie umiem tego wytłumaczyć) ale przyzwyczaje się szybko^^
swoją droga przydatny ale dał bym tam jakiś limit wyświetlanych pasków, a jak sie na nie najedzie to żeby sie pokazywała reszta, bo chociaż narazie ocen mało jak dojdą uzytkowników to może być po paredziesiąt co będzie równe z nieziemskim rozjeżdzaniem się strony w góre i w dół, o ile nei w prao i lewo (do środka nei wspominając). Mimo to pomysł wydaje mi sie w miare fajny^^ |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 16-05-2005, 14:34
|
|
|
Ryuzoku napisał/a: | swoją droga przydatny ale dał bym tam jakiś limit wyświetlanych pasków, a jak sie na nie najedzie to żeby sie pokazywała reszta, bo chociaż narazie ocen mało jak dojdą uzytkowników to może być po paredziesiąt co będzie równe z nieziemskim rozjeżdzaniem się strony w góre i w dół, o ile nei w prao i lewo(...) |
CO? Chyba nic nie zrozumiałeś. Pasków było, jest i będzie dziesięć, bo jest dokładnie dziesięć możliwych ocen. W poziomie są skalowane proporcjonalnie, więc to też nie jest problem.
Edit: dodałem tekst informacyjny widoczny po wskazaniu danego paska myszką. |
Ostatnio zmieniony przez tilk dnia 16-05-2005, 14:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 16-05-2005, 14:38
|
|
|
Tilk-aha, no to racja nei zrozumiałem do końca, mój błąd^^"
a Ika-wg mnie gwiazdki będą wyglądały troche bezsensu bo wtedy trzeba by zaokraglać ocenę, co w przypadku pasków nei jest konieczne to raz, a dwa to to że paski są bardziej z takimi wynikami kojarzone, wg mnie są do tego celu lepsze... |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 16-05-2005, 15:06
|
|
|
Ryu, dokładnie o to mi chodzi :) paski są najlepszym rozwiązaniem, zwłaszcza, że są prawie wszędzie- nie spotkałam się z sewisem, który miałby coś innego ^^' i nie sądzę, żeby był to "barokowy element" XD |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-05-2005, 09:40
|
|
|
Tilk -> PLEASE oznacz w redakcyjnym kolorem ocenione/nieocenione anime. Bo nowe tytuly dochodza, a ja nie pamietam na bank czy wszystko ze starych przegladalam...... bardzo ladnie prosze..... |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 19-05-2005, 10:36
|
|
|
OK, pomyślę nad lepszym rozwiązaniem, obecne jest i tak tylko prowizorką. Może osobna lista, ale z podziałem na ocenione i nieocenione? |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-05-2005, 11:49
|
|
|
chyba nie ma sensu - oceny ocenami, ale tym reckom sie jeszcze inne rzeczy robi (obrazki, technikalia, piosenki, recenzje, a potem - linki, aternatywne itp), wiec musi byc lista z mozliwoscia podania ww.... |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 19-05-2005, 12:08
|
|
|
Więc pomysł z kolorem też nieszczególnie dobry, bo za pomocą koloru nie przekaże się większej ilości informacji. Najlepiej byłoby chyba wprowadzić tabelkę, w której kolumnach byłyby informacje na temat poszczególnych elementów. I dać możliwość sortowania według tych kolumn. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-05-2005, 12:15
|
|
|
ano byloby, ale wtedy juz trzeba nazwy pozmieniac - Eltanin zglaszal ze nie rozpoznaje po japonskich nazwach (ja zreszta tez dla wszytkiego), i zrobic rozbicie na strony - czy nie daloby sie wykorzystac widoku glownej strony?
(speaking of which, czy mozna jakos bezbolesnie przypisac do nazw "japonskie" "angielskie" "polskie", by mozna bylo sobie ustawic w glownej tabelce po tym a nie po glownych nazwach, ktore moze i sa popularne ale sa mieszanka) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|