FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 15, 16, 17  Następny
  Tanuki Anime - layout
Wersja do druku
IKa Płeć:Kobieta

Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 15-05-2005, 20:59   

przypominam:
wszystko co było emitowane w tv, i wydane na kasetach, tudzież płytach (nie zapominajmy też, że w Australii wypuszczane sa DVD z polskimi napisami XD), ponadto nie przesadzaj, w USA też są wydawane płyty z seriami, więc chyba nie są one bez tłumaczenia.

... ogółem chodzi mi o takie coś : http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=38&page=25 --> tu jest rozwijane jako podstrona do opisu MNR (Tak, uprzedzając pytanie... widzę, że sa tam krzaczki ==') ->ale też chodzi mi o opcję pokaż/ukryj tytuł po <wstaw język>, żeby nie było tych upiornych okienek.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 15-05-2005, 22:25   

W okienku statystyk pojawiły się kolorowe paski.
http://wanime.czad.org/strony/redakcja/1/oceny
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 16-05-2005, 00:18   

Ooo! Ładne. A seriale też będą takie miały?

Numer Gadu-Gadu
3869750

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 16-05-2005, 00:34   

Pewnie. Na razie tylko dla ocen redaktorów, ale jak wprowadzimy oceny użytkowników, będzie można użyć tego samego kodu.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 16-05-2005, 09:52   

Zastanawiam się, czyt to nie jest już trochę zbyt barokowy element.

Numer Gadu-Gadu
1271088

Grupy:
WIP
PostWysłany: 16-05-2005, 10:22   

Zegarmistrz, w jakim sensie zbyt barokowy?
Jest takie coś na serwisach innych. Poza tym zbyt barokowy byłby gdyby zamiast pasków były gwiazdki.
Powrót do góry
Ryuzoku Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 16-05-2005, 14:27   

hmm, ten pasek wg mnie wygląda trochę dziwnie na tle całej reszty (i tak nie umiem tego wytłumaczyć) ale przyzwyczaje się szybko^^
swoją droga przydatny ale dał bym tam jakiś limit wyświetlanych pasków, a jak sie na nie najedzie to żeby sie pokazywała reszta, bo chociaż narazie ocen mało jak dojdą uzytkowników to może być po paredziesiąt co będzie równe z nieziemskim rozjeżdzaniem się strony w góre i w dół, o ile nei w prao i lewo (do środka nei wspominając). Mimo to pomysł wydaje mi sie w miare fajny^^
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 16-05-2005, 14:34   

Ryuzoku napisał/a:
swoją droga przydatny ale dał bym tam jakiś limit wyświetlanych pasków, a jak sie na nie najedzie to żeby sie pokazywała reszta, bo chociaż narazie ocen mało jak dojdą uzytkowników to może być po paredziesiąt co będzie równe z nieziemskim rozjeżdzaniem się strony w góre i w dół, o ile nei w prao i lewo(...)

CO? Chyba nic nie zrozumiałeś. Pasków było, jest i będzie dziesięć, bo jest dokładnie dziesięć możliwych ocen. W poziomie są skalowane proporcjonalnie, więc to też nie jest problem.

Edit: dodałem tekst informacyjny widoczny po wskazaniu danego paska myszką.

Ostatnio zmieniony przez tilk dnia 16-05-2005, 14:39, w całości zmieniany 1 raz

Numer Gadu-Gadu
1543661
Ryuzoku Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 16-05-2005, 14:38   

Tilk-aha, no to racja nei zrozumiałem do końca, mój błąd^^"
a Ika-wg mnie gwiazdki będą wyglądały troche bezsensu bo wtedy trzeba by zaokraglać ocenę, co w przypadku pasków nei jest konieczne to raz, a dwa to to że paski są bardziej z takimi wynikami kojarzone, wg mnie są do tego celu lepsze...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Grupy:
WIP
PostWysłany: 16-05-2005, 15:06   

Ryu, dokładnie o to mi chodzi :) paski są najlepszym rozwiązaniem, zwłaszcza, że są prawie wszędzie- nie spotkałam się z sewisem, który miałby coś innego ^^' i nie sądzę, żeby był to "barokowy element" XD
Powrót do góry
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 19-05-2005, 09:40   

Tilk -> PLEASE oznacz w redakcyjnym kolorem ocenione/nieocenione anime. Bo nowe tytuly dochodza, a ja nie pamietam na bank czy wszystko ze starych przegladalam...... bardzo ladnie prosze.....
Powrót do góry

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 19-05-2005, 10:36   

OK, pomyślę nad lepszym rozwiązaniem, obecne jest i tak tylko prowizorką. Może osobna lista, ale z podziałem na ocenione i nieocenione?

Numer Gadu-Gadu
1543661
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 19-05-2005, 11:49   

chyba nie ma sensu - oceny ocenami, ale tym reckom sie jeszcze inne rzeczy robi (obrazki, technikalia, piosenki, recenzje, a potem - linki, aternatywne itp), wiec musi byc lista z mozliwoscia podania ww....
Powrót do góry

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 19-05-2005, 12:08   

Więc pomysł z kolorem też nieszczególnie dobry, bo za pomocą koloru nie przekaże się większej ilości informacji. Najlepiej byłoby chyba wprowadzić tabelkę, w której kolumnach byłyby informacje na temat poszczególnych elementów. I dać możliwość sortowania według tych kolumn.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 19-05-2005, 12:15   

ano byloby, ale wtedy juz trzeba nazwy pozmieniac - Eltanin zglaszal ze nie rozpoznaje po japonskich nazwach (ja zreszta tez dla wszytkiego), i zrobic rozbicie na strony - czy nie daloby sie wykorzystac widoku glownej strony?

(speaking of which, czy mozna jakos bezbolesnie przypisac do nazw "japonskie" "angielskie" "polskie", by mozna bylo sobie ustawic w glownej tabelce po tym a nie po glownych nazwach, ktore moze i sa popularne ale sa mieszanka)
Powrót do góry
Strona 7 z 17 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 15, 16, 17  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi