Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime - Komentarze czytelników |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-07-2006, 12:53
|
|
|
Wady - mała grupa odbiorców. Felietony chętnie bym popisał, tylko, że wątpie, by dla trzech osób miało to sens. Widziałem już forum, gdzie to rozwiązano w ten sposób (dnd.pl) i - mimo, że ma ono dużo więcej userów niż my - uważam, że takie rozwiązanie mija się z celem i pogłębia tylko zjawisko hermetyzowania się forum. Dodatkowo służy tam głównie do flamowania. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-07-2006, 12:57
|
|
|
a co to za roznica? jesli podpiac to do T:A tak samo jak podpinamy najnowsze recenzje/piosenki/komentarze to nie bedzie sie to niczym roznilo od wlasnej strony - do ktorej nie mamy nadzienia. a forum z 10 felietonami wyglada mniej glupio niz baza z 10 felietonami |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 29-07-2006, 13:05
|
|
|
Przyczym dział publicystyki ma szanse rozwojowe - choćby w ten sposób, że można pisać nowe felietony, może trafi się jakiś wywiad albo coś innego i w przyszłości może się przydać. Forum z felietonami szans rozwoju nie ma. W takim wypadku felietony to tylko egzotyczny wykwit pokroju multiświata, pisane cały czas do tej samej grupy wzajemnej adoracji.
Co więcej - nie uważam, by była nam potrzeba jakaś gigantyczna ilość felietonów. To tylko narzędzie pomocnicze, dodatkowa atrakcja używana głównie w wypadku zaistnienia szczególnej okazji / potrzeby / święta, a nie coś, co trzeba koniecznie nadziać setką tysięcy artykułów. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-07-2006, 13:19
|
|
|
sam sobie przeczysz.
jesli to ma byc dodatkowa atrakcja od swieta to czemu nie na forum? bo jesli okazja bedzie to ludzie wejda i przeczytaja
a z dzialem publicystyki jest 1 problem: brak nam do niego programisty. bo wszyscy ktorych mamy sa nieco zajeci innymi rzeczami. troche bardziej pilnymi i waznymi niz stawianie kawalka bazy, wygladu i innych do 2-3 tekstow.
przy czym uwaga: ja nie mowie nie robic tego NIGDY, ja mowie najpierw zrobic dzial na forum i zobaczyc co z tego wyjdzie - chociazby czy ludzie faktycznie beda do tego cos pisac. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 29-07-2006, 13:39
|
|
|
Cytat: | jesli to ma byc dodatkowa atrakcja od swieta to czemu nie na forum? bo jesli okazja bedzie to ludzie wejda i przeczytaja |
Bo forum odwiedza może ze 100 tych samych osób, a Tanuki Anime 30 tysięcy?
Bo sobie ludzie nie wejdą i nie przeczytają, bo im się nie będzie chciało?
Bo można wykorzystać wzorce, które działają na X popularnych serwisów, zamiast forsować własny, nader niepewny pomysł?
Bianca napisał/a: | a z dzialem publicystyki jest 1 problem: brak nam do niego programisty. bo wszyscy ktorych mamy sa nieco zajeci innymi rzeczami. troche bardziej pilnymi i waznymi niz stawianie kawalka bazy, wygladu i innych do 2-3 tekstow. |
A nie można użyć takiego modułu jak do piosenek?
Cytat: |
przy czym uwaga: ja nie mowie nie robic tego NIGDY, ja mowie najpierw zrobic dzial na forum i zobaczyc co z tego wyjdzie - chociazby czy ludzie faktycznie beda do tego cos pisac. |
Gwarantuje ci, że na forum ludzie nie będą do tego pisać. Z prostej przyczyny - bo osoba, której najbardziej na całym pomyśle nie potrzebuje aż tak desperacko poklasku, żeby pisać artykuł dla 3 osób. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 29-07-2006, 13:44
|
|
|
oki, cicho tam na górze:)
doprecyzujmy:
1) nowy dział na forum - "publicystyka" Cytat: | gdzie tylko wybrani userzy - uznani przez GTWNF za 'feliestonistów' - mogliby tworzyć nowe wątki-felietony |
2) linki do niego podpięte np pod Komentarzami, albo pod newsami jak ich będzie więcej
3) możliwość pisania z gościa (jak na ACP)
Praca:
- stworzenie nowego działu
- podpięcie linków
- sprawdzanie literówek (moge być ja - i tak ostatnio tylko to robię)
ja jestem za - zresztą patrząc na co poniektóre tematy one same już wygladają jak mini felietony. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 29-07-2006, 20:23
|
|
|
Zeg, zapomniało ci się o czymś całkiem ważnym: problem podpięcia pod wysoko-oglądalnego Tanuka można banalnie łatwo spławić - nic nie stoi np. naprzeciw temu, żeby obciąć w layu głównego tanuka listę "ostatnio na forum", i zamiast tego dać 3-pozycyjną listę "ostatnie felietony".
Efekt będzie ten sam, co stworzenia nowego kawałka bazy, kogo zainteresuje to kliknie i przeczyta.
Porąbało ci się też coś z widocznością - forum jest indeksowane przez searchboty równie często jak główny tanuk, a do przeglądania nie trzeba się przecież logować. Wejść i przeczytać bez tworzenia własnego konta każdy może, więc nie wiem skąd ci się wzięła ta hermetyczność. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 29-07-2006, 20:34
|
|
|
wa-totem napisał/a: | żeby obciąć w layu głównego tanuka listę "ostatnio na forum", i zamiast tego dać 3-pozycyjną listę "ostatnie felietony" |
Tego nie powinniśmy robić. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 29-07-2006, 21:41
|
|
|
Nie powinniśmy. Ale od biedy możnaby troszkę wydłużyć główną, na przykład o dwie ostatnio dodane recenzje, i miejsce by się znalazło. |
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-07-2006, 21:48
|
|
|
albo o reklamy google..... |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 30-07-2006, 14:07
|
|
|
Bianca napisał/a: | albo o reklamy google..... |
Raczej o reklamy Google. Publicystyke proponowałbym dawać albo jak recenzje, albo jak ten link na główne "O komentarzach słów kilka". |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-07-2006, 09:26
|
|
|
Obiwanshinobi napisał/a: | blue napisał/a: | no moze autor przesadzil z tym ze to moze kogos wzruszyc(...)Wiele ich decyzji i zachowan jest nielogicznych i wrecz skrajnie idiotycznytch, no ale to niestety norma w wielu anime. |
Mnie Eureka seveN wzruszyła nie raz i nie dwa, więc nie przesadziłem. A Ty ile odcinków widziałeś, dorosły człowiecze? "Zachowania nielogiczne i idiotyczne" nie tylko w anime, ale i w prawdziwym życiu są dość powszechne, więc to akurat nie wyklucza realizmu. |
Ja się z nim zastrzelę... Co to jest, jak nie początek pyskówki, w dodatku w odpowiedzi na komentarz wyrażający opinię komentującego o serii, nie o recenzji?! Poleciało, a najgorsze, że na pewno ten facet będzie ze mną zawzięcie dyskutował. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 31-07-2006, 09:41
|
|
|
Czy Bianca, albo ktoś, ma tę serię? Interesowałem się nią już dawniej, a może nawet alternatywa się udałoby napisać;). |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 31-07-2006, 09:55
|
|
|
A ja wczoraj przebiłem się przez spory kawałek saikano, i mam ochotę napisać artykulik porównujący Saikano i Iriyę.
Przy okazji zjadę saikano bez litości za plastikowość, nieautentyczność i brak treści... >_>
To jak, robimy ten dział publicystyczny na forum? Na górze, pod Tanuki.pl? |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 31-07-2006, 11:02
|
|
|
Niech ktoś zamorduje tego faceta od Eureki. Błagam... _^_ Byle skutecznie. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|