FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 56, 57, 58  Następny
  Tanuki Anime - Komentarze czytelników
Wersja do druku
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 29-07-2006, 12:53   

Wady - mała grupa odbiorców. Felietony chętnie bym popisał, tylko, że wątpie, by dla trzech osób miało to sens. Widziałem już forum, gdzie to rozwiązano w ten sposób (dnd.pl) i - mimo, że ma ono dużo więcej userów niż my - uważam, że takie rozwiązanie mija się z celem i pogłębia tylko zjawisko hermetyzowania się forum. Dodatkowo służy tam głównie do flamowania.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 29-07-2006, 12:57   

a co to za roznica? jesli podpiac to do T:A tak samo jak podpinamy najnowsze recenzje/piosenki/komentarze to nie bedzie sie to niczym roznilo od wlasnej strony - do ktorej nie mamy nadzienia. a forum z 10 felietonami wyglada mniej glupio niz baza z 10 felietonami
Powrót do góry

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 29-07-2006, 13:05   

Przyczym dział publicystyki ma szanse rozwojowe - choćby w ten sposób, że można pisać nowe felietony, może trafi się jakiś wywiad albo coś innego i w przyszłości może się przydać. Forum z felietonami szans rozwoju nie ma. W takim wypadku felietony to tylko egzotyczny wykwit pokroju multiświata, pisane cały czas do tej samej grupy wzajemnej adoracji.

Co więcej - nie uważam, by była nam potrzeba jakaś gigantyczna ilość felietonów. To tylko narzędzie pomocnicze, dodatkowa atrakcja używana głównie w wypadku zaistnienia szczególnej okazji / potrzeby / święta, a nie coś, co trzeba koniecznie nadziać setką tysięcy artykułów.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 29-07-2006, 13:19   

sam sobie przeczysz.

jesli to ma byc dodatkowa atrakcja od swieta to czemu nie na forum? bo jesli okazja bedzie to ludzie wejda i przeczytaja

a z dzialem publicystyki jest 1 problem: brak nam do niego programisty. bo wszyscy ktorych mamy sa nieco zajeci innymi rzeczami. troche bardziej pilnymi i waznymi niz stawianie kawalka bazy, wygladu i innych do 2-3 tekstow.

przy czym uwaga: ja nie mowie nie robic tego NIGDY, ja mowie najpierw zrobic dzial na forum i zobaczyc co z tego wyjdzie - chociazby czy ludzie faktycznie beda do tego cos pisac.
Powrót do góry

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 29-07-2006, 13:39   

Cytat:
jesli to ma byc dodatkowa atrakcja od swieta to czemu nie na forum? bo jesli okazja bedzie to ludzie wejda i przeczytaja

Bo forum odwiedza może ze 100 tych samych osób, a Tanuki Anime 30 tysięcy?
Bo sobie ludzie nie wejdą i nie przeczytają, bo im się nie będzie chciało?
Bo można wykorzystać wzorce, które działają na X popularnych serwisów, zamiast forsować własny, nader niepewny pomysł?

Bianca napisał/a:
a z dzialem publicystyki jest 1 problem: brak nam do niego programisty. bo wszyscy ktorych mamy sa nieco zajeci innymi rzeczami. troche bardziej pilnymi i waznymi niz stawianie kawalka bazy, wygladu i innych do 2-3 tekstow.

A nie można użyć takiego modułu jak do piosenek?

Cytat:

przy czym uwaga: ja nie mowie nie robic tego NIGDY, ja mowie najpierw zrobic dzial na forum i zobaczyc co z tego wyjdzie - chociazby czy ludzie faktycznie beda do tego cos pisac.

Gwarantuje ci, że na forum ludzie nie będą do tego pisać. Z prostej przyczyny - bo osoba, której najbardziej na całym pomyśle nie potrzebuje aż tak desperacko poklasku, żeby pisać artykuł dla 3 osób.

Numer Gadu-Gadu
1271088
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 29-07-2006, 13:44   

oki, cicho tam na górze:)

doprecyzujmy:
1) nowy dział na forum - "publicystyka"
Cytat:
gdzie tylko wybrani userzy - uznani przez GTWNF za 'feliestonistów' - mogliby tworzyć nowe wątki-felietony

2) linki do niego podpięte np pod Komentarzami, albo pod newsami jak ich będzie więcej
3) możliwość pisania z gościa (jak na ACP)

Praca:
- stworzenie nowego działu
- podpięcie linków
- sprawdzanie literówek (moge być ja - i tak ostatnio tylko to robię)
ja jestem za - zresztą patrząc na co poniektóre tematy one same już wygladają jak mini felietony.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 29-07-2006, 20:23   

Zeg, zapomniało ci się o czymś całkiem ważnym: problem podpięcia pod wysoko-oglądalnego Tanuka można banalnie łatwo spławić - nic nie stoi np. naprzeciw temu, żeby obciąć w layu głównego tanuka listę "ostatnio na forum", i zamiast tego dać 3-pozycyjną listę "ostatnie felietony".
Efekt będzie ten sam, co stworzenia nowego kawałka bazy, kogo zainteresuje to kliknie i przeczyta.
Porąbało ci się też coś z widocznością - forum jest indeksowane przez searchboty równie często jak główny tanuk, a do przeglądania nie trzeba się przecież logować. Wejść i przeczytać bez tworzenia własnego konta każdy może, więc nie wiem skąd ci się wzięła ta hermetyczność.

Numer Gadu-Gadu
3869750

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 29-07-2006, 20:34   

wa-totem napisał/a:
żeby obciąć w layu głównego tanuka listę "ostatnio na forum", i zamiast tego dać 3-pozycyjną listę "ostatnie felietony"

Tego nie powinniśmy robić.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 29-07-2006, 21:41   

Nie powinniśmy. Ale od biedy możnaby troszkę wydłużyć główną, na przykład o dwie ostatnio dodane recenzje, i miejsce by się znalazło.

Numer Gadu-Gadu
1051667
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 29-07-2006, 21:48   

albo o reklamy google.....
Powrót do góry

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 30-07-2006, 14:07   

Bianca napisał/a:
albo o reklamy google.....

Raczej o reklamy Google. Publicystyke proponowałbym dawać albo jak recenzje, albo jak ten link na główne "O komentarzach słów kilka".

Numer Gadu-Gadu
1271088
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 31-07-2006, 09:26   

Obiwanshinobi napisał/a:
blue napisał/a:
no moze autor przesadzil z tym ze to moze kogos wzruszyc(...)Wiele ich decyzji i zachowan jest nielogicznych i wrecz skrajnie idiotycznytch, no ale to niestety norma w wielu anime.

Mnie Eureka seveN wzruszyła nie raz i nie dwa, więc nie przesadziłem. A Ty ile odcinków widziałeś, dorosły człowiecze? "Zachowania nielogiczne i idiotyczne" nie tylko w anime, ale i w prawdziwym życiu są dość powszechne, więc to akurat nie wyklucza realizmu.

Ja się z nim zastrzelę... Co to jest, jak nie początek pyskówki, w dodatku w odpowiedzi na komentarz wyrażający opinię komentującego o serii, nie o recenzji?! Poleciało, a najgorsze, że na pewno ten facet będzie ze mną zawzięcie dyskutował.

Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 31-07-2006, 09:41   

Czy Bianca, albo ktoś, ma tę serię? Interesowałem się nią już dawniej, a może nawet alternatywa się udałoby napisać;).

wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 31-07-2006, 09:55   

A ja wczoraj przebiłem się przez spory kawałek saikano, i mam ochotę napisać artykulik porównujący Saikano i Iriyę.
Przy okazji zjadę saikano bez litości za plastikowość, nieautentyczność i brak treści... >_>

To jak, robimy ten dział publicystyczny na forum? Na górze, pod Tanuki.pl?

Numer Gadu-Gadu
3869750
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 31-07-2006, 11:02   

Niech ktoś zamorduje tego faceta od Eureki. Błagam... _^_ Byle skutecznie.

Numer Gadu-Gadu
1051667
Strona 9 z 58 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 56, 57, 58  Następny
Odpowiedz do tematu