Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime - Komentarze czytelników |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-07-2007, 22:24
|
|
|
FLCL
Mel : 24.07.2007 21:03:13 (83.27.151.48)
Re: Najgorsze anime ! Cytat: | flcl napisał/a: | Niestety to anime to porażka a recenzja kompletnie bez sensu. Mi się ani trochę nie podobało więc ocena 3/10. | Dzięki ci kolego, wielkie dzięki! Cenie takie opinie jak twoje. Świadczą, że krzywa Gaussa ma zastosowanie zawsze.
Swoją drogą, co to znaczy, że recenzja jest bez sensu, możesz mnie oświecić. Bo chyba ta co jest spełnia swoje zadanie, nie? |
|
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 30-07-2007, 17:49
|
|
|
lola : 30.07.2007 16:20:49 (193.111.236.16)
yatta yatta yattaman!
Komentarz do recenzji "Yattaman"
Cytat: | Yattaman rządzi! Autorka recenzji to chyba ta sama pani od tinky-winky'ego podejrzewam… |
Poor Serika...
Sayak : 30.07.2007 16:55:45 (83.21.76.207)
Małe info
Komentarz do recenzji "Zero no Tsukaima"
Cytat: | Mam małe i ciekawe info dla fanów tej serii wyszedł drógi sezon Zero no Tsukaima – Futatsuki no Kishi. |
...Nie ma to jak oświecić maluczkich...
winry-alone : 30.07.2007 17:51:22 (83.21.160.79)
hmmm...
Komentarz do recenzji "Inukami"
Cytat: | Właśnie przeczytłam i recenzje i komentarze… Sama osobiście, cztałam tylko mangę i to tylko 2 tomy po angielsku… Manga dosć ciekawa i teraz po przeczytaniu komentarzy które raczej zachęcają a nie odwrotnie, to chyba się jestek skuszę ^^ |
A poza tym czytałam, że zupa pomidorowa jest smaczna, więc chcę was wszystkich poinformować, że zamierzam zjeść ją na obiad! |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-08-2007, 11:35
|
|
|
Kuba : 1.08.2007 12:11:19 (83.28.171.155)
Super!!
Komentarz do recenzji "Mahoromatic: Motto Utsukushiimono"
Cytat: | Pierwsza seria tego anime była super!!!! Drugą już miałem oglądać , ale nigdzies nie moge napisów znaleźć :/. Na animesub są do innych wersji. |
OK... And your point is? |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-08-2007, 12:23
|
|
|
W zasadzie to nie o komentarzach, ale... Jakiś palant ma manie dawania jedynki każdej serii, jakiej recenzja się na Tanuki pojawi. Nie wiem co to za jeden, ale chyba się idiocie nudzi. Nie dałoby się go jakoś odstrzelić? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-08-2007, 13:24
|
|
|
To było już dyskutowane i nie da się z tym nic zrobić. Jak sądzę, system liczenia średniej musi to po prostu bilansować, a możliwe, że już np. odsiewa pojedyncze skrajne głosy - ale to już pytanie do Tilka. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 02-08-2007, 13:36
|
|
|
eR : 2.08.2007 13:49:46 (83.5.87.76)
Shinobi ??
Komentarz do recenzji "Basilisk: Kouga Ninpou Chou"
Cytat: | A mi to żywo przypomina (z opisu bo anime nie oglądałem) film Shinobi – nomen omen japański :). Z opisu widzę kilka drobnych różnic. W filmie zamiast 20 wojowników z każdego klanu było tylko 5, a i para Oboro i ten koleś jak mu tam eee… nie ważne swój związek trzymali w tajemnicy. A tak w ogóle filmu nie polecam, chyba, że chcecie zobaczyć jak przerobili anime na film z aktorami. Ogólnie 2 godziny nudy :) |
Obejrzyjcie. Anime. Zanim. Zaczniecie. Komentować! |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-08-2007, 12:51
|
|
|
O dziwo komentarz ma sens, choć znikomy. Shinobi to remake Basilisk, tyle, że z aktorami. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 03-08-2007, 13:27
|
|
|
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/804/komentarze/#coid5815
Wychrzaniłem kolejny czepialski komentarz do Soul Lin Sayaka vel Erycusa, który uwziął się na mnie za Soul Linka. Bosz, kolejny wielbiciel szmiry pokroju EL... =__=''
W skrócie - wymyślił, że napisałem, że recenzuję tylko takie anime, których NIE widziałem... roflmao.
Ponieważ cały koment był pytaniem o jedną z moich wypowiedzi, zamiast śmiecić zedytowałem swój własny tekst tak by absolutnie nie było wątpliwości, a jego wywaliłem, zgodnie z zasadą że komentarze to nie miejsce na dyskusję, a zwłaszcza nie o recenzencie i jego metodach - ciekawe kiedy wreszcie przyjdzie mu do głowy założenie wątku na forum (i odkrycie, że jest jedynym kto ma ochotę w nim się wypowiadać). |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-08-2007, 13:49
|
|
|
Widziałam i faktycznie, czytanie ze zrozumieniem by mu się przydało. Choć oczywiście podejrzewam, że czepia się słówek... Nie wywalałam sama, bo chciałam pokazać Tobie do decyzji.
Anyway offtop: Erycus na forum właśnie poprosił o zmianę nicka na Sayak, co też wykonałam - przeciwwskazań nie było. |
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 04-08-2007, 19:32
|
|
|
Co prawda wątpię by wymagało to zachowania dla potomności, ale jako że ja to wyrzucam, bez uprzedniej konsultacji z kimkolwiek, muszę zachować to jako...hm...dokument. Żeby Avellana, jak wróci mogła mnie ukatrupić, jak zobaczy, że coś źle wyrzuciłam.
magna : 4.08.2007 19:01:10 (83.22.138.81)
buuu
Komentarz do recenzji "Legend of Duo"
Cytat: |
Obejrzałam to anime chyba 2 razy na AXN i przyznam że wystarczyły mi aby ogarnąć fabułę i bohaterów..
Paradoksalnie kiedy zdecyduje się obejrzeć kolejny odcinek to Zieg nadal będzie kochał ludzi..
Serce się kraje – naprawdę, dlatego jednocze się w bólu z wszystkimi którzy nie lubią tego anime – podobnie jak i ja, i gardzę wszystkimi którzy uważają że w gruncie rzeczy Legend of Duo jest fajne.. Wracajcie z powrotem na drzewo do ery Czarodziejek z Księżyca… |
magna : 4.08.2007 19:45:42 (83.22.138.81)
yeee
Komentarz do recenzji "Ghost in the Shell"
Cytat: | Pierwszy pełnometrażowy Ghost – początek mojej drogi..
Pamiętam jakie zrobił na mnie wrażenie… Nie żałuje tych 150 zł wydanych za I sezon Stand Alone Complex.. Za każdym razem gdy otwieram lodówkę przyglądam się tej cudownej naklejce 3D którą wspaniałomyślne IDG dorzuciło do płytek.. Cudowny sex czy ciężarówka spirytusu nie jest w stanie dać wam takiej dawki emocji jaką oferuje GITS, więc ruszcie dupy i sprawcie sobie własnego… 9 |
Jeśli zagląda tu jeszcze ktoś z redakcji to bardzo bym prosiła o opinię co do prawidłowości mojej decyzji. I o podawanie ewentualnych kandydatów do dalszej egzekucji.
Czy komentarz Lisu o Onegai Teacher też się kwalifikuje "do wyrzucenia"? Ja bym wyrzuciła, zdaje się mi pozbawiony treści... |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 05-08-2007, 14:37
|
|
|
Mel: IMO oba nadawały się pod siekierę, pierwszy za postawę, drugi za wulgaryzmy.
Cytat: | Angelos : 5.08.2007 13:50:00
DB AF
To wkoncu powstala ta seria? Bo ja juz sama nie wiem kiedys mi sie obilo ze ma powstac nowa seria DB ale nie bylo nic pewnego. A na tej waszej streonce na poczatku piszecie ze nie powstala a zachwile opisujecie dalsze losy DB to jak to wkoncu jest ?? Powstala nastepna czesc czy nie ?? | Dziecko, przeczytaj wytłuszczony nagłówek...? =__= |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 06-08-2007, 20:36
|
|
|
Chrno Crusade
Songo! : 6.08.2007 00:41:45 (83.26.104.211)
Anime przepękne, recenzja do d**** Cytat: | Uważam że anime jest przepiękne, super, extra! Moje drugie ulubione anime! Ten co pisał tą recenzję to niezły dzieciak! DZIECIAK! Bo NIE zrozumiał sensu tego anime… Bo nad nim trzeba pomyśleć, nie jest płytkie, co wszystko mamy na wierzch wystawione!
Proponuje żeby ktoś kto NIE jest dzieciakiem i zrozumiał to anime NAPISAŁ TĄ RECENZJĘ JESZCZE RAZ!
(przez tą denną recenzję nienawidzę tej strony i unikam jakichkolwiek recenzji stąd >< Bo po tej jednej przekonałam się że to po prostu śmiech co tu wypisujecie)
Napiszcie tą recenzje JESZCZE raz!
Pozdrawiam, Sayonara^^ | I szerokiej drogi, dziadku...
<podaje Serisi grzechotkę o kształcie młotka>
Onegai Teacher
Liquid : 6.08.2007 19:05:07 (83.21.162.82)
Re: średnie, ale...
Cytat: | Cytat: | nuito : 6.08.2007 11:54:11 (83.20.245.177)
Re: średnie, ale... Cytat: | Sam jesteś średni i bez głębi.
Onegai Teacher to kunszt, majstersztyk. fakt, ogląda się przyjemnie, ale jeszcze trzeba zrozumieć co się ogląda. |
|
Biedny zielony ludziku, ja anime więcej widziałem niż ty masz włosów na głowie, zresztą nie jestem fanatykiem jak ty „OT” wolę bardziej ambitne anime które mają głęboki oddźwięk w twoim JA, polecam ci KGNE. | Tańcowały dwa Micha--- eerm, matoły...
Lena100 : 6.08.2007 14:46:14 (87.205.217.148)
wciągające...
Komentarz do recenzji "Death Note"
Cytat: | Na razie oglądnąłam trzy pierwsze odcinki i jestem zachwycona! Wspaniała fabuła. Tylko nie polecam komuś ze słabymi nerwami. Ale i tak siedzę już którąś godzinę przed komputerem, i mimo bliskiej śmierci głodowej, oglądam. Strasznie zasysa. :p | No i...? Obejrzyj dziecko, do końca, i napisz coś rzeczowo o anime...
Powell : 5.08.2007 18:21:52 (82.158.43.116)
Re: Komuś chyba się coś pomyliło
Komentarz do recenzji "Great Teacher Onizuka" Cytat: | Wania napisał(a):
<ciach długi cytat - -w-t>
napisze tak kanzaki to jeden wielki ¨terrorysta¨ | Jakaś treść, drogie dziecko?
Powell : 5.08.2007 18:13:25 (82.158.43.116)
Scena
Komentarz do recenzji "Neon Genesis Evangelion" Cytat: | Ktora jest waszym zdaniem najlepsza scena z tego anime???
Dla mnie ta w ktorej jeden z evangelionow uwalnia sie z wiezow… | Na dyskusje mu się zebrało... TO NIE FORUM! Od dyskusji jest forum... |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 07-08-2007, 20:18
|
|
|
Tenchi : 7.08.2007 20:18:25 (193.219.28.146)
Żałosna recenzja
Komentarz do recenzji "Fushigi Yuugi Eikoden"
Cytat: | Z wieloma recenzjami się nie zgadzam ale to już żenada.
O fabule to można dyskutować że niezbyt ciekawa i tym podobnie ale kreska i muzyka stoi na wysokim poziomie. Strona graficzna jest przepiękna.
Przykro mi Ka_tka ale bierzesz się za coś czego nie umiesz robić. |
|
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 07-08-2007, 22:22
|
|
|
Melmothia napisał/a: | Tenchi : 7.08.2007 20:18:25 (193.219.28.146)
Żałosna recenzja
Komentarz do recenzji "Fushigi Yuugi Eikoden" | Po powtórzeniu komentarza zastosowano totalną blokadę na IP na 24 godziny.
Choroba, to jest adres w ICM...
Poprawka: Rathann właśnie powiedział że to jest ich publiczny proxy.
Blokada skorygowana na całkowitą i bezterminową. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-08-2007, 10:49
|
|
|
troll uparte byc i sie nie poddawac - komentarz w FUE dzis z rana i w FU z wczoraj w nocy |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|