Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime - Komentarze czytelników |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 08-08-2007, 12:55
|
|
|
Bianca napisał/a: | troll uparte byc i sie nie poddawac - komentarz w FUE dzis z rana i w FU z wczoraj w nocy | Widziałem.
Zbanowałem drugie proxy... ale z drugiej strony, obecne komentarze są już oględniejsze i nie niecenzuralne. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-08-2007, 15:08
|
|
|
hm..... a ja chyba zaczynam miec paranoje, bo "jestem chlopakiem" + "uzywam proxy" + "nie umiem pisac zdan zlozonych" + "z uporem maniaka repostuje komentarze" + "nigdy nie zgadzam sie z recenzjami z tanuki" + "przechodze na argumenty ad persona w 1 poscie" == powrot anfana |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 09-08-2007, 15:50
|
|
|
Jako że nie oglądałam Avengera, oprócz ewidentnego spoilera ukryłam też to, co mi się spoilerowaniem wydawało.
Mam nadzieję, że swoim komentarzem nie wykazałam się niezdrową nadgorliwością...ale skoro należało coś panience zrobić, to zrobiłam :3 |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-08-2007, 16:22
|
|
|
dobrze jest! ;) |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
|
Wysłany: 10-08-2007, 17:42
|
|
|
sal : 10.08.2007 13:09:42 (83.31.11.101)
Kawaii
Komentarz do recenzji "Gakuen Alice"
Cytat: | Ale to chyba jeszcze nie koniec?
Znaczy, będzie sezon drugi?
Powiedzcie mi, że mam rację, inaczej się załamię, bo nie cierpię oglądać anime, zwłaszcza takich bez rozwiązania wątków… XP Zwłaszcza jeśli są one interesujące ^^ |
Sal : 10.08.2007 13:12:00 (83.31.11.101)
:)
Cytat: | Powiedzcie mi, że będzie sezon 2gi… Załamię się, jeśli nie. Strasznie wkurzają mnie anime bez rozwiązanych wątków >< Zwłaszcza jeśli wątki są dość ciekawe xd |
Sayak : 10.08.2007 06:09:32 (83.21.16.175)
Re: Zła ocena
Komentarz do recenzji "Shuffle!"
Cytat: |
Ghosty napisał/a: | Ostatnio obejrzalem wszystkie szkolne / Harem / Ecchi Anime ktore byly recenzjowane na tej stronie i zauwazylem ze oceny tego typu anime sa poprostu nieobiektywne ewidentnie wiekszosc autorow tych recenzi ma jakas gleboko ukryta zraze do tego typu anime… Moim zdaniem Shuffle to jedne z lepiej zrobionych anime tego typu moze jedynie poprawil bym w nim wyrazistosc postaci no i muzyke ale na pewno nie ocenial bym tej seri na nizej niz 8+/10 |
Jeśli mam by szczery równierz odniosłem podobne wrażenie a takrze wypowiadalem śie na powyższy temat jedyną róznica jest to iz widzialem znakomita większosc tego typu serii jakie sie ukazały i nie mogę sie zgodzic z wieloma ocenami. Jednak co kraj to obyczaj co człowiek to gusta podsumowujac jedyne co można zrobic w takich sytuacjach to napisac recezje alternatywną.
Pozdrawiam
Sayak
KKAT Leader |
|
G.F.
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
|
Wysłany: 11-08-2007, 01:10
|
|
|
Zgrzyt : 11.08.2007 01:44:32 (212.106.160.90)
Re: Naruto najleprze anime i manga
Komentarz do recenzji "Naruto"
Cytat: | Ryuki25 napisał/a: | Przed tobą też :) Moim zdaniem jedynym tasiemcem, który zasługuje teraz na uwagę jest One Piece bo w przeciwieństwie do innych nadal jest oryginalny i trzyma wysoki poziom. Manga jest świetna a ekranizacja jest bardzo dobra, przynajmniej ma ciekawe fillery. Ale oczywiście każdy ma inny gust.
|
cóż One Piece przede mną,jednak ilość odcinków
i specyficzna animacja na razie mnie odstrasza. A anie trochę się widziało ^^ więc i op też kiedyś |
Ryuki25 : 10.08.2007 23:30:18 (89.25.190.26)
Re: Naruto najleprze anime i manga
Komentarz do recenzji "Naruto"
Cytat: | Zgrzyt napisał/a: | Z obecnie puszczanych tasiemców tylko Bleach zasługuje na jakąś uwagę. Ale to się zmienia pod naporem wydawanych zapychaczy.
Adae przed tobą długa droga z anime, i jak dorośniesz zrozumiesz :) |
Przed tobą też :) Moim zdaniem jedynym tasiemcem, który zasługuje teraz na uwagę jest One Piece bo w przeciwieństwie do innych nadal jest oryginalny i trzyma wysoki poziom. Manga jest świetna a ekranizacja jest bardzo dobra, przynajmniej ma ciekawe fillery. Ale oczywiście każdy ma inny gust. |
Już muszę wychodzić, a jest jeszcze parę komentarzy, których nie przeczytałam i parę, co do których musiałabym się zastanowić. Totem, przejrzyj proszę jeszcze raz te z 10 i 11.08. |
G.F.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 11-08-2007, 13:44
|
|
|
sebol fan dbz : 11.08.2007 14:24:25 (89.191.131.2)
123
Komentarz do recenzji "Dragon Ball GT: A Hero's Legacy"
Cytat: | to songo zginoł z starości przeciesz on jest sajanem!!!! niemugło!!!!!!!!! |
Uchh... godne DBila...
Wujejk : 10.08.2007 20:43:16 (89.174.40.68)
Dla fanow
Komentarz do recenzji "Neon Genesis Evangelion"
Cytat: | Dla wszytkich maniakow(NGE) i nie tylko zapraszam na nowo powstłą stronkę http://nge.bo.pl/ znajdziecie tam graść informaji(jak narazie ) newsy o nadchodzacych filmach :). |
To nie tablica reklamowa.
Z linkami to do redaktorów od wymiany linków, jak pasuje i spełnia wymogi to się doda.
Luchianka : 13.08.2007 11:22:23 (195.117.151.40)
Pokemon
Komentarz do recenzji "Pokémon" Cytat: | To animowany zadłużacz typu Mody na Sukces. W której nic się ciekawego nie dzieje. | Jakaś treść może? Zabrzmiało równie wiarygodnie jak oświadczenia Leppera...
Pan zła opinia dla pokemonów : 13.08.2007 04:04:58 (88.156.220.34)
Kupka?
Komentarz do recenzji "Pokémon" Cytat: | Cóż moge powiedzieć pokemony są jak kupa śmierdzące i do wydalenia. Nie polecam nikomu siedzenia przed jakim kolwiek ekranem jak leci ten syf. Pozdro dla ludzi z rozsądkiem:) | Panie kupka, my już panu dziękujemy. Dobowy ban na IP.
miś uszatek : 12.08.2007 21:12:44 (82.160.241.142)
hmm
Komentarz do recenzji "Megami Kouhosei" Cytat: | obejrzałem i nawet mi sie spodobało
wiele błędów ta seria nie posiada (przynajmniej tych rażących)
a teraz coś odnośnie zakończenia
jak dla mnie to tu zakończenia niema
i nie mam pojęcia co autorzy sobie myśleli
jedyne wytłumaczenie jakie może przemawiać za brakiem zakończenia to brak fundusz
bo tak na zdrowy rozsadek te 12 odcinków co podli to chyba jest połowa z tego co powinno być
(a przynajmniej ja ta tak sądzę)
to by było na tyle
ogólnie seria na plus (zakończenie minus) |
forcik : 12.08.2007 22:50:12 (62.87.146.164)
Re: hmm
Komentarz do recenzji "Megami Kouhosei" Cytat: | miś uszatek napisał/a: | a teraz coś odnośnie zakończenia
jedyne wytłumaczenie jakie może przemawiać za brakiem zakończenia to brak fundusz
bo tak na zdrowy rozsadek te 12 odcinków co podli to chyba jest połowa z tego co powinno być
(a przynajmniej ja ta tak sądzę) | A wg mnie zakonczenie było moze i denerwujące ale przeciez sam tytuł anime usprawiedliwia to zakonczenie. „Candidate for Goddess” – kandydat, a nie pilot. Wraz z koncem ostatniego odcinka on rzeczywiscie przestal byc kandydatem i stal sie pilotem ;) |
miś uszatek : 13.08.2007 09:30:50 (82.160.241.142)
Re: hmm
Komentarz do recenzji "Megami Kouhosei" Cytat: | forcik napisał/a: | miś uszatek napisał/a: | a teraz coś odnośnie zakończenia
(a przynajmniej ja ta tak sądzę) |
A wg mnie zakonczenie było moze i denerwujące ale przeciez sam tytuł anime usprawiedliwia to zakonczenie. „Candidate for Goddess” – kandydat, a nie pilot. Wraz z koncem ostatniego odcinka on rzeczywiscie przestal byc kandydatem i stal sie pilotem ;) | no dobra został pilotem ale nie „bogini” a zwykłej maszyn a jak sam tytuł wskazuje powinien latać czymś lepszym :D | Pogadały se dwa trolle i zaspoilerowały =_= |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
|
Wysłany: 13-08-2007, 22:36
|
|
|
Tehanu(kamcia1904) : 13.08.2007 20:20:51 (84.234.55.178)
xD
Komentarz do recenzji "Pom Poko"
Cytat: | Nie mogę… no nie mogę… nigdy więcej… nie chcę xD o matko… dziw, że to przeżyłam… 3/10 ;p ahahaha |
|
G.F.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 15-08-2007, 20:51
|
|
|
Dragon Ball AF
fan : 15.08.2007 20:50:23 (83.10.60.107)
Dragon Ball 2 a nie jakies AF Cytat: |
Obejrzałem pare migawek z odcinków choć nic nie rozumiałem bo po chińsku gadali, ale recenzje po angielsku se w translatorze jakoś przetłumaczyłem. podziele się z wami paroma kwestiami:
SJJ 5 to jest brednia, SSJ 4 to najwyższy poziom sayanina. Mocniejszy od SSj 4 jest Elite Sayanin- może nim się stać wyłącznie czystej krwi super wojownik po nałożeni pierscienia słonecznego pochodzącego z planety OXIG.Po Nałożenie pierścienia do ciała wojownika jest wsysana energia z różnych zrodel energi np: słońce. Jest to bardzo ryzykowne bo jesli sayanin nie jest wystarczajaco silny to moze wybuchnąć. Akcja toczy się kilka lat po DB Z, akurat ta grupa fanów nie akceptuje GT.
A tera fabuła:
Pewnego dnia na ziemie przybyli sayanie ktrurzy wyjasnili ze kada planeta ma swoj odpowiednik na drugim koncu wszchheswiata i potrzebuja smoczych kul dzieki kturym mogli by dotrzec do energi KI jaka sie nie snila sayanom nigdy. Wtedy by mogli pokonac necuw ktorzy oblegaja drugą ziemie i ch galaktyke…
Tworzenie DB 2 pochłoneło kilkuset ludzi, wykorzystano komputerową grafikę dzięki ktorej walki są efektowne jak nigdy. Dzięki temu fanopm zajela prace niecałe 2,5 roku bo niemusieli rysowac. |
|
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 16-08-2007, 18:42
|
|
|
youna : 16.08.2007 11:04:29 (83.4.246.139)
;)
Komentarz do recenzji Yamato Nadeshiko Shichihenge Cytat: | tak głupie, ze aż śmieszne | No i...?
Jak ja lubię jak komentarze piszą nie mający NIC do powiedzenia...
=_=
Poza tym, snipnąłem obszerną dyskusję o Tutu, składającą się głównie ze spojerów, cytatów poprzednich wypowiedzi w wątku i pytań o to skąd ssać specjale - zostawiłem pouczenie że od dyskusji jest forum, nie komentarze. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-08-2007, 10:48
|
|
|
Zgrzyt : 17.08.2007 01:18:06 (212.106.160.90)
Re: Erementar Gerad Cytat: | PULSAR napisał/a: | Wydaje mi się, że ta część serwisu tanuki jest właśnie po to, żeby wyrażać zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie, żeby każdy mógł sobie wyrobić opinię czy warto dane anime obejrzeć. | aczkolwiek opinie negatywne bądź pozytywne opierane na kilku odcinkach a nie nacałości danej serii powinny być ignorowane lub (to bardziej na miejscu) usuwane. Czy recenzje itp. powstają po zobaczeniu pierwszych minut filmu, czy po pierwszych odcinkach serialu/anime?!
Nie! Bo taką opinią można by był sobie co najwyżej podetrzeć.
A komentarzach powinno się pisać o odczuciach, spostrzeżeniach ,wnioskach i ogólnych wadach i zaletach danego anime po zobaczeniu go całego. ....
a ta seria jako anime familijne i przygodowe sprawdza się doskonale. |
Kto mi wskaże nielogiczność w powyższej wypowiedzi? |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 17-08-2007, 15:14
|
|
|
Luchianka : 17.08.2007 12:19:00
Dziwne to anime
Komentarz do recenzji Keitai Shoujo
Cytat: | Zaledwie te wszystkie odcinki to były jakieś wycinki z historii panienek to jeszcze ostatni odcinek mnie rozczarował.
Po obejrzeniu poczułam niedosyt. | Dziecko nie wie co znaczy słowo "zaledwie" więc używa go, jak zauważyła Bianca, w miejce "Poza tym, że"...
Usunięto za zbrodnię zbezczeszczenia mowy ojczystej. |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
|
Wysłany: 17-08-2007, 21:26
|
|
|
animemaniac;D : 17.08.2007 16:58:04 (83.27.226.205)
niech ktoś w końcu napisze recenzje do kodochy
Cytat: | Bardzo miło ogląda się to anime. Jest bardzo sympatyczne i ciepłe. Polecam je wszystkim;D
* To anime strasznie przypomina mi Kodochę.
Niech ktoś w końcu napisze do niej recenzje.;( |
monilip : 17.08.2007 21:09:50 (83.22.3.114)
Re: hmm...
Komentarz do recenzji "Princess Tutu"
Cytat: | nawet nie zauważyłam, że macie forum :D |
|
G.F.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 18-08-2007, 17:28
|
|
|
K-chan : 18.08.2007 10:20:30
podobało się
Komentarz do recenzji Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora Cytat: | podobało się ale jakos na kolana nie powaliło. Czasem wzruszało. Ale jak dla mnie to na pewno było tam sporo niedoróbek | Taaa. Na peeeeewno. A świstak siedzi i zawija? Konkrety proszę, przykłady. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|