Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bleach |
Wersja do druku |
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 31-10-2005, 10:45
|
|
|
Ichirin no hana - High and Might Color :)) wreszcie troszke ciezsza muzyczka na poczatku :) wczesniejsze zle nie byly ale, a co do High and Might Color pozostale kawalki jakies takie slabsze (lzejsze) maja .. ale HIGH and MIGHTY COLOR - Pride (Gundam Seed Destiny)tez fajne jest ;] |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 31-10-2005, 12:50
|
|
|
GoNik napisał/a: | wa-totem napisał/a: | singiel ma wyjść dziewiątego ^__^v |
==' i znowu będę czekać tydzień aż go dorwę.... | Eh? Naze? Przecież 9 to środa, w dodatku 11 to piątek i święto narodowe... to powinno znaczyć dobę wiadomo-czego mniej... Prawda, w kanale można dostać senda zawsze szybciej i wcześniej, nim ruszą trackery; podpytywałem tak joona z losslessone jak generalsmokera z nipponsei, twierdzą że mają wszystko ustawione. Za te dwa tygodnie będzie trzeba powisieć wieczorem w kanale. No ale bez przesady. To naprawdę dobry singiel, nietypowo - aż 3 różne songi plus kara... można poczekać dzień czy dwa od releasu. A przecież są jeszcze inni, i szczerza mówiąc liczę też na nich, bo Nipponsei ostatnio nie daje inlayów...
Swoją drogą. W Japonii ten singiel z podatkiem ma kosztować niecałe 35 zeta... Albumy, jak u nas, po 60-80... Buu.
GoNik napisał/a: | 'Ichirin no hana' też jest niezły, imo nawet lepszy od 'Life'. I nadrabia animacją. | No, właśnie... z animacją jest niezły. Ale jak dla mnie, dużo - ZBYT dużo - traci jak się go puszcza BEZ niej ~_~ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-10-2005, 13:49
|
|
|
Czemu Besmirch takieś się uwiesił na Gungreavie? Masz problem? To było całkiem fajne i ja w tym szczegulnej jakiejśc yayowatości nie znalazłam. A szukałam bo nie lubię.
I czemu to porównujesz do Bleacha? Przecież to jest kilka klas i gatunków różnicy.
Prosimy nie uświadamiać nam słabości i nieprzemyślanego rozwoju polskiej gospodarki. Dziękujemy.
A wiecie że fiki z bleacha ostatnio się odyayowują? To tak marginalnie ale jaką przyjemność sprawia wejście na storkę i nie znalezienie ani jednego yaoya! I PR się robi niesamowicie zachęcający. Aż miło się czyta! |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-10-2005, 14:11
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Eh? Naze? Przecież 9 to środa, w dodatku 11 to piątek i święto narodowe... |
mój błąd, nie przestawilam miesiąca z października na listopad [a 9.10 to niedziela...] =='
A że Nipponsei nie daje ostatnio bookletów to źle, nie mogę Tota pomeczyć o transliterację 'Ashita tenki ni nare' z singla 'Houki boshi' [coś tam próbowałam na słuch, ale więcej pewnie błędów mi wyszło niż prawidłowego tekstu...]. Tot, może z jakiegoś tajemniczego źródła jednak masz kanji do tego? |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 31-10-2005, 14:15
|
|
|
GoNik napisał/a: | a ktoś nie tak dawno temu twierdził, że Rukia to takie niewiadomo co i tak wysoko dostała się tylko dzięki Byaku-bo.... jaasne.... |
Wiesz, dotychczas widzieliśmy jej chyba 3 walki - 2 w retrospekcjach i jedną na samym początku, gdzie mało nie zginęła od jakiegoś byle słabego Hollowa (fakt, Ichigo jej przeszkodził, ale jednak nie zaprezentowała wtedy wysokiej formy).
Biorąc pod uwagę, z jakim przeciwnikiem teraz walczyła, jasne jest że dostała masywnego "upgrade-a"
(inna sprawa, że orginalnie to ona podobno była silniejsza od Renjiego, więc aż takie dziwne to nie jest) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 31-10-2005, 16:19
|
|
|
GoNik napisał/a: | Tot, może z jakiegoś tajemniczego źródła jednak masz kanji do tego? |
Nope... nawet samo houki boshi dostałem na kanale, bez całej 'paczki' więc tego drugiego nie słyszałem...
Hmmm... nie mogę sobie przypomnieć jaką konkretnie ma rangę Rukia, ale co najwyżej Lt. Więc nie musi mieć jeszcze bankaia... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 31-10-2005, 17:21
|
|
|
Ranga Rukii nigdy nie była podana, ale wiadomo, że stanowisko porucznika w jej dywizji jest nieobsadzone (najprawdopodobniej od czasów śmierci Kaiena). Bankaia na pewno nie miała (gdyby miała, to byłaby minimum porucznikiem, z widokami na kapitana). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
|
Wysłany: 01-11-2005, 01:19
|
|
|
@IT.
Nie porownuje ale nawiazuje bo i 1 i 2 to zupelnei rozne rzeczy .. natomiast pol zartem pol serio staram sie znalesc jakas prawidlowosc zupelnie hipotetycznie.. co do samej seri GunGrave'a to czy po 1 odcinku nie odczulas takiego zawodu ogladajac nastepne?.. poprzez poszczegolne nastepne akcja jest dosc ciekawa ale potem IMO zrobila sie troche z tego moda na suces .. potem akcja sie ozywia ale nie smak zostaje .. no i jeszcze mozna napomknac ze glowna bohaterka (blondykna .. bo imienia juz nawet nie pamietam) wydaje sie jakas taka szara bez czego kolwiek co sprawiloby ze moglbym ja chocby skojarzyc ..
ogladalem 12 odcinkow .. i jesli powiesz mi ze w pozostalych mozna znalesc cos fajnego to obejrze |
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-11-2005, 22:50
|
|
|
A to nie ma 13 odcinków... Tak mnie tkneło...
Taa... A wiesz że ja uwielbiam zmartwychwstańców? Wiesz jak się zawiodłam jak on się ostatecznie okazał debilem? Wiasz jak mnie zabolało zakończenie z tym całym dramatyzmem? Ale oglądaj. Poukładają ci się motywy.
Cytat: | Uwaga! Uwaga! Autor Bleacha zamordował pierwszą istotę człekokształtną! Prosimy o nie popełnianie więcej tej zbrodni a przynajmniej nie na fajnych bochaterach!
Też złapaliście się na wniosku że jak autor zacznie zabijać to to straci cały urok? Ja się tak bawić nie będę!
A mieczyk Rukii jest do jednorazowego użycia i dalej bezużyteczny bo już wiadomo jak dziła i czego unikać.
|
[edit=Avellana] Poważnie ostrzegam. Proszę nie spoilerować serii telewizyjnej na co najmniej 4-5 odcinków wstecz od bieżącego. Ani mangi w części wykraczającej poza to, co jest pokazywane w wersji TV. Można stosować maskowanie. Niedostosowanie się grozi odstrzałem humanitarnym przeprowadzonym przez admina.
IT. przeprasza! Nie zauważyła i zapomniała i nie miała czasu.
To się nie powturzy! A przynajmniej nie często... -_-'[/quote] |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo.
Ostatnio zmieniony przez IT. dnia 05-11-2005, 10:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
|
Wysłany: 02-11-2005, 22:57
|
|
|
to nie ma 13 odcinkow .. ale nie wiem czy uda mi sie przekonac do obejrzenia pozostalych .. no nic moze sprobuje ;]
Ja uwielbiam wszystko w klimatach mroku wampirow wilkolakow czarownic i zombii :) no i tez mieczyki sa mile widziane (tutaj klania sie Blood - The last Vampire :) czy Witch Hunter Robin, wszechobecny Hellsing ;] i inne
o co chodzi z Bleachem ? |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-11-2005, 10:46
|
|
|
O ile, Ave, fani pierwsi nie dorwa spoilerujacej duszy...
Coby nie offtopoczyc - czy mi sie wydaje, czy klan Kuchiki ma cos nie tak z mieczami? To znaczy, takie, no wiecie, znikajace...
Ciekawe czy to dziedziczne?
No dobrze, jestem po 202 chapterze i....przyznam sie, spodziewałem się czegoś lepszego, choć Kubo wybrnął z problemu całkiem zgrabnie.
Cytat: | I fakt, trup sztuk jeden jest. Nareszcie >]
I nie kubuję tego całego "najelegantszy zanpakutou w całej SS". To juz przegięcie, nawet jak na moją tolerancyjną duszę.
Idąc dalej, Ikkaku awansuje stopniowo w moim prywatnym rankingu męskich bohaterów...zaraz po Ichigo (na pierwszym sieci sobie postać niewybielana, więc pominiemy to milczeniem).Po prostu uwielbiam tą kuleczkę>D |
|
|
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
|
Wysłany: 04-11-2005, 03:15
|
|
|
to wszystko wasza wina .. przez was .. musialem zabrac sie za cos co myslalem ze nie nastopi .. mange Bleach ;p oczy bola ale przeczytalem :P |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-11-2005, 08:33
|
|
|
Wszystkie 202 chaptery? >P |
|
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
|
Wysłany: 04-11-2005, 11:21
|
|
|
201 .. czekam na /.-././.-../../.../ 202 M7 :P
mam nadzieje ze nie pochrzanilem morsa :P |
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize"
Ostatnio zmieniony przez besmirch dnia 04-11-2005, 11:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 04-11-2005, 11:35
|
|
|
Khem, khem, polityka antypiracka, khem...
A ja zaczęłam oglądać. Jestem bodajże na 11 odcinku i na razie wrażenia są średnie. Postacie świetne i już ich wszystkich lubię, ale za to fabułą jest okropnie standardowa, w dodatku z gatunku "monster of the week". Podobno mu to minie i na to czekam, bo na razie oglądam wyłącznie dla postaci.
A, i muzyka jest z tych, których nie znoszę. Nie twierdzę, że jest zła, po prostu ja mam na taką alergię. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|