Bleach |
Wersja do druku |
demonperes
|
Wysłany: 12-09-2007, 22:03
|
|
|
Mam pytanie związane z Bleach zamierzam nadrobić zaległości i obejrzeć to Anime. I chciałbym się dowiedzieć od którego odcinka zaczynają się zapychacze i kiedy się kończą, abym mógł spokojnie sobie je pominąć ;] Jeżeli ktoś już pytał o to wcześniej to przepraszam za zamieszanie ale nie chciało mi się czytać wszystkich postów...*_* |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 12-09-2007, 22:12
|
|
|
Wpełniacze zaczynają się zaraz po skończeniu łuku Soul society około 63 odcinka. Potem następuje łuk z Bounto, kolejne odcinki zgodne z mangą pojawiają się około 110 odcinka. Potem jest kilka odcinków związanych z fabułą i znowu zacznają się fillery które kończą się szybko i fabuła powraca do mangi ok 138 odcinka. Nie pamiętam w tej chwili dokładnych numerów odcinków. |
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 12-09-2007, 22:16
|
|
|
Salva napisał/a: | Potem następuje łuk z Bounto, kolejne odcinki zgodne z mangą pojawiają się około 110 odcinka. |
a nie wczesniej ? |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 12-09-2007, 22:19
|
|
|
A wiesz, że w tej chwili nie pamiętam ? Ale jakoś mniej więcej koło tego. Piszę z głowy, jutro może sprawdzę dokładniej. |
|
|
Pablock
|
Wysłany: 13-09-2007, 09:42
|
|
|
Ooo, ten dzisiejszy 140 epek - kozacki. Jeszcze lepszy od 139 ;] |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 13-09-2007, 13:08
|
|
|
Lila napisał/a: | a nie wczesniej ? |
Salva dobrze napisała, łuk z Bounto kończy się w 109 lub 110 odcinku, o ile dobrze pamiętam to kolejne fillery zaczynają się gdzieś w okolicach 130 odcinka, ale trudno mi dokładnie powiedzieć. |
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 13-09-2007, 13:20
|
|
|
128 - początek mini-łuku z takim denerwującym bachorem. Nędza trwa do 137 odcinka włącznie. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Pablock
|
Wysłany: 13-09-2007, 13:46
|
|
|
W sumie 136 i 137 nie sa najgorsze jak na fillery (i nawiazuja do glownej fabuly z Hueco Mundo...) |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 13-09-2007, 14:24
|
|
|
Bleach 140
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Zdecydowanie w zespole shinigami powinien znaleźć się ktoś z ciosem specjalnym typu Kruszarka do lodu. 2 przeciwnicy zostali zamrożeni i nikt nie wpadł na pomysł, żeby ich dobić.
|
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
demonperes
|
Wysłany: 14-09-2007, 11:27
|
|
|
Dzięki wszystkim za odpowiedz już mniej więcej wiem do którego oglądać
Moderacja poleca lekturę punktu drugiego Konstytucji Forum.
IKa |
|
|
|
|
|
mattish1
|
Wysłany: 17-09-2007, 07:53
|
|
|
Myślę, że Bleach to niezłe Anime, chociaż mnie do gustu przypadło "Death Note" ;) |
_________________ Jeśli myślisz, że wiesz wszystko, to znaczy, że nic nie wiesz.
Jeśli to wiesz, to wiesz więcej niż Ci się wydaje... |
|
|
|
|
Negatyv
|
Wysłany: 17-09-2007, 17:49
|
|
|
Hmm, Bleach. Kiedyś oglądałem nałogowo, ale z czasem doszedłem do wniosku, że jest mnóstwo innych, lepszych i bardziej ambitnych tytułów. Ogólnie nic nadzwyczajnego. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 24-09-2007, 18:35
|
|
|
Mi sie tam Bleach bardzo podoba. Nie wiem czy wole mange, czy anime, ale chyba jednak zostane przy anime, bo z nim mialam stycznosc pierwsza. Openingi i endingi super no moze z paroma wyjatkami. Podobaly mi sie nawet te zupelnie z kosmosu(4 i 11ending;D).
Muzyka w tle bardzo fajna.
Jesli chodzi o filery-stanowcze nie! Ten watek z Bounto mozna sobie calkowicie podarowac. Jedyne co mi sie tam podobalo to openingi i endingi. No i moze z 4 walki trzymaly jako taki poziom bo reszta to nedza. Te pozniejsze tez sa nie lepsze, ale odcinek z pilka nozna sobie zachowalam, bo jednak mam slabosc do Hitsugayi;D.
Ogolnie skacza strasznie z umiejetnosciami Ichigo.
- W SS trenowal ok. 10dni i pokonal Zarakiego i osiagnol Bankaia, ktorym rozwalil Kuchiki. A teraz trenuje miesiac i jedyne co osiagnol to marne 11 sekund z maska. A i tak mysle, ze jakby wziol sie w koncu w garsc to i na zwyklym bankaiu pokonalby Grimjowa, jak juz panuje nad pustym.
A co do 140.
- Wszystko super, walki extra tylko czemu cholera oni musieli zwiac? Nikt nie pomyslal, zeby rozwalic ten lod? 5 sekund wiecej, a 3 arrakarow poszlo by do piachu, ale nie zeby bylo smieszniej to jeszcze raz bedziemy z nimi walczyc nie? Nie wiem w ogole co tam ten duzy robi. Juz 3 raz jest ratowany i ogolnie sieje wiocha i nuda.
A w 141
- Switna scena z Inoue i Ichigo. Boska, boska, boska mimo, ze nie mam w Bleachu zadnych typow co do par;D.
No to narazie tyle. |
|
|
|
|
|
cintra
|
Wysłany: 24-09-2007, 18:48
|
|
|
Faktycznie, co by nie mówić o pairingu IchigoxInoue scena
- wyznania miłości przez rudą jest naprawdę ładna. Bardzo mi się podoba jak podsumowała swoją wypowiedź o pięciu różnych życiach stwierdzeniem, że zakochałaby się w tej samej osobie. Inoue można polubić za tę jedną scenę. ;)
|
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 01-10-2007, 18:09
|
|
|
Przjerzalam sobie temat i zauwazylam, ze duzo osob mowi, ze Bleach-manga jak i anime podupadlo. Ja wiem, ze luk SS byl switny, ale czy trzeba wiecznie sie nim zachwwycac? Jak dla mnie manga(292) dalej utrzymuje swietny poziom zarowno jak anime(142). Nie wliczjac, rzecz jasna filerow, ktorych nie bede komentowac. Nadal swietne zwroty akcji i fajne walki, przynajmniej dla mnie. Ludzie nie na samym SS czlowiek zyje;D. |
|
|
|
|
|
|