Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bleach |
Wersja do druku |
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 15-04-2010, 00:34
|
|
|
Tak jak napisałem tak zrobiłem. Zobaczyłem epa ze względu na niebywale dobrą opinię o openingu i animacji. Jeśli chodzi o piosenkę to klapa jak zawsze, zdecydowanie lepszy był opening przed przedostatni. Studio słabe piosenki dobiera to samo można zresztą powiedzieć o Naruto choć tam są naprawdę wyjątki, które potwierdzają regułę. Natomiast animacja całkiem nieźle, w openingu również. Jak na to, że przypominali wydarzenia to całkiem nieźle gdyby nie "Kurosaki-kun". Tyle czasu poświęcili tej lasce, a w ten czas zobaczyłbym od nowa walkę Starka i Kyouraku! Graficznie Bleach od kilkudziesięciu epów ładnie się prezentuje z małym "ale". Mowa tutaj o ustach postaci w szczególności Orihime, nieładnie to wygląda, mnie drażni. Podsumowując, od strony graficznej anime całkiem dobrze się prezentowało i daję w skali szkolnej 4 a niech stracę 4+ za to, że postarali się przy Yama-ji!
Ten cały "Ulquś" (matko jak to brzmi) nudny jak zawsze, nie wiem co w nim widzicie. Pusta postać.
PS: Nie masz szans przez wybielacza się nie wyśpię w 100% |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
kesake
Gość
|
Wysłany: 15-04-2010, 21:07
|
|
|
266... jakbym kurde chciał obejrzeć powtórke to bym powrócił do wcześniejszych odcinków... żenujący odcinek ... |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 16-04-2010, 14:53
|
|
|
Zgodzę się z s3shir0 co do Ulquiorry.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Całe szczęście niedługo się go pozbędzie Truskaw.
Co do Inoue, czy ona zawsze tak wyglądała? Tak... marnie? Przyznaję, że nie widziałem ostatnich 8 odcinków, ale przed filerami wyglądała chyba nieco ładniej i naturalniej.
Co do oceny odcinka to mimo wszystko oceniam go pozytywnie. Lepsze to niż te z ostatniego filera. Nie mogę się doczekać walki Kyoraku z Starrkiem. Poza tym chciałbym zobaczyć ten power-up Ichigo. Dawno nie widziałem żadnego i się stęskniłem.\
A openingi i endingi od dłuższego czasu mi nie podchodzą z Bleacha, tak jest również z tymi. Graficznie ładnie, ale nie preferuje takich dźwięków. |
Ostatnio zmieniony przez 0rdi dnia 16-04-2010, 15:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-04-2010, 14:59
|
|
|
0rdi napisał/a: | Zgodzę się z s3shir0 co do Ulquiorry. (...) |
Może schowaj w spoilerze? Chyba nie wszyscy są obeznani z manga, i a nóż widelec ktoś się rozzłości? |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 16-04-2010, 15:01
|
|
|
Mam to chować w spoilerze, bo zgodziłem się co do opinii iż jest nudny i w ogóle? Nie wiem co tu jest zespoilerowane.
Poza tym sam nie jestem na bieżąco z mangą. (~35chapter?)
Edit; dobra, zauważyłem co zespoilerowałem. Mój błąd. Dzięki za zwrócenie uwagi. |
Ostatnio zmieniony przez 0rdi dnia 16-04-2010, 15:04, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-04-2010, 15:02
|
|
|
0rdi napisał/a: | Mam to chować w spoilerze, bo zgodziłem się co do opinii iż jest nudny i w ogóle? Nie wiem co tu jest zespoilerowane. |
Oj,
- śmierć Ulqa
. Tekst z cytatu wyciąłem. |
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 16-04-2010, 22:03
|
|
|
Dla mnie Ulquiorra wcale nie jest nudny. Moim zdaniem jest dobrze zrobiony jako postać. Zapewne dla większości nudny nie jest Grimmjow - wulgarny, agresywny i tak dalej. Więc wszystkie postacie mają takie być? To właśnie byłoby nudne.
Jako, że
- aspektem śmierci Ulquiorry jest nihilizm,
on sam też jest nihilistą, wyraża to mówiąc o tym, że ludzie są słabi, bo uważa ich żywot jako zbędny i... on jest inny niż te postacie właśnie typu Grimmjowa.
Jest po prostu opanowany, ma swój charakter i osobowość. |
|
|
Jarmac1
Samotnik i marzyciel
|
Wysłany: 16-04-2010, 22:29
|
|
|
Mirror napisał/a: | on sam też jest nihilistą, wyraża to mówiąc o tym, że ludzie są słabi, bo uważa ich żywot jako zbędny i... on jest inny niż te postacie właśnie typu Grimmjowa.
Jest po prostu opanowany, ma swój charakter i osobowość. |
W pełni się zgadzam z Mirror.
Osobiście uważam że Ulqa jest jedną z najlepiej zrobionych postaci Bleacha. |
_________________ Nie kroczę ku światłu i nie wchodzę w noc
Stojąc na rozdrożu widzę najwięcej
I wszystko mogę objąć wzrokiem
|
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 17-04-2010, 01:48
|
|
|
Mirror napisał/a: | Jest po prostu opanowany, ma swój charakter i osobowość. |
No właśnie brak osobowości ;/ Opanowany to może być Shunsui, który ma osobowość.
Mirror napisał/a: | Zapewne dla większości nudny nie jest Grimmjow - wulgarny, agresywny i tak dalej. Więc wszystkie postacie mają takie być? To właśnie byłoby nudne. |
Jest nudne, cieszę się, że już go z nami nie ma! Dodajmy do tej całej grupy Tośka i mamy dream team. |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 26-05-2010, 19:52
|
|
|
Truskaw oszalał. Po 272 odcinku takie jest moje zdanie w jego sprawie. Inaczej tego nie mogę nazwać.
- Ten hollow mu mózg wyżarł do końca. Dobrze, że Ulquiorra się rozsypał, by byśmy mieli coś w stylu serialu Chirurdzy.
Rany... Tak oczekiwałem powrotu do HM a tu same rozczarowania. Poza tym w jednym ujęciu Ulq wygląda jakby spuszczono z niego powietrze. Masakra. |
|
|
Kurt
|
Wysłany: 27-05-2010, 05:36
|
|
|
Dwa ostatnie odcinki ... wrażenia marne , nie tego się spodziewałem . Gwoździem do trumny była szczypta bezsensownej pseudo-cenzury (czytający mangę powinni wiedzieć o co chodzi).
Wybielacz mnie zmęczył i szczerze mówiąc nie wiem czy powodem tego są nowe odcinki czy zwyczajnie seria trwa już za długo . Nie chce mi się porównywać odcinków od strony technicznej, ani też pod kątem "ładności" , ale w moim odczuciu ten tasiemiec po prostu stracił klimat . |
|
|
|
|
|
kesake
Gość
|
Wysłany: 27-05-2010, 12:11
|
|
|
Dokładnie takie samo mam zdanie na ten temat. Bleach się wypalił... odziwo Naruto się rozkręcił(o). |
|
|
|
|
|
Kaltresos
Wygnany Admin
|
Wysłany: 18-08-2010, 15:27
|
|
|
4 film Blicza ma nosić podtytuł Jigoku-Hen (Hell Chapter), powstawać pod okiem Kubo i okazać się 4 grudnia w japońskich kinach. Jak się zapewne domyślacie, będzie opowiadać o piekle, czyli motywie, który jest zagwozdką dla wielu fanów Wybielacza.
"Piekło jest miejscem, do którego trafiają osoby, które popełniły za życia brutalne zbrodnie. Shinigami nie mogą tam wchodzić. Pewnego dnia więźniowie (żyjący w piekle) buntują się i uciekają do Karakura. Ichigo i jego przyjaciele są pokonywani przez więźniów posiadających przytłaczającą moc. Pojawia się tajemniczy Kokutoo, który ich ratuje. Z Kokutoo na czele Ichigo, Rukia, Uryuu i Renji wkraczają do Piekła aby uratować świat."
http://www.youtube.com/watch?v=6yIVUiUNQc4 - coś w stylu trailera.
http://www.tv-tokyo.co.jp/bleach/ - Strona oficjalna, na której widać.
Zasłyszane na dość znanej anglojęzycznej stronie o Bleachu (stamtąd pochodzi też ten krótki opis fabuły), choć nie wiem, czy mogę podać jej adres. |
|
|
|
|
|
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 01-10-2010, 19:57
|
|
|
Czy któryś z fanów Bleacha byłby tak miły i powiedział mi, czy filmy Bleach da się zrozumieć bez znajomości anime? Czy mogę je oglądać, jeśli nie widziałam serii TV? |
|
|
|
|
|
Makaroniara
Can you hear me? So I am.
|
Wysłany: 01-10-2010, 20:02
|
|
|
Co nieco może i by się zrozumiało, ale trzeba byłoby przynajmniej wiedzieć cokolwiek o shinigami, zanpaktou, hollowach i takich tam bajerach. ;) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|