Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bleach |
Wersja do druku |
Kuro
Gość
|
Wysłany: 08-04-2010, 21:01
|
|
|
A co gorsza na anime calendar nie ma Bleacha aż do lipca! A dalej to nie wiadomo, bo właśnie wtedy kończy się rozpiska... Nie dość, że taki długi okres czasu twórcy karmili nas zapychaczami to teraz dodatkowo dali ponad 3 miesięczną przerwę ;( Buu. |
|
|
|
|
|
Kaltresos
Wygnany Admin
|
Wysłany: 08-04-2010, 21:12
|
|
|
Może to i w sumie lepiej, niż gdyby mieli zrobić jeszcze więcej debilnych zapychaczy? Sądzę, że może takie rozwiązanie jest lepsze, bo inaczej fillery zaczęłyby przeważać ilościowo nad odcinkami zgodnymi fabularnie z mangą (jeśli już tego nie robią, nie orientuję się za bardzo). Zwłaszcza zważywszy na fakt, iż Bleach powoli zmierza ku końcowi. No chyba, że wyskoczy jakiś nowy bad boss spośród znanych lub nieznanych nam już postaci, albo zdarzy się coś co wywróci fabułę do góry nogami. |
|
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 08-04-2010, 22:02
|
|
|
Kuro napisał/a: | A co gorsza na anime calendar nie ma Bleacha aż do lipca! A dalej to nie wiadomo, bo właśnie wtedy kończy się rozpiska... Nie dość, że taki długi okres czasu twórcy karmili nas zapychaczami to teraz dodatkowo dali ponad 3 miesięczną przerwę ;( Buu. |
Bez paniki AC z reguły Bleach-a rozpisuje góra na miesiąc więc nie sugeruj się tym, że nie ma go do lipca. Pewnie za jakiś czas dowiemy się ile przerwa będzie wynosić. |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
Yoshik
Sabishii
|
Wysłany: 09-04-2010, 07:13
|
|
|
Według mnie taka przerwa wyszłą by na serii tylko na dobre. W końcu ile można oglądać fillerów? Fani trochę by odpoczeli i z większym zapałem zabrali by się za oglądanie później.
Szczerze mówiąc ja przez te ^&^*#%& fillery to już nie pamiętam kiedy ostatni raz oglądałem jakiś odcinek.
Kaltresos pytanie jest czy rzeczywiście się tak stanie?W końcu nie zabija się kury noszącej złote jaja. Chociaż z jednej strony zakończenie historii teraz wcale by mnie nie zdziwiło ale z drugiej sytuacja a'la DB "jeszcze jeden zły" też nie byłą by dla mnie zaskoczeniem.
Ot poprostu musimy poczekać i zobaczyć jak to się rozwinie. |
_________________ Szalony jestem bo więcej
we mnie bólu niż mogę znieść
Z wiatrem przemijają Marzenia /
Z wiatrem spada ostatni jesienny liść
|
|
|
|
|
Kuro
Gość
|
Wysłany: 09-04-2010, 14:59
|
|
|
Również uważam, że przerwa jest lepsza od zapychaczy ale do jasnej ciasnej nie mogli jej dać już wcześniej zamiast tych wątpliwej jakości fillerów? Już bym wolała mieć roczną przerwę niż pół roku fillerów a potem przerwa:/ Człowiek już się cieszy, że nareszcie wrócą do mangi a tu taka niespodzianka. Po takiej akcji zamiast ciekawości co się dalej wydarzy, w pamięci pozostaje tylko niesmak i oczywiście nieśmiertelne "Kurosaki-kun" :/ Aż się odniechciewa oglądać... |
|
|
|
|
|
Bla
Gość
|
Wysłany: 13-04-2010, 17:33
|
|
|
@Up
Nie skąd żeś wytrzasnęła taką informację, ale studio NIC takiego nie planuje. Nawet na wikipedii masz tytuły i daty ukazania się kolejnych odcinków (normalnie), więc po żadnej przerwie ani widu ani słychu. Przerwę to zrobią dopiero wtedy, gdy dogonią już tomy (brak licencji) i nie będą mieli pomysłu na fillery ;] |
|
|
|
|
|
Kurt
|
Wysłany: 14-04-2010, 16:47
|
|
|
Bleach ep 266 : miał być wielki powrót ale niestety twórcy uraczyli nas jedynie odgrzanym kotletem... odcinek od A do Z jest recapem . Nie podobał mi się opening a konkretnie niemały spoiler dla osób nie znających mangi . |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 14-04-2010, 16:54
|
|
|
266 to najnowszy, tak? Recap czego? |
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 14-04-2010, 17:36
|
|
|
Wszystkich wydarzeń z ostatnich epów przed fillerami, najwyraźniej.
A ep jest jednym wielkim spoilerem., Ale i tak jest świetny, z bardzo dobrą animacją, i niezłą piosenką. |
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 14-04-2010, 18:12
|
|
|
Asthariel napisał/a: | A ep jest jednym wielkim spoilerem. |
Taaa... Też zwróciłam na to uwagę. Chociażby...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- ressurection Sttarka, Barragana, Harribel. Ban-kai Soi Fon (czyli gigantyczny długopis xD), Kenseia... A pfff...
W każdym, razie, uważam jak powyżej. Świetna animacja i piosenka. |
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 14-04-2010, 18:15
|
|
|
No właśnie, rzeczy które wymieniłaś uważam już za lekką przesadę (nie mogli dać ich w podstawowej wersji, tak samo jak
- obecność Wonderweisa
.
Nie myślałem że napiszę coś takiego, ale mam nadzieję, że sfillerują jak najwięcej.
- Po prostu Stark padł zbyt szybko, a nie chcę, żeby już znikał z anime.
Animatorzy w walce z Findorem pokazali, że jak chcą, to potrafią wymyślić coś fajnego. Może tu też tak będzie? |
|
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 14-04-2010, 18:15
|
|
|
Mirror napisał/a: | W każdym, razie, uważam jak powyżej. Świetna animacja i piosenka. |
Piosenka, mniemam, że Number One? Co do animacji to muszę zweryfikować, bo dawno nie oglądałem Bleach-a a w dodatku studio Pierrot nie stara się. |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
Nao
to dziwne takie
|
Wysłany: 14-04-2010, 20:09
|
|
|
Mirror napisał/a: | Świetna animacja i piosenka. |
Od razu, jak tutaj przeczytałam o nowym openingu i endingu, sama musiałam to sprawdzić i zgadzam się z Mirror. Animacja towarzysząca op jest bardzo, ale to bardzo udana. Płynna, staranna i fajnie komponuje się z muzyką. Piosenka też bardzo mi się spodobała, ale to mnie zbytnio nie dziwi, bleachowe openingi i endingi zwykle bardzo przypadają mi do gustu (prócz chyba dwóch czy trzech wyjątków).
Ending to w sumie nic wybitnego. Animacja poprawna, ale pomysł specjalnie mnie nie zachwycił, a piosenka może być.
s3shir0 napisał/a: | w dodatku studio Pierrot nie stara się |
Z jednej strony byłabym skłonna się zgodzić, ale z drugiej nie. Projekty postaci - to jest to, co wyjątkowo mnie boli w Bleachu, zwłaszcza, że jeszcze w tych pierwszych odcinkach były naprawdę przyjemne dla oka i wydawały się być bardziej staranne. Teraz, niekiedy z bólem patrzę na te dziwne twarzyczki (biedna Rukia, chyba najbardziej na tym ucierpiała). Jednak obecna animacja, która towarzyszy walką, dla mnie, jest jak najbardziej poprawna. Dynamiczna i efektowna, czyli taka, jaką oczekuje się od serii shounen. |
_________________ don't give up
you've got a reason to live
can't forget you only get what you give
Co ta Nao ogląda? |
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 14-04-2010, 20:17
|
|
|
I zapomniałam dodać... Pierwsza reakcja na opening? Po pierwszych dwóch sekundach musiałam się odwrócić. Dlaczego musiała być tam Orihime?! xD
W ogóle pomijając op, w tym odcinku Inoue wyglądała... dość dziwnie. Nie mam pojęcia dlaczego.
Ale za to Ulquś był boski. ** |
|
|
Nao
to dziwne takie
|
Wysłany: 14-04-2010, 20:35
|
|
|
Mirror napisał/a: | Pierwsza reakcja na opening? Po pierwszych dwóch sekundach musiałam się odwrócić. Dlaczego musiała być tam Orihime?! xD |
Hahaha, same here! xD Jak ją tylko zobaczyłam, było jedno wielkie: "O NIEEEE!". Jednak, pomimo mojej przeogromnej niechęci do Inoue można było się sporej jej ilości spodziewać, biorąc pod uwagę wydarzenia z mangi (chociaż, wolałabym, żeby postawili na kogokolwiek innego byle nie na nią xD).
Ale strasznie jestem ciekawa wykonania najbliższych opdcinków i myślę, że z przyjemnością wrócę do oglądania Bleacha (w końcu!) :). I błagam niech fillery nie wracają jak najdłużej! :D
Mirror napisał/a: | Ale za to Ulquś był boski |
Jak zawsze ;3 |
_________________ don't give up
you've got a reason to live
can't forget you only get what you give
Co ta Nao ogląda? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|