Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Fate/Stay Night |
Wersja do druku |
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 20-06-2006, 22:05
|
|
|
Buuu...koniec....muszę przyznać, że ten odcinek naprawdę mi się podobał ^^ Nie wiem czemu, ale tak się wczułam w moment kiedy Saber powiedziała TO Shirou, że z tych emocji w głowie mi się zakręciło *___*
Mam pytanko...kim dla Saber był ten Bedivere (tak to się pisało?) ? Bo podejrzanie podobny był do niej ^^"
P.S. Wa-Totem, zmieniłeś ava! Wow! Już myślałam, że należysz do tych, którzy od przybycia na forum do ostatniego posta mają cały czas ten sam av ^^" |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
akaryuu
|
Wysłany: 21-06-2006, 06:39
|
|
|
Sir Bedevere był jednym z rycerzy okrągłego stołu.. Niewiele czytam klasayki, więc nie potrafię nic więcej o nim napisać...
Hm gdzie ja już widziałem kreację średniowiecznych rycerzy - kobiety.. Ah tak!! Joanna D'arc :]
P.s. Co ja źle piszę w tych postach, że mi Internal Server Errors wyskakują?? |
|
|
|
|
|
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 21-06-2006, 08:38
|
|
|
Co nieco o Bedivere jest napisane na tej stronce. Chyba to najlepszy fansite jaki udało mi się znaleźć. Można tam znaleźć prawie wszytsko o postaciach, a także sporą galerię i multimedia. Enjoy |
_________________ At night, the town is quiet like the bottom of the ocean
I continue down the road by myself
Guided by the distant voice
I keep searching for the soft blue light
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 21-06-2006, 09:03
|
|
|
Sir Bedivere... (po walijsku Bedwyr) Obok Kay'a i Gawaina, jedna z najdłużej obecnych postaci Legendy Arturiańskiej, na tyle długo obecna i powszechna, by móc przypuszczać że bazująca na postaci historycznej.
Marszałek i najwierniejszy sprzymierzeniec Artura.
W Walii dodatkowo - jako jeden z nielicznych okągłostołowców - przykładny ojciec dwójki dzieci (córka Amren i syn Eneuawc). Brak śladu żony (!!!).
W niektórych wersjach jest jednoręki, a niektórzy współcześni badacze legendy arturiańskiej podważają jego ojcostwo, za to dają mu rolę Lancelota (kochanka Guinevry) twierdząc że ta postać pojawia się w historii legendy zbyt późno by mogła być prawdziwa - ale ja tam raczej w to wątpię.
Bez draśnięcia przetrwał bitwę pod Camlann, i był ostatnim który widział Artura żywego oraz tym, który zwrócił Excalibura Pani z Jeziora.
Po tym wydarzeniu odsunął się od świata i resztę życia spędził jako pustelnik.
Mao napisał/a: | ale tak się wczułam w moment kiedy Saber powiedziała TO Shirou, że z tych emocji w głowie mi się zakręciło *___* | Waaai~~ Trzeba przyznać, miała wyczucie nastroju... ^^;
Mao napisał/a: | P.S. Wa-Totem, zmieniłeś ava! Wow! | xD Heh... wiesz zwyczajnie trudno znaleźć coś co bym mi naprawdę pasowało xDDDD Ale w galerii mam ich sporo...
akaryuu, najpewniej znów krzaczy się SMTP. Kiedy wysyłasz posta, forum chce wysłać zawiadomienia pocztą do tych co to sobie ustawili, a jeśli serwer SMTP u naszego providera akurat leży, to nie może. Więc krzyczy :) Ignoruj, post i tak się wysyła. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 21-06-2006, 20:03
|
|
|
Aha....takie buty ^^" Dzięki za wyjaśnienie ;)
W komentarzach na animesub.info do 24 epa rozprawiają o tym, że może będzie następny sezon O_o |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
SG
|
Wysłany: 21-06-2006, 20:26
|
|
|
Mao napisał/a: | Aha....takie buty ^^" Dzięki za wyjaśnienie ;)
W komentarzach na animesub.info do 24 epa rozprawiają o tym, że może będzie następny sezon O_o |
Ehh... takie tam gdybania... Jedni za, drudzy przeciw i tak naprawdę nic z tego nie wynika... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 21-06-2006, 22:43
|
|
|
Nie będzie.
Fate: Hollow Atharaxia to bardziej fan-disc niż materiał na nowy sezon, do tego raczej porażka, i samo jego powstanie dowodzi jak absolutnie niemożliwa jest kontynuacja.
Mogłoby natomiast powstać alternate retelling, coś jak Futakoi Alternative - bo przecież w grze są jeszcze dwa scenariusze: Unlimited BladeWorks (Gdzie Shirou "wybiera" Rin, w tym sub-scenariusz gdzie Saber zostaje servantem Rin xD) i Heaven's Feel (Sakura. Bahdzo mhoczna Sakura).
Na razie, za parę dni będzie wreszcie soundtrack.
Właśnie, ktoś poza mną wyłowił że oprócz Kenjiego Kawai w soundtracku jest też jeszcze co najmniej jeden wielki kompozytor? Niejaki Wolfgang Amadeusz Mozart... :) W 22 odcinku wyłowiłem "Lacrimosę" z Requiem...
Swoją drogą, to dopiero pokazuje mistrzowstwo Kawai'ego, napisać soundtrack tak by pasował w jedną całość z Mozartem... *___* |
|
|
|
|
|
magu
dreamer..
|
Wysłany: 22-06-2006, 00:19
|
|
|
huh... do 28 Czerwca jeszcze trochę czasu zostało... jednakże myślę iż ending i dwa openingi wystarczą na okres oczekiwań... ;] |
|
|
|
|
|
SG
|
Wysłany: 22-06-2006, 14:26
|
|
|
magu napisał/a: | huh... do 28 Czerwca jeszcze trochę czasu zostało... jednakże myślę iż ending i dwa openingi wystarczą na okres oczekiwań... ;] |
Tylko że to niestety nie jest autorstwa Kenjiego Kawai... |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-06-2006, 11:17
|
|
|
wa-totem napisał/a: | A ja chcę Unlimited BladeWorks!!! |
A ja nadal chcę Archera! Chociaż to co w UBW zaprezentował było raczej logicznym wyborem, to mimo wszystko... baaka! Archer no BAKA!
Ekranizacja UBW to by było coś <sigh>, byle by się za HF nie brali tylko: Sakura samą obecnością mi scyzoryk w kieszeni otwiera. A już ta mhoczna i zua i nieszczęśliwa...
Mao napisał/a: | P.S. Wa-Totem, zmieniłeś ava! Wow! Już myślałam, że należysz do tych, którzy od przybycia na forum do ostatniego posta mają cały czas ten sam av ^^" |
Żałuj, że nie widziałaś poprzednich... moi faworyci to Tot i Ken-chan ^^
wa-totem napisał/a: | Fate: Hollow Atharaxia to bardziej fan-disc niż materiał na nowy sezon |
Hollow Ataraxia to przede wzystkim fanserwis w czystej postaci, wystarczy przejrzeć grafiki z gry. Bo jak inaczej wyjaśnić Lancera łowiącego ryby w hawajskiej koszuli i szortach? <seseseee... mój fav, jego miny są po prostu genialne>
Tot, czy w HA się przypadkiem gdzieś tu w/w Avenger nie pojawia? Jako servant Bazette. I kolejne durne eirei >.<! Darowaliby sobie już, naprawdę, aż przykro się robi. Szczególnie, że Angra Manyu był w porządku <sigh>
SG, chciałaś Graala - Kielich. W FSN Graal jest tentaklowaty, w anime słabo to widać, ale gra ma parę ładnych ujęć... tonikaku: powodzenia z tym 'kielichem' :PP |
|
|
SG
|
Wysłany: 24-06-2006, 11:21
|
|
|
GoNik napisał/a: | SG, chciałaś Graala - Kielich. W FSN Graal jest tentaklowaty, w anime słabo to widać, ale gra ma parę ładnych ujęć... tonikaku: powodzenia z tym 'kielichem' :PP |
Cóż... niedoinformowanie^^' |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 25-06-2006, 09:08
|
|
|
Cytat: | Cóż... niedoinformowanie^^'
| A nie przejmuj się, przecież i Saber to samo niemal powiedziała ^^;
GoNik napisał/a: | Tot, czy w HA się przypadkiem gdzieś tu w/w Avenger nie pojawia? | Owszem, wyciągnęli go... I to tak jako eirei Avengera - Angra Manyu, jak i - rzecz oczywista - to "cóś" co skaziło Graala. I jako ktoś jeszcze, ale dość spoilerowania ;3 |
|
|
|
|
|
J.K.Tank
kloszard
|
Wysłany: 23-01-2007, 00:49
|
|
|
Sorry, za odkopywanie tematu z przed pół roku, ale mam pytanie.
Czy kiedykolwiek wyjaśniono co się dzieje z Servantami pomiędzy wojnami? Jakie skutki ma dla takiego śmierć w czasie wojny? |
_________________ Zgadnij kto! |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 23-01-2007, 21:15
|
|
|
Skutków nie ma żadnych. Eirei istnieją na zupełnie innej płaszczyźnie (w innym 'wymiarze'); ceremonia wezwania i zawarcie kontraktu (z przyznaniem 'seal of commands') - a konkretnie umożliwiony przezeń przepływ many - jest tym co pozwala im tymczasowo funkcjonować w naszym świecie. Eirei uczestniczący w wojnie 'ginie', kiedy wyczerpie się posiadana przez niego, a przekazana przez zwierzchnika mana; przy czym nie jest to tak naprawdę śmierć, a raczej 'wyeliminowanie' z naszego wymiaru, a jeśli Master dalej posiada command spells, i żyje, może swojego Eirei przywołać spowrotem. Dlatego właśnie celem jest zazwyczaj wyeliminowanie Mastera - to jedyna pewna metoda wyeliminowania uczestnika, tak Mastera jak Servanta...
Co do tego gdzie przebywają... żaden nie udzielił na takie pytanie jednoznacznej odpowiedzi. Please speculate wildly. |
|
|
|
|
|
J.K.Tank
kloszard
|
Wysłany: 23-01-2007, 22:15
|
|
|
Czy w F/SN pojawiła się jakaś wskazówka na temat tego po co oni właściwie są? Ostatnio nad tym rozmyślam, bo składowanie największych bohaterów w dziejach ludzkości w jednym miejscu bardzo kojarzy mi się z Odyem, który w Valhalli gromadził najlepszych wojowników i przygotowywał ich na Ragnarok. Myślałem nawet nad tym czy Grall to nie jest pic na wodę i kpiną ze śmiertelnych magów, natomiast sama wojna treningiem i testem dla Eirei. Największą wadą tej teorii jest to, że nie jest poparta żadnymi oficjalnymi informacjami XD Chociaż trzeba przyznać, że bardzo ładnie brzmi XD |
_________________ Zgadnij kto! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|