Ouran High School Host Club |
Który bizon? |
Tamaki - książę na białym koniu |
|
24% |
[ 82 ] |
Kyouya - makiaweliczny manipulant |
|
15% |
[ 51 ] |
Hikaru - diaboliczny bliźniak 1 |
|
13% |
[ 46 ] |
Kaoru - diaboliczny bliźniak 2 |
|
10% |
[ 34 ] |
Mori - milczący olbrzym |
|
6% |
[ 21 ] |
Honey - słodkie maleństwo |
|
6% |
[ 20 ] |
Haruhi - genialny naturszczyk |
|
9% |
[ 32 ] |
Wszycy! - jak harem, to harem |
|
13% |
[ 44 ] |
|
Głosowań: 141 |
Wszystkich Głosów: 330 |
|
|
|
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 08-06-2006, 17:58
|
|
|
Hm... Widzę kolejną fankę :)
A co do Nekozawy - muszę Cię okropnie rozczarować, obawiam się, że pozostanie epizodyczny. W mandze miał sporą rolę w jednym z rozdziałów - tym o pobycie nad morzem. Bo w mandze to właśnie w jego domu, a nie w domu Kyoui gościła cała paczka (i tam można było mu się przyjrzeć i stwierdzić, że bez kaptura to też przystojniak...). Ponieważ go tam pominięto, pozostaje niestety wnioskować, że jeśli pojawi, to tylko przelotnie, pewnie nie chcieli przepakować obsady. A szkoda, szkoda... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 08-06-2006, 20:30
|
|
|
Mi się jeszcze obiło o uszy, że przewija się jakiś wątek z jego młodszą siostrą, czy coś takiego.
Też bym chciała, żeby się jeszcze pojawił - ta pacynka - samo ZUO, a jego reakcja na światło była genialna (ja też tak rankiem reaguję na odsłonięcie zasłon, więc sympatię od razu poczułam :D) |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
Ui
|
Wysłany: 08-06-2006, 20:56
|
|
|
yh..szkoda, że to tylko epizodyczna postaćT_T, bo ciekawa..
a wicie może czy gdziś w Polsce można dostać mange-czy trzeba z zagranicy sprowadzać???? |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 08-06-2006, 21:49
|
|
|
Obawiam się że jedynym "zachodnim" wydawnictwem z licencją na to jest amerykański koncern Viz Media (przynajmniej nie udało mi się znaleźć innych wydań). W Polsce jak na razie nie jest ona nawet w dalekich planach.
Viz wydaje część swych mang (w tym np. właśnie Ourana) również w Anglii, więc pewnie stamtąd możnaby sprowadzać.
PS: mam niesprawdzona informacje, że jest również wydanie niemieckie |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 08-06-2006, 22:26
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | PS: mam niesprawdzona informacje, że jest również wydanie niemieckie |
Nie dość, że jest, to jeszcze można zamówić za baaardzo atrakcyjną cenę w naszym empiku! :D
LINK do EMPiKu
edit: Nawiasem mówiąc wersję z Vizu też da się w empiku zamówić, co zresztą właśnie zrobiłam. Ciekawe, kiedy przyjdzie. |
|
|
|
|
|
Ui
|
Wysłany: 10-06-2006, 11:14
|
|
|
epizod 10 <lol>!!! heh...kiedy zobaczyłam ojca Haruhi szczęka opadła mi ze zdziwienia (nieczytałam mangi więc niebyłam na to przygotowana:))^_^ ale lolx2 w przyszłym tygodniu zapowiada się ep.z długo wyczekiwanymi Nekozawą & Bereznoffem..^_^!!!! |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 10-06-2006, 11:47
|
|
|
Fakt, dziesiątka trafia w dziesiątkę xD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 10-06-2006, 12:32
|
|
|
Oprócz gagów, które ewidentnie były obliczone na wyciśnięcie łez histerycznego śmiechu, w epizodzie 10 rozwaliła mnie reakcja Haruhi, gdy jej ojciec wszedł do pokoju... co za kontrast z przerażeniem Tamakiego! W ogóle ojciec Haruhi i Tamaki są przekomiczną parą - widocznie dziewczyna jest magnesem na nadopiekuńczych i lekko szalonych "tatusiów".
Zastanawia mnie jedna rzecz: Totem, czy w języku japońskim istnieje jakieś powiedzonko z grzybami, coś w stylu polskiego "Spadaj na drzewo prostować banany"?Bo nie wiem, na czym miał polega wszechobecny w tym odcinku dowcip - śmieszny, ale jednak trochę zbyt absurdalny jak dla mnie. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 10-06-2006, 13:27
|
|
|
A co mnie najbardziej rozczuliłu w tatusiu Haruhi, to.... jego seiyuu.
Jak usłyszałam, kto wykonuje jakże idealnie pasującą do tej roli robotę, to, dzięki Bogu nikogo w domu nie było, to zaczęlam kwiczeć ze śmiechu XD |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 11-06-2006, 11:37
|
|
|
Dopiero teraz dopadłem dziewiątego i dziesiątego odcinka. Rzeczywiście, "yuri" z dziewiątki było powalające (skojarzenia z Uteną były nieodparte). Sceny "domowe" też niezłe...
I tym sposobem dobijamy do połowy serii. Moje doświadczenie z anime wskazuje, że im dalej, tym większego rozpędu nabiera fabuła. Ciekawe, co dalej ? |
|
|
|
|
|
SG
|
Wysłany: 11-06-2006, 12:01
|
|
|
Dołączam się do wszystkich ochów i achów nad 10 odcinkiem... Tatuś Haruhi jest świetny - idealne uzupełnienie Tamakiego i odwrotnie^^ |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-06-2006, 17:11
|
|
|
i oto pojawiła się Mroczna i Tragiczna Przeszłość Nekozawy-sempai... a raczej Oniiichaaaan'a!!!
Bardzo pozytywny odcinek, szalenie sympatyczny... z kilkoma baardzo celnymi obserwacjami na temat mang shoujo XD i naprawdę, ale to naprawdę, uroczym "spartańskim treningiem" w wykonaniu Riny (oraz "wizualizacji" w wykonaniu bliźniaków)
>:}~ |
Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 17-06-2006, 19:04, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 17-06-2006, 17:34
|
|
|
Co do ankiety wybrałam ostatnią odpowiedź....nie umiałam się zdecydować ^^" Każdy z nich ma to COŚ w sobie ;)
A samo anime jest po prostu genialne XD Pomysł oryginalny, a bohaterowie *___* <rozpływa się> Świetna komedia XD
Jestem w trakcie ściągania 11 epka ^^ |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-06-2006, 18:27
|
|
|
uhahahahahahahahhaahhahahahahha!
<usiłuje się uspokoić>
Kirimi-chan wyjeżdżająca klubowi z "Ah! Gyaku harem da!" _^_
Belzeneef.
Mhoczny okultysta ukrytym błękitnookim blondynem.
"Szkolenie" xD
<zszedł>
o zapowiedzi 12 z Haruhi w stroju Playboyowego króliczka (nie, nie pomyliły mi się seriale xD) nie wspomnę... *__* |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Black_Geisha
Black Yuki
Dołączyła: 03 Wrz 2005 Skąd: hm....jak by to nazwać....nicość? Status: offline
|
Wysłany: 17-06-2006, 21:46
|
|
|
Mi też się zaczęło ściągać ohohohoho *O**kopie komputer*oh na boga szybciej!!XDDDCHyba torrentem zciągne bo w tym mułu to uh....Z ankiety wybrałam a)Honey'jego XDMoja przypadłość do shotowatych chłopców góruje nad moim małym móżdżkiem xD
b)Potem poszedł Kaoru...jakoś tak XDDDD
c)Mori-takiego obojętnie gdzie zaciągniesz a on tylko "Ehe"XDDDA ty możesz paplać do znudzenia (i zachrypnięcia xDD)
10 odcinek...Tak...tatuś Haruhiego omg XDDDDDDMiałam takie szczęście że nikogo w domu nie było...matka znów by nakrzyczała"Dziecko dlaczego ty się do komputera śmiejesz?!Jesteś dziwna!"XDDNormalka xD |
_________________ Moje bazgroły:
www.blackgeisha.deviantart.com
Liście lubią spadać,
Dlaczego?Może poprostu spadają,
Bo kochają ziemię.... |
|
|
|
|
|