Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Vampire Princess Miyu |
Wersja do druku |
Seshat
|
Wysłany: 03-06-2003, 19:47
|
|
|
Mnie również się podoba... szczególnie mocne końcówki - brak "happy end'ów", jak już ktoś napisał. A właściwie nie tyle "happy end'ów" (w końcu "dobra strona" wygrywa, nie?), a tego, że gł. bohaterka nie ratuje całego świata na siłę i nie wszyscy wychodzą z opresji cało. Na szczęście te mocne akcenty łagodzą momentami bardzo poprawne i edukacyjne przesłanie... |
_________________ "It can't rain all the time..." |
|
|
|
|
Lina_Inverse__
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Dolina Ludzi Lodu Status: offline
|
Wysłany: 03-06-2003, 22:08
|
|
|
yo yo yo^^ dobre to anime i tyle...nie ma co^^ nie porownuje do Hellsinga...bo Hellsing i tak dla mnie zawsze bedzie najlepszy pod kazdym wzgledem...nyo i cio tu duzo gadac;PPP ale Miyu jest swietna...te koncowki sa naprawde dobre nyuuu^^ |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
Justine
|
Wysłany: 03-06-2003, 22:24
|
|
|
Ech, mogliby po zakonczeniu wszystkich odcinkow wyemitowac jeszcze OAV-ki, ale na to niestety nie ma raczej co liczyc :( a szkoda, bo sa jeszcze mroczniejsze niz wersja TV :) |
|
|
|
|
|
Lina_Inverse__
|
Wysłany: 03-06-2003, 22:26
|
|
|
Justine napish do Hyper'a heh^^ moshe cosik zdzialasz?? |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
Justine
|
Wysłany: 03-06-2003, 22:30
|
|
|
Hm, moze napisze chociaz wlasciwie mam te wszystkie OAV-ki u siebie na compie, ale z drugiej strony lepiej sie oglada w TV... |
|
|
|
|
|
Lina_Inverse__
|
Wysłany: 03-06-2003, 22:44
|
|
|
^___^ nyo tio moze dzieki Tobie obejrzymy w tv nyuuu^^ |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-06-2003, 07:22
|
|
|
Seshat napisał/a: | Mnie również się podoba... szczególnie mocne końcówki - brak "happy end'ów", jak już ktoś napisał. |
Ba, kiedy to bywa równie nudne jak happy endy - na końcu każdego odcinka sypią się trupy. Na pewno akcja odcinka rozwinie się tak, że poginą wszyscy przedstawieni, z wyjątkiem bohaterów drugoplanowych, którzy zapewne poginą na końcu serii, żeby nam wszystkim było przykro... To w sumie też jest przewidywalne. I musiałabym policzyć (a przynajmniej oszacować) średnią trupów na odcinek - zdaje się, niezła wychodzi (Od trupa do trupa ponura to grupa, dzban szczęścia w skorupach - przeklęta chałupa - "Hamlet" według Przybory) |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Justine
|
Wysłany: 04-06-2003, 09:34
|
|
|
Avellana napisał/a: |
Na pewno akcja odcinka rozwinie się tak, że poginą wszyscy przedstawieni, z wyjątkiem bohaterów drugoplanowych, którzy zapewne poginą na końcu serii, żeby nam wszystkim było przykro... |
A wlasnie, ze nie :P Ogladalam juz ostatnie odcinki i koniec jest zaskakujacy, ale jednoczesnie zgodny z calym klimatem tego anime. |
|
|
|
|
|
Irma
|
Wysłany: 04-06-2003, 14:15
|
|
|
Mnie się VPM bardzo podoba ^^ Ma niesamowity, ciężki klimat ^___^ |
|
|
|
|
|
Lina_Inverse__
|
Wysłany: 06-06-2003, 21:33
|
|
|
Hellsing ma lepsza klime...takom mroczna...cudo^^ |
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 07-06-2003, 10:48
|
|
|
Ja stawiam znak = pomiędzy obydwoma tytułami (a ja jako że wszystko robię odwrotnie nie stawiam żadnego znaku dop.Naga) |
_________________ Ku chwale LON!
A la la la la LON, a la la la la LON LON li LON LON LON LOL, oo! |
|
|
|
|
Ewa_1982
|
Wysłany: 08-06-2003, 18:25
|
|
|
A jak wam się podoba muzyka z VPM?? Bo moim zdaniem ma bardzo fajne BGM, pełne grozy :shock: to tworzy specyficzny klimat.
Co mnie zaskakuje ja często zwracam uwagę na muzykę, bez muzyki anime straciłoby część siebie |
_________________ Jeste¶my tylko aktorami w grze jak± jest życie.
Hm... jak co¶ wymy¶lę to dopiszę |
|
|
|
|
Justine
|
Wysłany: 09-06-2003, 00:27
|
|
|
Tak, Kawai Kenji doskonale sie spisal komponujac muzyczke do VPM. Warto posluchac calego soundtracka. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 09-06-2003, 08:04
|
|
|
Muzyka ładna, tylko to gadanie w czołówce (a szczególnie polski lektor) wszystko zagłusza i irytuje.
Natomiast potwór wyglądający jak skrzyżowanie konia z fortepianem sprawił, że taczałam się ze śmiechu do końca odcinka i nawet nie zdołałam się przejąć losem nieszczęsnej ofiary. Większość tych stworów wygląda niestety, jakby komuś wyobraźni nieco zabrakło... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ewa_1982
|
Wysłany: 09-06-2003, 10:54
|
|
|
====> Justine wiesz może ile soundtracka ma VPM.
Właśnie ściągam z Kazy mp3 z VPM i uważam, że warto posłuchać.
A czy zauważyliście, że Miyu i Lavę (nie wiem, czy dobrze napisałam) coś łączy, najbardziej to było widoczne w tym odcinku o masce. |
_________________ Jeste¶my tylko aktorami w grze jak± jest życie.
Hm... jak co¶ wymy¶lę to dopiszę |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|