Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Vampire Princess Miyu |
Wersja do druku |
Justine
|
Wysłany: 09-06-2003, 14:42
|
|
|
Ewa, plytek z muzyka i drama albumami do VPM wyszlo calkiem sporo mozesz zobaczyc ich spis http://www.witch-hunter.net/miyu/cds/index.html Przy opisie Vampire Miyu TV Original Soundtrack jest jedank blad, bo powinny byc 34 utwory. Ja mam wszystkie utwory z VPM TV i wiekszosc z OAV -ek.
Co do Miyu i Larvy to rzeczywiscie cos ich laczy. O ile dobrze pamietam w odcinku 12 i 13 bedzie sie mozna dowiedziec wiecej na temat jego przeszlosci.
Hm, sporo potworkow jest zwiazanych z japonskimi wierzeniami ludowymi, ale rzeczywiscie niektore wygladaja zabawnie. |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 10-06-2003, 17:59
|
|
|
Myślę że VMP jest całkiem niezłe. |
|
|
|
|
|
Ewa_1982
|
Wysłany: 11-06-2003, 11:14
|
|
|
Bardzo dziękuję Justine za adres strony.
Ciekawe czy OAV z VPM też będą na Hyperze. |
_________________ Jeste¶my tylko aktorami w grze jak± jest życie.
Hm... jak co¶ wymy¶lę to dopiszę
Ostatnio zmieniony przez Ewa_1982 dnia 12-06-2003, 15:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 11-06-2003, 17:36
|
|
|
Teraz się czepię. Nie OVA tylko OAV. Ja bym nie liczył to pewnie dadzą^^ |
_________________ Ku chwale LON!
A la la la la LON, a la la la la LON LON li LON LON LON LOL, oo! |
|
|
|
|
Lina_Inverse__
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Dolina Ludzi Lodu Status: offline
|
Wysłany: 15-06-2003, 15:54
|
|
|
heh...wlasnie tesh mnie denerwuje jak ludzi pisza OVA tej^^ Ale ostatnio "porzadek" na forum sie zrobil... [to tutaj nie było mocne przekleństwo, ale i tak niech to się nie powtórzy! - dop. ka_tka] nie ma gdzie pisac bo takie pustki;PPP |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 15-06-2003, 16:25
|
|
|
To ja się czepię: mozna pisac zarówno OVA jak i OAV i oba są poprawne. Ostrzezenie: jakbyś mogła nie przeklinać więcej? |
|
|
|
|
|
Lina_Inverse__
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Dolina Ludzi Lodu Status: offline
|
Wysłany: 15-06-2003, 18:18
|
|
|
moglabym ... wiesz nawet nie pamietam ze przeklnelam ;PPP |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 15-06-2003, 18:22
|
|
|
A wracając do tematu: szczerze mówiąc, trochę mnie to anime znudziło. Klimat ma, ładną muzykę ma, narysowane nieźle... I na początku odcinka z 95% dokładnością przewiduję zakończenie. Może się rozkręci w końcówce, ale na razie zaczyna mi się dłużyć. No i gdyby główna bohaterka była aktorką, to bym powiedziała, że nie umie grać i zachowuje się jak drewniana lalka... A tak, co powiedzieć? Tak ją narysowali |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Justine
|
Wysłany: 16-06-2003, 10:54
|
|
|
Ech, a ja uwazam Miyu jest niezwykle ciekawa postacia, a juz z pewnoscia nia nazwalabym jej drewniana, ale moze dlatego, ze widzialam tez OAV-ki. Chociaz zgadzam sie, ze niektore epizody, a zwlaszcza te w ktorych Miyu pojawia sie tylko po to by rozprawic sie z potworkiem moga byc nudnawe. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-06-2003, 12:01
|
|
|
Mnie jeszcze jedna rzecz się nie podoba: że te shinma (tak się pisze?), które mają być "dobre" to są całkiem ładniutkie. Czy temu pisarzowi tak fajnie by szła gadka, że i tak swoją potworkę kocha, gdyby zamiast zgrabnego stworzonka o dużych oczach miał jakieś konio-fortepianowe paskudztwo, albo drewnianą kukłę z przerostem mózgu? |
|
|
|
|
Justine
|
Wysłany: 17-06-2003, 13:21
|
|
|
Hehe, konio-fortepian byl niesamowity... Potworki maja atrakcyjna postac ludzka pewnie dla podkreslenia, ze ludzie szybko ulegaja czarowi zewnetrznego piekna. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 17-06-2003, 13:38
|
|
|
Owszem, ludzkie są z reguły bardzo efektowne. Ale ja mam na myśli te ich prawdziwe postaci. Jak do tej pory "dobre" były te dwa shinma z tego podwójnego odcinka o przeszłości Lavy - i oba takie ładnie pastelowe i przyjemne dla oka - a także ta dziewuszka zakochana w pisarzu, którą wspomniałam poprzednio. Ona w "prawdziwej" postaci przypominała jakąś liso-wiewiórkę, ale miała zgrabną, ludzką sylwetkę i śliczne oczki... O to mi chodzi, że jak któremuś mamy współczuć to jest w postaci demona ładny, a jak nie - to brzydki. |
|
|
|
|
Justine
|
Wysłany: 19-06-2003, 14:03
|
|
|
Avellana napisał/a: | O to mi chodzi, że jak któremuś mamy współczuć to jest w postaci demona ładny, a jak nie - to brzydki. |
Moze tworcy anime poszli w pewnym sensie na latwizne i stwierdzili, ze latwiej bedzie wspolczuc komus, kto nie bedzie odrazajaco wygladal. Chociaz co do wspolczucia i tragizmu to zadna historia z shinma nie moze sie rownac z losem samej Miyu albo Reiha. |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 22-06-2003, 17:07
|
|
|
Mam małe pytanko: który teraz mniej więcej mamy odcinek, kiedy to sie konczy, co puszczą potem i czy jeszcze to powtórzą? Wie ktoś może? |
|
|
|
|
|
natalya_msh
Dołączyła: 02 Lut 2003 Skąd: z domu w moim mieście :) Status: offline
|
Wysłany: 22-06-2003, 18:49
|
|
|
MrBat napisał/a: | obejrzałem pierwszy odcinek
przyznam ze mi się nawet podobało
drugiego nie obejrzałem
i więcej pewnie nie obejrzę bo na miejsce MiniMaxa (w tym Hypera) dali FoxKids :(
ale przynajmniej obejrze se Hamtaro PL - to o tym świetnym homiku - kiedys juz na RTL2 oglądałem i tera wersja PL :D |
U ciebie też?? Myślałam, że mnie cholera weźmie, wracałam jak oszalała z końca miasta, żeby obejrzeć kolejny odcinek, a tu.... FoxKids!
Może ta sama kablówka- Vectra?
Boże, Boże, widzisz a nie grzmisz!!!! |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|