Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Slayers Revolution |
Wersja do druku |
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 19-03-2008, 22:52
|
|
|
Pieknie, a jesli ktos sobie zażartował, to pojade do Japan i .... Ale Tak na poważnie mam nadzieje, że nie bedzie grafiki 3D gdzieś tam wklejonej, bo wtedy to ja się powiedze. Myśle, że nowe Slayers będą dobre, bo Lina zawsze je uozdobi ;]. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 19-03-2008, 23:08
|
|
|
Xellos jako główny bohater? Czy ktoś tu na głowę upadł? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-03-2008, 23:21
|
|
|
Cytat: | The announcement also hinted tongue-in-cheek, but not stated |
Wydaje mi się, że nie powinno się brać tego za pewnik. Może jestem dziwny, ale mnie osobiście Xelloss bardziej irytował niż bawił/ciekawił, więc mam nadzieję, że w roli głównej zostawią jednak Linę. I oby tutaj, jak na ACP ludzie nie zaczęli pisać "jak to, Slayers bez Liny?", bo tego już zdecydowanie w newsie nie ma. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 19-03-2008, 23:31
|
|
|
... przypominam o datach, i w ogóle.
Choć ja szaleńczo by chciała Slayersów, to jednak chętniej by widziała ekranizację dalszych części nowelek! - Deep Sea Dolphin, Sherra i Dynast!
A pamiętając o datach jestem chwilowo sceptyczna, ot co. Jak zobaczę pierwszy wypuszczony odcinek to uwierzę, o. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-03-2008, 23:41
|
|
|
Ja dokładnie tak jak IKa - numer jest kwietniowy, moim zdaniem na 90% to żart primaaprilisowy. Niestety, bo mi również marzy się kolejna seria Slayers. ZWŁASZCZA taka zawierająca Xellosa w dużych ilościach (choć może niekoniecznie w roli głownej :D). |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 19-03-2008, 23:51
|
|
|
Keii napisał/a: | Może jestem dziwny, ale mnie osobiście Xelloss bardziej irytował niż bawił/ciekawił, więc mam nadzieję, że w roli głównej zostawią jednak Linę. |
Dziwny jak dziwny, Xellos się na główną postać nie nadaje. Cały jego urok w tym, że przez 2/3 czasu nie ma go na ekranie i widz zachodzi w głowę co tam knuje i kombinuje. Gdyby wszystko nagle zaczęło się kręcić wokół niego seria albo zupełnie zmieniłaby styl (w co nie wierzę) albo zupełnie zeszła na psy.
Krótko mówiąc informacja sugeruje jeszcze większy sceptycyzm niż poprzednia. |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 20-03-2008, 09:29
|
|
|
na razie radziłabym się w ogóle nie nastawiać na nowa serię.
Pamięta ktoś jeszcze o Dragon Ball AF? |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-03-2008, 14:13
|
|
|
Eire napisał/a: | Pamięta ktoś jeszcze o Dragon Ball AF? |
Ależ oczywiście! o tu na przykład! To jeden z najbardziej udanych dowcipów, mimo, że recenzja ma kilka lat, nadal pojawiają się prorocy głoszący pojawienie się na sieci nowego DB. Co więcej - zjawiają się również tacy, którzy serię widzieli! |
|
|
Futaba
|
Wysłany: 20-03-2008, 14:47
|
|
|
Ja mam ogromną nadzieję, że to nie żart *takowy mógłby doprowadzic do fali samobójstw).
IKa napisał/a: | Deep Sea Dolphin, Sherra i Dynast! |
Mi też się to marzy zobaczyc wreszcie tych tajemniczych bohaterów. Jeżeli naprawdę Xellos ma byc główną postacią to chyba jest spora szansa :D. |
|
|
|
|
|
Rhey
|
Wysłany: 22-03-2008, 11:36
|
|
|
Nie podoba mi się ten pomysł. Cały urok Xellosa polegał na tym że był obserwatorem akcji który od czasu do czasu pojawi się znikąd i trochę namiesza. Jakoś nie wyobrażam sobie go jako głównego bohatera. (choć w sumie Lina też mi do tej roli specjalnie nie pasuje) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-03-2008, 12:36
|
|
|
A mi się podoba tytuł. Można by pójść w tym kierunku i zrobić "Revolutionary Girl Lina" z Amelią jako Anthy, Valgavem jako Akio, Gourrym jako Sayonjim, Żełgalisem w roli Mikiego i Xellosem w roli Tougi. Tylko Naga jako Juri nie do końca pasuje. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-03-2008, 12:39
|
|
|
W przypadku Zela jako głównego bohatera otrzymalibyśmy Emo-Anghst-Mhok serię, z wtrętami humorystycznymi. Albo i nawet nie, bo po prawdzie Zel reszty drużyny do poszukiwań nie potrzebuje...
Gourry? Z tym charakterem i tak poprowadzony jak wcześniej - nie ma szans wyjść poza średnio rozgarniętą pseudoharemówkę.
Amelia? Litości... Fantasy Power Rangers enyłan?
Xellos - wybitnie się nie nadaje, straciłby cały urok, a poza tym to kawał drania i krętacza.
Filia - patrz Gourry zmieszany z Zelem (bo dylematy moralne a propos zachowania Złotych smoków), a poza tym występuje tylko w Try, nie jest postacią z opowiadań.
Rhey napisał/a: | choć w sumie Lina też mi do tej roli specjalnie nie pasuje) | ... a niby kto był głównym bohaterem w Slayersach? Lina do roli głównego bohatera pasuje bardzo dobrze, zważywszy treść tego, co zekranizowane nie zostało. A po prawdzie to główne postacie były cztery... i tak niech lepiej zostanie. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 22-03-2008, 13:24
|
|
|
IKa napisał/a: | Gourry? Z tym charakterem i tak poprowadzony jak wcześniej - nie ma szans wyjść poza średnio rozgarniętą pseudoharemówkę. |
To byłoby... Straszne.
Grisznak napisał/a: | A mi się podoba tytuł. Można by pójść w tym kierunku i zrobić "Revolutionary Girl Lina" z Amelią jako Anthy, Valgavem jako Akio, Gourrym jako Sayonjim, Żełgalisem w roli Mikiego i Xellosem w roli Tougi. Tylko Naga jako Juri nie do końca pasuje. |
Ty jak coś dopasujesz...
Jedyną słuszną Anthy byłaby Sylphiel, Amelia nadaje się na Utenę, a Valgaav na Saionjiego (zielonowłose głupie emo). Zelgadis pasuje jako Juri - kilkukrotnie już przecież w kiecce biegał, ewentualnie ten szef Czarnej Róży z którym ma jednego seiyuu. Filia to wykapany Miki. Xellos faktycznie jest wykapanym Tougą, zwłaszcza, że Martina to praktycznie klon Nanami. Akio, Gourriego i Linę zostawiam sobie, dopóki nie skończę oglądać. |
|
|
|
|
|
Rhey
|
Wysłany: 22-03-2008, 16:33
|
|
|
Cytat: | W przypadku Zela jako głównego bohatera otrzymalibyśmy Emo-Anghst-Mhok serię, z wtrętami humorystycznymi. Albo i nawet nie, bo po prawdzie Zel reszty drużyny do poszukiwań nie potrzebuje... |
Niestety. Lubię Zela ale przyjemnie się go ogląda tylko w parze z Liną...
"Poor Mr. Zelgadis" :(
Cytat: | kawał drania i krętacza. |
To część jego uroku. :D |
|
|
|
|
|
s
|
Wysłany: 22-03-2008, 22:53
|
|
|
Nie moge sie doczekac nowych Slayersow. Mam nadzieje, ze to nie okaze sie okrutny zart...
witam. moj pierwszy post :) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|