Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Slayers Revolution |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-07-2008, 23:53
|
|
|
Tłumaczenie już jest, można w pełni delektować się pierwszym odcinkiem nowej serii. Fakt, przypomina poprzednie. Obawiam się, czy przypadkiem nie za bardzo. Fanom (nam?) będzie to odpowiadało, ale mam wrażenie, że dla młodszych fanów może być za bardzo oldskulowe. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-07-2008, 10:12
|
|
|
Dobra, pierwszy odcinek obejrzany. Jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Wszystko, jak za starych, dobrych czasów, z syrenką (Hostage? Fishtage?) na czele.
Fakt, oldschool jak nic, ale w końcu to seria dla nas, a nie dla dzieciaków wychowanych na Elfenlied i School Days. Dla nich będzie zbyt absurdalna i za mało fanserwiśna. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 05-07-2008, 10:12
|
|
|
Jedno słowo: ECLIPSE! \o/
/me wyrzuca rawa |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-07-2008, 14:04
|
|
|
Keii napisał/a: | Tłumaczenie już jest, można w pełni delektować się pierwszym odcinkiem nowej serii. Fakt, przypomina poprzednie. Obawiam się, czy przypadkiem nie za bardzo. Fanom (nam?) będzie to odpowiadało, ale mam wrażenie, że dla młodszych fanów może być za bardzo oldskulowe. |
Podejrzewam, że o to chodzi - pokazać, jakie anime robiło się kiedyś i sprawdzić ilu dzisiejszych widzów gotowych byłoby to kupić. Nic nie trwa wiecznie, więc pewnie moda na moe, emo, emu, loli, pedo, BSM, hikikomori i BTJT też się kiedyś skończy.
W sumie taki Code Geass też jest w pewnym sensie oldschoolowy, może to faktycznie oznaka zmian? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 05-07-2008, 14:23, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-07-2008, 14:08
|
|
|
WTF? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-07-2008, 14:16
|
|
|
Bohater Taki Jak Ty - o ciapowatych i nieprzystosowanych do życia w społeczeństwie bohaterów otoczonych bandą roznegliżowanych panienek. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-07-2008, 14:18
|
|
|
Ugh, myślałem, że już wystarczająco rozpropagowałem ten skrót.
BTJT - Bohater Taki Jak Ty. Wzrost Froda, charyzma Shinjiego, prezencja Harrego Pottera, inteligencja i zręczność potłuczonego kamienia. Wypruty z wszelkich pozytywów, by broń Boże nie wpędzić w kompleksy najbardziej żałosnych imitacji homo sapiens, jakie zasiądą przed ekranem. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 06-07-2008, 12:41
|
|
|
Teoria na temat cycków Gourrego.
1) Negatywny skutek po zastrzyku jakiejś odżywki
2) Jego naremniki mają takie wybrzuszenie.
3) Gourry jest Ranmą. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-07-2008, 13:27
|
|
|
A może to po prostu Naga pod przebraniem?
Przy okazji, może zmieni ktoś tytuł tego tematu? |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-07-2008, 17:33
|
|
|
Drugi odcinek obejrzany. Pojedynek na czary był całkiem niezły. Mimo wszystko pokemon jest cokolwiek irytujący. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-07-2008, 19:09
|
|
|
Po przeglądnięciu odcinka stwierdzam jedno. Coś mi wygląd postaci nie odpowiada. Zel ma jakoś inaczej kamienie rozmieszczone na twarzy, co mnie jakoś irytuje, a Lina w niektórych momentach dziwną twarz, zresztą wszystkie postaci tak mają. No i czas robi swoje, bo głosy się pozmieniały. Wiadomo to nie to samo, ale ileś czasu mi zajmie zanim się przywzyczaję. Dobra, muszę obejrzeć od deski do deski. |
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-07-2008, 10:20
|
|
|
Drugi odcinek obejrzany. Cóż, wygląda na to, że jeszcze chwilka potrwa, zanim Lina uwolni się od pana inspektora i jego zarzutów. Ale zapewnienia Gourry'ego, że będzie na nią dzielnie czekał, aż odsiedzi, były taaakie wzruszające *___* <kwika>
A pokemon, oprócz niezłego asortymentu zaklęć, nosi ze sobą... ciekawe uzbrojenie, doprawdy :> |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 12-07-2008, 11:14
|
|
|
Ja od kiedy usłyszałam tego pokemona mówiącego głosem Black Stara (z Soul Eater) to nie mogę powstrzymać się od śmiechu, gdy tylko się odzywa. Już nie mówiąc o tym jak inkantuje zaklęcia... Denerwujacy stworek. Poniekąd na szczęście wspomniał, że to nie jego prawdziwa forma i nie przyjął jej z własnej woli. Wyczuwam wielkiego zuego mazoku, którego ktoś w coś wrobił. A mimo miejscami zaiste dziwnej mimiki postaci to ja nie mam do czego się przyczepić. Wyczuwam stary klimat Slayersów całkiem całkiem. Niech no tylko wreszcie Xellos się pojawi! |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-07-2008, 12:38
|
|
|
Z tym wielkim zuym Mazoku sprawa jest o tyle dyskusyjna, że jako Mazoku nie popisywałby się takim zaklęciem. Chyba, że ma w sobie kawałek Shabranigdo, wtedy owszem - i podejrzewam, że na dzień dzisiejszy to jest dość prawdopodobna hipoteza.
Pokemon nie jest taki zły, jak się obawiałam - przynajmniej ma charakterek :>
W ogóle podoba mi się - starzy, dobrzy slayersi! :> |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 12-07-2008, 12:56
|
|
|
Nie sądzę, aby to był mazoku. Z tego co mówił, wynika że jest jakimś specjalistą od inżynierii magicznej, a to niespecjalnie pasuje do mazoku. Ale że nie słyszał o Linie? Zgroza! |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|