Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Slayers Revolution |
Wersja do druku |
Ori
|
Wysłany: 16-06-2008, 17:48
|
|
|
Nie wiem czy śmiać się, czy płakać...
Z jednej strony: HURA!! Nowa seria! Ciekawe co bedzie tym razem? Jakie nowe przygody wymyślą? Cudownie Lina spowrotem na ekranie!!!
ale z drugiej strony...
Co jeśli zepsują bohaterów bo (broń boże!) próbowali ich udoskonalić? ( wszyscy wiemy jak to się kończy T _ T )
Albo jak fabuła będzie leżeć? Albo jeszcze gorzej wcale jej nie będzie!!
I innych tysiace dręczących pytań, które zdajmuja mi sen z powiek?
No i co z tym teraz zrobić...
Eeh... |
|
|
|
|
|
Martina Zoana
|
Wysłany: 22-06-2008, 11:25
|
|
|
Mam nadziej, że informacja o nowej serii jest prawdziwa ;] |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-06-2008, 11:45
|
|
|
Już od dłuższego czasu wiadomo, że nie był to primaaprilisowy żart, a seria zostanie wyemitowana w sezonie letnim. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 26-06-2008, 15:34
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=D6ou7q6JY-s - mamy trailer. Cóż, design wygląda bardzo ładnie, gorzej z tym nieszczęsnym fireballem... Bo to był fireball, prawda? Nie Dragon Slave? <strach w oczach>. Początek wygląda bardzo TRY-owo, ale bądźmy dobrej myśli - może tego nie skopią. Szkoda by było, bo Slayersi to już legenda i nie chcę, żeby mi zepsuli dobre wspomnienie.
A wy co sądzicie? Strasznie cichutko na tym forum, czuję się, jakbym była tu jedyną osobą, która nie może sie doczekać następnej serii... |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 26-06-2008, 17:50
|
|
|
Zbyt się boję tego co mogą tam zepsuć, by się wypowiadać na spokojnie... Emisja już niedługo, wtedy będzie coś więcej i konkretniej wiadomo. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
pegasus
|
Wysłany: 28-06-2008, 08:46
|
|
|
Z tym fireballem.. może miała kamień filozoficzny? :) |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 28-06-2008, 11:49
|
|
|
Zastanawia mnie, co robi ten zielony pokemon w Slayersach? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-06-2008, 16:57
|
|
|
Jednego pokemona się przeżyje, a jakoś wątpię by nagle stały się głównym narzędziem walki.
Filmik (w zasadzie urywek) ciekawy, dość zgrabnie łączy stare z nowym (co prawda jak dla mnie bez nowego spokojnie można by się obyć). Zel bardziej zbizoniony, Amelia taka trochę moe, ale ogólnie kreska z "Meet Again" była dużo gorsza. Może nie będzie źle. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
N!xau
wieczny wędrowiec
|
Wysłany: 29-06-2008, 18:04
|
|
|
Nowa seria ma szanse, aby nie być kompletną klapą ponieważ ma dobrego reżysera - Takashiego Watanabe. Który m.in był reżyserem takich pozycji jak: Shakugan no Shana, 3 sezony Slayers itd.
Wszystko okaże się w przyszłym tygodniu. |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 30-06-2008, 08:42
|
|
|
Lain napisał/a: | Zastanawia mnie, co robi ten zielony pokemon w Slayersach? |
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Używa Miecza Światła Gourry'ego jako medium, żeby rzucić Dragon Slave'a.
Ok, można było przewidzieć, że równolegle z nową serią wyjdzie też manga. Nie spodziewałam się tylko, że wyjdzie wcześniej od anime. Nie wiem też na ile obie wersje będą do siebie podobne, bo na pewno nie pod względem kreski. Manga różni się graficznie od oficjalnych artów i z trailera (i dobrze, bo kreska w mandze nie przypadła mi do gustu). A o fabule to po jednym rozdziale i tak za wiele nie da się powiedzieć. Pozostaje czekać. |
|
|
|
|
|
N!xau
wieczny wędrowiec
|
Wysłany: 30-06-2008, 09:12
|
|
|
Zgadzam się z przedmówcą.
Mangę można poczytać na ocenzurowano - Teukros
Yumegari napisał/a: | Bo to był fireball, prawda? Nie Dragon Slave? <strach w oczach> |
Na podstawie mangi stwierdzam, że całe szczęście to tylko FireBall. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-07-2008, 08:44
|
|
|
Pierwsze wrażenie - Gourry ma jednak biust. Dwa - Pokemon rzuca fireballami. Trzy - Zelgadis robi "mentosa". Cztery - mrugnięcie okiem do tych, którzy chcieliby widzieć AmeliaxLina. Pięć - są jakieś nowe postaci, wreszcie. Sześć - Amelia ma biust, czyli nie jest już loli. Siedem - wielki czarny trójkąt - czy tylko mi się on kojarzy z "Odyseją Kosmiczną"? |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 03-07-2008, 08:55
|
|
|
Tia, ten biust Gourriego mnie jednak nieco podłamał.
Poza tym pokemon chyba jednak tylko unikał, co nie zmienia faktu, że mam co do niego spiskowe teorie - to na pewno wielki potężny Mazok w przebraniu, taki co to Xelloska rozkłada na łopatki XD
Nowe postaci faktycznie WRESZCIE są, ale Amelcia biust miała zawsze :P
Jeszcze a propos pokemona- doszłam do wniosku, że mój crossover Slayersów z neopetami (gdzieś na czytelni wisi) nabiera całkiem nowego znaczenia... Był proroczy _^_ |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-07-2008, 09:01
|
|
|
Jak diabli był...
A ja uważam, że to jest Luna zamieniona w pokemona. Odczarować ją może tylko Lina, a tej, z oczywistych względów, się nie śpieszy. A może jednak ten Mazoku to nie taki zły pomysł...Mokona anyone? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|