Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Valkyria Chronicles |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-06-2009, 08:40
|
|
|
A tu dostrzegacie podobieństwo? |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 19-06-2009, 10:49
|
|
|
No jak wypisz wymaluj, zwłaszcza ten po lewej. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 19-06-2009, 11:15
|
|
|
Easnadh napisał/a: | O, a w anime Napoleon ma jeszcze jakiegoś kija u boku. |
*facepalm*
To jest pochwa od tego, czym wymachuje drugą ręką... pochwa! |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 19-06-2009, 11:55
|
|
|
Ja tam nie widziałam, żeby on czymkolwiek wymachiwał... Wymachuje? O_O
/me wgapia się w screen
No, może faktycznie, coś tam jest.
Na oryginalnym obrazie Napoleon szabelkę ma grzecznie schowaną do pochwy, która nie sterczy mu równolegle do grzbietu konia i nie wygląda jak kij. A tym obrazem głównie się sugerowałam. No ale dobra, niech ci będzie :D |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-06-2009, 14:39
|
|
|
Odcinek dwunasty
Czyli klimatów muszkieterskich ciąg dalszy, tym razem z pościgiem czołgu za ciężarówką. W sumie nadało to całości nieco dynamiki po kilku powolniejszych odcinkach. Księżniczka jest tak irytująco zemociała, że szkoda gadać, chyba nawet Ludwik XIV w początkach kariery nie był taką ciapą jak ona, choć miał podobnego sukinkota obok. Przy okazji, raczej już nikt nie będzie stawiał Federacji po stronie kolektywnego dobra.
A w kolejnym odcinku? Działo kolejowe Leopold! |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 29-06-2009, 17:38
|
|
|
Mam do was prośbę, ponieważ angielska wikiepdia mi nie pomogła, mam nadzieję, że ktoś z Was mógłby mi pomóc.
Otóż poszukuję dokładniejszych informacji o VC, mianowicie o zespole realizatorskim, grafikach, osobach podkładających głos, chodzi mi o nazwiska. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-06-2009, 17:41
|
|
|
Takich informacji nie szuka się na wiki, tylko na ANN ;) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 29-06-2009, 18:33
|
|
|
W odcinku trzynastym bohaterów przebrano w ciuszki cywilne i posłano za linie wroga. Pierwszy odcinek dwu- (lub więcej) częściowca, poza zawiązaniem akcji dla nowej operacji niewiele się działo. Może poza małym zajściem między Rosie (Rosie dere moodo~) i nowo przedstawionym bohaterem, który z czasem powinien (sądząc po grze) dołączyć do zespołu. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 29-06-2009, 22:23
|
|
|
Serdecznie dziękuję za udzieloną pomoc. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-06-2009, 23:00
|
|
|
http://w618.wrzuta.pl/film/159rTSrIEr7/valkyria - sklecony dziś wieczorem amv do "Valkyria Chronicles", głównie w oparciu o grę (anime jest w tym diabelnym 264...).Piosenka mocno nacjonalistyczna (jeśli to kogoś razi, niech nie odpala), ale wpasowała się w klimat wojennego bądź co bądź anime/gry idealnie. Spoilerów dla oglądających anime raczej nie ma, chyba że ktoś jeszcze nie wpadł na to, że
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Alicia będzie walkirią
|
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 30-06-2009, 06:55
|
|
|
Szczerze mówiac także przygotowałem AMV z tego anime, ale raczej z myślą O KTA, mam już skończone, ale nie mogę pokazać przed konkursem : /
Z tego co widzę, to w grze walka jest przedstawiona o wiele bardziej dramatycznie i jest dynamiczniejsza, ujęcia są o niebo lepiej wykonane... Szkoda, że nie pomyślałem o grze przed tym, jak zacząłem robić swoje AMV.
W każdym bądź razie dobrze zmontowane anime, chyba z Twoich podobało mi się jako jedno z lepszych. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-06-2009, 08:51
|
|
|
Cytat: | Z tego co widzę, to w grze walka jest przedstawiona o wiele bardziej dramatycznie i jest dynamiczniejsza, ujęcia są o niebo lepiej wykonane... Szkoda, że nie pomyślałem o grze przed tym, jak zacząłem robić swoje AMV. |
Gra ma tą zaletę, że jest mniej głupawkowa, początek jest o niebo lepszy, nie ma tych wszystkich jaj z łażeniem Alici i dzieciaków za Welkinem. Owszem, starcia są dużo bardziej epickie i, co najistotniejsze, sami sterujemy bohaterami i biegamy po polu bitwy. Są jednak i wady, np. Luljusz Cezar na polu bitwy z ciężkim działem... w ręce. Mam cichą nadzieję, że nam to darują w anime. Żeby jednak oddać sprawiedliwość - Hans w grze także się pojawia.
Design postaci z kolei w anime jest bardziej dopracowany, w grze są one zbyt pikselowe i kanciaste (a to jest PS3!). Sony Canvas jest fajnym bajerem, ale myślę, że można było zeń więcej wyciągnąć.
Cytat: | W każdym bądź razie dobrze zmontowane anime, chyba z Twoich podobało mi się jako jedno z lepszych. |
Dzięki. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 01-07-2009, 08:05
|
|
|
Szczerze mówiąc, nie mogę oderwać się od tej piosenki. Świetnie pasuje do klimatów anime, a ogólnie rzecz biorąc fortepian mnie porusza zawsze.
Uważam, że gdybyś nieco bardziej dopiescił ten projekt, usunął sceny z ruchem ust i napisami, spkojnie mógłbyś wystartować z tym na amv.com.pl w kategorii teledyski bez efektów. Tutaj jest coś, czego większość animemakerów nie może uchwycić. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-07-2009, 10:04
|
|
|
Grisz: świetny utwór, fajnie stopniowane napięcie, ładne sceny i ciekawe przejścia - mi też się podoba najbardziej z Twoich dotychczasowych AMV'ek. Aż chce się nadrabiać zaległości w VC ;) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-07-2009, 10:06
|
|
|
Obawiam się, że z racji treści piosenki rzecz mogłaby być do amv.com.pl nie dopuszczona. Zwłaszcza, że ta pani ma koncie ma dużo mocniejsze rzeczy, jak choćby ballada o "bohaterskich" żołnierzach Hitlera walczących w Rosji. Sam miałem pewne opory, choć tu zadecydował fakt, że po prostu rzecz pasuje do anime.
Cóż, jestem skazany na WMM, więc raczej na amv.com.pl nie mam czego szukać. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|