Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Valkyria Chronicles |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-07-2009, 12:58
|
|
|
Grisznak napisał/a: | raczej na amv.com.pl nie mam czego szukać. |
Nawet nie wiesz, jakie fajne rzeczy mozna w tym prostym programie robić.
A treść... Wiesz, nawet czytając tekst jakoś nic aż zanadto nie wydało mi się niepoprawnie politycznie. Chyba tutaj kontekst się zmienił, nie widzę przeszkód. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-07-2009, 10:04
|
|
|
Trzynasty odcinek
Bohaterów z milicji przekwalifikowano na cichociemnych. Do tego zafundowano nam obóz koncentracyjny i śliczniutkiego Leopolda, który sam jeden zatrzymuje całą armię. Uroczo... Mam nadzieję, że niechęć Rosie do mroczniaków jest jakoś uzasadniona, bo robienie z niej rasistki bez powodu jest kiepskim pomysłem. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 02-07-2009, 12:26
|
|
|
Obstawiamy?
Trauma z dzieciństwa: ciężarówka prowadzona przez darkseńskiego kierowcę rozjechała mamusię. Albo jej tatuś, rasista, poległ z rąk policji/darkseńskiej bojówki w trakcie zamieszek antydarkseskich? Albo tata, strażnik w obozie, skręcił kark spadając z wieży strażniczej. I to oczywiście wina darksenów była, a jak.
Wracając do trzynastki, IMO najzabawniejsza była amunicja kasetowa... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 02-07-2009, 14:43
|
|
|
Cytat: | IMO najzabawniejsza była amunicja kasetowa... |
screen or didn`t happened? |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-07-2009, 15:39
|
|
|
Ależ happend, happend, o tutaj
Zaś co do Rosie, to na początku pomyślałem, że może jakiś Darcsen ją kiedyś pobił, zgwałcił lub molestował, ale jednak to by było zbyt niejednoznaczne, a polityczna poprawność nakazuje, by prześladowana przez innych rasa była zawsze czysta i niewinna jak łza. Tak więc zapewne nie lubi bo nie lubi, opcjonalnie któraś z opcji Totema. Jeśli okaże się, że istotnie ma mocny powód, będę pozytywnie zaskoczony. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 02-07-2009, 17:46
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Ależ happend, happend, o tutaj |
LOLWUT BOMB
Grisz, a w grze tego nie wyjaśnili? |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-07-2009, 19:32
|
|
|
Nie, nie przypominam sobie, ale całego VC nie przeszedłem, jedynie pierwsze kilka godzin, więc mogło mnie coś ominąć.
Przy okazji, wrzuciłem "One Nation Arise" na Youtube - http://www.youtube.com/watch?v=feFi_1Re8HY |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 02-07-2009, 21:26
|
|
|
Grzisz, w końcu, nie będę musiał już wchodzić na forum, żeby linka znaleźć, tylko sobie do ulubionych dodam ; ) |
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
Wysłany: 05-07-2009, 00:31
|
|
|
Nie wiem co was w tej bombie dziwi.
Przecież pierwsze bomby kasetowe opracowali Niemcy w trakcie II wojny światowej. A VC czerpie z II wojny garściami. Fakt, że co zechce, ale trudno się mówi. Jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma. |
_________________ Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Nadgorliwy urzędas zasługuje tylko na jedno:
Totalną Anihilację.
http://myanimelist.net/signature/OverLordZenon.png
http://www.youtube.com/watch?v=KsTgWCZNk-0 |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 05-07-2009, 12:47
|
|
|
OverLord_Zenon napisał/a: | Przecież pierwsze bomby kasetowe |
Bomby.
To coś na screenie to ma być POCISK ARTYLERYJSKI.
Rozcalacze i detonatory do subamunicji zdolne przetrwać przeciążenia powstające przy wystrzeleniu z działa (0-1800m/s w ułamku sekundy) weszły do produkcji w ostatnich dekadach zeszłego wieku, a jak pokazały bombardowania Iraku i Serbii, pierwsza generacja miewała nawet 30% niewypałów. Dopiero ostatnia generacja takiej amunicji, produkowana od okolic 2000 roku, ma zadowalającą niezawodność... także dzięki implementacji samolikwidatorów.
W dodatku to co jest na screenie tak naprawdę wygląda jak lotniczy zasobnik cargo z podsterowywaną subamunicją przeciwpancerną... konkretnie, MK-20 Rockeye. Ktoś z animatorów naoglądał się Discovery, ale nie słuchał komentarza XD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 05-07-2009, 17:16
|
|
|
OverLord_Zenon napisał/a: | . Przyznam, że dłuższego czasu już tego anime nie oglądam. |
A ktoś poza Griszem (i może Totemem) ogląda? To zbyt przewidywalne, by oglądać na bieżąco.
Zauważmy, że w anime jest 35 rok, amunicja kumulacyjna jest praktycznie w rozwoju, a kasetowa? tamtejsza technika nie pozwalała na obliczenie momentu, kiedy pocisk miałby się rozpaść na dgłową wroga. |
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 05-07-2009, 17:48
|
|
|
Ja oglądam. I Salva. I szczerze mówiąc chrzanię te wszystkie czołgi, pociski i inne takie, niech sobie będą, z faktem, że twórcy pod tym względem przeginają, trzeba było się pogodzić już na początku, bo takie są realia tego anime.
Samo anime jest nieinteresujące, fakt, a nowy opening jest strasznie spoilerowaty, zaś fakt, że
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Alicia ma w sobie starożytną krew Valkyrii (i kulminacją serii będzie pewnie pojedynek super efektowny i idiotyczny z Selvarią)
mnie dobił. Ale oglądam, bo jak już zaczęłam... Zresztą, Faldio jest fajny, więc czemuż by na niego nie popatrzeć. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Mobby kick
Gość
|
Wysłany: 06-07-2009, 08:12
|
|
|
W tym anime, nie jest problemem technologia... ale absurdalne sytuacje wynikające z nieumiejętnego prowadzenia fabuły ... |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 06-07-2009, 08:45
|
|
|
Usunąłem post użytkownika OverLord_Zenon, oraz kolejne posty do niego nawiązujące. OverLordzie_Zenon - następny taki komentarz skutkować będzie wyrzuceniem z forum bez dalszych ostrzeżeń. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|