Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
Waaagh!
Bo to zła kobieta była
|
Wysłany: 22-03-2009, 11:45
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Waaagh! napisał/a: | Trzecia seria będzie, bo nie prowadzi się do rzeźni krowy, która daje dużo mleka. Jednakże zanim to nastąpi musi minąć trochę czasu, by te wszystkie figurki i inne bzdety miały czas się sprzedać. Następnie zrobią trzeci sezon i od nowa szaleństwo, a kasa im płynie. To naturalne, że będą chcieli wydoić z tej krowy ostatnie soki. ;) | A "trzecim sezonem" okaże się Nightmare of Nunnaly, albo wręcz recapowy film w którym nie będzie nic nowego. |
I mimo wszystko się sprzeda ;). |
|
|
|
|
|
Ariello
Ohayo!
|
Wysłany: 22-03-2009, 11:49
|
|
|
Z jednej strony bym obejrzał jeszcze jakieś nowe wyczyny Leloucha tym razem wspomaganego przez Suzaku, jednak zakończenie drugiego sezonu było dla mnie tak mistrzowskie, że chyba nie powinni tego ruszać..
Myślę, że gdyby zawsze autorzy mieli się kierować tylko zyskami, to byłoby o 75% mniej anim, za to każda po 500 odcinków... Przecież wiele świetnych anim kończyło się po trzydziestu odcinkach, a i tak robiły furore i zarabiały.. |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 25-03-2009, 01:09
|
|
|
Ariello napisał/a: | Z jednej strony bym obejrzał jeszcze jakieś nowe wyczyny Leloucha tym razem wspomaganego przez Suzaku, jednak zakończenie drugiego sezonu było dla mnie tak mistrzowskie, że chyba nie powinni tego ruszać.. |
a on przypadkiem:
Nie został zabity przez Suzaku na własne życzenie? więc raczej nie zmartwychwstanie, a nawet jeśli to byłoby to sztuczne nawet na taką produkcję jak CG[
według mnie CG jest zamknięte i jakoś nie widzę tutaj kolejnej serii bo i nie ma chyba za bardzo o czym jej robić... |
Ostatnio zmieniony przez Piotrek dnia 25-03-2009, 20:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ariello
Ohayo!
|
Wysłany: 25-03-2009, 07:55
|
|
|
piotrekplay napisał/a: | a on przypadkiem:
według mnie CG jest zamknięte i jakoś nie widzę tutaj kolejnej serii bo i nie ma chyba za bardzo o czym jej robić... |
Racja, ale ostatnio rozmawiałem o tym z kumplem, i cos nam zaświeciło, ze Lelouch wtedy miał już Code, więc był już nieśmiertelny jak CC. Poza tym w końcowej scenie, właśnie CC coś mówi, i kończy zdanie: "Nie, Lelouch?" spoglądając na woźnice wozu na którym jedzie... Kwestia chyba otwarta :) |
Ostatnio zmieniony przez Ariello dnia 25-03-2009, 23:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Waaagh!
Bo to zła kobieta była
|
Wysłany: 25-03-2009, 13:20
|
|
|
Ariello napisał/a: |
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Racja, ale ostatnio rozmawiałem o tym z kumplem, i cos nam zaświeciło, ze Lelouch wtedy miał już Code, więc był już nieśmiertelny jak CC. Poza tym w końcowej scenie, właśnie CC coś mówi, i kończy zdanie: "Nie, Lelouch?" spoglądając na woźnice wozu na którym jedzie... Kwestia chyba otwarta :)
|
- Spoiler: pokaż / ukryj
- I fjuu, skoro C.C i Lulusz są nieśmiertelni to autorzy wpadna pewnie na pomysl by zrobić trzeci sezon 200 lat po wydarzeniu z pierwszego ;) Naciągane, ale fani i tak obejrzą ;).
|
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 25-03-2009, 15:57
|
|
|
Proszę odkryć spoilery. Seria się skończyła i wszyscy wiedzą co się stało. Ponadto temat jest odpowiednio oznaczony.
IKa
ZUa Biurokratka |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-03-2009, 18:49
|
|
|
Cytat: | I fjuu, skoro C.C i Lulusz są nieśmiertelni to autorzy wpadna pewnie na pomysl by zrobić trzeci sezon 200 lat po wydarzeniu z pierwszego ;) |
W czasach, gdy w miejsce Knightmare'ów pojawiają się gundamy napędzane wróżkowym pyłkiem? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-03-2009, 19:18
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | I fjuu, skoro C.C i Lulusz są nieśmiertelni to autorzy wpadna pewnie na pomysl by zrobić trzeci sezon 200 lat po wydarzeniu z pierwszego ;) |
W czasach, gdy w miejsce Knightmare'ów pojawiają się gundamy napędzane wróżkowym pyłkiem? |
Koniecznie wielkości galaktyk i ze świderkami. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 25-03-2009, 19:21
|
|
|
Heee :D Crossover Gundama i Code Geas... *___* to by było coś :D Już widzę tego nowego super mecha z wielką lunetą wzmacniającą moc Geassa... Tak, to by było coś :D Poza tym mielibyśmy dużo różnie świecących oczek w jednym anime... :D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 25-03-2009, 19:59
|
|
|
Ja obstawiam, że po tych 200 latach dzięki "przykładowi" Lulu mechy przeprowadzają dzieci i staruszków przez ulicę a wszelkie konflikty wielcy tego świata rozwiązują grając w szachy |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 25-03-2009, 20:07
|
|
|
Vodh napisał/a: | Heee :D Crossover Gundama i Code Geas... *___* to by było coś :D Już widzę tego nowego super mecha z wielką lunetą wzmacniającą moc Geassa... Tak, to by było coś :D Poza tym mielibyśmy dużo różnie świecących oczek w jednym anime... :D |
To faktycznie było by coś, mogło by mnie całkiem skutecznie pozbawić resztek włosów z głowy. Aż nie wiem, czy nie było by złym pomysłem prewencyjnie karki ukręcić ludziom w Sunrise, aby ich ubiec w takim wypadku.
Tak swoją drogą - zastanawiam się ile razy taka sama dyskusja miała już miejsce na przestrzeni tych 132 stron. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Waaagh!
Bo to zła kobieta była
|
Wysłany: 25-03-2009, 22:22
|
|
|
Nieee, to bedzie tak: za 200 lat stworzą bezzałogowe humaniodalne mechy ze sztuczną inteligencją, one się zbuntują, przejmą władze, a wtedy Lulusz będzie miał powód by wszcząć nową rebelie ;). |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-03-2009, 00:12
|
|
|
Waagh bunt maszyn w CG? Heh to dość ciekawa hipoteza i dla mnie ciekawa tematyka, choć wiem, że żartowałeś. Zazwyczaj co odkrywcze nie jest, sztuczna inteligencja wymyślona czy stworzona przez człowieka, po jakimś okresie czasu się buntuje. Przeważnie tak jest w wielu książkach, poświęconych fantastyce naukowej, które opisują wspomnianą tematykę. A czemu się maszyny buntują? Zazwyczaj wynika to z ludziej głupoty. Więc bez problemu można by powymyślać w CG jakąś taką, dość ciekawą, choć nie oryginalną historie o buncie.
Ale mimo wszystko, pragnę zaznaczyć, że kontynuacji CG bym nie chciał. Wszystko tam się dobrze dla mnie zakończyło i tak to powinno pozostać.
A Lulusza bym nie wskrzeszał, dali by chłopakowi odpocząć. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 26-03-2009, 07:11
|
|
|
No co wy gadacie? Polska, która za pomoc w walce z Imperium otrzyma dodacje od Japonii stworzy wielką super armię szturmowych mechów uzbrojonych w 120mm armaty i tarcze antyrakietową i pojedzie zawojować bliski wschód w imię światowego pokoju! A luluś bedzie leżał w mauzoleum pod pancerną szybą. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-03-2009, 12:27
|
|
|
Tak, i zapuści brodę, ogoli się na łyso, kupi sobie monokl, zmieni nazwisko i wyprowadzi się gdzieś w okolice ciemnej strony księżyca ze swoją wielką gadającą konsolą do gier. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|