Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
THeMooN
Gość
|
Wysłany: 06-12-2009, 01:27
|
|
|
Cytat: | According to the official mobile website, a new project of Code Geass - Hangyaku no Lelouch was announced to be launched. The detail will be given next year. |
No, dla jednych będzie to spełnienie ich modlitw, dla drugich zaś spełnienie ich najgorszych snów. Nie wiedzieć czemu, ja stoję po środku. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-12-2009, 09:55
|
|
|
100km średnicy? Fala uderzeniowa po wybuchu jądrowym rozchodzi się znacznie dalej. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 06-12-2009, 10:56
|
|
|
Wiemy wiemy. Pamiętam że skutki tej zdetonowanej na Nowej Ziemi były odczuwalne w Alasce. Problem w tym że to nie to samo. Fala uderzeniowa w pewnej odległości po prostu nie wyrwie już drzewa. Natomiast F.L.E.J.A. jeśli chodzi o samą EKSPLOZJĘ jest bezkonkurencyjna. Bo oto w podanym w zasięgu jej działania wszystko przestaje istnieć puff. I nie ma żadnych efektów po eksplozji.
Car Bomba Oto największa jądrówka kiedykolwiek zbudowana. Sam grzyb miał wymiary o wiele mniejsze niż kulista eksplozja F.L.E.J.I. ale oparzenia III stopnia można by się nabawić nawet 100 km od miejsca eksplozji. Można więc rzec że siła była porównywalna.....ok koniec offtopu. |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 06-12-2009, 13:32
|
|
|
Trzeba to powiedzieć wprost - sprawa jest oficjalna. Odwiedziłem dziś oficjalną stronę serii, i po jakiejś chwili stary content zniknął, a przywitało mnie takie coś:
Wygląda na to, że kwestia tego czy Luluś żyje czy nie, rozstrzygnęła się właśnie :3
Chyba że mamy do czynienia z remake/retellingiem. Oh well, po takim trainwrecku jak R2, może być tylko lepiej. Cóż, przekonamy się już w przyszłym roku... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 06-12-2009, 15:08
|
|
|
Albo dostaniemy charemówkę. Historia zna już takie przypadki. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 06-12-2009, 15:10
|
|
|
Do tytułu jest dopisywane Zero w przypadku prequeli (no chyba że chodzi o Zero jako bohatera), więc stawiam na anime sportowe o szachistach ;P |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 06-12-2009, 15:56
|
|
|
Czego nie chcę:
- Bezpośredniej kontynuacji
- kinówki
Co chcę:
- Sequel dziejący się kilka lat później, może nawet kilkadziesiąt
- Alternatywny świat. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-12-2009, 16:08
|
|
|
Slova napisał/a: | Albo dostaniemy charemówkę. |
Przecież pierwszy sezon to była haremówka! I to naprawdę niezła - te wszystkie mechy i polityka na drugim planie okazały się świetnym tłem dla cycków Kallen i C.C. ;)
A może fanserwisowa OAVka o beztroskim życiu Lulusia z C.C na wsi? Najgorsza opcja to kinówka powtarzająca wydarzenia z oryginału, ale nie sądzę, żeby właśnie o to chodziło. Inna niemiła wizja - Suzaku w roli głównej... Taka kontynuacja byłaby możliwa nawet bez wskrzeszania Lulka. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 06-12-2009, 16:32
|
|
|
Jeżeli nie zmienią podejścia do Lulusia, który w dwójce był już przedstawiany jako tak bardzo ochjakjedwabisty, że chciało się rzygać, to kolejna część nie będzie nadawać się do oglądania. bo to, że będzie jeszcze Bardziej jest raczej oczywiste. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-12-2009, 16:46
|
|
|
JJ napisał/a: | Inna niemiła wizja - Suzaku w roli głównej... |
Błagam, wszystko tylko nie to. Gotowa jestem podpisywać się pod petycjami do producentów, byle tylko on nie był głównym bohaterem.
Ja obstawiam, że to bedą wydarzenia kilkanaście lat w przyszłość, a głównym bohaterem/ką będzie dziecko którejś z par CG (najprawdopodobniej będzie to potomek Kallen i Gino).
Ale OAVka z wiejskiego życia Lulu i C.C brzmi bardzo dobrze i żałuję, że pozostanie to zapewne tylko w sferze marzeń (Lulu pracujący w ogródku, C.C handlująca na bazarku, pieczenie ziemniaków i naloty komarów oraz innego robactwa - to chciałabym zobaczyć!). |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 06-12-2009, 18:07
|
|
|
Co wy do Spinzaku macie, przecież to fajny koleś. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-12-2009, 18:17
|
|
|
Powiedzmy szczerze, przy Rolexie każdy był fajny.
A pomysł na Code Wieś mi się nawet podoba. Lelouch z widłami, przerzucający nawóz przy pomocy szachowych zagrywek czy CC w stroju a'la Heidi goniąca za gęsiami - to by dopiero były emocje. Po czym nagle pewnego dnia dyrektor PGR zarządza podniesienie kontyngentów. Lokalni chłopi protestują, a na czele staje Lepp... znaczy Lelouch... |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 06-12-2009, 19:07
|
|
|
Albo bunt kołchoźników przeciwko zescaleniu gospodarstw... Mielibyśmy kolejne oscarowe animu. |
|
|
|
|
|
GreenGreen
idiota
|
Wysłany: 06-12-2009, 19:47
|
|
|
Tren napisał/a: | (najprawdopodobniej będzie to potomek Kallen i Gino). |
ee? Kallen i Gino? Od kiedy to? Przeciez oni sa rodzenstwem +.+
Co do "spokojnego zycia" C.C i Leloucha jestem ... PRZECIW !!! C.C mnie nie zachwycila, bardziej obstawiam Kallen i Leloucha i Lelouch tez wygladal na zadowolonego co jest pokazane w jednym odcinku, czy tez raczej ulamku sekundy jak Lelouch sie zwracal do Kallen kiedy ta spadla ze skrzynki i przewrocila sie na niego ... Jezeli pamietacie, to prosze, powiedzcie ktory to ep bo ja nie pamietam ;|
Lelouch zyje? R3?
Jestem przeciw
Suzaku jako glowny bohater?
To by bylo bezsensu, co niby mialby do roboty?
Nie nie nie nie i jeszcze raz nie!
Chce oavka z Lelouchem i Kallen
o! |
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-12-2009, 19:51
|
|
|
GreenGreen napisał/a: | Tren napisał/a:
(najprawdopodobniej będzie to potomek Kallen i Gino).
ee? Kallen i Gino? Od kiedy to? Przeciez oni sa rodzenstwem +.+ |
Mam wrażenie, że coś mi uciekło... gdzie u diabła było powiedziane, że oni są rodzeństwem, bo nic takiego sobie nie przypominam?
EDIT. Wikipedia i MAL milczą na ten temat, więc liczę na wyjaśnienia... |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
|