Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
GreenGreen
idiota
|
Wysłany: 06-12-2009, 20:06
|
|
|
Oops! Pomylka, wybaczcie, pomylilem bohaterow :]
no ale i tak Kallen i Gino nie pasuja do siebie, bo Gino jest w koncu po stronie Imprerium, prawda? Po za tym, czy on przypadkiem nie zginal? |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 06-12-2009, 20:10
|
|
|
Proponuję obejrzeć drugą serię jeszcze raz. Gino nie zginął, a zdjęcia na końcu dość dobitnie sugerują że wszyscy żyją w zgodzie. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-12-2009, 20:11
|
|
|
Nie, nie zginął. Poza tym przypominam, że w ostatnich odcinkach walczyli po tej samej stronie (i udało mu się wtedy nawet ją uratować). I przez pół serii wyrażał zainteresowanie Kallen, więc nie jest to pairing wzięty z powietrza. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-12-2009, 20:19
|
|
|
GreenGreen napisał/a: | Suzaku jako glowny bohater?
To by bylo bezsensu, co niby mialby do roboty? |
Eee, niech pomyślę. Naprawianie świata? Walkę ze złem i tyranią? I inne głupoty, którymi powinien zajmować się Zero.
No właśnie - na arcie i w podpisie mamy Zero, a nie Lulusia. Pamiętamy, kto przejął tę rolę w ostatnim odcinku R2? Tfu-tfu-tfu, obym się mylił...
Ysengrinn napisał/a: | Jeżeli nie zmienią podejścia do Lulusia, który w dwójce był już przedstawiany jako tak bardzo ochjakjedwabisty, że chciało się rzygać, to kolejna część nie będzie nadawać się do oglądania. |
Nie zmienią. CG bez podkreślania na każdym kroku jak zajefajny i genialny jest główny bohater to jak Macross bez piosenek. |
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-12-2009, 20:36
|
|
|
Cytat: | Ja obstawiam, że to bedą wydarzenia kilkanaście lat w przyszłość, a głównym bohaterem/ką będzie dziecko którejś z par CG (najprawdopodobniej będzie to potomek Kallen i Gino). |
Hell yeah, to bym właśnie chciał obejrzeć. Nie wskrzeszać Lelouch tylko iść z nowym bohaterem. Lulu zrobił swoje (teraz czas by zaczął się pojawiać tajemniczy L.L.).
A moze to będzie OAVka z głównymi bohaterami po zmianie płci? To by też nie było złe. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 06-12-2009, 20:52
|
|
|
616 napisał/a: | A moze to będzie OAVka z głównymi bohaterami po zmianie płci? To by też nie było złe. |
To było w którymś Picture Drama. Znaczy to był tylko cosplay, ale "Leluko" i tak była bezcenna. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 06-12-2009, 20:54
|
|
|
616 napisał/a: | A moze to będzie OAVka z głównymi bohaterami po zmianie płci? To by też nie było złe. |
>.>
A tak swoją drogą, czy w anime pojawiło się kiedyś jak miała na imię C.C.? Bo jest to dość intrygujące, a ja albo przegapiłem, albo tego po prostu nie było. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 06-12-2009, 20:55
|
|
|
GreenGreen napisał/a: | Lelouch tez wygladal na zadowolonego Kallen kiedy ta spadla ze skrzynki i przewrocila sie na niego |
A TY byś nie był? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
GreenGreen
idiota
|
Wysłany: 06-12-2009, 21:04
|
|
|
Loko napisał/a: | 616 napisał/a: | A moze to będzie OAVka z głównymi bohaterami po zmianie płci? To by też nie było złe. |
>.>
A tak swoją drogą, czy w anime pojawiło się kiedyś jak miała na imię C.C.? Bo jest to dość intrygujące, a ja albo przegapiłem, albo tego po prostu nie było. |
Niby bylo, niby nie. Lelouch zna prawdziwe imie C.C, lecz my, widzowie nie znamy :] Byl taki urywek kiedy zatrzymali sie w jaskini.
Slova napisał/a: | GreenGreen napisał/a: | Lelouch tez wygladal na zadowolonego Kallen kiedy ta spadla ze skrzynki i przewrocila sie na niego |
A TY byś nie był? |
Bylbym :]
Ale wiesz ze Lelouch jest dziwny, gdyby to byla Shirley to watpie zeby zachowal sie tak samo
ale chodzilo mi tez o to co powiedzial ... i kiedy niestety przerwala im C.C ze swoim problemem braku Tabasco do pizzy ;|
Lelouch mowil jakos tak ... dziwnie
"Kallen, a gdy to sie wszystko skonczy ... Moze jak wrocimy to..."
Czy jakos tak!!! Nie pamietam, ale wiem ze odrazu mi sie skojarzylo jakby mial na nia oko ;] |
Ostatnio zmieniony przez GreenGreen dnia 06-12-2009, 21:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 06-12-2009, 21:09
|
|
|
To się nazywa prezent mikołajkowy. Rok 2010 zapowiada się świetnie, film Haruhi, jakiś Geass, Gundam Unicorn i w końcu powinna wyjść Rebuild Evy 2.0 na DVD (tak na marginesie, ludzie co obejrzeli powiedzieli że zmienili 80% rzeczy).
Czego chcę:
- Spin offa,
- Prequela
- Kontynuacja po wielu latach
- Jeremiaha
- Tajemniczego R.R.
Czego nie chcę
- Alternatywnego świata (wyjątek: NoN)
- Powtórzenia błędów Gundam Seed Destiny...
Tren napisał/a: | Cytat: | Inna niemiła wizja - Suzaku w roli głównej... | Błagam, wszystko tylko nie to. Gotowa jestem podpisywać się pod petycjami do producentów, byle tylko on nie był głównym bohaterem. |
Jeżeli dostaniemy takiego Suzaka, nie mam nic przeciwko.
Cytat: | A tak swoją drogą, czy w anime pojawiło się kiedyś jak miała na imię C.C.? Bo jest to dość intrygujące, a ja albo przegapiłem, albo tego po prostu nie było. |
O ile mi wiadomo, tylko NoN wyskoczył z jej imieniem. Wiec mamy już jeden niedokończony wątek zostawiony CG. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 06-12-2009, 21:14
|
|
|
GreenGreen napisał/a: | Nie pamietam, ale wiem ze odrazu mi sie skojarzylo jakby mial na nia oko ;] |
Yaoistkom też się kojarzy, zresztą przy pairingach wielu osobom "się kojarzy", więc takie stwierdzenia są bezsensowne. Całego świata nie przekonasz o słuszności swojego OTP (a na pewno nie mnie *cough*C.CxLulu*cough*), dlatego możesz przestać. Każdy ma dość rozumu by samemu zdecydować.
A właśnie, swoją drogą ciekawe co po latach robią ci wszyscy piloci mechów, jeśli "pokończyły się wojny i nastał okres spokojny"... sport? nauka jazdy?
I Suzakowi mówię nadal zdecydowanie nie. Katana nie robi żadnej różnicy. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 06-12-2009, 21:19
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: | Jeżeli dostaniemy takiego Suzaka, nie mam nic przeciwko. |
A co wy na takiego Suzaku?
Cytat: | Ale wiesz ze Lelouch jest dziwny, gdyby to byla Shani to watpie zeby zachowal sie tak samo
ale chodzilo mi tez o to co powiedzial ... i kiedy niestety przerwala im C.C ze swoim problemem braku Tabasco do pizzy ;|
Lelouch mowil jakos tak ... dziwnie
"Kallen, a gdy to sie wszystko skonczy ... Moze jak wrocimy to..."
Czy jakos tak!!! Nie pamietam, ale wiem ze odrazu mi sie skojarzylo jakby mial na nia oko ;] |
Shani kojarzy mi się tylko z Wiedźminem, więc nie wiem za bardzo jak to rozumieć.
Jeśli chodzi o pairing z Kallen: nie można zapomnieć o słowach które powiedział do C.C. ("Jeśli ty jesteś czarownicą to ja muszę stać się czarownikiem."), ani o tym jak płakał na ciałem Shirley. Wcale nie jest takie pewne czy byliby razem, zwłaszcza biorąc pod uwagę Gino. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
GreenGreen
idiota
|
Wysłany: 06-12-2009, 21:36
|
|
|
Loko napisał/a: | Shani kojarzy mi się tylko z Wiedźminem, więc nie wiem za bardzo jak to rozumieć. |
Oczywiscie sie pomylilem, chodzilo mi o Shirley ... naturalnie
Cytat: | Yaoistkom też się kojarzy, zresztą przy pairingach wielu osobom "się kojarzy", więc takie stwierdzenia są bezsensowne. Całego świata nie przekonasz o słuszności swojego OTP (a na pewno nie mnie *cough*C.CxLulu*cough*), dlatego możesz przestać. Każdy ma dość rozumu by samemu zdecydować. |
Chodzilo mi o to - http://liliy.net/blog/wp-content/uploads/2008/06/lelouch-kallen2.png
A czy ja komus cos narzucam? Nie, poprostu wszyscy uwzieli sie na milosc Leloucha i C.C, a ja chce dac dowod na to, ze Lelouch wolal Kallen od C.C, taki jest moj poglad i chcialem tylko to udowodnic ^^ |
|
|
Paweł
|
Wysłany: 06-12-2009, 21:37
|
|
|
Osobiście bardzo się na wiadomość o kontynuacji ucieszyłem. Akurat CG jest taką serią, która jakkolwiek by nie wypadła, to i tak czułbym potrzebę jej obejrzenia, a przynajmniej zapoznania się z nią. Już drugi sezon był uosobieniem kiczu i tanich emocji, ale frajda z jego oglądania była tak duża, że przyznaję się do bagatelizowania większości wad na rzecz doskonale spełnionego zadania, jakie przed produkcją postawiono.
Co do rodzaju - raczej najchętniej zobaczyłbym kontynuację, ponieważ wersja z prequelem po prostu mnie nie kręci. Świat alternatywny to nie byłby już dla mnie CG, niestety jestem w tych kwestiach dosyć sceptyczny. Wersja wiejska brzmi ciekawie, oczywiście z jakimś nagłym zwrotem akcji, co by nudno nie było. Streszczeniu podziękuję, bo to nic ciekawego.
Jeżeli pojawią się argumenty typu "kontynuacja jest niepotrzebna, bo tylko zepsuje opinię o tytule jako takim", to moje zdanie jest następujące: niech psują, wiadomo, że to jeden wielki biznes. Zawsze można zaniechać seansu, nikt przecież do niego nie zmusza, natomiast niezadowoleni ciekawscy zawsze będą mieli powód do narzekania i możliwość porównań - do woli. W skrócie - jak zepsują - trudno. Ja i tak jestem za. |
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 06-12-2009, 22:44
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: | To się nazywa prezent mikołajkowy. Rok 2010 zapowiada się świetnie, film Haruhi, jakiś Geass, Gundam Unicorn i w końcu powinna wyjść Rebuild Evy 2.0 na DVD (tak na marginesie, ludzie co obejrzeli powiedzieli że zmienili 80% rzeczy).
|
I jeszcze efekty kolaboracji Madhosue z Marvelem (naprawdę jestem ciekaw jak to wyjdzie) i może coś nowego w kwestii OAVek Hellsinga.
Czego chcę: Cytat: |
- Spin offa,
- Prequela
- Kontynuacja po wielu latach
- Jeremiaha
- Tajemniczego R.R.
|
- Spin off + Jeremiah = Code: Orange
- Tajemniczy R.R. - jestem za. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|