Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
Kesake
Gość
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-05-2010, 11:45
|
|
|
Ten temat ma pecha do WTFowych postów. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-06-2010, 18:58
|
|
|
Luluś z długimi włosami, szał yaoi. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Patricko
Pro Driver
|
Wysłany: 15-08-2010, 11:25
|
|
|
Ja niedawno skończyłem oglądać obie serie (hurtem) i naprawdę...to anime to czysty majstersztyk...nie wiem czy zobaczę jeszcze kiedykolwiek coś lepszego w tym rodzaju.
Jedna część mnie chce, żeby seria się zakończyła, bo nie wiem czy może być jeszcze lepsze zakończenie, zaś druga koniecznie pragnie obejrzenia Lelouch i całej bandy znowu w akcji.
Bohaterowie i ich problemy, fabuła, zwroty akcji, cała ta otoczka w okół Geass'u, itd.
No prostu można wymieniać i wymieniać, a plusów ciągle przybywa, a minusów prawie w ogóle.
Zakończenie już zupełnie mnie urzekło.
Chciałbym po prostu opisać każde aspekt tego anime, który mnie zachwycił, ale aż brak mi słów do tego, a przy tym miejsca mało :)
Co do części R3 to nie wiem czy są jakiekolwiek potwierdzone informacje już na ten temat (chodzi mi o fabułe i czas w jakim będzie się działa akcja), ale bardzo bym chciał, żeby koniecznie był Lelouch, to najlepsza postać z jaką miałem przyjemność oglądać na ekranie. Również Suzaku bardzo lubię, ale tutaj to już nie wiadomo czy się pojawi, chociaż biorąc pod uwagę popularność serii jak i samych bohaterów to można raczej liczyć, że się pojawi.
Przepraszam ze niespójność, ale jeśli chodzi o Code Geass to aż mi dech zapiera :) |
_________________ Ekstaza płynąca z ryku wyjącego silnika |
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 15-08-2010, 11:30
|
|
|
Na razie R3 nie będzie, będzie OVA Gaiden dziejąca się gdzieś pomiędzy sezonem pierwszym a R2 i bohaterem jest jakiś gość Akito. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 29-08-2010, 14:00
|
|
|
Przy okazji, wyszedł drugi chapter Renya of Dark.
Wyjaśniła się cała checa mechanicznej łapy Renyi.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Miał normalną rękę w takiej cackowatej zbroi, ale w efekcie ubocznym nieudanego dania mu Geassa (jak to ładnie CC określiła, ziarno pieczęci, pierwszy stopień klątwy), jego ręka stała się diaboliczno-mechaniczna i samo-świadoma z Geassowym okiem po wewnętrznej stronie dłoni.
Czyli innym słowem Renya = Suzaku + NoN!Zero
Ogólnie Renya mi się podoba. Do CC: "Kobieto, co ty mi zrobiłaś?!... Nie, to nieważne, kobieto, daj mi informacje o przeciwnikach!". Gość może być lepszy nawet od NoN!Suzaku który był po prostu Awesome.
Poza tym, pojawił się przodek Gino. Żal mi gościa, że ktoś tak diaboliczny i intrygujący miał tak płaskiego potomka. Co za świństwo dołożyli mu do DNA. |
|
|
|
|
|
GreenGreen
idiota
|
Wysłany: 03-09-2010, 13:54
|
|
|
Kombinują kombinują ... Wzięliby sie za R3 lepiej |
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 04-09-2010, 12:40
|
|
|
Twórcy CG powiedzieli że nie chcą robić sequela tylko wolą poszerzać setting.
Biorąc pod uwagę że obecnie CG wciąż jest Leloucho-centryczne, prequel wyjaśniający sprawy z CC i związek Suzaku z Geassem, oraz side-story osadzone podczas znanych nam wydarzeń jest dobrym miejscem by przygotować grunt pod nową pełną serię post Lelouch bez potrzeby wskrzeszania go. |
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 11-09-2010, 12:10
|
|
|
mówie wam R3 było by samobójstwem dla Code Geass, bo ma ono za dobre zakończenie. Sunrise dobrze wie, że mógł by pojechać na fali popularności wydając jakąkolwiek r3, ale jeśli by to nie wyjaśnili dobrze to zabili by tą serie.
czyli oficjalnie:
Lulu can't live!(i by cały czas był ten dylemat czy on aby na pewno nie żyje:))
A tak side story są doskonałym rozwiązaniem, zwiększa się uniwers Geassa, można dorzucić kilku nowych bohaterów, tu i ówdzie wrzucić CC i fani są Happy! |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 11-09-2010, 12:58
|
|
|
Ja tam bym zminimalizował udział już znanych bohaterów, ot do sporadycznych wystąpień. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 11-09-2010, 16:00
|
|
|
http://community.livejournal.com/code_geass/1632902.html
projekt mecha na Gaiden
Ginewra czy Morgana?
Poza tym, detaliczność zwiększona bo to OVA, jednostka pozbawiona sporej ilości pancerza, widocznie ma być lekka i szybka. |
|
|
|
|
|
Strzyga
Gość
|
Wysłany: 28-09-2010, 15:41
|
|
|
Zakończenie było świetne ale...
- Zero ze swym geniuszem mógł wymyślić coś orginalniejszego niż śmierć
Ale tak ogólnie to genialna seria oglądałam z zapartym tchem |
|
|
|
|
|
Infero93
|
Wysłany: 28-09-2010, 16:22
|
|
|
Strzyga napisał/a: |
- Zero ze swym geniuszem mógł wymyślić coś orginalniejszego niż śmierć
|
Nie zgodzę się z tym, później mamy tajemniczą scenę z C.C. Swoje słowa kieruje do Lelouch'a, a niewiadome jest kto prowadzi wóz. Ale to takie moje widzenie i rozmyślanie nad tym tematem.
Anime nie powinno posiadać następnej części, jest zakończona dobrze i tak powinno zostać. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|