Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
SkullProphet
Mister
Dołączył: 19 Paź 2010 Skąd: Kresy Wschodnie :) Status: offline
|
Wysłany: 22-10-2010, 20:45
|
|
|
Ekhem podsumowując ogólną rozkminę w tym temacie...
zakończenie jest budujące, ale moim zdaniem twórcy nie wykorzystali do końca potencjału serii jaką jest Code Geass... jest dużo niedomówień, wątków nierozwiniętych (np.relacja C.C i Lulu itp itd) sprawiających wrażenie jakby wszystko robiono w pośpiechu, ale nie da się nie lubić tego anime.. lubię to anime za całokształt i za ,,dobre" zakończenie. Autorzy w tej chwili zostawili sobie duże pole do popisu jeśli chodzi o prequel, OAV itp. Jednak potencjał nie jest zawarty tylko w ,,dodatkach" do serii. Chodzi mi o kontynuację wiem że nie każdemu to pasuje, ale jeśli kolejna seria byłaby tak dobra jak jej poprzedniczka i nawiązywałaby w miarę sensownie tak jak R2 do R1 chętnie poświęciłbym jej czas.
Podsumowując
Reżyser za mało czasu poświęcił temu anime przede wszystkim chodzi mi o nierozwinięte wątki.
Swoje dzieło powinien rozdzielić na więcej odcinków nie chodzi mi o kolejny tasimiec, ale anime z takim potencjałem zasługiwało na więcej.
Uhhh... tyle jęśli chodzi o moje zdanie
Mam jeszcze prośbę: czy ktoś mógłby przedstawić konkretne(prawdzie) informacje dotyczące planów względem Code Geass ? Czy twórcy go zostawią czy coś dalej planują ? Jeśli tak to prośiłbym o linki do artykułów czy coś w tym stylu...
Jest ktoś na forum kompetentny który może mi odpowiedzieć na moje pytania?? |
_________________ Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
— Sokrates |
|
|
|
|
SkullProphet
Mister
|
Wysłany: 23-10-2010, 17:59
|
|
|
Widzę że nikt nie chce mi odpowiedzieć na moje pytania...... |
_________________ Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
— Sokrates |
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 23-10-2010, 20:17
|
|
|
SkullProphet napisał/a: | Mam jeszcze prośbę: czy ktoś mógłby przedstawić konkretne(prawdzie) informacje dotyczące planów względem Code Geass ? Czy twórcy go zostawią czy coś dalej planują ? Jeśli tak to prośiłbym o linki do artykułów czy coś w tym stylu...
|
Jak chcesz to szukaj:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6704&page=-5
A czy będzie coś więcej? Pewnie, tak. Nikt normalny nie zarzyna kury znoszącej złote jaja. |
|
|
|
|
|
SkullProphet
Mister
|
Wysłany: 23-10-2010, 20:25
|
|
|
THX Lain za stronke:) |
— Sokrates |
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 25-10-2010, 13:58
|
|
|
dobra zaczynam pisac na każdym forum o CG
staram sie od dłuższego czasu znaleźć fragment muzyki z 25 odcinka R2, taki dosc nastrojowy. zaczyna sie w momencie gdy Todo upada na ziemie, okolo 5:30
probowałem odszukac to w OSTach 1 i 2 z R1 oraz w 1 i 2 z R2
to juz kolejny taki przypadek po claymorze. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-10-2010, 15:52
|
|
|
Tego chyba właśnie nie ma na OST. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 26-10-2010, 17:49
|
|
|
no wlasnie o tym zdarzylem sie przekonac. pytanie brzmi czy gdziekolwiek mozna to znalezc, jakikolwiek trop. wiem ze nie jestem jedynym ktory tego szuka. |
|
|
|
|
|
Bell
|
Wysłany: 31-10-2010, 13:27
|
|
|
Gość napisał/a: | dobra zaczynam pisac na każdym forum o CG
staram sie od dłuższego czasu znaleźć fragment muzyki z 25 odcinka R2, taki dosc nastrojowy. zaczyna sie w momencie gdy Todo upada na ziemie, okolo 5:30
probowałem odszukac to w OSTach 1 i 2 z R1 oraz w 1 i 2 z R2 |
Slova napisał/a: | Tego chyba właśnie nie ma na OST. |
Jest, znalazłam ten utwór.
To jest w drugim oście do CG R2- 05 - The Ruins As They Were
I nie wiem czemu żeście się tak uczepili tego R1, skoro pierwsza seria to S1 (bo Suzaku), druga R2 (bo Lelouch, czyli Rurūshu), a trzecia najprawdopodobniej będzie N3 (bo Nunnally). |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 31-10-2010, 14:06
|
|
|
A może L2, bo Lloyd? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 05-01-2011, 17:02
|
|
|
Ponoć design głównych postaci CG Gaiden
Link
Po prawej Akito Hyuuga, japoński wygnaniec walczący dla EU. Po lewej Layla, jego dowódca.
Akito walczy dla EU nie dla Brytanii? Tego się nie spodziewałem. Będzie okazja by zapełnić białą plamę w uniwersum Geassa, świetnie. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-01-2011, 17:09
|
|
|
...Powtórka z Chińskiego Bisza i Białej Loli (która tym razem, dla niepoznaki, będzie tsundere)? Do not want :< |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-01-2011, 17:13
|
|
|
Ej, to stworzenie przynajmniej nie wygląda, jakby kwalifikowało się do przedszkola. Ba, wygląda jakby miało biust. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 05-01-2011, 17:15
|
|
|
Chiński Bisz i Białą Loli byli powtórką Suzaku i Różowej Pustogłowej. Może będzie to po prostu kolejne inne ujęcie na relacje Rycerz-Księżniczka? ;p
Z resztą, Xin Ke nie był taką złą postacią, przynajmniej półki się nie okazało że absolutnie nic nie wnosił poza chiński arc.
Z resztą, skąd wiesz że ta jest tsundare? Ja się bardziej po niej spodziewam że ma Code albo Geassa. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 05-01-2011, 17:29
|
|
|
Ale w którym miejscu ta panna wygląda na tsundere czy loli? Bo równie dobrze może z niej być taki "dowódca" jak Tessa z "Fullmetal Panic". |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-01-2011, 17:36
|
|
|
Nie wygląda. Jeśli dobrze pójdzie może będzie miała choć cień kręgosłupa CC. Za to chłopaczek... Na razie zapowiada się na bękarta Lulu i Suzaku. Wolę się nawet nie zastanawiać co z niego wyrośnie... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|