Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-05-2008, 17:03
|
|
|
Zaraki, twój tok myślenia jest dziwny. Znaczy się, ogłaszasz rzeczy oczywiste. Wszyscy przypuszczamy, że wyjedzie z Japoni, bądź co bądź został wygnany! Właściwie to już wyjechał, tylko nadal pozostaje kwestia jego tożsamości. No bo jesli Lulu długi czas nie będzie się pojawiał w szkole, to stanie się niemal oczywiste, że odzykał wspomnienia i tym samym wrócił do bycia Zero. Przez co może być zagrożona Nunnaly. No i w ogóle co z jego szkolnym życiem? Nie wróci więcej do Akademi Ashford? Nie wiem jak on to chce załatwić. Może po prostu będzie sterował Zakonem z Japoni, ale pewnych rzeczy na odległość się nie da załatwić. |
|
|
Zaraki
|
Wysłany: 28-05-2008, 17:14
|
|
|
Ech faktycznie poniosło mnie sorki ;/ Poprostu jak pisałem nie tak dawno na innym forum na podobny temat(bodaj o tym jak lulu sie wywinie z tego momętu gdy suzaku zadzwonił do nanaly) to taka tam wojna wybuchła że ho ho. A o co ? O to ze admini i moderatorzy "nie uswiadomili" uczestników rozmowy o takich własnie prostych sprawach. Tak wiec więcej na takie "oczywiste" tematy sie nie wypowiadam chyba ze będzie temat do głebszych rozwarzań. ok? |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 28-05-2008, 17:32
|
|
|
Zaraki bodajze na poprzedniej stronie też sie nad tym zastanawiałam. Na pewno Lelouch na stałe nie opuści szkoły - wkopałby Vilette, Rolo i siebie. Poza tym jest związany obietnica z zaborczym Rolo, który gotów jest go zadzgać, jeśli nie dotrzyma słowa, a Rolo z pewnoscia chce zostać w szkole i by razem sobie spokojnie żyli. Poza tym w poprzednim odcinku tak sie Luluś wzruszył z przywiązania swoich przyjaciół - Millay, Rivalza, Shirley. Gdyby teraz opuścił szkołe, naraziłby ich na niebezpieczenstwo. |
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 28-05-2008, 17:43
|
|
|
Nie no, możesz się wypowiadać kiedy chcesz, tylko nie musisz mówić o oczywistych rzeczach, o których mowa w odcinku. To wygląda tak jakbyś ty, o tych oczywistościach nie wiedział. A wiesz jak wnioskuję. Ale jeśli masz jakieś przypuszczenia, co do tego, co się stanie, to lepiej bierz je w spoiler, bo i na tym można się przejechać;D
A tak w ogóle to witam na forum i życzę miłej zabawy. |
|
|
Zaraki
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 28-05-2008, 20:13
|
|
|
Tytuł Code Geass - Lost Colors, tylko po japońsku, bodajze visual novel, czyli mnóstwo tekstu, czyta sie jak ksiazke, a bohater którym kierujesz ma parę opcji do wyboru od czasu do czasu i od tego zalezy dalszy rozwój akcji albo the end, poza tym wybór pomieszczen panelowy gdzie akurat chcesz sie udać. Grafika to w wiekszosci przewijające sie prawie statyczne obrazki itp. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-05-2008, 20:16
|
|
|
A skołować można na przykład tutaj. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 28-05-2008, 20:18
|
|
|
Viletta i Ogi jasne, życzę im tego, ale i tak najbardziej rozbroił mnie Zero z różą^_^ |
|
|
Zaraki
|
Wysłany: 28-05-2008, 20:26
|
|
|
Dzięki za namiar jak dostane kase za zawody to sobie sprawie. Ech szkoda ze musimy czekać dwa tygodnie na 9Ep Bo az mnie nosi co dalej :/ |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 28-05-2008, 20:36
|
|
|
Ej, ale to już tak na serio z tym epem, co się opóźni o tydzień? Na 200%? Buuu ja nie chcę! |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 28-05-2008, 20:40
|
|
|
Zaraki, świetny ten art *.* Stanowczo chcę takiego rozwiązania tego wątku! |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Zaraki
|
Wysłany: 28-05-2008, 20:41
|
|
|
Najprawdopodobniej :/ jedyny + takiej sytułacji był by gdyby dwa naraz dali. Ale wątpie :/ |
|
|
|
|
|
Helianthus
|
Wysłany: 29-05-2008, 01:47
|
|
|
Niech mi ktos przypomni jak Lelouch przekonal vilette, zeby nie doniosla, ze odzyskal wspomnienia, bo zupelnie tego nie pamietam.
Heh, nie lubie czekac na odcinki, bo zazwyczaj zapominam co sie dzialo w poprzednich... |
_________________ http://myanimelist.net/animelist/Helianthus |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 29-05-2008, 09:52
|
|
|
Zaszantażował ją, że wyda jej związek z Ougim. Wtedy by jej cała kariera runęła, a ona desperacko chce sie trzymać tytułu baronowej, ma kompleks na tym punkcie. Poza tym ona jednak coś nadal do Ougiego coś czuje. A jak mozna zapomnieć scene "Happy Birthday, Viletta-sensei" to nie wiem :)
A tak nawiasem mówiąc, to póki co sezon pierwszy był dla mnie chyba lepszy. Jak tak słucham sobie jednak "Innocent days" czy "Stories" to od razu przypominają się te świetne momenty, którym towarzyszyły. I aż mi się tęskni do "czy" i "kiedy" ponownie je usłyszę w drugiej serii, no ale to dopiero 8 odcinek.
<3 |
|
|
Zaraki
|
Wysłany: 29-05-2008, 10:25
|
|
|
no jeszcze 16 Ep przed nami to sie rozkręci :P A kto wie moze bedzie 3 sezon? :D |
|
|
|
|
|
|