Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-07-2008, 11:53
|
|
|
Sola napisał/a: | ...niechcący ... przeczytałam kilka spoilerów. Wynika z nich sporo kłopotów dla Lulu. Poważnie zaczynam się o niego martwić, do tego stopnia, że chciałabym 3 sezon. Naprawdę powiadam Wam, żałuję, że je przeczytałam. Już kij z tym czy wygra ja chcę żeby przeżył. Mogłabym tu wstawić te spoilery, ale nie wiem czy chcę Wam TO robić. |
Zdradzanie pewnych i wiarygodnych spojlerów na forum na pewno popsułoby większości osób oglądanie CG. Poza tym, mało kto ma na tyle silną wolę by nie kliknąć na tekst pokaż/ukryj.
Co prawda każdy z nas ma czarną wizje dalszego rozwoju fabuły, ale pewne jest, że to nic w porównaniu z tym co zgotowali scenarzyści.
Rozwiązanie - prześlij mi te spojlery na priva. ;P
EDIT: Przepraszam Grisznak. |
Ostatnio zmieniony przez dnia 15-07-2008, 13:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-07-2008, 12:22
|
|
|
Gdzie ja to niby napisałem? |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-07-2008, 12:31
|
|
|
Cytat: | Po wczorajszej dyskusji na ircu na temat ewentualnego uzbrojenia polskiej armii w Code Geass przyszła mi do głowy wizja ataku Brytanii na Włochy. Włoska armia pada jak zwykle, Brytole wkraczają do Rzymu, wszystko wydaje się załatwione, po czym nagle, z tajnych lochów Watykanu wylatuje 12 mechów o imionach apostołów kierowanych przez Gwardzistów Szwajcarskich i robi jatkę. |
Hej, dopiero co wymyśliłem mechy-apostołów na potrzeby własnej mangi ! Nie każ mi oskarżać Sunrise o plagiat :P |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-07-2008, 12:44
|
|
|
Brawo Grisznak, świetny fanfik. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-07-2008, 13:06
|
|
|
Cytat: | Hej, dopiero co wymyśliłem mechy-apostołów na potrzeby własnej mangi ! Nie każ mi oskarżać Sunrise o plagiat :P |
Jak do tej pory to tylko mój autorski pomysł. Sunrise wymyśli pewnie coś bardziej odjechanego (mech papieski?).
Cytat: | Brawo Grisznak, świetny fanfik. |
Dzięki. Mała rzecz, a cieszy. |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-07-2008, 13:39
|
|
|
No tak. Jeszcze sie okaże, że dowódcą polskiej armii jest niebiesko-włosa loli o znajomym, nie wiadomo skąd, nazwisku Kosciushko.
*przegląda własny post i nie wierzy,że to napisał* |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-07-2008, 14:56
|
|
|
Grisznak nie lubię tego typu rzeczy, ale twój fanfik wyjątkowo mi się spodobał. Zabawny i zachowałeś charaktery postaci. Czekam na następne dzieła;D
Chyba nie zdążyłam napisać, mojej radości płynącej z tego, że Polska wspiera Zero. Już od pierwszej serii o tym myślałam, ale wtedy nie było tak globalnie jak w R2. Przewijałam kilka razy, by usłyszeć "Poland". Ach serce się cieszy. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-07-2008, 15:13
|
|
|
Dzięki. Po dwóch poważniejszych fikach z CG przyszedł czas na coś śmieszniejszego. Teraz powinienem się wreszcie zebrać i napisać jakieś 100% yuri z CG, bo dwa poprzednie, które miały być yuri, średnio się w tej roli sprawdziły.
Ekscytujemy się tą Polską...a tu okaże się, że na tej wzmiance cała sprawa się skończy.... |
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-07-2008, 16:02
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Ekscytujemy się tą Polską...a tu okaże się, że na tej wzmiance cała sprawa się skończy.... | Tak właście sobie już od jakiegoś czasu myślałam. Pomedytowałam trochę nad tym i naszła mnie taka myśl, że okej, fajnie, Polska, ale Japończycy wybrali ją może, bo brzmi egzotycznie. Albo jednemu z twórców CG zasmakował bigos albo pierogi, które kiedyś zjadł w jakiejś polskiej knajpce w Tokio i postanowił się odwdzięczyć. Polska leży zdecydowanie za daleko od Japonii, USA czy Chin, żeby ją tak łatwiutko aktywnie wepchnąć do fabuły, by odegrała ważniejszą rolę. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 15-07-2008, 16:15
|
|
|
A ja przypominam, że siedziba kultu ze szczątkami raczej się do tego UE przeniesie i na któreś państwo paść musi ^^ A nie wiemy w którym znajduje się świątynia. Choć raczej przypuszczam, że skoro Włochy i Polska to sojusznicy Zakonu, to raczej Zakon tam bedzie stacjonował. Ale pech, V.V. ledwo pełza, nazguli zabiła C.C. a reszta została zdziesiatkowana, więc możliwe także, że Lulu i s-ka nie przeniosa frontu do Europy.
Shizuku napisał/a: | Przewijałam kilka razy, by usłyszeć "Poland". |
PORANDO raczej ;) |
|
|
|
|
|
VonHusarz
|
Wysłany: 15-07-2008, 16:31
|
|
|
Pokazali Inwazje na Francję wiec powinni pokaz i nas.
Polska jest zreszta dosyc popularna w nipponie,lubią Chopina i misia uszatka wiec powinni nas dobrze potrkatować. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-07-2008, 17:11
|
|
|
Cytat: | A ja przypominam, że siedziba kultu ze szczątkami raczej się do tego UE przeniesie i na któreś państwo paść musi |
Jakiego kultu? O ile dobrze pamiętam, jedynym co z kultu zostało jest mocno pokiereszowane "loli body" V.V.
Cytat: | Pokazali Inwazje na Francję wiec powinni pokaz i nas.
Polska jest zreszta dosyc popularna w nipponie,lubią Chopina i misia uszatka wiec powinni nas dobrze potrkatować. |
W porównaniu z Litwą może tak, ale nie przesadzajmy. Chopina lubią, ale tego, że był Polakiem już niekoniecznie wiedzą. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-07-2008, 17:13
|
|
|
.......a Charles był bizonem z bujną grzywą, OKWIK!
(tyle ze mnie po 14 odcinku XD Dobry był. Dużo mięska w środku.) |
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-07-2008, 18:26
|
|
|
Kilka uwag do epa 14:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- - Wcale się nie zdziwię, jeżeli Suzaku skończy z kopniętymi jądrami i uciekającą Karen.
- O co wam chodzi z reakcjami członków Zakonu ? Pokazali jednego faceta z wątpliwościami. Na razie to nie wiele, problem może wyniknąć z tego później.
- Scena z Canonem i Niną była na złość wszystkim uważającym te postacie za istniejące jedynie do pairingów odpowiednio shouen-ai i shoujo-ai.
[/quote] |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-07-2008, 19:28
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Ekscytujemy się tą Polską...a tu okaże się, że na tej wzmiance cała sprawa się skończy.... |
Albo gorzej. Gdy tylko Zakon zacznie przegrywac Polska go wystawi i wycofa swoje poparcie. Dranie.
A co do Suzaczka - życzę mu żeby sam dał sobie w żyłę tą działkę refrenu. Byłoby i dobrze i pożytecznie, a przy okazji "spotkałby się" z ukochaną.
Spojlery from Sola.
Edytowane i pocięte by me.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- - dochodzi do spotkania Ougiego i Viletty, na skutek którego Ougi zaczyna wątpić w Zero (co było dosyć oczywiste).
- Nina kończy swoją zabaweczkę masowej zagłady o nazwie Freya. Jeden z prototypów dostaje Suzaku.
- zła wiadomość dla wszystkich fanów yaoi - Rollo ginie, no ale to było jeszcze bardziej oczywiste. Nie wiadomo tylko kiedy i w jakich dokładnie okolicznościach. Może ratując Lulu.
- życie w akademii Ashford toczy sie normalnie.
- pojawiają się: Percival- Knight of Ten’s , oraz Galahad- Knight of One’s.
- coś złego staję sie C.C.
- edit: nawet jeśli dotąd probowaliście usprawiedliwiać, lub współczuć Ninie to niedługo znienawidzicie ją z całego serca. *patrzy niepewnie na Grisznaka*
W sumie już oryginalny tekst od Soli nie był aż tak wielkim spojlerem jak na to wyglądało. Wyciąłem zbyt dużo mówiące wątki (np. ten o Lelouchu i tym że zostaje... nie, tego wam nie zdradzę) oraz okroiłem pozostałe. Co ciekawe nie było ani słowa o spotkaniu Lulu z Charlesem - a w tym momencie właśnie to jest najbardziej interesujący wątek fabuły.
Mam nadzieje, że zaostrzyłem wam apetyt.
ps. Pozdrowienia dla użytkowniczki o nick'u Sola. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|