Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakiej muzyki procz J-Popu sluchacie? |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-05-2007, 08:59
|
|
|
O, widzę Rhapsody. Tak właściwie, to aktualnie "Rhapsody of Fire" (musieli zmienić nazwę).
Jeśli lubisz power metal, to polecam jeszcze Helloween, Blind Guardiana i Sonata Arctica ~~ |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Shiori
|
|
|
|
|
magu
dreamer..
|
Wysłany: 04-05-2007, 11:28
|
|
|
hmm.. gatunki? nieee.. słucham wszystkiego co wpadnie mi w ucho.. od popu przez trance oraz rap aż po hard rock i core metal.. najczęściej : Nelly Furtado, J-Lo, Mandy Moore, Eminem, 50Cent, Snoop, Scooter, Rank 1, Evanescence, LP, Limp Bizkit, Nickelback, Disturbed, Mudvayne, Killswitch Engage.. itp itd.. a jak mnie coś zbierze to Floydów, Led Zeppelin i Black Sabbath.. ale do tego trzeba mieć nastrój.. :P |
_________________ Watashi wa L desu..
|
|
|
|
|
B-Real
Me, Myself and I
|
Wysłany: 04-05-2007, 15:51
|
|
|
50 Cent to frajer a Eminema nie lubie bo spalil flage polska ^^ ale Eminema moge posluchac... A slucham :
-213,2 PAc,Afroman,Afu-ra,Busta Rhymes,Big Pun,Bloods,Control Machete,Coolio,Crips,Cypress Hill,D12,De la soul,Dmx,Dr.Dre,Fonky Family,The Game,Gangstarr,Ice Cube,JaRule,Lord of the underground,Methodman,Mobb Deep,Mop,Nas,Notorious,Nwa,The D.O.C.,Eazy-E,O.L.D.,Orishas,Outkast,Proper Dos,Psycho Realm,Run Dmc,Snoop Dogg,The Fugges,Wu Tang,Xzibit
-Bez Cenzury,Fenomen,Hemp Gru,kaliber 44,Kasta,Molesta,Morwa,Paktofonika,Pcp,Peja,Peel Motyf,Pih,Plomien 81,Tede,WNB,WSP,WWO,Zippera |
_________________ - Po Drugie Szacunek Lojalnosc po Piersze
- Uwazaj jak tanczysz bo zyciowy parkiet byla sliski...Badz bliski dla Bliskich...
- Pomoc jest zawsze gestem pieknym !!
- Blokowiska i Bloki betonowe uroki...
- Dniem i Noca...Przyjaciolom sluzyc Pomoca !! |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 04-05-2007, 17:09
|
|
|
Shiori napisał/a: |
- Rhapsody
- Therion |
Świetne zespoły, zwłaszcza ten drugi jest muzycznie bardzo dobry :) polecam płytkę "Theli" i "Vovin" (moja ulubiona płyta zespołu, swoją drogą ;) )
Rhapsody z kolei świetnie się nadaje na tło do jakiegoś RPG :) te teksty o Wojowniku Lodu ze Szmaragdowym Mieczem... Ciekawe też, ile kalorii perkusista spala w ciągu koncertu... No, chyba, że używają automatu, ale wątpię... XD |
|
|
|
|
|
Shiori
|
Wysłany: 04-05-2007, 20:25
|
|
|
korsarz napisał/a: | zwłaszcza ten drugi jest muzycznie bardzo dobry :) polecam płytkę "Theli" i "Vovin" (moja ulubiona płyta zespołu, swoją drogą ;) ) |
A ja polecam Gothic Kabbalah ^^ |
_________________ Tutaj staram się być zabawna: http://altefcztery.blogspot.com/
Moja galeria: http://orenei.deviantart.com/ |
|
|
|
|
magu
dreamer..
|
Wysłany: 04-05-2007, 22:40
|
|
|
B-Real napisał/a: | 50 Cent to frajer |
hmm.. doprawdy? ja nic do niego nie mam.. niektóre kawałki mi podchodzą i te właśnie słucham.. a co do rapu to 2pac'a też lubie posluchać ze względu na teksty.. |
_________________ Watashi wa L desu..
|
|
|
|
|
Mefist
??
|
Wysłany: 05-05-2007, 11:11
|
|
|
W zasadzie przeważnie to słucham tylko japońskiej muzyki, zarówno J-pop i J-rock.
Gackt, X-Japan, L'Arc en ciel czy Hyde to mój żywioł.
Co by tu jeszcze dodać. Może to, że nie znoszę metalu, bo ja tego czegoś w ogóle nie klasyfikuję jako muzyki :) |
_________________ Mefist's Anime List |
|
|
|
|
Pixa
Bu de bu ai
|
Wysłany: 15-05-2007, 21:36
|
|
|
:) hmm lubie utwory z kazdego gatunku ^^; wyjatkiem moze byc hiphop (niewiem czy powinienem to uznac za gatunek) i rap (lona to wyjatek ^^)
do ulubionych tworcow moglbym wpisac:
-ill nino
-sonata arctica
-queen
-alien ant farm
-ayumi hamasaki
i wiele wiele innych |
|
|
|
|
|
Shiori
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 16-05-2007, 16:25
|
|
|
A co sądzisz o Nightwish? :) |
|
|
|
|
|
Shiori
|
|
|
|
|
ronin
|
Wysłany: 17-05-2007, 15:02
|
|
|
Coz, nie jestem w stanie jakos zakwalifikowac moich sklonnosci muzycznych (tez slucham tego co mi wpadnie w ucho),
ale gdyby zaczac wymieniac, to wygladalo by to mniej wiecej tak (kolejnosc nie istotna):
Lisa Gerrard i co za tym idzie Dead Can Dance;
Klasyki czyli muzyki tzw. "powaznej" oraz jazz'u;
Elektroniczna, min. Murcoff, Timo Maas, Massive Attack..:
Roznarakich soundtrack'ow z gier i filmow polecam Balde 2, "i against i" mosdef&massive - niezla muza do grania w Tekkena ;))
Czasami Hip Hop i Rap, polski i zagraniczny;
Ta tyle na razie, jest tego o wiele wiecej ale moja pamiec z wiekiem, staje sie zawodna ;) |
|
|
|
|
|
Humman
obserwator
Dołączył: 22 Maj 2007 Skąd: gdzie diabeł mówi dobranoc a kokot dzień dobry Status: offline
|
Wysłany: 22-05-2007, 18:38
|
|
|
A ja od roku prawie tylko reggae i tak raczej pozostanie. Oczywiście również gatunki pokrewne jak dancehall i ska. Jedyn słowem świetny rytm żywy acz nie za szybki ,muza buja normalnie i takie pozytwne przesłanie a najlepszy zaspół w tej tematyce to Vavamuffin . Zachaczam jeszcze sporo o hip-hop, punk-a, i klasyczneego rocka. |
_________________ in every life we have some trouble, when you worry you make it double don't worry, be happy
człowiek jest jedyną istotą która wie że umrze, zwierzyniec żyje w błogiej nieświadomości
|
|
|
|
|
seira
|
Wysłany: 03-06-2007, 18:29
|
|
|
Zespoły których słucham to: Nirvana, Pearl Jam(urodziłam się w roku największych sukcesów grunge - Nevermind Nirvany i Ten Pearl Jamu), Rolling Stones, Green Day, Sex Pistols, The Clash, Aerosmith, Black Sabbath, Lordi, Led Zeppelin,System of a Down. Ogólnie lubię rock i metal(nie przepadam tylko za nu-metalem, gotykiem i najostrzejszymi odmianami). Nie lubię techno, dance i hip-hopu-chociaż muszę przyznać, że niektórzy raperzy mają dobre teksty. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|