FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 16, 17, 18  Następny
  Tanuki Manga
Wersja do druku
tilk Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 28-08-2006, 17:47   

Ukończenie T-M jest coraz bliżej, jednak wciąż zostało wiele "szczególików", które muszą być zrobione. Ponieważ połowę z nich pewnie zapomniałem, warto będzie dokładnie przetestować aktualny stan serwisu i znaleźć, czego brakuje. Niedługo wgram całość na główny, żeby dało się zrobić testy na prawdziwych danych.

Lista rzeczy do zrobienia - sugestie mile widziane:

• Oceny czytelników + wyświetlanie ocen czytelników w indeksie (gotowe)
  • Edycja technikaliów z panelu mang (gotowe)
  • Moderacja komentarzy (gotowe)
  • Skan okładki dla całości
  • Kliknięcia na linki nie działają (gotowe)

Ostatnio zmieniony przez tilk dnia 30-08-2006, 16:48, w całości zmieniany 5 razy
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 28-08-2006, 17:49   

przypuszczam, że model moderacji komentarzy taki jak na Anime - pytanie, czy to będzie drzewko, czy równorzędne komentarze?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 28-08-2006, 17:56   

Komentarze są wykonane identycznie, jak na anime - ba, używaja tej samej bazy i tego samego kodu.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 28-08-2006, 18:00   

I niech tak zostanie, żeby nie komplikować sobie życia.

Na ile ja jestem w stanie powiedzieć, mangi wyglądają w tej chwili w miarę kompletnie - czyli pewnie wszystko się zauważy, jak zacznie się wprowadzać konkretne rzeczy. Widzę, że dodałeś też tę najnowszą obsługę "tytułów ukrytych" - właśnie miałam o to zapytać, ale już nie muszę. Do rozwiązania pozostaje kwestia kanji, ale nie wiem, czy akurat w tej chwili nalezy coś z tym fantem robić - i tak będzie to rzecz identycznie implementowana w obu serwisach.

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 28-08-2006, 18:50   

Pomysły ludzi wciąż nie przestają mnie zadziwiać. Wywołanie system() z PHP zablokowane "z powodów bezpieczeństwa", a mimo to włączona jest obsługa CGI, dzięki której i tak mogę uruchomić dowolny program po stronie serwera... Oh well.

A po prostu potrzebowałem pewnej sztuczki, żeby uwspólnić obrazki reklamowe pomiędzy serwisami bez potrzeby tworzenia bezwzględnych URLi ani grzebania przy systemie reklamowym. Poszło - można więc już testować, choć najpierw wypadałoby się przyjrzeć, czy na Tanuki Anime nic nie wybuchło. (ech, chyba będzie trzeba notować większe zmiany, żeby potem nie trzeba było zgadywać...)

Numer Gadu-Gadu
1543661
Lady of Autumn

PostWysłany: 28-08-2006, 18:55   

...Wybuchło...

Cytat:
DB Error: no such field
db_error Object
(
[error_message_prefix] =>
[mode] => 16
[level] => 1024
[code] => -19
[message] => DB Error: no such field
[userinfo] => (SELECT lid, name, url, lang, buttype FROM tanuki.links WHERE on_ AND buttype IS NOT NULL AND butord > 0 ORDER BY butord) union" ALL (SELECT lid, name, url, lang, buttype FROM tanuki.links WHERE buttype IS NOT NULL AND butord = 0 ORDER BY random() LIMIT 4) [nativecode=ERROR: column "on_" does not exist]
[backtrace] => Array
(
[0] => Array
(
[file] => /home/tanuki/public_html/common/pear/DB.php
[line] => 748
[function] => pear_error
[class] => db_error
[type] => ->
[args] => Array

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 28-08-2006, 19:05   

No i właśnie dlatego powinienem notować. Zmiana w systemie reklamowym... Mam nadzieję, że tylko to.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Lady of Autumn

PostWysłany: 28-08-2006, 21:58   

Rzeczy, które trzeba dodać w Mangach:

Dodawanie z panelu mang twórców i wydawców (gotowe)

Dodawanie zrzutki do głównej recenzji mangi

Z drobiazgów wyświetlania: tabelkę "Twórcy" zatytułować inaczej ("Technikalia"?), dać w kolejności Autor, Wydawca oryginalny, Wydawca polski, no i usunąć tytuł kolumny "nazwiska"

Przy tomikach - nie wyświetla się liczba stron (gotowe)

Przy wydawcy w tomikach - nie ma linku do www (gotowe)

Okładka tomiku wyświetla się dopiero po dodaniu recenzji - powinna być widoczna od momentu wprowadzenia.

Doszłam do wniosku, że jeśli tomiki nie mają własnych tytułów, to nie warto ich sztucznie tworzyć. W związku z tym po nazwie tomiku powinien się dodawać automatycznie numer - np. Oh! My Goddess nr 5

Lady of Autumn

PostWysłany: 29-08-2006, 09:09   

Ciekawostka przyrodnicza: kiedy wchodzę w tytuł mangi ze strony głównej, czyli z ostatnio dodanych, wszystko widzę prawidłowo. Przy wchodzeniu z listy recenzji (Indeks Mang) pojawiają się tylko dane techniczne, bez oceny redaktora, recenzji i tomików.

(Ja będę pewnie spamować krótkimi postami, bo wolę na bieżąco wysyłać, co znalazłam)

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 29-08-2006, 13:18   

Avellana napisał/a:
Ciekawostka przyrodnicza: kiedy wchodzę w tytuł mangi ze strony głównej, czyli z ostatnio dodanych, wszystko widzę prawidłowo. Przy wchodzeniu z listy recenzji (Indeks Mang) pojawiają się tylko dane techniczne, bez oceny redaktora, recenzji i tomików.

Hę? Nie potrafię sobie wyobrazić przyczyny - lista tomików powinna być wyświetlana bezwarunkowo, nawet gdyby z jakiegoś powodu przekierowanie do recenzji głównej nie działało. Poza tym, u mnie działa... Może po prostu lokalny cache przeglądarki zadziałał i wyświetlił wersję strony sprzed dodania recenzji i tomików?

Numer Gadu-Gadu
1543661
Lady of Autumn

PostWysłany: 29-08-2006, 13:38   

W tej chwili wyszło mi, że chyba tak. W takim razie przepraszam, może mi się niestety zdarzać mylić błędy wyświetlania z nieaktualnym cache.

Na razie dodałam (prawie) całe boginki i zacznę pomału przemieszczać się do innych tytułów.

IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 29-08-2006, 14:24   

paski wysłane. czerwonawy copykotek zaraz też pójdzie (nie zalapał sie do zipa) ==
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 29-08-2006, 15:42   

Znalazłem dwa problemy - jeden mój, jeden powstały podczas wprowadzania danych. Pierwszy polegał na błędnej obsłudze cache przez wyświetlanie tomików, co uniemożliwiło czyszczenie cache przez panel dla niektórych podstron. Drugi natomiast powstał zapewne przy wprowadzaniu opisów tomików - recenzja główna dla pierwszego tomu została usunięta, przez co siedział on w bazie bez wybranej recenzji głównej. Oba zostały poprawione.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Lady of Autumn

PostWysłany: 29-08-2006, 16:28   

OK, świetnie. Pytanie: co to jest "manha" i czy można by ją roboczo przemianować na "inne" żebym mogła wstawić jakoś Megatokyo?

Prośba: ja przy wstawianiu mang porządkuję i uzupełniam dane, więc byłabym naprawdę happy, gdyby one nagle nie znikły - ich odtworzenie nie będzie rzeczą banalną. Znaczy, nie podejrzewam nic złego, tylko po prostu melduję, że z tego, co jest, warto już robić backupy przed poważniejszymi zmianami.

Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 29-08-2006, 16:44   

manhwa czyli koreańskie komiksy stylizowane na mangę. W Polsce wyszło tego dużo, dlatego warto oddzielić od polskich i amerykańskich - więc może manhwa I inne...

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Strona 9 z 18 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 16, 17, 18  Następny
Odpowiedz do tematu