Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Spadające Niebo (Quest) |
Wersja do druku |
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 21-04-2004, 19:19
|
|
|
Xellas podeszła do Zegisa i złapała go za kołnierz.
-Mów o co jej chodzi! Nikt z nas nie zamierza umierać przez sprzeczke kochanków!!
Na potwierdzenie tych słów wszyscy pokiwali głową.
-Zegis chyba jesteś im to winny-powiedziała kobieta z rozbawioną miną |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 21-04-2004, 19:35
|
|
|
-Nikomu nie jestem nic winny! - wyszarpnął się. - Jak tak bardzo chcesz to sama im powiedz.
Kain wyciągnął miecz i podszedł do znaku przy łóżku, wskazał na znak i coś szapnął. Na ostrzu pojawił się identyczny znak.
-Ej odejdż od tej ściany! - wrzasnęła kobieta, Kain schował miecz i posłusznie odszedł.
"Nikt chyba nie zauważył" pomyślał, niedoceniając zdolności shinmy. W odpowiedzi odebrał jakiś dłuugi ciąg myśli. Dopiero po chwili wszystko do niego dotarło... |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 21-04-2004, 21:00
|
|
|
Xellas zauwarzyła, że Kain się dziwnie zachowuje, więc domyśliła się, że "coś" się dzieje.
-O_O Poczekaj!! W tym pomieszczeniu magia nie działa, tak??!!??
-Tak. A co?-kobieta wyglądała na zdziwioną
-Mam problem!!!-Xellas zaczeła nerwowo czegoś szukać w torbie.
All: ????
Xellas wyciągneła z torby małą dymiącą paczuszkę.
-UWAGA TO ZARAZ WYBUCHNIE!!!!!-rzuciła paczuszkę do rąk kobiety, a ta nie wiedząc co zrobic odrzuciła ją do Chimerii
-JA TEGO NIE CHCM!!!-Chimi odrzuciła z powrotem do Xellas, a ta tym razem odrzuciła za stół, i zasłoniła głowę gdyż paczuszka zaczeła bardziej dymić<BUUUUUUUUM>wszyscy padli na podłogę, całe pomieszczenie zaszło dymem.
-"Cokolwiek knujecie to teraz!!!!" |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
|
Wysłany: 21-04-2004, 21:24
|
|
|
Ktoś błyskawicznie wyciągnął miecz i natarł na jedną z sylwetek. Lazur skroplił ściany. Niewątpliwie pożeracz dusz został raniony, kilka następnych ciosów, tym razem wśród dymu błysnął szkarłat. Po chwili dym rozwiał się, a raczej skoncentrował w około rannej. Ściany komnaty pokryte były mieszanką lazuru i szkarłatu, na orichalkonie pojawiły się szkarłatno- lazurowe runy układające sie w jakieś słowa, z powodu stróg krwi niebyło to zbyt czytelne, jednakże z tych czytelnych słów wynikało że cała komnata jest pomnikiem pamiątkowym dla ofiar jakiejś wojny. Dym rozwiał się zaś przeciwniczka stanęła w pełni zregenerowana, krew z ścian zniknęła, zaś ona sama "przeniosła" ich w inne miejsce <coś jak ta teleportacja Babidiego z DB>... |
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 21-04-2004, 21:47
|
|
|
-Nic ci nie jest??-Xellas stała już obok rannego
-Nie widać? Jeszcze nie musisz mnie chować-uśmiecnął sę krzywo
Rozejrzeli się.
-Gdzie my jesteśmy?? |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 22-04-2004, 07:05
|
|
|
Ch:Zegis!!! Znów przez ciebie obrywamy!!!Czy kiedyś to się skończy???><
S:Wątpię^_^
Z:T_T
X:Po co ona nas tu przeniosła??? I o co chodzi??? ZEGIS!!!!! Rządam wyjaśnień!!!
Z:Ee...
Nagle koło nich pojawiła się ich przeciwniczka. Zaśmiała się. Po chwili jednak zaczęła "mrygać" jak hologram.
CH:Co jest?
X:To iluzja!!!!!!!
Z:Tak mi się coś zdawało...
Ch:Pokaż się!!!!!!!!!
Usłyszeli gruby i chrapliwy śmiech.... |
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
|
Wysłany: 22-04-2004, 20:17
|
|
|
Za nimi stanął jakiś ogromny potwór. Jego skóra była brązowa, twarz pomasakrowana bliznami, ozdobioną wielkimi nietoperzowatymi uszami i szerokimi ustami poprzecinanymi długimi kłami. Chodził na czterech łapach, z czego tylnie były dziwnie powykrzywiane jakby ciągle były przygotowane do skoku. Przyczłapał do nich i zaczął obchodzić iluzje zataczając coraz mniejsze okręgi. W końcu wskoczył w iluzje. Całe otoczenie zadrżało. Wszyscy wrócili do komnaty z orichalconu. Demon walczył z kobietą wyrażnie wygrywając. W końcu rozszarpał jej ciało na kawałki rozwalił wejście śmiejąc sie jak wariat. Chwilę potem demon wyszedł z podziemi i zniknął w jakimś portalu. Shinma, Star i Kain pobiegli za nim znikając w portalu który zamknął się zaraz za nimi...
Koniec
Może zakończenie denne ale zawsze jakoś trzeba skończyć... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|