Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Forgotten Realms - komentarze. |
Która postać powinna dostać pokojowego Nobla? |
Altruista - za głoszenie ideałów zjednoczonego świata i rozwiązanie problemów dla pokoju (np. sprawa Mishtan). |
|
10% |
[ 4 ] |
Caladan - za wkład w rozwój technologii, handlu, nauk ekonomicznych oraz dialogu między nacjami (tzw. sojusz caladański). |
|
8% |
[ 3 ] |
Costly - jest czarny i jest rzecznikiem pokoju. |
|
48% |
[ 18 ] |
Daerian - za gloszenie ideałów zjednoczonego Faerunu i pracę nad zapewnieniem pokoju. |
|
10% |
[ 4 ] |
Velg - za pracę nad pokojowym zjednoczeniem Faerunu (sprawa Nimbralu) i zakończenie udziału Bractwa w wojnie. |
|
10% |
[ 4 ] |
Lazarus - za pracę na rzecz wolnej Halruy i godności Halruańczyków. |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 37 |
Wszystkich Głosów: 37 |
|
|
|
Wersja do druku |
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-12-2009, 11:09
|
|
|
Dla mnie bomba. Ja i tak preferuje rozgrywkę dyplomatyczną. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-12-2009, 11:09
|
|
|
Lata praktyki ;D |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 11-12-2009, 11:43
|
|
|
Do Bezimiennego
"Rozmowy trwały długo, zakończyły się konsensusem. Król Evermeet zgodził się dołączyć do sojuszu elfów. Wyłącznie w jedności mogli razem przetrwać. Gaelan pokazał pismo od Altruisty zawierający deklarację, że Macanci zrzekają się z tej wyspy na rzecz prawowitych mieszkańców tej wyspy. ..............
Po spotkaniu delegacja wyruszył do granic Border Kingdooms, ponieważ Gaelan dostał wiadomość, że ma tam niezwłocznie się stawić.
Elfy przeteleportowano do najbliższego elfiego miasta, gdzie zaczęli zbierac swoje siły. Poinformowano ich tam, że Karel zabił przywódczynię Daemon Feye i pokonał ichną armię.
Z tego mojego tekstu wynika, że po spotkaniu cała delegacja Rady elfów(Shrinsee też) przybyła do najbliżeszego elfiego miasta (Suldanesselar). Zatopienie floty Macańckiej z Evermeet jest niemożliwe z tego powodu. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 11-12-2009, 11:48
|
|
|
Niech was szlag z tą Srinsee. Męska decyzja, krotko - jest, czy nie ma? Nie umie nikt merytorycznie tego podjąć, to choćby zagłosujcie (w sensie zainteresowani tematem, bo mnie to choćby obojętne). |
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 11-12-2009, 12:23
|
|
|
Jestem za jej bytnością.
Inna sprawa Bezimienny przesadził z tym wątkiem. Shrinsse jest praworządna dobra. Opisywany występek tej postaci jest nie zgodny z jej kodeksem etycznym. Plus to co napisałem wcześniejszym poście. |
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 11-12-2009, 12:39
|
|
|
... a z jej motywacją nie jest zgodna cała jej, opisana przez Ciebie, działalność - na czele z jej pojawieniem się. Gdyby była jakimś duchem zjednoczenia, zostałaby zapewne w Cormanthorze pamiętnego roku 666 RD. Co zresztą Ci wypominaliśmy...
... prócz tego MAC jest generalnie PZ i NZ.
A tak zupełnie serio - ja poprę Bezimiennego. Shrinshee mi się nie podoba, lecz w sumie ta flota mi, krótko mówiąc, wisi. A radnych to i tak nie uratuje („kto ma wisieć, nie utonie”). |
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-12-2009, 13:57
|
|
|
Mogłbym prosić o mapkę z zaznaczonymi terytoriami? Wiem, że gdzieś w temacie była, ale to sporo szukania. Tak więc, liczę na życzliwość. |
|
|
Velg
|
Wysłany: 11-12-2009, 14:02
|
|
|
Jak znam życie, to Bezimienny na dniach zaktualizuje.
BTW: znalazłem własnie kandydata na "the best translation forever". Rzut oka na mapę zdradził mi, że jest coś takiego jak Las Ochrony Przed Pogodą. |
|
|
kic
Nieporozumienie.
|
Wysłany: 11-12-2009, 14:03
|
|
|
Velg, śmiem podważać Twoje słowa.
MAC jako taki musi być praworządny. To nie podlega jakiejkolwiek dyskusji. Przecież wszyscy nasi członkowie podlegają prawie, dogmatom i kodeksie Bractwa. Jest to dla nich prawo nadrzędne i wskazówki jak mają się zachowywać.
W skali "dobroci" umieściłbym MAC na poziomie Neutralności. Dlaczego? Robimy to wszystko ponieważ chcemy stworzyć równowagę dla tego świata. Tak przynajmniej jest to przedstawiane. Tak więc "cel uświęca środki" dla większego dobra, bynajmniej nie można nazwać czysto złą postawą.
Suma summarum jeżeli już na siłę, aż tak bardzo chcesz przyporządkować nas pod jakiś typ charakteru to będzie to PN.
Velg napisał/a: | A tak zupełnie serio - ja poprę Bezimiennego. Shrinshee mi się nie podoba, lecz w sumie ta flota mi, krótko mówiąc, wisi. |
Skoro działania Shrinshee Ci się nie podoba, to nie powinieneś popierać jej działania w szczególności, kiedy jej akcje służą Twoim planom. Tylko powinieneś nie popierać jej działań, w ogóle. W innym przypadku stajesz się nieautentyczny. |
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 11-12-2009, 14:10
|
|
|
kic napisał/a: | Skoro działania Shrinshee Ci się nie podoba, to nie powinieneś popierać jej działania w szczególności, kiedy jej akcje służą Twoim planom. Tylko powinieneś nie popierać jej działań, w ogóle. W innym przypadku stajesz się nieautentyczny. |
... Jeśli byś zadał sobie trud przeczytania mych postów, wiedziałbyś, że jestem przeciwko jakiejkolwiek aktywności Shrinshee. Co więcej - sam oprotestowałem zniszczenie floty ponieważ jej w Faerunie wg. mnie nie ma. Mój sprzeciw wobec niej ma charakter całosciowy.
Co więcej - tak szczerze, to Twe słowa odbieram jako całkowicie alogiczne. Czy jeśli np. Corellona użylibyście do bombardowania Silverymoon, to powinienem oprotestować jego istnienie? Bo to by wynikało z Twoich słów - ale zostawiam to, bo nie widzę tu materii dysputy.
A w dyskusję nt. charakteru MAC się wgłębiał nie będę - acz argumenty trącą demagogią. |
|
|
Norrc
|
Wysłany: 11-12-2009, 14:12
|
|
|
Velg napisał/a: | Jak znam życie, to Bezimienny na dniach zaktualizuje. |
Hmmm nie wątpię, jednak potrzebuję mapki teraz ;) |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 11-12-2009, 14:14
|
|
|
Cytat: | MAC jako taki musi być praworządny. To nie podlega jakiejkolwiek dyskusji. Przecież wszyscy nasi członkowie podlegają prawie, dogmatom i kodeksie Bractwa. Jest to dla nich prawo nadrzędne i wskazówki jak mają się zachowywać.
W skali "dobroci" umieściłbym MAC na poziomie Neutralności. Dlaczego? Robimy to wszystko ponieważ chcemy stworzyć równowagę dla tego świata. Tak przynajmniej jest to przedstawiane |
MAC złożony jest z fanatycznego dołu, który owszem, można nazwać lawfull stu... neutral, ale także z cynicznej, kłamliwej i pozbawionej kręgosłupa moralnego góry (i nie, nikogo tu nie obrażam, tylko opisuję postacie które odgrywacie). Coś jak karbonariusze, tylko bardziej. Powiedziałbym więc, że waha się od praworządny zły do chaotyczny zły. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Velg
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 11-12-2009, 14:16
|
|
|
Wybielanie MAC jest bez sensu, bo i jesteśmy organizacją nieprzyjemną z założenia. Jeżeli chodzi o charakter postaci, to jest jednak bardzo zróżnicowany. Od CD po PZ, zależnie od tego kto.
Nie wszyscy podążają za doktryną, wiele postaw jest na pokaz. A już nasza kobieca część ewidentnie leci w większości pod najróżniejsze mieszanki dobrych charakterów. Moją postać zrobiłbym neutralną - gdy trzeba, to używa przemocy, ale nigdy nie używa jej bez potrzeby. Nie uznaje zbędnego zła, po prostu działa do takiego stopnia jaki jest konieczny dla efektywniejszego działania imperium. Co często oznacza działania dla dobra jego mieszkańców. Nie zawsze oczywiście.
Znaczy na moim przykładzie - to nie jest tak łatwo zaklasyfikować. Przydzielenie jednego charakteru organizacji jest bez sensu, jest zbyt zróżnicowana wewnętrznie. |
Full leisurely we glide...
Ostatnio zmieniony przez Costly dnia 11-12-2009, 14:20, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Norrc
|
Wysłany: 11-12-2009, 14:17
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | MAC złożony jest z fanatycznego dołu, który owszem, można nazwać lawfull stu... neutral, ale także z cynicznej, kłamliwej i pozbawionej kręgosłupa moralnego góry (i nie, nikogo tu nie obrażam, tylko opisuję postacie które odgrywacie). Coś jak karbonariusze, tylko bardziej. Powiedziałbym więc, że waha się od praworządny zły do chaotyczny zły. |
Tylko mogłbyś podać jeden przykład, gdzie MAC zachowuje się jak byt Chaotyczny? Można się spierać na płaszczyźnie dobry/neutralny/zły, jednak nasza praworządność jest bezdyskusyjna. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|