Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Forgotten Realms - komentarze. |
Która postać powinna dostać pokojowego Nobla? |
Altruista - za głoszenie ideałów zjednoczonego świata i rozwiązanie problemów dla pokoju (np. sprawa Mishtan). |
|
10% |
[ 4 ] |
Caladan - za wkład w rozwój technologii, handlu, nauk ekonomicznych oraz dialogu między nacjami (tzw. sojusz caladański). |
|
8% |
[ 3 ] |
Costly - jest czarny i jest rzecznikiem pokoju. |
|
48% |
[ 18 ] |
Daerian - za gloszenie ideałów zjednoczonego Faerunu i pracę nad zapewnieniem pokoju. |
|
10% |
[ 4 ] |
Velg - za pracę nad pokojowym zjednoczeniem Faerunu (sprawa Nimbralu) i zakończenie udziału Bractwa w wojnie. |
|
10% |
[ 4 ] |
Lazarus - za pracę na rzecz wolnej Halruy i godności Halruańczyków. |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 37 |
Wszystkich Głosów: 37 |
|
|
|
Wersja do druku |
Fei Wang Reed
Łaydak
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:26
|
|
|
A czy stwierdzenie, że czekamy na Twoje propozycje nie jest szansą pójścia na ustępstwa? Oczywiście nie wiadomo, jak się "negocjacje" potoczą dalej, ale jednak pewną wolę wykazujemy. Chcemy znać bardziej rzeczowo i liczbowo Twoje zdanie. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:27
|
|
|
nieumiejących czytać odsyłam do mojego posta: http://forum.tanuki.pl/tematy21/4999,1410.htm#220232
Na wypadek gdybyś nadal nie zrozumiał - sugeruję obcięcie dwóch zer w liczebności magów i kapłanów. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:30
|
|
|
Tak czytam te spisy armii i mam jedno pytanie. Czy wy rozumiecie, na czym polega specyfika użycia kawalerii w takich krajach, jakie stanowić będą teatr tej wojny? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:33
|
|
|
Cytat: | Tak czytam te spisy armii i mam jedno pytanie. Czy wy rozumiecie, na czym polega specyfika użycia kawalerii w takich krajach, jakie stanowić będą teatr tej wojny? |
Pewnie, że rozumiemy! Zeg czekamy na rozpiskę. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:35
|
|
|
Ja czekam na początek bitew - wtedy będą fajniejsze flejmy. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:37
|
|
|
Ty chyba jesteś nieobyty z kulturą? No wybacz ale tylko tak mogę odpowiedzieć na tak chamską odpowiedź z Twojej strony. To ja dziękuję za dyskusję na takim poziomie.
I nie, nie obetniemy nawet o jedno zero obu sił. To Ci mogę zagwarantować. Więc Twoje odcięcie dwóch zer odpada. To tyle Twoich propozycji? |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:38
|
|
|
kic napisał/a: |
Ty chyba jesteś nieobyty z kulturą? No wybacz ale tylko tak mogę odpowiedzieć na tak chamską odpowiedź z Twojej strony. To ja dziękuję za dyskusję na takim poziomie.
I nie, nie obetniemy nawet o jedno zero obu sił. To Ci mogę zagwarantować. Więc Twoje odcięcie dwóch zer odpada. To tyle Twoich propozycji? | Tak. A brakiem kultury było danie takich sił w tym queście. W tej chwili zakładam, że zasada ograniczania mocy przestała obowiązywać. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Fei Wang Reed
Łaydak
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:41
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Tak czytam te spisy armii i mam jedno pytanie. Czy wy rozumiecie, na czym polega specyfika użycia kawalerii w takich krajach, jakie stanowić będą teatr tej wojny? | Problem z "realiami"... Widzisz, problem w tym, że najpewniej (na 100%?) realizm rozgrywki i tak wyląduje w koszu przy pierwszej lepszej okazji (jak mi to mówią - od dawna go tu nie ma?).
Zresztą, w tej chwili i tak to nie ma żadnego sensu, bo to obecnie jeden z mniej istotnych problemów tego questu, który zapewne się roztrzaska (może nawet zanim do czegokolwiek dojdzie).
PS. Powiedz wojownikowi żeby odciął sobie przed walką rękę, którą dzierży miecz. |
Ostatnio zmieniony przez Fei Wang Reed dnia 02-01-2010, 22:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:41
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | W tej chwili zakładam, że zasada ograniczania mocy przestała obowiązywać. |
To co? Zrozumiałem, że jest to propozycja zakończenia Questu. No chyba że moderacja chce utopić się w absurdzie... |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:44
|
|
|
Altruista napisał/a: | Pewnie, że rozumiemy! |
Tyle chciałem wiedzieć. Rozpiska będzie jutro, jak będę zdolny pisać. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:46
|
|
|
kic napisał/a: | Bezimienny napisał/a: | W tej chwili zakładam, że zasada ograniczania mocy przestała obowiązywać. |
To co? Zrozumiałem, że jest to propozycja zakończenia Questu. No chyba że moderacja chce utopić się w absurdzie... | Wprowadzenie do gry dwóch jednostek których siła jest większa od siły wszystkich innych jednostek w queście łącznie (z wyłączeniem postaci graczy, ale z włączeniem już epickiego Espadona) uważam za złamanie zasady ograniczania mocy - przez was. Rozumiem, że boicie się konsekwencji militarnego konfliktu który również wywołaliście i wolicie wywołać awanturę zamiast uznać przegraną. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Fei Wang Reed
Łaydak
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:50
|
|
|
No tak, a teraz zwalanie winy - kto dąży do zamknięcia questu i komu na tym zależy. Jakże trudno było się domyślić takiej odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:54
|
|
|
Fei Wang Reed napisał/a: | No tak, a teraz zwalanie winy - kto dąży do zamknięcia questu i komu na tym zależy. Jakże trudno było się domyślić takiej odpowiedzi. | Owszem, łatwo było się domyślić - i to już w momencie w którym wpisywaliście te wojska na listę armii. I niewątpliwie wojska te zostały wpisane dokładnie po to, by taką naszą reakcję wywołać.
PS: ja tak nawiasem mówiąc do zamknięcia questa nie dążę - po prostu uprzedzam, że użyję środków wprost proporcjonalnych do epickości wprowadzonych przez was jednostek. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Ostatnio zmieniony przez Bezimienny dnia 02-01-2010, 22:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:57
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Rozumiem, że boicie się konsekwencji militarnego konfliktu który również wywołaliście i wolicie wywołać awanturę zamiast uznać przegraną. |
Przykro mi, w taki sposób rozumowania to de facto nic nie rozumiesz.
Po raz n-ty powtarzam Ci... MAC jest przesiąknięty kapłanami oraz magami. Jest ich dużo i stanowią obecnie 1/7 naszych sił. Gotów jesteśmy pójść na ustępstwa. Możemy je zredukować. Jednak Twój postulat nigdy nie był brany pod uwagę na poważnie. Ograniczyć ich siłę do 1% - oj nie, my się na coś takiego nie zgodzimy. Prosimy Cię o propozycję. Nic nam nie odpowiadasz. Ponawiamy i dalej nic. Później w dość bezczelny sposób wypominasz nam tamten post.
W związku z powyższym ponawiam prośbę. Jaki jest Twoja ostateczna propozycja ograniczeń?
PS.
Bezimienny napisał/a: | Owszem, łatwo było się domyślić - i to już w momencie w którym wpisywaliście te wojska na listę armii. I niewątpliwie wojska te zostały wpisane dokładnie po to, by taką naszą reakcję wywołać. |
Jak Ty chcesz w taki sposób prowadzić dyskusje, to z kim Ty w ogóle chcesz tutaj negocjować? |
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 02-01-2010, 23:01
|
|
|
kic napisał/a: | Jednak Twój postulat nigdy nie był brany pod uwagę na poważnie. Ograniczyć ich siłę do 1% - oj nie, my się na coś takiego nie zgodzimy. | Dobrze, pozwól że ci wytłumaczę.
1. porządny mag jest w stanie w trakcie bitwy wybić od kilkudziesięciu do kilkuset przeciwników.
2. bazując tylko na tym wykładniku, wasza armia samych magów jest warta tyle samo co 2.5 miliona żołnierzy
3. a to jest dopiero wierzchołek góry lodowej. Tak naprawdę warci są znacznie więcej.
Czy nadal uważasz, że moja propozycja była niepoważna?
Ostatecznie mogę pójść na ustępstwo - ograniczenie ilości magów do 1% (nawet niech będzie 2% - czyli 500) a kapłanów do 10% (3000) startowej ilości. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|