Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Forgotten Realms - komentarze. |
Która postać powinna dostać pokojowego Nobla? |
Altruista - za głoszenie ideałów zjednoczonego świata i rozwiązanie problemów dla pokoju (np. sprawa Mishtan). |
|
10% |
[ 4 ] |
Caladan - za wkład w rozwój technologii, handlu, nauk ekonomicznych oraz dialogu między nacjami (tzw. sojusz caladański). |
|
8% |
[ 3 ] |
Costly - jest czarny i jest rzecznikiem pokoju. |
|
48% |
[ 18 ] |
Daerian - za gloszenie ideałów zjednoczonego Faerunu i pracę nad zapewnieniem pokoju. |
|
10% |
[ 4 ] |
Velg - za pracę nad pokojowym zjednoczeniem Faerunu (sprawa Nimbralu) i zakończenie udziału Bractwa w wojnie. |
|
10% |
[ 4 ] |
Lazarus - za pracę na rzecz wolnej Halruy i godności Halruańczyków. |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 37 |
Wszystkich Głosów: 37 |
|
|
|
Wersja do druku |
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-01-2010, 16:34
|
|
|
I zmieniliście na wersję, która wciąż łamie porozumienie - w takim razie trzeba było napisać, że post Loko jest całkowicie do zignorowania (i nic mnie tu jego nieświadomość nie obchodzi - informowanie członków to przecież wasza święta powinność)...
... a nie na wersję, w której morduje dyskretnie. To wciąż jest zerwanie umowy pomiędzy graczami - która odbywa się na założeniach, że umowa zostanie wykonana przez obie strony uczciwie. (i dlatego nie pisalibyśmy o przeszacowaniach wartości enklaw w Untherze przez założenie tego, że w cenę wliczono jałmużnę; bo moglibyśmy tak zrobić - i dziwić się, że przecież nie łamiemy umowy między postaciami, o co chodzi...?) |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 07-01-2010, 16:38
|
|
|
Nie wiem jakie zmiany zaszły ostatecznie. Gdy Loko był online i mógł zrobić zmiany wojna była nam już zapowiedziana. Poszło wtedy wszystko z górki i nie mieliśmy czasu zajmować się tym postem (nie było już po co).
Będziemy sobie dalej jak dzieci zwalać winę na siebie wzajemnie, czy po prostu skupimy się na rozgrywce? |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 07-01-2010, 16:45
|
|
|
Mówiłem - napisać, że był do zignorowania, bądź, że zmieniło się miejsce. Mogłeś to zrobić - a iobawiam się, że jakakolwiek inna opcja w rachubę by nie wchodziła. I zrobimy to dyskretnie niestety nie jest żadną odpowiedzią - gdyż wciąż jest to związane z oszukiwaniem nie tyle postaci (bo to jest dopuszczalne), a graczy. |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 07-01-2010, 16:46
|
|
|
Costly napisał/a: | Lepiej jednak było to roztrząsać i zapowiedzieć nam wojnę, zamiast po prostu dać zmienić post i o sprawie zapomnieć, choć my taki zamiar mieliśmy od początku, bez żadnych sugestii. | Wybacz, ale wojnę wywołaliście wy, ruszając na Durpar. Ja wcale nie planowałem was atakować. Wasze posty opisujące atak uznałem za prowokację znacznie większą niż kwestia Cimbaru. Niestety, na argumentację za pomocą kija nie reaguję zbyt dobrze - szczególnie jeśli sam również mam coś ciężkiego pod ręką.
A co do postu Loko - mieliście pecha. Nie uznałbym go za prowokację, gdyby tak idealnie nie wpasował się w jeden z mocniej dyskutowanych punktów wcześniejszych "ustaleń pokojowych". A także, gdyby reakcja z waszej strony nie przyszła dopiero, gdy zwróciliśmy głośno na to uwagę. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 07-01-2010, 17:01
|
|
|
Armia Thay także została umieszczona w wątku.
A co do powodów wojny - przykro nam, ale postaraliście się wyjątkowo wręcz starannie, aby ją wywołać. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 07-01-2010, 17:17
|
|
|
Sory, ale mi już styka zabawy w zwalanie tego na drugą stronę, nie jesteście w sposób oczywisty i tak zainteresowani moimi wyjaśnieniami, a przekomarzania mnie nudzą.
Jak już mówiłem, na taką postawę też jesteśmy gotowi. |
|
|
|
|
Fei Wang Reed
Łaydak
|
Wysłany: 07-01-2010, 18:58
|
|
|
Serika napisał/a: | Jeżeli Wam bardzo zależy, moge uprzedzić o otworzeniu z powiedzmy 12-godzinnym wyprzedzeniem (jeżeli kiedyś się w końcu dogadacie). Stoi? |
Proszę bardzo. |
|
|
|
|
|
Sylar
Poszukujący Prawdy
|
Wysłany: 07-01-2010, 19:12
|
|
|
Serika, osobiście poczułem się urażony tym, że potraktowałaś mnie bezpośrednio uzależnionego od MACu. W szczególności, że tu już chyba wszyscy zaczęli postrzegać mnie w ten sposób. Zwracam na to po raz kolejny (i ostatni) uwagę. Nie należę do MACu!
Bezimienny napisał/a: | zamierzam dotrzeć przynajmniej do Ormpetaru, Ormathu i Eversultu, a możliwe że i do Arrabaru, Hlondeth i Westgate. I to wliczając spowolnienie wywołane walkami. |
Bezimienny, a ja planuję wraz z pomocą MACu i może Turmishu przetrzymać Twoje wojska z miesiąc, a nawet i odeprzeć ich atak (a będę mieć ku temu kilka dobrych argumentów). Tak więc mamy całkiem odmienne wizję przyszłości i raczej ich nie pogodzimy.
Dlatego na koniec poprę zdanie Costly'ego, że nie ma to większego sensu. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 07-01-2010, 19:19
|
|
|
Cytat: | Serika, osobiście poczułem się urażony tym, że potraktowałaś mnie bezpośrednio uzależnionego od MACu. W szczególności, że tu już chyba wszyscy zaczęli postrzegać mnie w ten sposób. Zwracam na to po raz kolejny (i ostatni) uwagę. Nie należę do MACu! |
Przepraszam, jeśli tak to zabrzmiało. W żadnym momencie nie napisałam, że należysz do MACu - napisałam, że należysz do tej samej strony co MAC (id est - jesteście sojusznikami), co na tym etapie questu wydaje mi się prawdą. Podobnie, jak za stronę konfliktu uznałam Punyana, Daera, Zega i Velga, chociaż do żadnej wspólnej organizacji nie należą i każdy z nich kieruje swoimi siłami zgodnie z własnym uznaniem. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 07-01-2010, 19:25
|
|
|
Czyli południe już oficjalnie jest zjednoczone z resztą? ;p Zastanawiałem się kiedy ktoś to stwierdzi ;p |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 07-01-2010, 19:31
|
|
|
Zawsze mi się wydawało, że sojusz != zjednoczenie... :P
Panowie, czy mogę rozumieć, że ustalenia w sprawie armii zostały wreszcie zakończone? |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-01-2010, 19:32
|
|
|
Panowie i panie MACanci i inni, czekam aż ktoś z Was raczy wkleić do odpowiedniego tematu listę Waszych sił. Naprawdę nie uśmiecha mi się szukać ich wśród pierdyliona postów przekomarzań.
Ze swojej strony ogłaszam, że nie uznam istnienia żadnych sił które nie zostaną opisane w tamtym temacie przed odblokowaniem questa. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 07-01-2010, 19:36
|
|
|
Dobra, artyleria:
Thayskie bombardy: 210 sztuk.
Działa lantańskie: 130 sztuk.
Mówiłem już o bombardach, teraz działa Lantanu dodaję. Ktoś protestuje? |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 07-01-2010, 19:44
|
|
|
Wobec tak uprzejmiej prośby Ysena, jakże moglibyśmy postąpić inaczej, jak nie wkleić po raz enty ten sam post do kolejnego tematu, którego zasadności swoją drogą nie widzę i nie przypominam sobie, aby ktokolwiek z Bractwa zgadzał się na nowe zasady tego rodzaju.
Sory, ale uznaje zasadę, że odpowiadać wypada tonem takim, jak się do ciebie zwracają. |
|
|
|
|
Sylar
Poszukujący Prawdy
|
Wysłany: 07-01-2010, 19:50
|
|
|
Serika, przeprosiny przyjęte. ;)
Tak jestem w sojuszu. Nie zaznaczałem jednak, że jest to wieczysty sojusz. Ba, moja postać dawała nawet oznaki niechęci do współpracy. Sylar, jako postać traktuje MAC jako zło konieczne, niźli sojusznika od serca. Gdybym miał inną możliwość, to pewnie bym z niej skorzystał. Jednak w obecnej chwili jakoś nie popieram politykę dwóch krzeseł, a jak już zasiadło się na jednym, to nie ma sensu przeskakiwać na drugie.
Zważywszy, że druga strona konfliktu jest jedynie sojuszem wielu krajów, niż jedną wielką potęgą, nie jest faktem obojętnym dla mojej postaci.
PS. Ja za niedługo dodam swoją armię. Musze tylko zrobić ostatnie poprawki i jeszcze raz wszystko zrewidować. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|