Forgotten Realms - komentarze. |
Która postać powinna dostać pokojowego Nobla? |
Altruista - za głoszenie ideałów zjednoczonego świata i rozwiązanie problemów dla pokoju (np. sprawa Mishtan). |
|
10% |
[ 4 ] |
Caladan - za wkład w rozwój technologii, handlu, nauk ekonomicznych oraz dialogu między nacjami (tzw. sojusz caladański). |
|
8% |
[ 3 ] |
Costly - jest czarny i jest rzecznikiem pokoju. |
|
48% |
[ 18 ] |
Daerian - za gloszenie ideałów zjednoczonego Faerunu i pracę nad zapewnieniem pokoju. |
|
10% |
[ 4 ] |
Velg - za pracę nad pokojowym zjednoczeniem Faerunu (sprawa Nimbralu) i zakończenie udziału Bractwa w wojnie. |
|
10% |
[ 4 ] |
Lazarus - za pracę na rzecz wolnej Halruy i godności Halruańczyków. |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 37 |
Wszystkich Głosów: 37 |
|
|
|
Wersja do druku |
Fei Wang Reed
Łaydak
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 07-01-2010, 19:55
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Ze swojej strony ogłaszam, że nie uznam istnienia żadnych sił które nie zostaną opisane w tamtym temacie przed odblokowaniem questa. |
Weź pod uwagę, że mogą zaistnieć sytuacje, gdy uznać je będziesz "musiał". A inna sprawa - to, że wpisałem tam swoje siły, to raczej kwestia pewnej uprzejmości w kierunku przeciwników, aniżeli konieczność - tak, jak powiedział Costly: tamten temat jest nieoficjalny. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 07-01-2010, 20:01
|
|
|
Wrzuciłem swoje skromne siły, które nawiązują do historii mojej postaci, oraz dotychczasowych zdarzeń. Ktoś musiał napisać normalną armię;).
Moją najpotężniejszą jednostką są kucharze. Z tego powodu MAC wygra wojnę, bo wrogie jednostki będą przemierać głodem. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-01-2010, 22:35
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | PS: a z tego co widzę, Caladan zdążył dać post w queście...
|
Miałem na myśli to, że miał dać po Kitiarze a dał po tobie. Powinien być wcześniej byś widział wtedy kto na ciebie lezie - no i żeby się to w miarę fabularnie zgadzało.
A i nie ma mowy o przejściu naszej granicy bez walki. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 07-01-2010, 22:37
|
|
|
Gwoli ścisłości, to zależy od Ryu, równie dobrze gdy wiadomości o nadchodzącej armii się rozejdą może podjąć decyzje o wycofaniu się wszystkiego za przygotowane linie obrony. A może zrobi coś innego. Dunno, to zależy od niego. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-01-2010, 22:45
|
|
|
Cytat: | Gwoli ścisłości, to zależy od Ryu, równie dobrze gdy wiadomości o nadchodzącej armii się rozejdą może podjąć decyzje o wycofaniu się wszystkiego za przygotowane linie obrony. |
Tylko wpierw musi je przygotować... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-01-2010, 22:46
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Tylko wpierw musi je przygotować... |
Przygotowane są - linia rzeki, jak widziałem. Co ma wspólnego z granicą...? Nie wiem. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 07-01-2010, 22:52
|
|
|
Ryu opisywał przygotowania obronne, tak jak ich lokalizacje (nie są na granicy). |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 08-01-2010, 10:48
|
|
|
Rozumiem, że działa SEF zostały zaakceptowane? Dopiszę je do rozpiski w takim razie. |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 08-01-2010, 12:49
|
|
|
Myślę też, że jak tylko Sylar doda swoją armię do reszty rozpisek, i wprowadzone przez niego do tej armii zmiany zostaną zaakceptowane, będzie można myśleć o odblokowaniu questa. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-01-2010, 13:13
|
|
|
To przy okazji możecie od razu powiedzieć, o której godzinie chcecie miec zdjętą kłódeczkę. Zakładam optymistycznie, że wyrobicie się z armią Sylara do jutra. |
|
|
Sylar
Poszukujący Prawdy
|
Wysłany: 08-01-2010, 14:45
|
|
|
Ogólnie to nie chciałem już zwiększać wojsk. Jednak patrząc wstecz, jak choćby na reakcję Daerian powołującego się na moje słowa i ogólny brak sprzeciwu, to postanowiłem nieco poszerzyć swoją armię, choć z tego co pamiętam nie są to aż tak duże liczby jak przy pierwszej mojej propozycji.
Wielkość mojej floty poparta jest tym, że na Wybrzeżu Smoka produkuje się owe. Jak tam jednak komuś nie pasuję ich liczebność, to pisać. Na wielkiej flocie w ogóle mi nie zależy, a pod tym względem nie jestem znawcą FR.
PS. Miałem napisać tą rozpiskę wczoraj, jednak nie zdążyłem. |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-01-2010, 14:46
|
|
|
Ja miałbym prośbę do Jenotów, jeśli można to chciałbym by tą kampanie odblokować najwcześniej jutro w sobotę po godz 12. Nam akurat by to odpowiadało. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 08-01-2010, 15:25
|
|
|
Sylar napisał/a: | Jednak patrząc wstecz, jak choćby na reakcję Daerian powołującego się na moje słowa i ogólny brak sprzeciwu, to postanowiłem nieco poszerzyć swoją armię |
Sylar, nie do końca rozumiem niestety Twoja wypowiedź, a konkretniej - co masz na myśli? Za nic sobie nie kojarzę, abym się kiedykolwiek na Twoje słowa powoływał...
Mam też wątpliwości co do siły Twojej floty, opinie o armii zostawię innym... choć w mojej opinii są pewne problemy, może nie tyle z ilością, co z jej jakością.
Mi jutro pasuje. |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 08-01-2010, 16:29
|
|
|
do Sylara:
Sespech:
Populacja 952 560, 5% = 47 628, twoje siły: 53.5k
i tak dalej.
Poprzednia twoja rozpiska była na granicy uznanego przez nas limitu mobilizacyjnego. Próby podnoszenia tego jeszcze bardziej...
Obawiam się, że muszę to oprotestować i nalegać na powrót do poprzednich stanów liczbowych.
Sylar napisał/a: | Flota:
- 7 Galeonów
- 23 Galery
- 5 Hulków
- 26 Karawel | Tu zdecydowanie przesadziłeś - jeśli nawet produkuje się w twoich miastach statki w większych ilościach, to raczej na sprzedaż, a nie dla siebie. Jako, że nie produkowałeś specjalnie floty po połączeniu w Sojusz, muszę uznać że składa się ona nadal z sumy flot poszczególnych miast - portów (jest więc stosunkowo niewielka). Porównując ją z flotami potęg morskich tego rejonu, jest o wiele za duża. Sugeruję zmniejszenie o połowę (przy czym jest to i tak dość łagodny szacunek).
PS: mi jutro pasuje - choć jeśli chodzi o godzinę, to wolałbym po 13-tej. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość