Forgotten Realms - komentarze. |
Która postać powinna dostać pokojowego Nobla? |
Altruista - za głoszenie ideałów zjednoczonego świata i rozwiązanie problemów dla pokoju (np. sprawa Mishtan). |
|
10% |
[ 4 ] |
Caladan - za wkład w rozwój technologii, handlu, nauk ekonomicznych oraz dialogu między nacjami (tzw. sojusz caladański). |
|
8% |
[ 3 ] |
Costly - jest czarny i jest rzecznikiem pokoju. |
|
48% |
[ 18 ] |
Daerian - za gloszenie ideałów zjednoczonego Faerunu i pracę nad zapewnieniem pokoju. |
|
10% |
[ 4 ] |
Velg - za pracę nad pokojowym zjednoczeniem Faerunu (sprawa Nimbralu) i zakończenie udziału Bractwa w wojnie. |
|
10% |
[ 4 ] |
Lazarus - za pracę na rzecz wolnej Halruy i godności Halruańczyków. |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 37 |
Wszystkich Głosów: 37 |
|
|
|
Wersja do druku |
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-09-2009, 21:35
|
|
|
Karel - to akurat chyba kwestii modelu heroizmu - czyli pytania, czy fajniejszy jest człowiek, który ryzykując życie, pokonując wielkie niewygody i wiedząc, że niejednokrotnie walczy z czymś potężniejszym od siebie, nie załamał się i dopiął swego (np. wygrał bitwę stulecia)... Czy drugi, który to zrobił w trymiga i odszedł ;) Chyba udzielilibyśmy różnych odpowiedzi - takie mam wrażenie ;) Ale oczywiście no offense, żeby nie było. Absolutnie nie twierdzę, że nawet jeśli bym miał rację, to moja odpowiedź jest "tą lepszą" :P
Caladan - dokładasz się do bitwy powietrznej w imię dominacji chromatycznych? :P
Edit: A i... Jak będziesz wnerwiać malaugrimów, to zaczną jeść gulasze z Pomroków.
A do MAC - pair... Znaczy walki sugerowane: EndarionxKarel, GrimxLoko, DocośtamxKiti, NarthiasxSasayaki :P |
Ostatnio zmieniony przez Velg dnia 15-09-2009, 21:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 15-09-2009, 21:37
|
|
|
Teraz wiem, gdzie jest twoja baza. Moge jedynie powiedziec na swoja obrone, że wiem jakie tunele miedzywymiarowe korzystasz. Inaczej nie mogłoby wpaść.;). Jestem ciekawy co wymyslisz na ataki śmiechu i swędzenia.
Sok z maluagrimma powoduje zmiennokształtność biologiczną dla wiadomości.
Co ja mam mówić. Daerian na mnie krzyczy czasem.
jo ile potrzeba, ale znam lepszy sposób na ich pozbycie. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 15-09-2009, 21:42
|
|
|
Nalot dywanowy smoków - powiedzmy, że w przenośni, nie mogłem się powstrzymać :D
Co do postu - to jest w praktyce system, jaki wolałbym stosować, bo questowi brakuje trochę humoru (wszyscyśmy się zadęli w naszej epickości ;/) |
|
|
Velg
|
Wysłany: 15-09-2009, 21:42
|
|
|
Potrzeba coś, co pomogłoby na 100 smoków... No, mniej - ponieważ ja też mogę ściągać siły ;) |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 15-09-2009, 21:50
|
|
|
Spox dałem ci pw(VELG)*. Przeczytaj i pomyśl, a ja postaram sie cos wymysleć równie kreatywnego i stuknietego, co pchły na smoki. Nie chce mi sie wkraczac osobiście do akcji. Fajny meczyk;)
P.S Napisze póżniej coś też bekowego o tych sobowtórniakach. Nadszedł czas na śmieszny chaos.
*teraz nie bedzie porozumień;) |
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 15-09-2009, 22:42
|
|
|
Widać zapewne, że się do dowodzenia nie przykładałem. Cóż, póki nie zmniejszę przewagi powietrznej, to i tak nie mogę zewrzeć szyków, bo bym wszystko stracił :P
Sammaster z 5 uczniami się teleportował i jest będzie robił tańsze umarlaki ;) Bo konkurencja nie śpi ;)
A co do nieumarłych - ja widzę bitwę jako kilkaset szkieletów/zombie z każdej strony, kontrolowanych przez kilku magów... Którzy po minucie-dwóch tracą orientację who-is-who (znaczy - kogo kontroluje mag sojusznik, a kogo mag-wróg) i przez to robi się "lekki"chaos ;P |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 16-09-2009, 08:34
|
|
|
Bardzo ważne mój tekst bedzie wlepiony w ostatni post Velga. Śpiący byłem i nie dałem rady napisać. Proszę o cierpliwość.
Chyba umarlaków już nie bedzie. Chaos został zastapiony furią natury;) |
Ostatnio zmieniony przez Caladan dnia 16-09-2009, 10:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 16-09-2009, 09:51
|
|
|
Ok, wrzucone. Miłej zabawy w Dragonlance...! :D |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 16-09-2009, 12:28
|
|
|
Wiem, że mój tekst czyta sie tragicznie. Ciekawie kto mnie pospieszał w pisaniu i pukał do moich drzwi;). Nawet nie skończyłem popcornu i kakao. Dostałem nagannę od Atona ,więc prosze o wiecej wyrozumiałości. Nie jestem cudem literackim, ale taktycznym xD. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 16-09-2009, 13:10
|
|
|
Szarża ciężkiej kawalerii chronionej przed zaklęciami na magów? Odpowiem za pozwoleniem starym standardem z fantasy ;-)
Zaklęcia wysysające wodę to zwykły Plugawy Uwiąz Abu-Dalzima ;-) Ale jego efekt jest dość przerażający, oraz wątpię, aby czar 8 poziomu był do tej pory często widywany na polach bitwy ;-)
Manfred ma się dobrze, będzie miał znaczenie przy wymianie jeńców ;D
A Sigi robi za Hemana. Wspomnę, że nienawidzi konieczności darcia się przy włączaniu swej zdolności.
Nie wiem, czy Sasayaki jest zła normalnie (stawiam, że raczej neutralna), ale w tej chwili (czerpanie radości z zabicia dobrej, żyjącej istoty) stanowczo ma w sobie dość złych uczuć i myśli, aby Porażenie Zła zadziałało. |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 16-09-2009, 16:44
|
|
|
Nie musisz mówić, a znasz zaklęcie Całuń płomienni i Symbol śmierci, oraz Grupowa Dominacja, oraz teleportacja.:)
Wyrównana batalia. Fajnie zrobiłeś moje Triceratopsy. Musze je następnym razem ulepszyć w jakiś sposób.
Zmusiliście mnie do akcji. Nie chciałem być epicki;(
Jestem True neutral jakby co |
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 16-09-2009, 17:08
|
|
|
:P
Na pewno nie zadziałałaby tak masowo :P No, ale pies to... W każdym razie - bez indywidualnych Wielkich Zaklęć poproszę. Bo rzucę kimś przegięty 9poziomowy czar typu anty-armia ;) |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 16-09-2009, 17:19
|
|
|
Wyrzuce symbol śmierci i bedzie git. Zostaje Całuń płomienni. W Icewind Dale II Grupowa dominacja działała całkiem nieżle. Nie przeszedłbym inaczej Fortecy Hordy na Sercu Furii. Dużo nie ściągnełem, ale coś tam na pewno. Lepszy rydz niż nic:). |
Ostatnio zmieniony przez Caladan dnia 16-09-2009, 17:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 16-09-2009, 17:27
|
|
|
To była po prostu ogólna uwaga. Bo człowiek, który nie odpaliłby atomówki, czułby się gorszy :P
PS. Proszę tylko, żeby nic bardziej pakernego od "Apocalypse from the sky" z Book of Vile Darkness użyte nie zostało. That's all ;)
Edit: Caladan, być może... Ale ja piszę raczej na przyszłość i wbrew pozorom nie chodzi o Twoje czary. Tu po prostu moja wrodzona wrednota zadziałała ;) |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 16-09-2009, 17:33
|
|
|
Nie skorzystam z Iouluma longedevity, czy jakoś tak xD. Wolałbym, aby nie były używane czary 10 poziomu z Baldura. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
|