Forgotten Realms - komentarze. |
Która postać powinna dostać pokojowego Nobla? |
Altruista - za głoszenie ideałów zjednoczonego świata i rozwiązanie problemów dla pokoju (np. sprawa Mishtan). |
|
10% |
[ 4 ] |
Caladan - za wkład w rozwój technologii, handlu, nauk ekonomicznych oraz dialogu między nacjami (tzw. sojusz caladański). |
|
8% |
[ 3 ] |
Costly - jest czarny i jest rzecznikiem pokoju. |
|
48% |
[ 18 ] |
Daerian - za gloszenie ideałów zjednoczonego Faerunu i pracę nad zapewnieniem pokoju. |
|
10% |
[ 4 ] |
Velg - za pracę nad pokojowym zjednoczeniem Faerunu (sprawa Nimbralu) i zakończenie udziału Bractwa w wojnie. |
|
10% |
[ 4 ] |
Lazarus - za pracę na rzecz wolnej Halruy i godności Halruańczyków. |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 37 |
Wszystkich Głosów: 37 |
|
|
|
Wersja do druku |
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 07-10-2009, 17:03
|
|
|
I tak też chyba się stanie. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-10-2009, 17:05
|
|
|
Widzisz, kican wziąłem od Ciebie :P Ale już forma "kicanie" skutkuje pójściem na stos :P To wygląda tak: "kicyjczycy" - "kican" - "kicanom" - "kican" - "z kicanami" - "o kicanach"
- "kicyjczycy!". To nieregularne jest ;) |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 07-10-2009, 18:51
|
|
|
Może być też "kicaniści"... ale mniejsza. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-10-2009, 18:53
|
|
|
Heretycko proponuję zostać przy kicanach - bo idąc tym tropem powstaną zaraz jacyś kicanizmiści... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 07-10-2009, 18:56
|
|
|
A ja prawowiernie oddalam wniosek i utrzymuję stanowisko.
A Ty, Sasa wyruszyłabys wreszcie do legionu :P |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
|
Wysłany: 07-10-2009, 19:31
|
|
|
Było kazać wcześniej :P Poza tym już dawno przestałam się orientować w głównym queście... więc nawet nie wiem o jakim legionie mówisz. Teraz z resztą jestem z Loko na misji... |
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 07-10-2009, 19:37
|
|
|
Mój poprzedni post w komentarzach napisał/a: | Dyspozycję - MACanci (poza Altem i Costem, tudzież Shizu) proszeni są o rychłe kończenie misji. Doceniliśmy waszą gorliwość, wpisując was z urzędu na listę MACanckiego Ochotniczego Korpusu Ekspedycyjnego - czyli Legionu „Honor”. Powinnością waszą jest teraz to, czego chcieliście - a w czym przeszkadzała wam służba w MAC. Czasowo więc walczyć będziecie poza jego strukturami, wraz z Daerianem wspomagając uciśnione narody. |
Było czytać komentarze dokładniej, a nie patrzyć na nazwę mojej religii.
Na misji? Nie, poszukiwania Saula misją nie są, tak btw ;P To wasza inicjatywa, w którą się nie wtrącam. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 07-10-2009, 20:46
|
|
|
Velg, ogranicz swoje przywódcze zapędy, nie pasuje ci ten ton - z pozycji "wyśmiewającego z boku" wypadałeś jaśniej ;p
Any way, ja co mam robić wiem, ale post będzie dopiero jutro (z przyczyn ode mnie niezależnych). |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 07-10-2009, 20:53
|
|
|
Cost, ja wiem... Ale ktoś musi, a np. jeden taki nadintendent Koscioła (nazwisk rzucać nie będę, bo nie o kłótnię tu przecież chodzi...) wypada w tej roli stukrotnie gorzej :P |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 07-10-2009, 21:04
|
|
|
Cytat: | Widzisz, kican wziąłem od Ciebie :P Ale już forma "kicanie" skutkuje pójściem na stos :P To wygląda tak: "kicyjczycy" - "kican" - "kicanom" - "kican" - "z kicanami" - "o kicanach" - "kicyjczycy!". To nieregularne jest ;) |
A nie prościej zamiast tego założyć, że zające SKACZĄ, a określenie "kicają" (i "kicanie" jako imiesłowy od kicania) wykreślić ze słownika? :P |
|
|
Velg
|
Wysłany: 07-10-2009, 21:15
|
|
|
Nie, ponieważ oznaczałoby to zerwanie z króliczymi korzeniami kica ;) Kicanie z definicji jest czynnością sakralnej i własnie dlatego (w myśl przykazania „nie nazywaj Świętej Czynności nadaremno”) nie możemy przyjąć formy „kicanie“.) Nie możemy wykreślić kicania ze słownika - bo jest to słowo święte ;) |
Ostatnio zmieniony przez Velg dnia 07-10-2009, 21:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
|
Wysłany: 07-10-2009, 21:15
|
|
|
Ale Velg, teraz w ogóle ja nie wiem co mam robić, bo oto Lucek się objawił i kazał wiać. Well poczekam na rozwój wypadków... |
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 07-10-2009, 21:19
|
|
|
Lucek został oficjalnie proklamowany wrogiem wiary. Należy więc zadzwonić do Shouki, brata Josepha lub biura Vogelsangu ;) |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 07-10-2009, 21:25
|
|
|
Czyli dwie refleksje - Vogelsang się przyjął, a kicanie zostało Czynnością Sakralną.
W związku z tym drugim trzeba teraz się zastanowić, czy Kicanie jest oficjalną częścią nabożeństwa Bractwa, a także czy jest wykonywane jedynie przez Kapłana, czy też przez uczestniczących w nabożeństwie wiernych. Wizja mszy Bractwa w kontekście tego nabiera kolorów (promujemy kulturę fizyczną?) ;p
Niestety, ja teraz pracuje nad naszą mitologią, wygląd mszy świętej Bractwa to raczej projekt na później :P
I nic nie zgłaszamy do Shouki, chyba, że dotyczy to Archiwum Bractwa. Bo i to jest jego oficjalna rola, jaką pełni wedle wiedzy niemal wszystkich, poza kilkoma ściśle określonymi graczami. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 07-10-2009, 21:27
|
|
|
Cost, wyślij mi na PW postępy tego :P Chce się pośmiać :P
Zdefiniuj też "kilku określonych graczy", żeby w przyszłości nie było o to pyskówek ;) |
Ostatnio zmieniony przez Velg dnia 07-10-2009, 21:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|