Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Forgotten Realms - komentarze. |
Która postać powinna dostać pokojowego Nobla? |
Altruista - za głoszenie ideałów zjednoczonego świata i rozwiązanie problemów dla pokoju (np. sprawa Mishtan). |
|
10% |
[ 4 ] |
Caladan - za wkład w rozwój technologii, handlu, nauk ekonomicznych oraz dialogu między nacjami (tzw. sojusz caladański). |
|
8% |
[ 3 ] |
Costly - jest czarny i jest rzecznikiem pokoju. |
|
48% |
[ 18 ] |
Daerian - za gloszenie ideałów zjednoczonego Faerunu i pracę nad zapewnieniem pokoju. |
|
10% |
[ 4 ] |
Velg - za pracę nad pokojowym zjednoczeniem Faerunu (sprawa Nimbralu) i zakończenie udziału Bractwa w wojnie. |
|
10% |
[ 4 ] |
Lazarus - za pracę na rzecz wolnej Halruy i godności Halruańczyków. |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 37 |
Wszystkich Głosów: 37 |
|
|
|
Wersja do druku |
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-10-2009, 19:43
|
|
|
Ja Loko nic nie kazałem (bo nie pamiętam, żeby o wizycie Grima raczył mnie poinformować...). Oczywiście, podejmę się wymierzyć mu stosowną karę - o ile dowiem się, kto przeprowadził zamachy na książąt Pomroku.
Polecam casus Novaka - nie byłem świadom, że knuje on Wielką Intrygę przeciw mnie do momentu, kiedy stwierdził to PUBLICZNIE. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 21-10-2009, 19:58
|
|
|
Dopiero w piątek będę wstawiał swój post w quescie, dlatego dla zainteresowanych z góry mówię - Bractwo nie prowadzi działań na ziemiach niepodległych, respektując ich niezależność, wszelakie wydarzenia zachodzące poza sferami naszych wpływów, jeżeli tylko nie stanowią bezpośredniego lub pośredniego zagrożenia dla naszych ziem czy interesów, traktujemy jako wewnętrzne sprawy innych podmiotów, wobec których nie zajmujemy żadnego stanowiska ani nie podejmujemy żadnych akcji.
Bractwo obecnie interesują jedynie ziemie w obrębie naszych granic, poza tym jesteśmy neutralni względem wszelakich konfliktów, aczkolwiek zamierzamy respektować zobowiązania wobec sojuszników, o ile wynikają one z oficjalnych porozumień. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 21-10-2009, 20:05
|
|
|
Nie mam nic przeciwko tym zabójstwom. Niech będą bardziej logiczne. Telamont był według mnie nazbyt jurny, gdy był człowiek, ale zostawienie paru jego potomków było mile widziane.
Wolę napisać dla potomności co jest w Thalantyrze.
Siedziba Pomroków
Siedziba Smoków Chromatycznych
Siedziba Caladana i jego wesołego zespołu
Siedziba Khaastijskich Wojowników
jw Harluaańczycy Nowego Porządku
jw Sarrukowie
jw DaemonFrey
Koszary krasnoludów z południa, Gadów, Crinthi, Barbarzyńców , oraz najemników.
Stworzenia i Mutanty magiczne(nie niedługo dokładniejszy opis)
System obrony i ofensywny
Odsyłacz- Teleportuje wrogów daleko hej
Wiele wymiarów
Wzmocnione odbudowanie bazy
Chaon- wzzmacnia moich własnych ludzi pod wzgledem wyzwalania energii i magii
Działa magiczne, antyenergetyczne, onagery, skorpiony, balisty, katapulty , rakietnice, możdzierze, granatniki.- głównie magiczne pociski
Tarcze ochronne-pochłaniające(magiczne i energetyczne)
Pewnie zapomniałem jeszcze czegoś. Dopisze póżniej. |
Ostatnio zmieniony przez Caladan dnia 21-10-2009, 20:56, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 21-10-2009, 20:39
|
|
|
Caladan napisał/a: |
Wiele wymiarów |
Znaczy, dokładniej? |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 21-10-2009, 20:52
|
|
|
Wielowymiarowość oznacza że jest więcej wymiarów w danym obiekcie, czyli każdy sojusznik ma swoją siedzibę osobną, oraz może przemieszczać się pomiędzy innymi pomieszczeniami wspólnymi i sojuszników jeżeli nie ma złych zamiarów. Wróg trafi do pustego wymiaru i zostanie wyteleportowany gdzieś tam. W Czarnej Twierdzy jest coś takiego, ale w Thalantyrze jest ulepszona wersja. Zresztą pomaga mi to redrystrybucji pomieszczeń w tym zamku. Mało prawdopodobnie, żeby tam wszystko się zmieściło to co tam jest, czyli kużnie, labolatoria, kużnie, skarbce, pola uprawne i hodowlane........ |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-10-2009, 22:52
|
|
|
Velg napisał/a: | a Loko nic nie kazałem (bo nie pamiętam, żeby o wizycie Grima raczył mnie poinformować...). Oczywiście, podejmę się wymierzyć mu stosowną karę |
Klęczenie na grochu? Czy baciki? A może lepiej zamknij go sam na sam ze mną w pokoiku :)
Costly napisał/a: | wszelakie wydarzenia zachodzące poza sferami naszych wpływów, jeżeli tylko nie stanowią bezpośredniego lub pośredniego zagrożenia dla naszych ziem czy interesów, traktujemy jako wewnętrzne sprawy innych podmiotów |
I właśnie najlepiej jest dla tych podmiotów jak nie stanowią dla nas żadnego zagrożenia. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 21-10-2009, 23:20
|
|
|
Altruista napisał/a: |
A może lepiej zamknij go sam na sam ze mną w pokoiku :) |
Ani mi się waż. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 22-10-2009, 07:32
|
|
|
Ogólnie Telamont jest bardzo zły. Te zabójstwa doprowadzają do wojny, bo trudno nie byłoby znależć świadków i psionicznie ich przebadać. Z politycznego atak na kogoś z sojuszu równoznaczne jest z ruszeniem machiny wojennej i nie ma znaczenia czy ktoś działa na czyjeś zlecenie, ponieważ nieco orientuje się w waszych strukturach. Nie wiem czy Telamont wysłuchałby mnie w kwestii pozostawienia tej sprawy. Za Luskan jeszcze mi podziekujecie, gdyż miało głębszy sens. Jak nie usatysfakcjonuje to róbta co chceta. Oczywiście muszą nastapić parę zmian w postach w Loko. Nie mam ochoty korzystać z soku z Malaugrimma, aby wyjść z tej sytuacji. |
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 22-10-2009, 07:59
|
|
|
Ok, ja tu nie mam wpływu na sytuację, więc róbta co chceta. |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 22-10-2009, 13:53
|
|
|
Caladan napisał/a: | w postach w Loko. |
We mnie są jakieś posty? To straszne, wyjmijcie je!
PS. Wezmę przykład z Costly'ego.
M: Loko
D: Loka
C: Lokowi
B: Loka
N: z Lokiem
Ms: o Loku
W: Loko!
Można używać też formy z apostrofem (Loko'a, Loko'iem) |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-10-2009, 15:04
|
|
|
Loko napisał/a: | Można używać też formy z apostrofem (Loko'a, Loko'iem) | Co jest formą niepoprawną... |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 22-10-2009, 15:07
|
|
|
No to nie można... |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 22-10-2009, 17:24
|
|
|
Przypominam, że Bractwo jest neutralne. Jeżeli dowolna siła naruszy suwerenność naszych ziem, to naturalnie będziemy musieli zareagować wobec takiego działania jak powinno się reagować wobec agresora, który bez powodu narusza nasze ziemie. |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 22-10-2009, 18:54
|
|
|
No cóż zawsze zostaje Kino, Popcorn, sok Malaugrimma i nauka sztyletowania wraz z przesiewką. Nie powiem przydałaby się ona w obozie Pomroków. Od razu mówię jakikolwiek atak na moich sojuszników kogolkowiek z Kicanistów i ich sojuszników, oraz podopiecznych grozi agresją. Takie rzeczy łatwę są do wykrycia wraz z bliskością mojej bazy.
Łupieżcy przestali być moimi podopiecznymi. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 22-10-2009, 21:54
|
|
|
Bractwo jest neutralne (wchodzi mi już w krew powtarzanie tego!), nie prowadzi żadnych agresji wobec suwerennych państw. Jedyna sytuacja, w której Bractwo mogłoby wykonać ruchy militarne w tym momencie to reakcja na analogiczne działania innych podmiotów przeciw nam. Ale w żadnym wypadku MAC nie jest i nie będzie agresorem. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|