Forgotten Realms - komentarze. |
Która postać powinna dostać pokojowego Nobla? |
Altruista - za głoszenie ideałów zjednoczonego świata i rozwiązanie problemów dla pokoju (np. sprawa Mishtan). |
|
10% |
[ 4 ] |
Caladan - za wkład w rozwój technologii, handlu, nauk ekonomicznych oraz dialogu między nacjami (tzw. sojusz caladański). |
|
8% |
[ 3 ] |
Costly - jest czarny i jest rzecznikiem pokoju. |
|
48% |
[ 18 ] |
Daerian - za gloszenie ideałów zjednoczonego Faerunu i pracę nad zapewnieniem pokoju. |
|
10% |
[ 4 ] |
Velg - za pracę nad pokojowym zjednoczeniem Faerunu (sprawa Nimbralu) i zakończenie udziału Bractwa w wojnie. |
|
10% |
[ 4 ] |
Lazarus - za pracę na rzecz wolnej Halruy i godności Halruańczyków. |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 37 |
Wszystkich Głosów: 37 |
|
|
|
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-11-2009, 15:48
|
|
|
Mam pytanie: w naszym Fearunie są Nexusy jak w Birthright lub Midnight?
Czy opisane w podręczniku Podmrok Węzły Mocy występują też na powierzchni czy tylko pod ziemią? Wg. Podmroku tylko pod ziemią. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 23-11-2009, 16:56
|
|
|
Ha, a jednak miałam chwilkę. Tyle że całkiem nie wiem co się teraz dzieje, zapomniałam a tak dobrze nie ma bym to czytała od nowa... więc wprowadzę coś nowego i zobaczę co się stanie! Poza tym chcę odpocząć od swojej postaci... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 23-11-2009, 17:43
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Mam pytanie: w naszym Fearunie są Nexusy jak w Birthright lub Midnight? | Z tego co wiem, to nie.
Zegarmistrz napisał/a: | Czy opisane w podręczniku Podmrok Węzły Mocy występują też na powierzchni czy tylko pod ziemią? Wg. Podmroku tylko pod ziemią. | tylko pod ziemią - z tego co pamiętam to jakaś pochodna "promieniowania" które jest wyjątkowe dla Underdarku |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 23-11-2009, 18:31
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Z tego co wiem, to nie. |
Też nie kojarzę, aby nexusy ala te z Midnight były w Faerunie.
A propos node spellcasting - kojarzę jeszcze coś z node'ami w Champions of Ruins, ale też chyba nie było nic więcej. |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-11-2009, 18:39
|
|
|
Ok... Czyli trzeba na poważnie wziąć się za tępienie jaszczurów.
Ogłoszenie!
Wynajmę każde ilości najemników. Pensje do uzgodnienia. Wymagania:
- doświadczenie w walkach podziemnych.
Mile widziane cechy:
- doświadczenie w wojnach magicznych
- doświadczenie w walkach z rasami gadzimi |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 23-11-2009, 20:31
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Wymagania:
- doświadczenie w walkach podziemnych.
Mile widziane cechy:
- doświadczenie w wojnach magicznych
- doświadczenie w walkach z rasami gadzimi |
Jakimś dziwnym trafem wszystko pasuje do mojej postaci... |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 29-11-2009, 01:10
|
|
|
Krucjata Poringów
poringi jakie się pojawiają, stanowią pewne odwzorowanie poringów z Ragnarok online, ale, ze względu na specyfikę obydwu settingów nieco się różnią.
na każde 10 poringów:
6 stanowią poringi zwykłe (przykład z RO: Poringi, Dropsy)
wszystkie mają 1 HD
3 stanowią poringi posiadajace jedną cechę żywiołową (zazwyczaj dostosowującą je do konkretnego środowiska) (przykład z RO: Mariny, Poporingi, dodatkowo np. typy dostosowane do mrozu lub latające)
mają od 2 do 5 HD
1 to poring specjalny. Poringi specjalne należy traktować jako istoty elementalne, lub podobne (przykłady z RO: Pouring, Magmaling, Metaling, Stapo, dodatkowo będą typy ogniowe, lodowe, powietrzne itp.)
mają od 6 do 10 HD
na każdych 10 poringów specjalnych jeden jest "specjalniejszy" (nazwijmy go specjalny +1)
na każdych 10 specjalnych +1 jeden znów jest "bardziej (specjalny +2) i tak dalej.
specjalne + 1 w górę mogą być:
a) większymi wersjami zwykłych specjalnych, posiadającymi dodatkowe zdolności (za każdy "poziom specjalności")
b) zwykłymi lub specjalnymi (poziomu 0) poringami posiadającymi klasy (w tym klasy magiczne)
c) poringami bardziej nietypowymi (przykłady z RO: Angeling, Deviling, Arch-angeling, ew. przykładowe inne: Shadowring, Demonring itepe). Mogą one posiadać klasy i/lub specjalne zdolności magiczne
wszystkie mają 10 HD, +3 HD za każdy "poziom specjalności". W wypadku poringów posiadających klasy wartość ta określa poziom poringa.
Wszystkie poringi posiadające klasy, oraz większość tych "bardziej specjalnych" jest inteligentna.
Poringi pojawiają się w 9 punktach na terenie Faerunu (powinny w 12-tu, ale 3 są niedostępne). w 3 z nich (północny lodowiec, Myth nantar i Statek Bogów) pojawiają się tylko te poringi, które są tam w stanie przeżyć - a więc ich łączna ilość jest tam mniejsza.
Zasadniczo średnio co minutę pojawia się kilkadziesiąt poringów porozdzielanych pomiędzy miejsca ich przyzwania (w praktyce pojawiają się większymi grupkami, za to co kilka-kilkanaście minut). Zaklęcie będzie trwało długo (minimum kilka miesięcy, najprawdopodobniej krócej niż rok).
tak z 99% poringów jest nieagresywnych, o ile nie będą zaczepiane i prowokowane.
PS: po jakimś czasie najprawdopodobniej pojawią się również ghostringi - przepełnione pragnieniem zemsty duchy niesłusznie pomordowanych poringów ;)
PS2: kendery i poringi są skutkiem uważnego przeczytania przeze mnie tego, co WotC zrobiło z FR w 4-tej edycji. Trzeba było jakoś odreagować.
PS3: zaklęcie nie przywołuje Poringów Astralnych. Poring Astralny jest tylko jeden. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
|
Wysłany: 29-11-2009, 01:14
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | PS: po jakimś czasie najprawdopodobniej pojawią się również ghostringi - przepełnione pragnieniem zemsty duchy niesłusznie pomordowanych poringów ;)
|
Ehem to jakaś sugestia? |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 29-11-2009, 01:15
|
|
|
Ależ skąd! Ja tylko cytuję oficjalne informacje na temat ghostringów z RO! Słowo harcerza (którym nigdy nie byłem)
A tak na poważnie - ty to się raczej ghostringów nie powinieneś obawiać. Aż tak epickie to one nie są. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 29-11-2009, 22:00
|
|
|
Lauzarila proszę nie ruszać. ;) |
|
|
Velg
|
Wysłany: 29-11-2009, 22:55
|
|
|
A właśnie, niniejszym Velg znika. Niezbyt wiadomo, co się z nim stało - acz spopielone ruiny namiotu służą pewną podpowiedzą. Niemniej, wieszczenia nie działają :P |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 29-11-2009, 23:02
|
|
|
Buuu... osierocono mnie. Pozostaje wyładować swój angst i thraumę na niewinnym Faerunie. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 30-11-2009, 20:33
|
|
|
Gdyby ktoś zastanawiał się. Quest stoi, bo czytam posty i staram się zorientować, co pisaliście. Wiecie jeszcze trzeba zapoznać i zgrać z drużynką, albo obejrzeć jakiś fajny film. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 30-11-2009, 20:36
|
|
|
Wbijamy do Caladana na seans, opowiemy mu przy okazji questa. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-11-2009, 20:38
|
|
|