Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wiosna 2007 - nowe serie |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 06-04-2007, 21:33
|
|
|
anonim napisał/a: | Grisznak napisał/a: | W zapowiedziach nie ma żadnego shoujo-ai |
Mylisz się, Claymore to yuri. |
Buhahahahaha!
To, że w mandze obsada jest przede wszystkim żeńska jeszcze nie świadczy o przynależności do shoujo-ai (wątków takich tam po prostu nie ma... naprawdę nie wiem co recenzentka tam znalazła...) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-04-2007, 21:53
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | To, że w mandze obsada jest przede wszystkim żeńska jeszcze nie świadczy o przynależności do shoujo-ai (wątków takich tam po prostu nie ma... naprawdę nie wiem co recenzentka tam znalazła...) |
Osoba autorki wiele wyjaśnia moim skromnym zdaniem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 07-04-2007, 09:18
|
|
|
Kurcze, a ja sobie z nudów sciagnełam pierwszy ep Heroic Age i to była kompletna pomyłka. Nie lubie przyszłościowych klimatów. Nie przepadam za mechami, statkami latającymi, powietrzno-kosmicznymi bataliami, bohaterami decydującymi o losach ludzkości, a zwłaszcza nie lubię wydelikaconych panienek-księżniczek-idealnie-dobrych posiadających nadnaturane zdolności, a takze wszelkiego robactwa. Br... A ten gość na tej zniszczonej planecie przypomina mi trochę zapuszczonego Vana z Escaflowne, nawet mechem kieruje, który mi dziwne przypomina te z Evy ;p Chyba sobie odpuszcze ciąg dalszy. |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 07-04-2007, 18:15
|
|
|
Saint Beast odc 1 ni w ząb nie wiem co oni mówią, ale oh well...
Opening - dynamiczny, ale jakoś mi się nie podobał szczególnie, za to widać, że jest PRZED OAVką (jest 6. Strażników Niebios). Mignął Zeus... chyba Zeus... TO JEST Zeus! Bizon rasowiec-medalista! I od razu w openingu wywalone jak na tacy pairingi biszów pomniejszej kategorii (znaczy Strażników Niebios - wspominałam, że to shonen-ai? No to wspominam :P), półmedaliści, ale nadal bisze. Tylko Youda jakby urósł ^^''' (ale on seme, to mu wolno).
No to przechodzimy do odcinka - widoczki, ładne piękne, tylko jakieś pchły po skałach skaczą... a nie, pardom, to Yuka trenuje z bandą dzieciaków. Tak więc nasi panowie mieszkają sobie radośnie w chałupce z dala od zamku Zeusa, w którym tenże coś knuje. Dużego. Wygląda na wojnę >:3~
IKa zrozumiała piąte przez dziesiąte, ale przewiduje Angst! oraz Mhok, Dhark, Thorthuren, Homatyzm, Poświęcenie i diabli wiedzą co tam jeszcze, bo dramy podobno są baaardzo Tru i yaoi. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-04-2007, 19:10
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Bezimienny napisał/a: | To, że w mandze obsada jest przede wszystkim żeńska jeszcze nie świadczy o przynależności do shoujo-ai (wątków takich tam po prostu nie ma... naprawdę nie wiem co recenzentka tam znalazła...) |
Osoba autorki wiele wyjaśnia moim skromnym zdaniem. |
Ale to Clamp..fuuuj. A z autorami bywa róznie. Chiho Saitou, autorka Uteny, naprodukowała kilkanaście shoujo romace, w których yuri nie ma nawet śladu. Niemniej w anime z shoujo ai, po bardzo dobrym 2006, jest niezbyt dobrze. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-04-2007, 19:24
|
|
|
Grisz - Zeg miał na myśli autorkę artykułu. I gdzie Ty masz na bogów Clampa?! |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Oshii Rion
wtf?
|
Wysłany: 08-04-2007, 17:54
|
|
|
Obejrzane:
- Kiss Dum (wciągnęło mnie... +4)
- Romeo x Juliet (to będzie śliczne 5)
- Polyphonica (zasypiałam... 2)
- Murder Princess (Romi Paku i śliczne twarzyczki... 4)
- El Cazador (kolejne anime Bee Train w stylu Noir... -3)
- Claymore (hit, ale mnie nie porwał +3)
- Hayate no Gotoku! (smieszne/głupie -3)
- Blue Dragon (to samo co DB +3)
- Darker than Black (myślę, ze będzie ciekawie... 4)
- Koutetsu Sangokushi (shonen-ai, ale zbyt shonen -3)
- TOWARD THE TERRA (oldschool? hmm... 3)
(pogrubionym sa te serie, które mam zamiar nadal śledzić...) |
_________________ Ones who are born at dawn...
Don't ever lose sight... |
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 08-04-2007, 17:55
|
|
|
Heh tego się spodziewałem, ale w takim razie jak mam się spytać?:P
Co do google, zawsze najpierw używam. Poza tym, czy naprawdę jest to aż tak straszne w przypadku czegoś co w naszym kraju pewnie nigdy nie wyjdzie? |
Ostatnio zmieniony przez ByTheWay dnia 08-04-2007, 18:09, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-04-2007, 17:58
|
|
|
*khy khy* ten cały post jest niezgodny z regulaminem *khy khy* |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-04-2007, 18:05
|
|
|
Use google friend. Zarówno podawanie jak i dopytywanie się o nielegalne linki na forum jest niezgodne z Konstytucją Forum. Czuj się ostrzeżony. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 08-04-2007, 20:12
|
|
|
Dynamiczny trailer Moribito. Dobrze sie kojarzy http://www.dailymotion.com/relevance/search/moribito/video/x1gmbz_seirei-no-moribito-trailer
Brzmi i wyglada wspaniale, mam nadzieje że bedzie chociaż 75% dobry jak Samurai Champloo. wtedy bede zadowolony.
El Cazador subs 1- nie podoba mi sie, lecz trigun tez mi na poczatku nie lubiałem
Nagasarete subs- dodajcie serial Losty z Haremem wyjdzie wam własnie to anime, smerfy z jednem samcem. |
|
|
|
|
|
Oshii Rion
wtf?
|
Wysłany: 08-04-2007, 21:30
|
|
|
Zaraz zabiorę się za Seirei no Moribito, bo już mam... Jeszcze Gurren i Shining Tears...
Zmieniłam zdanie co do "Toward the Terra". ^^
Daję ocenę 4 lub +4 i mam nadzieję, że ocena się jeszcze podwyższy przy następnym odcinku. ;) |
_________________ Ones who are born at dawn...
Don't ever lose sight... |
|
|
|
|
Nabu
|
Wysłany: 08-04-2007, 22:57
|
|
|
Mam pytanie: Czy Darken than Black pojawił się w wersji zsubbowanej? |
_________________ there's no map and
a compass
wouldn't help at all |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-04-2007, 23:01
|
|
|
Nabu napisał/a: | Darken than Black pojawił się w wersji zsubbowanej? |
Nope, ale, cytując Totema: 'SHS puszcza oczko' (w tej chwili już nawet nachalnie mrugają) |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 09-04-2007, 12:47
|
|
|
Yep Darker than Black pojawił sie w wersji Zsubowanej i ogladam sobie,. Narazie niezle brzmi, wrazęnia pozytywne, ala cos Ghost Shell z Death Note z mocami i tajemnicą. Hiciorek wychodzi
Hayate 2- Bardzo przypomina ta seria mi Zero no coś ale wersji Maid
Tengen Toppa 1- ciekawe , fajna laska , ale mniej poturlane niz FlCL |
Ostatnio zmieniony przez Caladan dnia 09-04-2007, 18:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|