Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wiosna 2007 - nowe serie |
Wersja do druku |
ghostface
|
Wysłany: 25-03-2007, 02:12 Wiosna 2007 - nowe serie
|
|
|
Krótko: co oglądacie w tym sezonie?
Przegląd nowych serii znajdziecie między innymi na tym blogu:
http://psgels.blogsome.com/2007/03/03/spring-season-preview-2/
Lubię oglądać anime w systemie cotygodniowym, postanowiłam więc rozejrzeć się trochę i zwiększyć moją tygodniową dawkę (Nodame, Bleach, D.Gray-man, Death Note, Naruto Shippuuden) o 1-2 nowe tytuły.
Moje typy:
Lovely Complex
Shoujo, komedia romantyczna. Ona - najwyższa dziewczyna w szkole, on - kurdupel. Uwielbiają sobie dokuczać, ale coś ich łączy: trudno kogoś poderwać, gdy natura zrobiła ci mały dowcip. Pewnego dnia zawierają pakt, który ma im pomóc to zmienić.
Lubię serie typu "z życia wzięte", podoba mi się kreska i pomysł, i mam wrażenie, że może to być coś lekkiego i przyjemnego w stylu Nodame Cantabile. Zna ktoś mangę albo live-action?
Anime rusza 7 kwietnia.
Zaciekawiła mnie też zapowiedź Tetsuko no Tabi.
To może być coś naprawdę odlotowego^^ Z tego co przeczytałam tu i ówdzie, jest to seria oparta na mandze opowiadającej o podróżach koleją... I to by było na tyle. Można jeszcze dorzucić komentarz autora: "This is non-fiction, so I apologize for the lack of drama" :D Niestety ta seria wystartuje chyba dopiero w czerwcu.
Ktoś coś jeszcze wypatrzył lub słyszał o czymś ciekawym? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-03-2007, 09:45
|
|
|
Hm, robią adaptację Shining Tears... Mam nadzieję, że anime będzie lepsze od gry, bo ta była strasznie kiepska _-_; |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-03-2007, 09:49
|
|
|
ghostface napisał/a: | Zna ktoś mangę |
Uwaaaaa!!!! Ja znam mangę (ale jeszcze nie całą), manga świetna i już nie mogę się doczekać anime *o*
Zabawne to jest i przyjemnie się czyta. Niby typowe (nietypowe ;)) shojo ale wciąga. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 25-03-2007, 12:13
|
|
|
Keii napisał/a: | Hm, robią adaptację Shining Tears... Mam nadzieję, że anime będzie lepsze od gry, bo ta była strasznie kiepska _-_; |
Nie brzmi to zachęcająco, ale zdarzają się adaptacje lepsze od oryginału, zwłaszcza jeśli same w sobie mają coś oryginalnego. Ja sobie raczej odpuszczę to anime, jakoś nie mam nastroju na fantasy ;)
Melmothia napisał/a: | Niby typowe (nietypowe ;)) |
Spoko, to mi zupełnie wystarczy na zachętę. Mam zamiar obejrzeć również wersję kinową/TV (nie zdążyłam jeszcze tego ustalić), bo te fragmenty, które widziałam wyglądają po prostu ślicznie, a mnie ostatnio wzięło na słodkości. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-03-2007, 12:36
|
|
|
@ghostface - chodziło mi bardziej o rozgrywkę, niż fabułę. Z tą ostatnią chyba nie było tragicznie, aczkolwiek niewiele pamiętam, bo przez pierwsze parę godzin grałem tylko po to, żeby jak najszybciej włączyć tryb na dwóch graczy ;)
Swoją drogą, kiedy można spodziewać się nowej serii Tsukaimy, School Rumble i Haruhi? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 25-03-2007, 13:44
|
|
|
Keii napisał/a: | Swoją drogą, kiedy można spodziewać się nowej serii Tsukaimy |
Na Anidbie, jakiś czas temu pisało że będzie w kwietniu ale teraz sie nie wiadomo kiedy, zapewne w tym roku:) Teraz jest prawidłowo
Fajna Stronka ogólnie
Moje typy do przeglądniecia
Lovely Complex
Devil may cry
Skullman
Heroic Age
Seirei no Moribito
Dennou Coil - A Circle of Children- to wydaje mi sie najciekawsze z tych wszystkich, czytałem zapowiedż gdzieś tam
Plus to co sami polecicie |
Ostatnio zmieniony przez Caladan dnia 25-03-2007, 14:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-03-2007, 14:08
|
|
|
Haruhi i Zero miały chyba wyjść jesienią.
W tym sezonię przygotowuję się na:
Darker than Black - BONES powinien zapewnić odpowiednią jakość
Serei no Moribato - trailery wyglądają zachęcająco; budżetu chyba nie poskąpili
Nanoha StrikerS - Nanoha A's była udaną fuzją mahou shoujo z serią shounen, więc obejrzę i kontynuację
Zamierzam rzucić okiem na:
Claymore - Wiedźmin w kobiecym wydaniu
Bokurano - manga prezentuje się interesująco, ale GONZO pewnie i tak to spaprze
Lucky (gwiazdka) Star - KyoAni ekranizuje strip komiksowy. Nie nastawiam się na Azumangę Daioh, ale z ich talentem może być udane
Może dla śmiechu oglądnę jeszcze parę odcinków Romeo x Juliet, choć to chyba będzie totalna katastrofa.
-
Nie zapominam też o kinówkach - Kino no Tabi i Shakugan no Shana. Może jeszcze Bleach:Memory of nobody wyjdzie na DVD. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
Ostatnio zmieniony przez fm dnia 25-03-2007, 14:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 25-03-2007, 14:22
|
|
|
Hm, moje typy, jak na razie:
Murder Princess
Hayate the Combat Butler => pewnie okaże się głupie jak lato z radiem, jak manga, ale o dziwo czytało się ją całkiem nieźle
Seto no Hanayome => romans z syrenką w tle... evil, so evil...
El Cazador => tu podoba mi się chara design i ogólny zarys fabuły
Kiss Dumm: Engage Planet => sf anyone?
Claymore => hm. sf? fantasy? plus demony i ładna panienka na nie polująca. w dodatku panienka z Problemem.
Romeo x Juliet => a zobaczę z czystej ciekawości co też Japońce z Szekspira mogli zrobić
Darker Than Black: Kuro no Keiyakusha => raz: pewnie okaże się angstycznym horrorem lub czymś w tym guście. dwa: te zue spojrzenie z obrazka...
Seirei no Moribito => fairies! fairies! może okazać sie niezłym fantasy
Bokura no... => raz: mecha. dwa: krwawa 'wirtualna' rzeczywistość przekładająca się na świat realny. albo będzie gniotem nie do oglądania, albo niezłą psychologicznie serią
Highlander: Vengeance => tak, TEN Highlander i TEN Christopher Lambert. Spodziewam się czegoś absolutnie głupiego, a przy tym nieźle fazogennego.
z czegoś późniejszego:
Piano no Mori - The Perfect World of Kai => film z lipca, sam plakat jest tak niesamowicie nastrojowy, że będę musiała to zobaczyć
spróbuję również wspomniany przez Ghostface Lovely Complex (ze względu na mangę), film kinowy Shakugan no Shana (must have!), drugi sezon Emmy (same here)
Pewnie połowa z wymienionych tytułów okaże się nie do oglądania lub nie trafi w moje gusta, ale spróbować zawsze można.
Proszę BEZ linków do AniDB, bo konstytucja.
W aniDB można skopiować link do ANN i użyć tutaj.
Moderatorus Rex |
|
|
ghostface
|
Wysłany: 25-03-2007, 14:55
|
|
|
fm napisał/a: | Darker than Black - BONES powinien zapewnić odpowiednią jakość |
O tym też myślałam. Na pewno obejrzę parę odcinków, zobaczę czy mnie zainteresuje. Być może to będzie hit tej wiosny, ale nie wiem czego się spodziewać. Angstyczny horror, jak prorokuje GoNik - jestem za :p
GoNik napisał/a: | Kiss Dumm: Engage Planet => sf anyone? |
O tym nie słyszałam. Opis nie robi na mnie wrażenia, ale bardzo podoba mi się chara design. Wciągam na listę!
GoNik napisał/a: | Shakugan no Shana (must have!) |
GoNik, możesz powiedzieć coś więcej?
W ogóle widzę, że rozrzut jest duży w typowaniach, więc mam nadzieję, że wspólnymi siłami wyłowimy coś ciekawego. Podzielcie się wrażeniami jak już coś pooglądacie. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 25-03-2007, 15:14
|
|
|
apropos Shany: http://anime.tanuki.pl/strony/anime/627/rec/634
seria nie była specjalnie ambitna, ale spodobała mi się na tyle, że kinówkę obejrzę
Poza tym próbuję Reideen, dwa wypuszczone odcinki. Komentarz po obejrzeniu oczywiście zamieszczę.
BEZ linków do AniDB. Konstytucja. |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 25-03-2007, 15:49
|
|
|
Ten Darker than Black brzmi ciekawie, Shanę mam nadzieje że dorwę |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 25-03-2007, 17:00
|
|
|
Claymore zapowiada się nieźle. Manga zalega mi na dysku od kilku dobrych miesięcy, ale planuje sięza nią zabrać jak najszybciej, więc akurat będę mógł na świeżo porównać.
Możliwe, że Flag jest ciekawe. Musiałbym zobaczyć pierwszy sezon. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-03-2007, 18:15
|
|
|
Do mojej tygodniowej porcji anime dorzucę pewnie coś z tej listy:
Hayate the Combat Butler - zapowiada się na totalnie głupiutki odmóżdżacz, w sam raz dla relaksu po ciężkim dniu :)
Darker than Black - zobaczymy, mam nadzieję że to nie będzie pseudofilozoficzny bełkot
Seto no Hanayome - Mała Syrenka?
Heroic Age - sama nie wiem dlaczego...
Koutetsu Sangokushi - mam nadzieję, że grafika będzie jak na obrazku.
El Cazador - podoba mi się grafika i w ogóle zarys fabuły.
W wolnej chwili rzucę jeszcze okiem na Seirei no Moribito, Towards the Terra i oczywiście Romeo i Julię, zakładam że główne postacie będą mdłe do bólu, ale widok Zorro w trailerze zwalił mnie z nóg :) I tak pewnie większość serii które będę oglądać, pokryje się z typami GoNik i ghostface :) |
|
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 25-03-2007, 19:23
|
|
|
Hayate the Combat Butler - od razu mi się spodobało, nie wiedzieć czemu, ale mam dziwne wrażenie, że odpadnę od tej serii tak jak od Yamato Nadeshiko, więc na razie machnęłam na to ręką. Zbadanie terenu zostawiam Wam :)
moshi_moshi napisał/a: | I tak pewnie większość serii które będę oglądać, pokryje się z typami GoNik i ghostface :) |
Więc będzie można komentować na bieżąco. Yosh! |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-03-2007, 19:32
|
|
|
Czy rzuciła się komuś w oczy jakaś nowa seria opowiadająca o samurajach, z dużą dawką historii? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|