Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jesień 2009 - nowe serie i kontynuacje |
Wersja do druku |
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 28-07-2009, 23:24
|
|
|
Trapeze
Wyczekiwana juz prawie rok Winter Sonata ^_^
i moze Kobato
Tyle z tego sezonu ciekawych tytulow widze... |
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 28-07-2009, 23:47
|
|
|
Romance of Three Kingdoms? Grałem w grę o takim tytule na Famicoma\NESa. Pierwszej ekranizacji nie dane mi było zobaczyć, ciekawe, jak uporają się z przeniesieniem tego dobrego jRPGa do wersji animowanej. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 29-07-2009, 01:52
|
|
|
Dred napisał/a: | Romance of Three Kingdoms? Grałem w grę o takim tytule na Famicoma\NESa. Pierwszej ekranizacji nie dane mi było zobaczyć, ciekawe, jak uporają się z przeniesieniem tego dobrego jRPGa do wersji animowanej. |
FACEPALM
http://en.wikipedia.org/wiki/Romance_of_Three_Kingdoms |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 29-07-2009, 07:43
|
|
|
Mea culpa, było późno... W dodatku grałem w strategię... :/ |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-07-2009, 09:29
|
|
|
Cytat: | Romance of the Three Kingdoms –jak nadgonię albo rzucę Guin Sage, bo nie chcę mieć na głowie dwóch anime w podobnym klimacie. |
A tu nie chodzi po prostu o drugą serię tego badziewia? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-07-2009, 09:48
|
|
|
Grisz, mówisz o Shin Koihime†Musou, a Lain chodzi o to w prawym-górnym rogu tabelki, będące adaptacją klasycznej, chińskiej powieści. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 29-07-2009, 10:02
|
|
|
Jako ciekawostkę dodam, że we wrześniu wyjdzie jednoodcinkowa OVA Kuroshitsuji - odcinek zostanie dołączony do dziewiątego woluminu DVD. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-07-2009, 11:00
|
|
|
Keii napisał/a: | Grisz, mówisz o Shin Koihime†Musou, a Lain chodzi o to w prawym-górnym rogu tabelki, będące adaptacją klasycznej, chińskiej powieści. |
Keii, Koihime Musou oznacza właśnie to samo. I choć to wydaje się przerażające, to również jest adaptacją tej samej powieści, na bazie której ostatnio nakręcono film.
Niemniej, jeśli faktycznie robią anime będące wierną adaptacją Opowieści o trzech królestwach, to miło. |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 29-07-2009, 11:32
|
|
|
Keii napisał/a: | Grisz, mówisz o Shin Koihime†Musou, a Lain chodzi o to w prawym-górnym rogu tabelki, będące adaptacją klasycznej, chińskiej powieści.
|
Dokładnie, o to mi właśnie chodziło. Nawet nie wiedziałam, że Koihime Musou też jest adaptacją tej samej powieści. Japończycy ciągle mnie zaskakują o_O. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 29-07-2009, 14:01
|
|
|
Lain napisał/a: | Keii napisał/a: | Grisz, mówisz o Shin Koihime†Musou, a Lain chodzi o to w prawym-górnym rogu tabelki, będące adaptacją klasycznej, chińskiej powieści.
|
Dokładnie, o to mi właśnie chodziło. Nawet nie wiedziałam, że Koihime Musou też jest adaptacją tej samej powieści. Japończycy ciągle mnie zaskakują o_O. | Biorąc pod uwagę, że adaptacją tej powieści jest również np. taki Ikki Tousen, to już nic nie powinno dziwić. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-07-2009, 17:13
|
|
|
Tomek - Dragonball jest adaptacją Podróży na Zachód. Tego chyba nic jeszcze długo nie przebije;>.
Grisznak napisał/a: | Keii napisał/a: | Grisz, mówisz o Shin Koihime†Musou, a Lain chodzi o to w prawym-górnym rogu tabelki, będące adaptacją klasycznej, chińskiej powieści. |
Keii, Koihime Musou oznacza właśnie to samo. |
Grisz, a racz może wpierw spojrzeć na tabelkę, górny prawy róg i powiedz z której strony to wygląda jak Koihime Musou. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 30-07-2009, 10:37
|
|
|
Powiesiłem źródełko w ogłoszeniu, ale skoro tradycja jest, to wieszam i aktualny chart tutaj, po przerzuceniu na szybszego i dającego miniaturki ImageShacka:
Z tego co widać, poza kontynuacją Nogizaki interesuje mnie tylko Darker than Black i Toaru Kagaku no Railgun.
Gah, kolejny postny sezon.
Jak widać, w zestawieniu brak Shany III. Mimo dość wiarygodnych (choć też niejednoznacznych) informacji w japońskiej prasie, to, co jest dziś na stronie domowej serii brzmi dość niejednoznacznie:
2009年秋シャナプロジェクト再始動!
続報は近日公開!!
Generalnie, te dwie linie znaczą tyle że jesienią "reaktywacja projektu Shana" oraz że wiadomości o postępach "wkrótce" zostaną udostępnione publiczności.
Biorąc pod uwagę czas, oraz fakt że zazwyczaj o tej porze poprzednie sezony były już oficjalnie ogłoszone na stronie... skłaniam się do tego, by stwierdzić że "news" z Dengeki był "podróbką" marketingu a'la Haruhi, a powyższe informacje ze strony oznaczają, że jesienią J.C.STAFF dopiero za Shanę II się zabierze - na co wskazuje i fakt, że teraz pracują nad już potwierdzonym Toaru Railgun... oh well. :/ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-07-2009, 10:59
|
|
|
Kimi no Todoke wygląda nader sympatycznie i nie wykluczam, że jeśli ktoś będzie robił suby, to się za to wezmę. Poza tym, Nogizaka... i to chyba wszystko, o ile nie przyjdzie mi pisać o drugiej serii Koihime Musou. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 30-07-2009, 11:22
|
|
|
Kimo no Todoke- Manga jest bardzo dobra.
Fairy Tail- Manga jest wyśmiennita. Idealne dla fanów One piece i Soul Eatera.
Do tego dochodzi nowy seson Darker, Nogizaka, Natsu i Toaru. Trapeze wygląda zabójczo. Może wytrzymam 2 sezon White album. Coś głupego, czyli The sacred black smith |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 30-07-2009, 11:26
|
|
|
A ja muszę częściowo zdementować, a częściowo podtrzymać swoje domysły do Shany.
Napisałem o tym alfabecie - 23.10 mamy ogłoszoną OVA Shakugan no Shana S; trzeci sezon jest planowany "później".
Innymi słowy, jakaś Shana będzie, ale seria już raczej nie tej jesieni. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|