Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jesień 2009 - nowe serie i kontynuacje |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-09-2009, 13:42
|
|
|
W Kyoshiro Chikane i Himeko były doczepione do historii, trudno uznać tą serię za de facto kontynuację. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-09-2009, 09:34
|
|
|
Dwa pytania leniwej naczelnej:
1. Kiedy zaczynają się pierwsze emisje "jesiennych" serii? W październiku, czy w ostatnim tygodniu września (kiedy dokładnie?)
2. Czy to: http://chartfag.wordpress.com/ jest w tej chwili najrozsądniejszym zestawieniem, jakie mamy?
Jak łatwo zgadnąć, szykuję się do otwarcia grafika rezerwacji i wolałabym go z wyprzedzeniem przygotować. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 14-09-2009, 10:20
|
|
|
1. Większość tytułów pojawia sie dopiero od pazdziernika.
We wrzesniu mamy chyba tylko z 3 serie.
2. To zestawienie jest jak na razie najaktualniejsze (wyszło chyba 2 dni temu)
Nie powinno byc juz duzo zmian w nim. |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 14-09-2009, 10:25
|
|
|
Ave, może Ci się przydać ta strona: klik.
Tutaj wypisane są chyba wszystkie tytuły z jesieni 2009 i podane dni, w których wychodzą ich pierwsze odcinki. Post jest jak widać regularnie aktualizowany, ostatnio 12 września. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-09-2009, 10:32
|
|
|
Crofesima - dzięki, o to mi chodziło. Wychodzi, że muszę otworzyć grafik przed 24 września.
Issina - nie o to pytałam, bo to, że większość zaczyna się w październiku, to wiem bardzo dobrze... Chodziło mi dokładnie o daty pierwszych emisji pierwszych serii "jesiennego sezonu", bo muszę przygotować grafik rezerwacji dla nich. Grafik powinien być gotowy wcześniej, ale że mam co robić, chciałam znać deadline... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
aliaren
yadda yadda~
|
Wysłany: 14-09-2009, 12:07
|
|
|
Przestudiowałam wreszcie dokładnie tę rozpiskę i mniejsza o to, co może mnie zainteresować, a co zapewne okaże się chałą... ale jedna pozycja mnie rozwaliła doszczętnie.
Blue Literature mianowicie.
HUH?!
.
.
.
Borze szumiący, czy ja widzę anime na podstawie czterech świętych krów literatury japońskiej? O_o Ze wszystkich pomysłów Japończyków, co i w jakiej formie adaptować, ten jest chyba najbardziej ekstremalny... Jeszcze żeby te utwory miały ze sobą coś wspólnego, ale przypadkiem czytałam je i nie, nie mają. Do tego w projekt zamieszani są panowie od Death Note, Prince of Tennis i Bleach. Kwik much? Już dawno nic mnie nie zaintrygowało, ciekawe ile te anime będzie miało wspólnego z oryginałami xD |
_________________ see without looking
hear without listening
breathe without asking
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 14-09-2009, 12:47
|
|
|
To może być zrobione tak jak Ayakashi, czyli zrobią serię z 4 historiami i różną kreską dla każdej. Jak dla mnie może być fajne.
No i mam kolejny tytuł do oglądania: Tentai Senshi Sunred S2. |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 14-09-2009, 19:50
|
|
|
Co, czy ja tam widzę trzeci sezon Shugo Chara? Yay, fillery, witajcie. -_-'
Poza tym do mojej listy 'Plan to watch' dopisuję Miracle Train - bo bizony. Zachęcająco wyglądające bizony. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 14-09-2009, 20:40
|
|
|
http://www.nekomagic.com/?p=7274#more-7274
Chyba jeszcze nie było tego zestawienia. Zapowiada się ciekawa jesień. Prywatnie mam w planach sprawdzić lub obejrzeć:
TV:
Tatakau Shisho: Book of Bantorra
Shugo Chara Party! (jak nadgonię pierwsze dwie serie, narzeczona mnie namówiła na wspólne oglądanie :D)
Natsu no Arashi 2 (trzeba napisać recenzje pierwszej serii w ogóle... baka me)
Fairy Tail (słyszałem dużo dobrego o mandze)
Kuuchuu Buranko
Romance of the Three Kingdoms
A Certain Scientific Railgun (manga jest słabsza od Majutsu, ale zobaczymy)
Darker Than Black: Ryusei no Gemini (wiadomo)
Nogizaka Haruka no Himitsu: Purezza
11eyes
Inuyasha Final Act (a jednak będą kontynuować... strach się bać)
OAV:
Shakugan no Shana S (OVA) Vol.1
Movie:
Eden of The East the Movie I:
The King of Eden |
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 16-09-2009, 17:16
|
|
|
Po wyjątkowo kiepskim letnim sezonie mam opory, by deklarować, że coś będę na pewno oglądał, więc
Z dużym prawdopodobieństwem:
Kimi ni Todoke - w mandze się zakochałem, ale od dłuższego czasu nie ma tłumaczeń kolejnych rozdziałów. Mam nadzieję, że Production I.G. nie spaprze świetnego materiału.
Fairy Tail - manga jest całkiem niezła. Dużo podobieństw do One Piece, tylko zamiast piratów mamy magów.
Kuuchuu Buranko - czyli Trapeze. Bo mam ochotę na coś odjechanego i z oryginalną grafiką.
To Aru Kagaku no Railgun - elektryzujący spinoff To Aru Majutsu no Index
Być może:
Nyan Koi! - ma szansę być bezpretensjonalną komedią, ale z drugiej strony ma też duże szanse rozmienić się na drobne w fanserwisie (piersi dziewczyny na plakacie sterczą, jakby nie działała na nie grawitacja).
The Sacred Blacksmith - z jednej strony Manglobe, całkiem niezłe trailery i dziewczyna w roli głównej (żeńskie BTJT są dla mnie odrobinę bardziej strawne), ale z drugiej strony reżyser odpowiedzialny za katastrofalne Kurogane no Linebarrel.
Letter Bee - wypuszczony wcześniej odcinek mnie tak do końca nie kupił, ale ma pewne szanse być niezłe.
Darker Than Black: Ryuusei no Gemini - poprzednia seria DtB mi się podobała, ale nad tą widać czarne chmury (choćby brak w osobach odpowiedzialnych za muzykę Youko Kanno).
Raczej nie
Głównie kontynuacje, czyli Nogizaka, Queen's Blade, Koihime, White Album, Natsu no Arashi, Asura Cryin', Inuyasha i Shugo Chara. Część jest obleśna, część głupia, a reszta i tak mnie nie przekonała do siebie (Inuyasha pewnie nie znalazło by się tutaj, gdybym nie znał zakończenia z mangi)
Tatakau Shisho – The Book of Bantorra - wojny bibliotekarzy + bohater, który nie tylko ma amnezję, ale jeszcze bombę w klatce piersiowej. Tyle wystarczy, by mnie zniechęcić (mimo, że przy Read or Die i Toshokan sensou bawiłem się całkiem nieźle).
Miracle☆Train ~Ouedo-sen e Youkoso~ - pociągi pod postacią bishounenów. Zapowiada się podobna nuda, jak w przypadku Hetalii.
Sora no Otoshimono - skoro twórcy już na wstępie reklamują, że jakiś odcinek tego anime nie zostanie wyemitowany w telewizji, bo jest zbyt niebezpieczny, to seria nie ma zbyt wiele do zaoferowania.
Co do reszty nie mam sprecyzowanego zdania. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
all hail *******
Gość
|
Wysłany: 19-09-2009, 19:08
|
|
|
Czekam niewątpliwie na anime o czerwonym klifie, widziałem film i na pewno obejrze serie.
Oprócz tego Darker Than Black oczywiście i Blue Literature, zapowiada się ciekawie.
Akikan... czy oni nigdy nie będą mieli tego syfu dość ? |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-09-2009, 19:12
|
|
|
Ja na pewno obejrzę DtB, i być może Fairy Tail. Reszta nie wydaje mi się zbyt interesująca... |
|
|
|
|
|
kazio_gt
|
Wysłany: 22-09-2009, 13:18
|
|
|
Tutaj znajdziecie zapowiedzi na przyszły sezon w wersji polskojęzycznej. |
_________________ "If you really want to live, every place could be heaven. I'm living so I have chance to find happiness." Yui Ikari |
|
|
|
|
Agon
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|