Wiosna 2011 |
Wersja do druku |
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
Wysłany: 29-01-2011, 16:50
|
|
|
Mnie interesowały będą jedynie Gintama i Toriko. W kwietniu za to wyemitowany zostanie pierwszy odcinek 2-go sezonu Kaijiego. Będę czekał na to anime z niecierpliwością. Od długiego czasu żadne anime nie potrafi mnie zainteresować, ale Kaiji to pewniak. |
_________________ 9 na 10 otaku zaleca oglądanie Kemono no Souja Erin |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 29-01-2011, 17:25
|
|
|
Nelsona trudno upolować, więc skoro trafiłem jego świeżutką, gorącą Wiosnę 3.0, to zamieszczam:
|
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-01-2011, 18:02
|
|
|
Bieżący sezon na tabelach nie wyglądał zbyt ciekawie, a ostatecznie wyciągnąłem z niego kilka niezłych (jak do tej pory) serii, więc nie będę zbyt pochopnie narzekał, że nie za dużo interesujących propozycji tu widać. Na pewno sprawdzić będę chciał Hana-Saku Iroha - bo P.A. Works, i Dororon Enma-Kun Meeramera - bo Brains Base. Poza tym będę chciał zobaczyć jakież to niezwykłe środowisko dla bohaterki stworzyli twórcy w Hen Zemi. Zastanawia mnie też w jakiej formie będzie przedstawione A Channel, Showa Monogatari i Nichijou. Do tego Moshidora zostanie sprawdzona, jako potencjalnie niesztampowa seria sportowa.
Tytułów wymienionych może i sporo, ale w zasadzie żaden nie zapala bardzo... |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Ruda
|
Wysłany: 13-02-2011, 19:15
|
|
|
Eh.. szału nie ma.
X-man - odrzuciło mnie, ale może będzie się lepiej prezentował niż Wolverine. Jak zobaczyłam tego potwora to pomyślałam "O wielki Hugh, kto cie tak nie lubi?".
Maria Holic 2 - o, koniecznie. Pierwszy sezon za bardzo nie przypadł mi do gustu, bo jednak krew z nosa wydaje mi się zarezerwowana dla chłopców, ale może coś z tego ludzkiego wyjdzie.
30-sai no Hoken Taiiku - może byc ciekawie. Mam jedynie nadzieje, że tytułowy 30latek nie okaże się pedofilem, bo widzę tam półłepek małej dziewczynki...
Sekai-ichi Hatsukoi - czy ja widzę Junjou Romantica? Oj tak. Będziesz mój!
Hoshi wo Ou Kodomo - może byc ciekawe. Jakoś tak zwróciło moją uwagę. Przypomina mi te wszystkie stare klasyki-filmy anime, które tak kocham.
Poza tym całkiem sporo ładnych serii. Ładnych .. i tyle. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 13-02-2011, 19:41
|
|
|
W tym momencie, jedyne co na pewno obejrzę, to "Budda" Tezuki. "Hyouge Mono" zapowiada się dość ciekawie. Reszta wygląda jak typowe mainstreamowe wypełniacze. No może "Spelunker Sensei" okaże się oryginalniejszym. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
wruuth
|
Wysłany: 16-02-2011, 21:35
|
|
|
Jak zwykle pełno moe i innego dziadostwa ale da się znaleźć coś ciekawego. Na pierwszy rzut oka interesująco wyglądają: Showa Monogatari, Hyouge Mono oraz Dororon Emma-kun Meeramera (mangi nie znam ale obrazek wygląda całkiem fajnie). Z kontynuacji to jedynie The World God Only Knows S2 - pierwszy sezon nie był może zbyt ambitny, lecz i tak miło mi się go oglądało, głównie ze względu na postać Keimy. |
|
|
|
|
|
vries
|
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 24-02-2011, 23:41
|
|
|
X-Men...
Iron Mana sobie odpuściłem, Wolverine'a niedługo zaczynam, ale raczej z ciekawości - już chyba 8 odcinek leci, więc zbytnio mi się nie spieszy...
Jednak cała paczka mutantów to co innego - czekam z niecierpliwością. Mam nadzieję, że będzie przynajmniej dobrze (i że nie pominą Gambita i Psylocke (nie widziałem ich w trailerze) - ale to chyba niemożliwe...). |
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 05-03-2011, 10:44
|
|
|
Kami nomi zo shiru sekai S2
Pierwszy odcinek na antenie 11.04.11...
Ale jakoś nie mogę dokopać się do żadnych previewów (najlepszym jest chyba ten co był jeszcze z poprzedniego sezonu z pocałunkami (I jednym hugiem)). |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 06-03-2011, 00:59
|
|
|
Ostatecznie na pewno obejrzę:
C
A więc świąt w którym pieniądze grają jeszcze większą rolę niż w naszym i potencjalnie magiczną? Strona ma mała mówiący trailer i grę na spostrzegawczość by odkryć wskazówki dotyczące fabuły i zasady rządzące settingiem, tylko że krzaczaście. Seria ma widoczne ambicje i chce się przedstawić jako dzieło dla ludzi myślących, zobaczymy czy spełni swe obietnice. Może być interesujące.
X-men
Bardzo podoba mi się zmiana stylu nawet jeżeli Fabulous Cyclops jest. Seria jedzie na Astonishing z swym składem i mamy Armor, wiadomo że wybrali ją bo Japonka, ale lepsze promowanie 7 letniej postaci niż tworzenie jakiejś własnej przez Jedenaski.
Cytat: | (i że nie pominą Gambita i Psylocke (nie widziałem ich w trailerze) - ale to chyba niemożliwe...). |
To tak możliwe jak to że lata 90 skończyły się ponad dekadę temu.
Deadman Wonderland i Steins;Gate – jeżeli będą dobre to do nich przysiądę. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 09-03-2011, 08:51
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: | To tak możliwe jak to że lata 90 skończyły się ponad dekadę temu. |
Czyli jednak powrót do przeszłości może nie być taki udany.... |
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 10-03-2011, 22:00
|
|
|
Po zobaczeniu nowych PVek trochę się zniechęciłam do C. Spodziewałam się czegoś tak... ekstrawaganckiego jak Mononoke czy Kuuchuu Buranko, a nie jakiegoś taniego shounena. No cóż, trailerami sugerować się nie powinnam, więc czekam na pierwszy odcinek.
ZA TO! całkiem zainteresowało mnie ni z gruchy ni z marchewki AnoHana. Wcześniej za bardzo odstraszała mnie ta jasnowłosa loli. Taa, prawie jakbym oglądała sequel ToraDory. PV ma klimat troszku Honey&Clover'owy, a poza tym to Noitamina, więc może nie będzie źle.
Wcale nie zwróciłam uwagi na ten tytuł tylko i wyłącznie z tego względu, że jego ending stworzą popularni vocaloP. wcale. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-03-2011, 13:08
|
|
|
Okej z ciekawości postanowiłam zerknąć jakich seyiuu zatrudniono przy Ao no exorcist. I szczęka lekko mi opadła, jak zobaczyłam listę...
Brata głównego podkłada Jun Fukuyama... nie przyzwyczaję się! Przecież to jest nerd w okularach! Owszem badass, ale wciąż nerd w okularach! Z Fukuyamowatym głosem... A protagonista ma krzyk Acceleratora. Co za rodzina.... A tak, tatusia gra Keiji Fujiwara.
Kamiyan znowu dostał rolę epickiego trolla (i tak, zdecydowanie pasuje do tej roli).
Żeńska obsada też wygląda ciekawie. Żeby Accelerator nie czuł się samotnie dostajemy też seyiuu Railguna u najbardziej badass pani z obsady. Niewinną panienkę, czystą jak leliya odgrywa Kana Hanazawa (Anri z Drrr). Natomiast nieco antypatyczną, ale sensowną dziewczyną będzie Kitamura Eri (Ami z Toradory).
A Suguro dostał Kazuyę....
/me usilnie stara się wyrzucić z umysłu wizję podpitego Sugury krzyczącego "Put your guns up!"
Seans zapowiada się ciekawie. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 11-03-2011, 16:17
|
|
|
Cytat: | a nie jakiegoś taniego shounena. |
E? Od kiedy jakieś tanie shouneny mają magiczne karty kredytowe? Bo właściwie tyle pokazano na drugim PV poza postaciami. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 11-03-2011, 19:18
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: | Od kiedy jakieś tanie shouneny mają magiczne karty kredytowe? |
No tak, skoro to karty kredytowe, to zmienia postać rzeczy.
A tak serio, po prostu ten design postaci i animacja kojarzą mi się raczej bardzo źle. Jak już napisałam - nie tego oczekiwałam. Zresztą zobaczyyymy.
Swoją drogą bawi mnie fakt, że w trailerze narratorem jest Sakurai Takahiro. Kenji Nakamura ma swojego ulubieńca eh? |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
|