Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wiosna 2011 |
Wersja do druku |
Goso
|
Wysłany: 05-04-2011, 23:27
|
|
|
Steins;Gate
Jest fajnie i tajemniczo. No i mamy wariata z głosem Lighta w roli głównej. To na prawdę może być dobre.
Oby nie poszło w ślady Chaos;Head. |
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 06-04-2011, 21:06
|
|
|
Steins;Gate
Przyjemnie. Coś się dzieje, mamy wariata i nie wytłumaczone zjawisko, jest trochę napięcia. Zobaczymy na przyszłość co z tego wyjścia, a do Chaos;Heada nie widzę jeszcze żadnych nawiązań.
Oretachi ni Tsubasa wa
Pełno różnych, z pozoru nie powiązanych ze sobą postaci. Zastanawiające i intrygujące. Przypomina genialne Baccano!, wiec na pewno bede oglądał. Za dużo "Panty shootów" jak już zauważono, do tego ta scena z dziewczynką... Przeraziła mnie tez końcówka epka gdy nagle ni zgruchy ni z pietruchy pojawili się "rycerze zodiaku".
Tiger & Bunny
Nie o oczekuje za wiele po tym, anime. Bohaterowie, którzy są chodzącymi bilbordami wydają mi się żałośni. Ale daje mu póki co szanse. Postać Tigera nawet mi się podoba. Zobaczymy co z tego wyjdzie
X-Men
Może za dużo razy oglądałem sage fenixa, ale to do mnie nie przemawia, a nawet powiem, że odgrzewają bardzo stary kotlet. Scot to nawet większy laluś niż w filmie(pewnie stąd ten pomysł). Na plus zasługuje to że Logan wreszcie wygląda normalnie. Podchodzę do tego anime w stylu: "Ciekawi mnie jak bardzo to coś jest złe". Nie mówię, że amerykańska wersja kreskówki była lepsza. Może po prostu nie jestem już w wieku kiedy, ta forma mogła do mnie przemówić.
Na dodatek nie ma Gambita(wielki minus im za to!). |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 06-04-2011, 22:05
|
|
|
NecroMac napisał/a: |
Oretachi ni Tsubasa wa
Pełno różnych, z pozoru nie powiązanych ze sobą postaci. Zastanawiające i intrygujące. Przypomina genialne Baccano!, wiec na pewno bede oglądał. Za dużo "Panty shootów" jak już zauważono, do tego ta scena z dziewczynką... Przeraziła mnie tez końcówka epka gdy nagle ni zgruchy ni z pietruchy pojawili się "rycerze zodiaku". |
I na podstawie gry hentai.
Paradoksalnie sezon wygląda naprawdę dobrze. Serie, co do których miałem wątpliwości, jak na razie nie zawodzą. |
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 06-04-2011, 22:57
|
|
|
vries napisał/a: |
I na podstawie gry hentai.
|
O.o LoL, teraz boje się tego oglądać |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 06-04-2011, 23:37
|
|
|
NecroMac napisał/a: | O.o LoL, teraz boje się tego oglądać |
Fear not!
Sporo jest takich anime. W grach hentai często jest mało elementów erotycznych, dlatego da się realizować takie produkcje. Osobiście jednak mam awersję do jakichkolwiek adaptacji eroge. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 07-04-2011, 01:00
|
|
|
A co Shingetsutan Tsukihime było złe? :]
Kurcze, dlaczego wszystkie moje wiosenne seriale są w piątek? Jest ich tyle, że rozłożyły by się spokojnie na cały tydzień. A tak piątek po pracy i nima :[ (no wszystko jeszcze w łapkach suberów) |
|
|
|
|
|
Lord_zło
|
Wysłany: 07-04-2011, 13:42
|
|
|
X-man - jestem zdziwiony, ale wygląda świetnie! Ta kreska jest wręcz rozbrajające :D Do tej pory oglądałem, Iron-mana i był naprawdę marny, ale temu dam szanse.
The world only god knows (s2) - Jedyne anime którego naprawdę wyczekuję w tym sezonie i jestem pewien ze mnie nie zawiedzie tak jak większość serii z poprzedniego sezonu ^^
Dog Days - USZKA XD
Steins; Gate - na razie zapowiada się ok, ale jak tylko znowu pojawią się laski z wielkimi mieczami to kończę ^^''
Generalnie za eksperymentuję jeszcze z Ao no exorcist i tyle, trzeba zminimalizować listę oglądanych rzeczy w tym sezonie
Swoją drogą, nie wydaje wam się, że w tym sezonie jest jakoś wyjątkowo mało Ecchi? Przypadek? |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 09-04-2011, 14:41
|
|
|
Dororon Enma-kun Meramera 01
Czyli Go Nagai poszedł z tą serią w pełne szaleństwo i pokazuje środkowy palec zakazowi fanserwisu w Japonii.
Odcinek wprowadzający typu "typowa sprawa z biznesu głównych bohaterów", co jednocześnie wprowadza do syrys byznyz i daje nam okazje na akcje. Świetnie wyreżyserowany odcinek, cały czas się coś działo. Graficznie bardzo mi się podoba, designy w stylu 70s oraz dopracowane tła, zwłaszcza chacjenta Enmy gdzie wszystko się rusza.
Humor przypomina mi stare dobre Gigi Białe Majteczki i produkcje tego typu skierowane dla 12 latków, co świetnie pasuje do klimatu serii. Enma jest małym, bezmyślnym, aroganckim w gorącej wodzie kąpanym zboczkiem. Yukiko jest zaś jego przeciwieństwem, chociaż naiwnością dorównuje bezmyślnością Enmy, a poza tym jest 90% fanserwisu serii ;D. Gadający kapelusz na razie nie pokazał się w akcji i wygląda na doradcę w sprawach demonicznych, zaś Kappa to drużynowa ofiara losu. Harumi zaś zapowiada się na naszą ludzką perspektywę na poczynanie tej całej nieporadnej bandy oraz na głos rozsądku.
Akcja też stała w odcinku na wysokim poziomie, ale tego się można było spodziewać po zespole który stworzył GaoGaiGara.
Zastanawia mnie jednak jak długa ma być to seria. Mają lepszą grafikę niż Shin Mazinger a tytuły Dynamiczne nie są wysoko budżetowe, chyba że powiodło się im z Mazinkaiserem SKL, co by mnie nie zdziwiło.
A poza tym, żadne inne anime nie ma upiornej babci wymachującą swymi metrowymi obwisłymi piersiami >] |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 09-04-2011, 20:28
|
|
|
Kurcze, aż mnie to ciągnie. Ja do prawdy nienawidzę pantyshootów, ale ta kreska i kompletnie abstrakcyjny setting. Mogę później żałować, ale właśnie Gammer naciągną mnie na kolejną serię z poza mojego kręgu zainteresowań. I coś mi mówi, że narzekać będę aż nie skończą emisji ostatniego odcinka :P |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 09-04-2011, 20:50
|
|
|
Dokładnie zgodnie z keikaku >D |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 09-04-2011, 21:04
|
|
|
Dobra, może i tak. Ale co to znaczy? :P |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 09-04-2011, 22:27
|
|
|
Nie znasz tego meme?
Ale dość offtopa, z nowych serii jeszcze tylko na nasze wielkie tajemnicze [c] czekam a chyba nikt nie postna tu najnowszego trailera
http://www.youtube.com/watch?v=OpmXBR4Aqhg |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 09-04-2011, 23:35
|
|
|
Hmm... dla odmiany to nie wygląda najciekawiej. Może być fail. |
|
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 10-04-2011, 20:37
|
|
|
Kurczę, ostatnio zrobiłem sobie przerwę z anime i teraz zaczynam nadrabiać straty. Po obejrzeniu paru seinen-ów doszedłem do wniosku, że warto złapać się za parę tytułów (w szczególności za jakieś shounen-nówki). No i wytypowałem parę tytułów, które mogą być dobre:
-Moshidora - niekoniecznie musi być dobre, ale liczę na to, że moje ulubione studio Production I.G. wypuści coś ciekawego.
-Hyouge Mono - kreska ciekawa, fabularnie może być dobre, no i jeszcze ogarniające studio to raczej nie będzie gniot. Zawiodę się jak będzie inaczej.
-Ao no Exorcist - to może być pierwsze udane anime spod szyldu A1 pictures, w końcu jakieś anime, które będzie graficznie dobrze się przedstawiać i ma szansę być lepsze od Fairy Taila, w sumie to żaden wyczyn.
C - mieszane uczucia, ale dam temu szansę, choć niepotrzebnie...
Deadman Wonderland - Kolejna shounenówka obok Ao no Exorcist, która może być ciekawa. Licze oczywiście na akcję!
Steins;Gate - Właśnie pobieram, też bez większych oczekiwań, ale nie zdziwię się jak okaże się być dobre.
Któreś z powyższych musi mnie wciągnąć. Pytanie: które? |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-04-2011, 13:50
|
|
|
Na oficjalnej stronie C pojawiły się opening i ending, co prawda pierwsze odcinek jeszcze nie został wyemitowany (dzisiaj o 18:05 polskiego czasu...) ALE: raz - zapowiedź fabuły wysyła fluidy a la Eden, dwa - do innego wymiaru można przywyknąć, ale jakoś nie przekonują mnie rogate panienki i wielkie świetlne miecze... Błagam tylko nie kolejny pseudo-społeczny przekaz... Bo niestety wam to NIE wychodzi. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|