Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wiosna 2011 |
Wersja do druku |
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 11-03-2011, 20:18
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: |
E? Od kiedy jakieś tanie shouneny mają magiczne karty kredytowe? Bo właściwie tyle pokazano na drugim PV poza postaciami. |
Mogę podać 2 mangi typu shounen gdzie bohaterowie posługiwali się "magicznymi kartami" :-P
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Mx0 (em iks zero) - dosłownie magiczne karty które się ładowało magią :-P (szkoda, że zaliczyła Siekierę, bo to jedna z tych niewielu mang gdzie bohater naprawdę musiał myśleć).
Psyren - magiczne karty do telefonów |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 13-03-2011, 11:20
|
|
|
Cytat: | No tak, skoro to karty kredytowe, to zmienia postać rzeczy. |
;p
Mi kwestia magicznej karty kredytowej, podtytułu i zarysu fabuły wskazuję że w C główną rolę będzie odgrywała kwestia umagicznionych pieniędzy które w jeszcze bardziej dosłownie niż w rzeczywistości będą rządzić światem (rząd dusz?). Taką tematykę uważam za ciekawą i oryginalną. Oczywiście to czy anime zrobi to dobrze czy na odwal się, albo jeszcze gorzej - będzie komunistyczną propagandową papką, to kwestia osobna, ale na to trzeba już poczekać i zobaczyć.
No i twórcy machają rękoma krzycząc, że to anime skierowane do myślących ludzi. Jeżeli będzie dobrze, będzie dobrze, jeżeli będzie źle, będzie spektakularnie źle.
Cytat: | A tak serio, po prostu ten design postaci i animacja kojarzą mi się raczej bardzo źle. Jak już napisałam - nie tego oczekiwałam. |
Nie widzę z tym żadnego problemu a za mało widzieliśmy by osądzać pod tym względem. Mi te łanie, dziwaczny gość w kapeluszu i obecność świata normalnego i osobnego mrocznego magicznego kojarzą mi się z Nigdziebądź i Gaimanem. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 13-03-2011, 12:35
|
|
|
Dobre Urban fantasy nie jest złe jak to mówią (ok to moje słowa :-P).
Tyle wokół tego tytułu narosło dyskusji, że chyba nawet ja sobie na to spojrzę.
Chociaż muszę powiedzieć, że ostatni raz gdy próbowałem obejrzeć coś oryginalnego (nie na podstawie mangi/powieści/lekkiej powieści) to się mocno zawiodłem i po drugim, czy trzecim odcinku poszło do kosza (ok spojrzałem, na ostatni odcinek by zobaczyć, że to za czym biegali przez cała serię (a przynajmniej tak się domyślam) znaleźli w ostatnich 3 minutach ostatniego odcinka, tak na odwal). Seria nosiła nazwę Akademia Okultu... |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-03-2011, 13:41
|
|
|
W sezonie wiosennym zapewne dam szansę:
*Moshidora
Ao no Exorcist
C
Sket Dance
*Denpa Onna to Seishun Otoko
TWGOK S2
STEINS;GATE
A Channel
*Hen Zemi
*X-Men
* oznaczyłem te tytuły, które zapewne rzucę po/w trakcie pierwszego odcinka. No ale spróbować nie zaszkodzi. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Ostatnio zmieniony przez Keii dnia 26-03-2011, 19:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Chudi X
|
Wysłany: 22-03-2011, 23:18
|
|
|
Lista nie jest kompletna, ale jedyne, co mnie interesuje w okresie wiosennym to
Digimon Xros Wars: Evil Death Generals and Seven Kingdoms - kontynuacja Digimon Xros Wars z lata zeszłego roku, która na siłę została oddzielona od macierzystej serii i mogłaby spokojnie do niej wliczana.
Nowe kinówki Conana i Doraemona.
Odcinek specjalny Digimon Xros Wars x Shin-chan, którego premiera już w przyszłym tygodniu. Ciekawe jak im wyjdzie połączenie Digimonów z tą dość specyficzną serią komediową.
I może Ao no Egzorcist, choć w tym wypadku nie mam pewnie co liczyć na porządną historię utrzymaną w klimatach europejskich egzorcystów, tylko będzie to kolejny, wtórny shounen z supermocami. |
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-03-2011, 23:42
|
|
|
Chudi X napisał/a: | I może Ao no Egzorcist, choć w tym wypadku nie mam pewnie co liczyć na porządną historię utrzymaną w klimatach europejskich egzorcystów, tylko będzie to kolejny, wtórny shounen z supermocami. |
Europejskie ni cholery nie jest, bo akcja dzieje się w Japonii, choć w sumie takie bardzo japońskie też nie jest. Natomiast ciężko powiedzieć czy to będzie porządna historia, bo tak naprawdę to co na razie wydane to w sumie wstęp do serii. Pierwszy większy łuk jest tak naprawdę dopiero realizowany w mandze. Osobiście dziwię się, że wydają to tak wcześniej, bo obecnie nia ma właściwie dobrego miejsca na ucięcie historii (dlatego pewnie zakończy się cokolwiek cliffhangerowo). |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 24-03-2011, 16:57
|
|
|
Me like. Jeśli nie skopią fabuły będzie bardzo fajnie. No i muzyka jest bardzo ok. Kreska też by była, gdyby nie CG. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 24-03-2011, 19:38
|
|
|
Trailer do Dororon Enma-kun
http://www.youtube.com/watch?v=mh2z5nB2VyY
Właśnie zdałem sobie sprawę że to jest na bazie mangi autorstwa wujaszka Go. Nie wiem jak mnie to przeoczyło, ale must watch =] |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 24-03-2011, 20:05
|
|
|
...a mnie ten trailer z lekka przeraził. Planowałem w ciemno oglądać, wystarczyła mi informacja, że za produkcję odpowiada Brains Base, ale trailer mnie naprawdę odrzucił. Nie wiem, czy sama dobra renoma tego studia wystarczy do zalepiania tej dziury, oj nie wiem. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 24-03-2011, 21:14
|
|
|
Niewierny, jak śmie cie odrzucać twórczość Go Nagaiego?! |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 24-03-2011, 21:29
|
|
|
Nie chcę słyszeć słów "niewierny" od kolejnego heretyka, zamilcz ;p A tak bardziej do rzeczy - mowa tutaj o tworze powstałym na bazie twórczości Go Nagai'a, a nie o jego dziele, święty ogień nie jest uzasadniony. No, chyba że dodam, iż ogółem jego twórczość nie jest niczym specjalnie pasjonującym dla mnie ;p |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 25-03-2011, 08:02
|
|
|
Heretykiem jestem ja... Nie wiem co to a gościu, czy co to za studio...
Wiem, że niebywale kojarzy mi się to z Nurarihiyon no Mago, a grafika jest przestarzała...
Nie nie zachęciło mnie do oglądania.... |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 25-03-2011, 09:21
|
|
|
NiBl napisał/a: | Wiem, że niebywale kojarzy mi się to z Nurarihiyon no Mago, a grafika jest przestarzała... |
Akurat Nagai jest dość sławny, bo stworzył Mazingera - najbardziej rozpoznawalnego robota z gatunku superrobots. Stworzył także pierwsze ecchi, które ukazało się w pierwszym numerze Shounen Jumpa. I parę innych rzeczy, które się jako tako spodobały.
Może nie jest to Tezuka, ale zdecydowanie jedna z ważniejszych postaci w świecie mangi.
Produkcje studia Brain's Base masz na Wikipedii.
NiBl napisał/a: | grafika jest przestarzała... |
Trudno by design (bo chyba to msz na myśli) był nowoczesnyr, gdy pierwowzór jest z lat 70-tych.
PS. Gamer2002 : You're so late! Trailer zamieściłem stronę i miesiąc wcześniej! |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 25-03-2011, 09:55
|
|
|
Cytat: | a grafika jest przestarzała... |
Bzdura. Grafika jest w 100% współczesna, tylko kreska jest oldschoolowa.
Cytat: | PS. Gamer2002 : You're so late! Trailer zamieściłem stronę i miesiąc wcześniej! |
Goddammit.
Looknąłem sam w twórczość BB - o, goście robili OVY Gettera i Mazinkaisera, są najodpowiedniejszymi ludźmi do tej roboty. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|