FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Następny
  Zjazd wakacyjny 2006
Wersja do druku
IT. Płeć:Kobieta
Ukochana żona orka

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 15-05-2006, 14:00   

Well... A komu przeszkadza LATEM zimna woda? Zimą to problem ale latem?
Poza tym... Mam nadzieje że termin ostatków wakacji do skutku nie dojdzie bo jakiś na przestawienie zegara biologicznego powinien być...

Te Im ilne ke aono

Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.

Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
9838391
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 15-05-2006, 15:32   

IT. z racji mojego wieku i przypadłości np. mnie :D Poza tym baaardzo ale to bardzo (z naciskiem na bardzo!) nie lubie myć włosów w zimnej wodzie.
i IT. wyobraź sobie zmywanie stosu tłustych naczyń i garnków po 30 osobach po obiedzie (np. po gulaszu) w zimnej wodzie - przerabiane i długotrwale stresujące przezycie dla osoby, której jest kolej zmywania.
Sam domek, mimo swoich przestrzeni, pojemność ograniczoną ma (naprawdę, nie życzę nikomu spania przez bite dwa tygodnie pod stołem do pinponga) tak samo jak boiler do grzania wody.
Co do lata... ostatnio miało tez byc lato... niestety wiekszość dni była deszczowo-kropiąco-lekko słońco-przebijająca z naciskiem na lekko, a w nocy wcale ciepło nie było.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 15-05-2006, 18:17   

Cytat:
Well... A komu przeszkadza LATEM zimna woda? Zimą to problem ale latem?

Woda jak woda, ale czterdziestu plus śmierdzieli owszem będzie mi przeszkadzać. Poza tym czterdzieści osób wkurzonych brakiem ciepłej wody to piękny sposób na zepsucie atmosfery. Plus jak IKa mówiła - naczynia. Plus nie dam głowy, ale chyba tam jest szambo...

BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 15-05-2006, 20:36   

No, jeżeli to jest w jakiejś małej mieścinie albo i poza nią, to ja raczej nie liczę na pełny serwis wodociągów i kanalizacji :P.
Ciekawi mnie, jaka będzie kolejność mycia naczyń... może jak w tym dowcipie - zmywa ten, kto pierwszy się odezwie po posiłku? Ale nie w takich warunkach juz się bytowało :D.

Co do terminów itd. - dla mnie co będzie, to będzie. Gdzieś już chyba wspominałem, że najwyżej będę wkuwał na miejscu. A moze ktoś mi nawet wtedy będzie mógł coś wyjaśnić :].

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 16-05-2006, 21:51   

Eltanin przypomniał mi o pewnej, bardzo ważnej rzeczy:

Wprowadzam nową zasadę:
Na zjeździe obowiązuje absolutny zakaz posiadania Broni w szczególności dotyczy to wszelkiego rodzaju Tanto, Katan, Bagnetów, Noży szturmowych, Maczet, Mieczy europejskich, Szabli, Rapierów i wszystkiego, co z racji na rozmiar i kształt nie nadaje się do krojenia chleba.

Plastikowe pistolety na kapiszony posiadać można... Noże do masła za okazaniem zaświadczenia o poczytalności.

Ja rozumiem, że dla niektórych facetów oznaką męskości i ważnym symbolem fallicznym jest ich ostra jak brzytwa replika japońskiego sztyletu, a niektóre panie mogą czuć słuszną obawę o swą cnotę i zawartość portmonetki, jeśli nie mają przy sobie kopii miecza z Berserka naturalnej wielkości, ale...

... ale jak towarzystwo przyjedzie obwieszone nożami i zacznie sobie porównywać, który ma większego, jak Dwaj Mądży w środku sesji RPG na 20 osób (przypadek autentyczny) to tym razem może nie być cudu i komuś pewnie stanie się krzywda.

Fanem militariów być można, ale bezwzględnie NALEŻY ZOSTAWIĆ JE W DOMU. Każde znalezione militaria osobiście wyrzuce do rzeki (a tam jest naprawdę duża rzeka) nie patrząc na to, ile one kosztowały i do kogo należały.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 16-05-2006, 22:43   

Bokkeny?

Eltanin Płeć:Mężczyzna
?????

Grupy:
WIP
PostWysłany: 17-05-2006, 08:40   

Zegarmistrz napisał/a:
Eltanin przypomniał mi o pewnej, bardzo ważnej rzeczy:

Wprowadzam nową zasadę:
Na zjeździe obowiązuje absolutny zakaz posiadania Broni

Czym ja sobie zasłużyłem na opinię totalnego kretyna ?!?! :-(

Jasne, że nie pojawię się na zjeździe z całym arsenałem (tym bardziej, że część w/w jest diabelnie ostra a ja nie ma ochoty potem tłumaczyć prokuratorowi scen rodem z Kill Billa).

Ysengrinn napisał/a:
Bokkeny?

Odradzałbym. Jeśli już, to zaopatrzcie się w kilka suponjito- takie miękkie miecze (oryginalnie dmuchane) używane w Chanbarze (http://www.chanbara.pl/index.php?lang=0). W naszej lokalnej, polskiej, wersji kawał rury PCV oklejony gąbką. Można się tym w miarę bezpiecznie ponaparzać, choć jak się z całej siły przywali to mogą zostać siniaki. Bokkenem dla odmiany można bez większego problemu zabić...

Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup.

Numer Gadu-Gadu
1777110

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 17-05-2006, 08:55   

Eltanin napisał/a:
Czym ja sobie zasłużyłem na opinię totalnego kretyna ?!?! :-(

Nie... Po prostu twoja wypowiedź o zjeździe czegoś nazwanego po azjatycku przypomniała mi o japońskim sztylecie i kilku innych sztukach broni białej obecnej na Sylwestrze.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Irin Płeć:Kobieta

Grupy:
House of Joy
WIP
PostWysłany: 17-05-2006, 12:28   

Eltanin napisał/a:

Odradzałbym. Jeśli już, to zaopatrzcie się w kilka suponjito- takie miękkie miecze (oryginalnie dmuchane) używane w Chanbarze (http://www.chanbara.pl/index.php?lang=0). W naszej lokalnej, polskiej, wersji kawał rury PCV oklejony gąbką. Można się tym w miarę bezpiecznie ponaparzać, choć jak się z całej siły przywali to mogą zostać siniaki. Bokkenem dla odmiany można bez większego problemu zabić...

O ne. Pozwolę sobie zareklamować produkt mojego ojca, który także służy do naparzania, a kawałem rury z gąbką zdecydowanie nie jest. Jest zrobiony porządnie, więc bezpieczniejszy od kawałka rury(...), a na pewno lepiej się go używa niż takiego powiedzmy dmuchawca, bo można nim naprawdę walczyć. Tyle, że siniaki nie zostaną. Chętnie bym pokazała, tylko muszę pogrzebać... Mogę się zaopatrzyć w kilka sztuk na zjazd...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 17-05-2006, 12:34   

Zapytuję w związku z tym, czy harcerska finka Maieczki może być? XD Służy głównie do krojenia chlebka i strugania patyczków, co jest jedną z pasji życiowych niżej podpisanej...

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
?????

Grupy:
WIP
PostWysłany: 17-05-2006, 16:37   

A nóż szturmowy robił ostatnio za eteatowy otiweracz do puszek ;-p

irin napisał/a:
a na pewno lepiej się go używa niż takiego powiedzmy dmuchawca, bo można nim naprawdę walczyć.

Tymi dmuchawcami też się walczy naprawdę. To pełnoprawny sport (wymyślony jako tańsza i mniej formalna alternatywa kendo). Istnieją nawet mistrzostwa świata. Ostatnio we Włoszech były. Tylko sprzęt jest a) dość drogi (miecz kosztuje około 30 €) b)praktycznie niedostępny w Polsce.

Numer Gadu-Gadu
1777110
Irin Płeć:Kobieta

Grupy:
House of Joy
WIP
PostWysłany: 17-05-2006, 17:14   

No tak, racja. Tylko mimo wszystko przypomina mi to walczenie balonami, a chyba lepiej walczyć czymś co ma jakąś wagę...? Cóż, może lepiej przestanę się odzywać w temacie, w którym nie jestem za dobrze zorientowana :P. A w miecze ojca się zaopatrzę i pokażę, choćby jako ciekawostkę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
?????

Grupy:
WIP
PostWysłany: 17-05-2006, 18:07   

Ano. Przywieź konieczne. Zostaną poddane wnikliwej ocenieprzy zastosowaniu następującej skali:

Ani walczące ani miecze nie przetrwali - 0 pkt.
Wlaczący przetrwali, miecze nie - 1 pkt.
I walczący i miecze przetrwali - 2 pkt.
Miecze przetrwały walczący nie - 3 pkt.

Jak się walczy profesjaonalnym balonami nie wiem, ale takk źle chbyba nie może być ;-D

Numer Gadu-Gadu
1777110

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 17-05-2006, 18:51   

O walce balonami to sobie na innym temacie gadajcie dobra?

Numer Gadu-Gadu
1271088

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 18-05-2006, 20:44   

Wracajac do tematu: to kiedy? bo chciałbym to wiedzieć do poniedziałku, żeby zadzwonić i umówić termin.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Strona 5 z 13 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi