Exalted PBIRC |
Wersja do druku |
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-08-2009, 16:20
|
|
|
Pytanie - gramy jutro? A jeśli tak, to o której?
Ja jestem za :-) |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-08-2009, 16:55
|
|
|
Raczej gramy.
Jeśli to możliwe wolałbym jednak porę sesji o 19. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 21-08-2009, 19:51
|
|
|
Uwaga! Znalazłem zasadę rozwijania Bacgrounds!
Zasadniczo Backgrounds rozwija się za ekspa lub na skutek darów Mistrza Gry. Jedna kropa kosztuje 3 ekspy. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 26-08-2009, 10:15
|
|
|
Przypominam, że dziś o 19 jest kolejna sesja. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 01-09-2009, 21:10
|
|
|
Jutro prawdopodobnie nie dam rady być an sesji - dowiedziałem się o tym dzisiaj.
W związku z tym chciałem się spytać o możliwość przełożenia jej, np. na piątek o 17 lub 19? |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 01-09-2009, 21:47
|
|
|
Cytat: | W związku z tym chciałem się spytać o możliwość przełożenia jej, np. na piątek o 17 lub 19? |
Ok, to gramy w piątek o 19. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-09-2009, 13:55
|
|
|
... Yay. Dopiero dzisiaj zostałem poinformowany, że popołudnie mam już zorganizowane. Nie jestem w stanie powiedzieć o której będę wolny, ale raczej po 19. W razie czego dołączę w trakcie (jeżeli do powrotu sesja się nie skończy). |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 09-09-2009, 09:32
|
|
|
Nie wiem, czy mówiłem, ale jestem w Sanoku i nie mam możliwości poprowadzenia sesji. W związku z tym dziś ani w piątek jej nie ma. Prosiłbym jednak o zajęciu się dwoma sprawami:
1) Ustalcie wreszcie, gdzie jest to wasze królestwo, bo niedługo to może być przydatne. Jeśli nie macie pomysłu, a) wpiszcie w Google "map of creation" b) ściągnijcie i otwórzcie w edytorze graficznym c) postawcie kropkę w dowolnym punkcie wybrzeża.
Oczywiście nie jest to metoda zalecana. Jeśli macie pomysł na jakieś fajne rzeczy lub lokalizacje to napiszcie.
2) Na następnej sesji będzie Kipex. W związku z tym należy zastanowić się, czy nie wygodniej byłoby przesunąć tego tematu i zapisu (albo tylko zapisu) na któreś jawne forum?
3) Czy Daerian pomógł już Kipexowi stworzyć postać? |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 09-09-2009, 21:05
|
|
|
Zeg:
1) Załatwi się
2) Zaczekajmy, aż zacznie grać
3) Nie, na razie dałem mu linki i wiki, oraz powiedziałem, aby się pytał, jak będzie czegoś potrzebował lub będzie gotowy do robienia postaci. Chyba na razie chce bardziej poobserwować i oswoić się z grą (i nami). |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 19-09-2009, 07:50
|
|
|
Zauważyłem jedną rzecz, która wam się przyda. Essence Arrow Attack posiadane przez postać Xenipha użyte w wariancie Dazzling Flare posiada parametr Holy i zadaje Agravament Damage stworom ciemności...
Przypominam, że jako Stwory Ciemności charakteryzuje się: Umarłych i Nieumarłych, Demony, Fair Folk, istoty bardzo ciężko zmutowane przez Wyld oraz Abyssal i Infernal Exalted.
Oznacza to także, że możecie próbować zastrzelić Przypływ Spokoju i jej kolegów. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 25-09-2009, 22:52
|
|
|
Ok. Drużyno: macie 42 Expa (Xen ma 43, Vodh mniej, nie mam pojęcia ile). Musicie coś z nim zrobić. Wymyślcie co. Każde z was stać na po 5 charmów. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 02-10-2009, 15:29
|
|
|
Na prośbę graczy dzisiejsza sesja została w drodze wyjątku przeniesiona na jutro na godzinę 19. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 02-10-2009, 16:30
|
|
|
Szlag, a nie dałoby się o 20? Wtedy już na pewno będę, na 19 mogę się spóźnić (wprawdzie niby nie muszę, ale...) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 02-10-2009, 16:31
|
|
|
Ok, może być na 20. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-10-2009, 23:14
|
|
|
... Jeżu, 4 charyzmy i 5 presence. Zrobiłem z biednego Schwarzenberga bizona..... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|