Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Użytkownicy Forum - Bany... |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-05-2007, 10:37
|
|
|
Prosiłbym o możliwie szybkie udzielenie wytycznychh w sprawie B-Reala oraz ewentualnej pacyfikacji samosądów. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-05-2007, 10:49
|
|
|
Się robi...
Co do B-Reala - łagodnie mówiąc, chyba nie bardzo tutaj pasuje i scenariusze są dwa:
1. Pokojowy - uzna nas za lamerów (oraz połowę innych kategorii ze swojej listy nielubianych) i sobie pójdzie w cholerę
2. Zacznie się rzucać z bluzgami i zostanie wyniesiony na szufelce przez najbliższą moderację (macie tu wolną rękę)
Samosądy należy w miarę możności pacyfikować mniej więcej tak, jak ja to ostatnio zrobiłam... Ja się nie dziwię opiniom, ale nie należy ich w taki sposób wyrażać. Jak na razie to tylko problem z Cerberem, jeśli będzie szurał, napiszę do niego PM - powinno wystarczyć. Ostować nie ma co, bo to tylko zaostrzy sytuację, a podejrzewam, że wyjaśnienie sprawy wystarczy.
Ważna rzecz: B-Real to coś, co zostało przyniesione w pyszczku przez Lilusię - w związku z tym można się spodziewać jej ataków złego humoru w porywach do berserka. Pacyfikację Lili należy raczej zostawić żeńskiej części moderacji, chociaż w razie czego można po prostu wywalić jej jakiegoś zbyt obraźliwego posta. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 03-05-2007, 10:56
|
|
|
Problem B Reala chyba sam się rozwiązał:
B Real w Zupie napisał/a: | Spadam z tad Trzymcie SIe.... |
A Lila nie wygląda, jakby miała wpadać w berserk:
Lila w Zupie napisał/a: | A wszystko to moja wina :( Przepraszam... to ja go zaprosilam :( |
|
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 03-05-2007, 11:01
|
|
|
Moge mu dać osta za masowe nie stosowanie się do zaleceń moderacji i proźb innych użytkowników do zmiany pisowni?
Lila... Lila zachowuje się jakby życie było podręcznikiem do dydaktyki.
1) Kilka dni temu napisała, że zmienia się i teraz będzie grzeczna. Jako, że ona pisze coś w tym guście średnio raz na kilka dni, a my nie możemy zastępować jej rodziców zostało to zignorowane (choć prawdopodobnie był to chwyt obliczony na ściągnięcie uwagi). Efektem był bunt, który uwage rzeczywiście ściągnął.
2) Jako, że w międzyczasie Lila znalazła sobie nowego kolege, od którego mogła czerpać wzorce, to bunt przybrał taką postać, jaką przybrał (tzn. trawka i wulgaryzmy).
Problem z podręcznikami jest jednak taki, że opisują one pewne sytuacje, ale nie piszą, jak sobie z nimi radzić. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
Ostatnio zmieniony przez Zegarmistrz dnia 03-05-2007, 11:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-05-2007, 11:05
|
|
|
ad Keii - faktycznie, na razie jest spokojnie
ad Zegarmistr - poście "spadam stąd" nic już nie napisał. Może faktycznie poszedł w cholerę, a jak dostanie ost, to wróci się awanturować... Więc lepiej nie. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 03-05-2007, 11:10
|
|
|
Znając życie może jeszcze wpaść, żeby sprawdzić, czy jego odejście wywołało należyty smutek.
To swoje w zupie wykasować? |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-05-2007, 11:20
|
|
|
Pewnie, że wrócił... Zawsze wracają. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 08-05-2007, 13:06
|
|
|
Lila się dzisiaj obudziła:
cytat z postu w skojarzeniach: Cytat: | Ze CO !! O co ci poszlo! :O Nic zlego nie zrobilam ! jak masz takie zle skojarzenia, z tym slowem to nie moja wina! NIE!!! Z tym sie nie zgodze !! Chce ponownego rozpatrzenia tego! Glodnemu chleb na mysli, mi sie to slowo calkowicie tak nie kojarzy! |
Przypominam, że Lila otrzymała osta za "lachociąg"
Pmka, którą otrzymała właśnie ode mnie: Cytat: | Witam
Po pierwsze radzę się zapoznać z poniższymi linkami:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=lachoci%C4%85g&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
A żeby nie było, że tylko z google:
http://www.miejski.pl/slowo.php?a=Lachoci%C4%85g
lub
http://www.univ.gda.pl/slang/hasla/l/lachocia.html
Po drugie - jak widać związku to z "Panem Hilarym" nie ma żadnego, oprócz tego, że jest wyrazem wulgarnym i prostackim, oraz posiadającym wyżej wymienione konotacje.
Jeśli chcesz używać takiego słownictwa, to proszę bardzo, ale nie na tym forum. Takie słowa w ustach młodej dziewczyny świadczą albo o tym, iż nie zdaje sobie sprawy z ich znaczenia i powtarza bo zasłyszane, albo zupełnie się nie przejmuje tym, co można po tym o niej pomyśleć. I w jednym i w drugim wypadku ostrzeżenie jest przyznane zasadnie, w pierwszym przypadku jako nauczka na przyszłość, w drugim jako ostrzeżenie, żeby nie przekraczać granicy dobrego smaku i wychowania.
Natomiast dziecinko...
Kwestię natomiast wyjątkowo chamskiej i bezczelnej odzywki do mnie w ostatnim zdaniu pominę wzgardliwym milczeniem, chociaż w tym wypadku mam całkowite prawo domagać się postawienia ci ostrzeżenia, dajmy na to przez Wa-Totema, czy Zegarmistrza.
IKa |
... odpowiedź Lili:
Cytat: | a widzisz, masz calkowita racje, a nawet nie wiedzialam. W takiej sytuacji bardzo cie przepraszam ^^" |
...choroba... nie wkurzy się B-Reala... |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-05-2007, 15:42
|
|
|
Cytat: | ..choroba... nie wkurzy się B-Reala... |
Niemniej coś ostatnio cicho siedzi. Czyżby sam powrót Totema i Bianci wystarczył?
Chyba, że się partyzancko zaczaił i wkrótce znów uderzy w nas swoją poezyją. |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 08-05-2007, 15:56
|
|
|
B-Real właśnie otrzymał drugiego osta za spam i prowokację - jest w archiwum/spam. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-05-2007, 16:13
|
|
|
IKa napisał/a: | B-Real właśnie otrzymał drugiego osta za spam i prowokację - jest w archiwum/spam. |
Oto jest dzień, który dał nam Pan!!!! |
|
|
|
|
|
IKa
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 31-05-2007, 10:51
|
|
|
Skasowany, chcę zobaczyć czy spróbuje jeszcze raz. Jeśli tak, zmienię lekko procedurę rejestracji. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 13-06-2007, 09:25
|
|
|
To nie jest sprawa karna, ale nie moge powstrzymać się od komentarza.
Cytat: | Pojęcie praw autorskich w dobie internetu w oczywisty sposób natychmiast staje się sprawą międzynarodową. W ramach tego samego kraju to są jeszcze jakieś szanse, ale przypuśćmy, że jakiś amerykański pisarz przywłaszczyłby sobie mój ReWorld. |
Też mi to sen z powiek spędza. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 15-06-2007, 09:52
|
|
|
Dałem osta LunarBirdowi. Powód: napisanie postu, którego NIE potrafie zrozumieć. Ciekawe, czy pomogłoby gdybym naćpał się tym, co Archiewer. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|