Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Który ładniejszy czyli bishe i inne mangowe postacie XD |
Wersja do druku |
Nomikyo
|
Wysłany: 20-03-2005, 18:09
|
|
|
Co z tego że wokół jest mnóstwo facetów, no bo:
a)większość nie spełnia kobiecych wymagań XDD (np. nie ma długich włosów XD)
b)teraz jest mnóstwo drecholi =_="
Ale ostanio nawet udało się mnie i Raz zobaczyć całych dwóch realowych bishów XD.
Alucard, ja cie nie rozumiem.. przecież fajnie jest nacieszyć się samym widokim ładnie narysowanego bisha :3 przynajmniej ja tak uważam....jeżeli nie ma takiego w realu można zawsze sięgnąć po mangę i napatrzeć się na bisha X3 |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-03-2005, 18:27
|
|
|
Cytat: | Alucard, ja cie nie rozumiem.. przecież fajnie jest nacieszyć się samym widokim ładnie narysowanego bisha :3 |
W którym miejscu on twierdzi, że nie można?
Cytat: | jeżeli nie ma takiego w realu można zawsze sięgnąć po mangę i napatrzeć się na bisha X3 |
A nie ma z prostego powodu: nie ma ludzi idealnych, a bizony się właśnie do tego gatunku kwalifikują, gdyż są jednocześnie pikni, wysportowani, inteligentni(spotkał się ktoś kiedyś z bizonem półgłówkiem;>? I Gourry się nie liczy;P). Ich jedynymi wadami są skłonności yaoistyczno-fanserwisowe i tragiczne przeszłości.
W sumie jakby się nad tym zastanowić, to podobnie było w średniowieczu z rycerzami typu Lancelota czy Percevala: nie mieli oddawać rzeczywistości, a tylko spełniać zapotrzebowanie na doskonałość na Ziemi. Dodać należy, że zarówno Lancelot, jak i Perceval byli oparci na celtyckich (pół)bogach, co w przypadku biszów również jest na rzeczy.
Do czego dążę? Źródłem jednego i drugiego są antropomorficzni bogowie antyku;>. Najwyraźniej kobitki zawsze miały potrzebę kontaktu z takim nieistniejącym ideałem. Myślę więc, że zainteresowanie bizonami to taka współczesna forma dawnych kultów;>.
[ Dodano: Nie 20 Mar, 05 6:30 pm ]
UPDATE = romanse typu shounen pokazują, że z kolei taka Narusegawa uosabia pradawny kult płodności(choćby sama sylwetką;P). |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 20-03-2005, 19:55
|
|
|
Cytat: | )większość nie spełnia kobiecych wymagań XDD (np. nie ma długich włosów XD)
b)teraz jest mnóstwo drecholi =_=" |
nomi a ja znalazlam dlugowlosego a co lepsze blond wlosego mezczyzne :) i jakby bylo malo mi to niebieskookiego i wysokiego ;) i podobnego wg otoczenia do bratta pitta (ale czy ja wiem czy to komplement;/??) wiec marzenia w koncu sie spelniaja:)
tak o mangowym facecie mozna snic, szczegolnie jesli mialo sie ok 13lat :) |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 20-03-2005, 20:31
|
|
|
Betiix - czyżby twój chłopak był Gourrim;P? |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 22-03-2005, 17:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-03-2005, 01:08
|
|
|
Nomikyo napisał/a: | Co z tego że wokół jest mnóstwo facetów, no bo:
a)większość nie spełnia kobiecych wymagań XDD (np. nie ma długich włosów XD) |
Jak jakas ma wyamgania które sobiew wyimaginowała na bazie mang. Ja jakoś od czasu gdy wyszedłem z wojska raczej się nie obcinałem ba teraz naawet moje kudły sięgaja prawie do połowy pleców , ale zaczynaja byc denerwujace ba zadużo z nimi problemów poczawszy od konieczności codziennego ich mycia a co za tym idzie zużycie szamponu , ciepłej wody oraz gazu (Ktoś kto mieszka u starych tego zapewne nie pojmie) porzez możliwośc uduszenia się nimi w nocy jak czaasami weśsie się je do gardła , do tego dochodzi jeszcze kwestia
Częsc nie dla dzieci
kontaktów łużkowych w pozycji klasycznej, to jak twoja partnerka kichnie na ciebie podrażniona twoimi włosami baradzo psuje nastrój
Tak więc długie włosy to nie są znowu takie cool
I szczerze posiadani takowych tylko po to by przypodobać sie jakieś dziewoi ze zbyt wysublimowanym podejsciem męskiego piekana to dla mnie głupota.
Ale powiem szczeże wiekszośc logicnie rozumujacych kobiet myśli pratycznie i woli króciej obciętych
A własciwie to jakie sa twoje wymagania ?? ( pytam bo okazuje sie ostani ze baby to sa wieksi wzrokowcy bo, wrokowosc facetów jest stricte biologiczna , proporcje i biust sa dla nich bilogicznym sygnałem ze partnerka jest zdrowa i sa szanse na przedłużenie gatuunku natomiast baby sa wzrokowacami zarówno pod wzgledem biologicznym jak i estetycznym zupełnie zbędnym )
Nomikyo napisał/a: |
b)teraz jest mnóstwo drecholi =_=" |
propaganda i stereotyp wynikajacy z niezrozumienia problemów społecznych.
Ale co tam whatewer nie bede się wywodził powiem tyle że twoje argumenty sa dość sztampowe
Ale ostanio nawet udało się mnie i Raz zobaczyć całych dwóch realowych bishów XD. |
Dwa pytania czy to na pewno byli faceci??
I czy napewno byli Hetero ??
Alucard, ja cie nie rozumiem.. przecież fajnie jest nacieszyć się samym widokim ładnie narysowanego bisha :3 przynajmniej ja tak uważam....jeżeli nie ma takiego w realu można zawsze sięgnąć po mangę i napatrzeć się na bisha X3 |
Wyjaśnie ci to z punktu widzenia psychologii.
Chwilowo to można się chwila nad piękny obrazem zachwycic ale jak to jest dłuższa chwila to już swiadczy o eskapiźmie w świat sztucznie stworonych ideałów który odcina nas od kontaktów z prawdziwymi ludźmi.
UWAGA CZEŚĆ BARDZO BULWERSUJACA JAK KTOŚ JEST MŁODA FANATYCZKA BIZONÓW LEPIEJ NIECH NIE CZYTA
Tak w ogóle bizonów to. Już jest gdzieś udowodnione przez naukówców ( a teze postawiła kobieta) że twożenie artystycznych idealó męskiego piękna poprzez mieszanie w obrazie cech męskich z rzeskimi ( aż do skrajnych przypadków w którcy tym sztucznym ideałem jest wizerunek kobiety tyle że płaskiej i z ptaszkiem ) dowodzi pewnego wewnetrznego problemu z samokresleniem kobiet twożących takowe wizerunki oraz tych zachwycających się nimi w stopniu taki że próbuja znaleźć lub stworzyć ten ideał w świecie.
Nie mówię tu o normalnych kobietach które jako bardziej bisesksulane moga dostrzec w tym chile zachwytu nad estetyką ( w ich mniemaniu ) lecz potem wracające do normalnego życia ze świadomościa że taki twór jest sztuczny i nie jest tym czego potrzebują. Tutaj jest mowa o takich które właśnie tych idealów szukaja narzekając przy tym że prawdziwi faceci nie robia nic by im się podoba po czym popadają w głebszy eskapizm w świat swoich "artystycznych" wizji . Na serio te ostanie powinne się głeboko zastanowić czy napewno są hetero. Ja kiedys w mojej pracy rozwinołem ten motyw artystyczny własnie na świat mangowych Yaoistek. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-03-2005, 02:38
|
|
|
Redvampire -->
rany, czy ty tych usmieszkow przy slowach nie widzisz czy celowo ignorujesz? Nire mozna cale zycie budowac powaznych wywodow na podstawie slow powiedzianych z przymrozeniem oka.
a co do mieszania idealow..... give me a break, a niby stak sie biora te wszystkie modelki, plaskie jak decha i dziwnie przypominajace wygladem mlodych chlopcow. z ksiezyca spadaja? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 21-03-2005, 08:22
|
|
|
Przepraszam i poważnie ostrzegam. Powyższe wypowiedzi stanowią wprawdzie materiał na interesującą dyskusję, ale są całkowitym odejściem od tematu. Można założyć osobny temat o sensie istnienia ideału piękna męskiego, proszę bardzo. Ale TEN temat miał służyć czemuś zupełnie innemu. Po co robić przykrość osobie, która go zakładała? Dlatego nie wypowiem się w odpowiedzi na post Redvampire'a, chociaż coś w tej kwestii miałabym do powiedzenia, może i interesującego.
A do Nomikyo: ja przyznaję, że coś jest przyjemnego dla oka w tzw. biszonenach, nawet jeśli są całkowicie nieprzekładalni na nasz świat. Znam co najmniej kilka serii, które tylko dla takich walorów wizualnych oglądałam (i nie, nie yaoi, które mnie nie interesuje). Natomiast co do ulubionych... To nie wiem. Widziałam wielu wyglądających tak, że mogłabym się z takim pokazać na (mangowym) balu, następnych, z którymi byłoby o czym podyskutować... I kilku, z którymi mogłabym pracować. Ale na moje własne szczęście żaden z nich nie wydaje mi się ideałem, u boku którego pragnęłabym spędzić życie. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-03-2005, 11:02
|
|
|
A ja mam Zelgadisa na ścianie. A na drugiej ścianie mam Chii. Po prostu lubię patrzeć na ładne rzeczy... |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 21-03-2005, 11:33
|
|
|
Cytat: | a co do mieszania idealow..... give me a break, a niby stak sie biora te wszystkie modelki, plaskie jak decha i dziwnie przypominajace wygladem mlodych chlopcow. |
Na pewno nie stąd, że mężczyźni lubią płaskie deski. Zaręczam, że statystyczna modelka to dla mnie wieszak, nie kobieta:]. daje to podstawy teorii, że większość projektantów mody to homoseksualiści. [/offtopic] |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-03-2005, 14:26
|
|
|
Cóż, w zasadzie bishonen to dla mnie po prostu "ładna rzecz". Tak samo zachwycam się ładnym kwiatkiem, jak zachwycam się ładnym bishem czy bishojo. Na ścianie mam Tasukiego, Kamuiego, Chii i Belldandy. (póki co, zanosi się na zmiany, załapałam kilka nowych plakatów...) Czy to naprawdę musi oznaczać, że jestem bi? ==' |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Nomikyo
|
Wysłany: 21-03-2005, 18:25
|
|
|
A ja zastanoawiam się nad narysowaniem sobie plakatu naturalnych rozmairów z jakąś postacią z mangi...może Takuto..XD |
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 22-03-2005, 07:12
|
|
|
Cytat: | Betix - czyżby twój chłopak był Gourrim;P? |
nietrafiles :D i dwa ii w nicku prosze stawiac;/ |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
Razuri
Siostra Przyłożona ZH
|
Wysłany: 01-04-2005, 14:09
|
|
|
Nomi, jakie ty masz przepiekne tematy do rozmow...
No wiec najpikniejszym mangowym super facetem wedlug mnie...jest taki, ktory ma dluugie wlosy...(najlepiej splecione w warkocz)..czarne ubranko...(wiwat sutanny).. i piekny usmiech... I nazywa sie Duo,tak na marginesie :D
Poza tym...Zauwazyliscie, ze nie ma czegos takiego jak brzydki bishonen? ^^ |
_________________ Do it with Tanuki!
|
|
|
|
|
Ataru
|
Wysłany: 01-04-2005, 14:16
|
|
|
Razuri napisał/a: | Poza tym...Zauwazyliscie, ze nie ma czegos takiego jak brzydki bishonen? ^^ |
Bishounen - Japońskie słowo oznaczające pięknego młodzieńca. W czasach feudalnych wielu bishonen przebywało na dworach możnowładców, a ich stosunki z protektorem nierzadko miały podłoże homoseksualne(a fuj). Klasyczny bishonen poza dziewczęcą urodą, odznaczał się niezwykłą lojalnością i był gotów do najwyższych poświęceń na rzecz swojego pana. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 01-04-2005, 15:35
|
|
|
Cytat: | W czasach feudalnych wielu bishonen przebywało na dworach możnowładców, a ich stosunki z protektorem nierzadko miały podłoże homoseksualne(a fuj). Klasyczny bishonen poza dziewczęcą urodą, odznaczał się niezwykłą lojalnością i był gotów do najwyższych poświęceń na rzecz swojego pana. |
No i "fenomen" yaoi wyjaśniony. Nikt mi już nie będzie wciskał kitu, że yaoice to nowe podejście, odkrywanie nieznanych obszarów ludzkiej psychiki i tak dalej:]. To zwyczajne powielanie wzorców, które w Japonii były od wieków. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|