Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Który ładniejszy czyli bishe i inne mangowe postacie XD |
Wersja do druku |
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 19-04-2005, 23:17
|
|
|
Ba, jeszcze wcześniej. Nie powiecie mi, że bogowie zesłali Enkidu Gilgameszowi po to tylko, by go rozmową zabawiał?^^
Idealny bizonik... taki, który pod pozorami łagodności skrywa drugą, dziką twarz. Czyli Hisui z Wisha i Ma-chan z Kusatty i Teteiyus z Seimadena. Innymi słowy włoski blond, buzia aniołka ( dwaj nawet to wesja specjalna ze skrzydełkami) ale zdenerwowany, że zacytuję pewną reklamę "wie więcej, myśli szybciej, uderza mocniej". Naraz łagodną twarz przeszywa dziwny grymas i oponent zbiera się z ziemi. Jakże ślicznie wyglądają tak na wściekło.
Najładniejsza panna? Licząc czysta urodę to chyba Moemi z VGA. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 20-04-2005, 09:07
|
|
|
Cytat: | Ba, jeszcze wcześniej. Nie powiecie mi, że bogowie zesłali Enkidu Gilgameszowi po to tylko, by go rozmową zabawiał?^^ |
O ile pamiętam bogowie wysłali Enkidu, by powybijał Gilgameszowi zęby. Ani jeden, ani drugi nie pasuje do koncepcji Biszonena, bowiem obaj średnio do ludzi byli podobni, za to samym wyglądem mogli mrozić serca wrogów. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 20-04-2005, 09:15
|
|
|
To by średnio rozwiązało problem spania ze wszystkim, co się rusza, nie uważasz? Jeśłi był taki niepodobny do ludzi jak twierdzisz, to z wybitymi zębami byłby równie atrakcyjny.^^ Enkidu lepiej sie tym zajął. Może zresztą w tamtych pięknych czasach ideały piękna inne były. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-04-2005, 09:24
|
|
|
Ataru napisał/a: |
Bishounen - Japońskie słowo oznaczające pięknego młodzieńca. W czasach feudalnych wielu bishonen przebywało na dworach możnowładców, a ich stosunki z protektorem nierzadko miały podłoże homoseksualne(a fuj). Klasyczny bishonen poza dziewczęcą urodą, odznaczał się niezwykłą lojalnością i był gotów do najwyższych poświęceń na rzecz swojego pana. |
Od razu przyszło mi do głowy, że mieliśmy coś takiego u nas, mianowicie za czasów "króla" Henryka Walezego, który ściagnął z Francji tzw "pupilków" czyli cioty ubierające sie po kobiecemu, używające pudru, perfumów i ( o zgrozo ! ) grające w piłkę.
A co do bizonów, to w końcu ja, jako rasowy biszonen nie powinienem się tałatajstwa czepiać, jednak nie wiem, ile osób pamieta tu duże wybory "najprzystojniejszego" na starym forum Mangazynu. O dziwo, wygrał facet, któremu do bizona brakuje wszystkiego. |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 20-04-2005, 09:26
|
|
|
Który? Poza tym, może jednak "przystojny" to co innego niż "piękny". |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 20-04-2005, 09:30
|
|
|
Odświeżę pamięć:
Po podliczeniu głosów, wygrał Xellos, na 3 miejscu był Kamui a na 2 Alucard, Spike, Yuki i Kenshin XD.
EDIT: rąbnełam się, teraz dopiero znalazłam notkę... |
Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 20-04-2005, 12:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 20-04-2005, 09:46
|
|
|
O, a myślałam, ze jakiś zarośnięty paker 2x2 metry. Xellos wszak jest i nieduży i nie zarośnięty i ładniutki i z milutką buzią ( póki nie otworzy oczek) - wiele pań go kwalifikuje jako bishka. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-04-2005, 10:42
|
|
|
Okrągły kurdupel z szeroką gębą i krótkimi włosami - wręcz modelowy bizon, nieprawdaż ? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-04-2005, 10:51
|
|
|
Ale to by dowodziło, że jednak większość głosujących pań stawia na pierwszym miejscu osobowość... Xellosa trudno uznać za szczególnie przystojnego nawet porównując go tylko z innym panami ze Slayers, a ta seria ma umiarkowanie "bizonową" kreskę. O Kamuim się nie wypowiem, bo nie znam X, z obrazków to on śliczny, jak wszyscy u CLAMPa. Spike jest owszem, przystojny, ale to też zaprzeczenie "klasycznej" biszonenowatości. A Alucard z gęby był brzydki jak diabeł... Natomiast co do sztuki (again, nie mówię o nieznanym mi Kamui) są to postaci ciekawe, obdarzone silnym charakterem i - żeby było zabawniej - doceniane także przez sporą część męskiej widowni, jako udana postać właśnie.
Czyli na podstawie tej próby (rozumiem, że forum Mangazynu to niekoniecznie próba reprezentatywna) widać, że opinia Redvampire'a o tym, że panie wybierają narysowane androgyniczne męskie piękności, nie do końca jest słuszna. Popatrzeć może i lubią, ale już zagłosować na ulubionego... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-04-2005, 10:57
|
|
|
Cytat: | za czasów "króla" Henryka Walezego, który ściagnął z Francji tzw "pupilków" czyli cioty ubierające sie po kobiecemu, używające pudru, perfumów i ( o zgrozo ! ) grające w piłkę. |
Walezy był był na pewno transwestytą. Czy był homo -trwają spory. A jego towarzysze nazywali się ciekawiej niż pupile - pieszczoszki:P. Ale cóż, Francja to Francja, tam nawet załatwianie potrzeb do komnka w czasie balu uchodziło;>.
Cytat: | Okrągły kurdupel z szeroką gębą i krótkimi włosami - wręcz modelowy bizon, nieprawdaż ? |
Jeszcze tak z pół roku-rok temu ten post wszczął by wojnę. Na szczęście czasy są dziś spokojniejsze:P. Co nie znaczy, że nie masz racji:P.
[ Dodano: Sro 20 Kwi, 05 11:59 am ]
Cytat: | Natomiast co do sztuki (again, nie mówię o nieznanym mi Kamui) są to postaci ciekawe, obdarzone silnym charakterem i - żeby było zabawniej - doceniane także przez sporą część męskiej widowni, jako udana postać właśnie. |
Kamui był fajny na początku, bo był zimny drań. Ale szybko się z niego zrobiła totalna ofiara, gorsza od Shinjiego. Więc wyjątek potwierdzający regułę:P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 20-04-2005, 11:06
|
|
|
Cytat: | To by średnio rozwiązało problem spania ze wszystkim, co się rusza, nie uważasz? Jeśłi był taki niepodobny do ludzi jak twierdzisz, to z wybitymi zębami byłby równie atrakcyjny.^^ Enkidu lepiej sie tym zajął. Może zresztą w tamtych pięknych czasach ideały piękna inne były. |
Enkidu został posłany przez bogów, bo ich wkurzył Gilgamesh - to racja. Miał postać włochatego orka z zębiskami do sufitu, moc porównywalną z chłopcami z DB:Z i podobny intelekt oraz jedno zadanie: wypruć flaki z Gilgamesha i wszystkiego, co stanęłomu na drodze, co zapewne by się stało, gdyby Gilgamesh nie podesłał mu kapłanki, która w sposób dozwolony tylko od lat 18 ucywilizowała naszego potworka zamiejąc go w jedną z sympatyczniejszych postaci, jakie znam. Zabiegi te były średnio skuteczne, bowiem panowie zdemolowali połowę Uruku, nim uznali, że są sobie równi, dalsza walka nie ma sensu i powinni wspólnie gromić wrogów, a Gilgamesh owszem, uspokoi się.
Przyjaźń tych panów nie spodobała się zresztą bogom, którzy rozwścieczeni takim obrotem sytuacji podesłali jeszcze Boskiego Byka, by towarzystwo rozgonił...
Gilgamesha czytałem w kilku przekładach (niestety nie w oryginale, bowiem nie władam językami starozytnego Sumeru), ale w żadnym z nich nie potrafię doszukać się wątków homoseksualnych. Nawet Gilgamesh nie sprawia wrażenia perwersyjnego dewianta, którego trzeba zaspokoić, co raczej faceta, który nadużywał przywilejów płynących z jego stanowiska.
O Gilgameshu chętnie bym jeszcze porozmawiał, najlepiej na książkach. Bardzo dobra rzecz. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 20-04-2005, 11:08
|
|
|
Też. Jak wybiorę się do biblioteki po ten przekład który czytałam, by zacytowac stosowne fragmenty. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 20-04-2005, 12:37
|
|
|
Heh... znalazłam to moje podsumowanie XD:
Podsumowanie:
Tytuł niniejszego tematu brzmiał:"Najprzystojniejszy facet z anime ...".
W trakcie swojego istnienia uległ on nieznacznej ewolucji i objął także tzw. brzydsza płeć zarówno z anime jak i z mang, zahaczając także o gry komputerowe.
Wymieniono 209 facetów i jednego bezpłciowca (NATAKU), o preferencjach zarówno homo jak i hetero, bishonenów (w znaczeniu dosłownym: "ładny chłopiec"), i twardzieli z mroczna przeszłością, oraz tzw. normalnych i nieudaczników. Plus dwóch osobników z reala, którzy dostali po dwa głosy, tym samym wyprzedzając część mangoido-animowanych facetów i znaleźli się w 2-giej setce.
Po przeanalizowaniu dostępnych danych podaje wyniki.
Zaczynając od miejsca 10:
X. Fuma (X-1999), Tsuzuki (YnM), Tamahome (FY) - po 5 głosów
IX. Aya (Weis Kreuz), Trunks (Dragon Ball), Rei (Mars), Tasuki (Fushigi Yuugi), Kaoru Nagisa (NGE) - po 6 głosów
VIII. Heero (Gundam Wing) - 7 głosów
VII. Sasuke (Naruto) - 8 głosów
VI. Zelgadis Graywords (Slayers), Kiba (Wolfs Rain), Subaru Sumeragi (X-1999) - 9 głosów
V. Kira/Lucipher (Angel Sanctuary) - 10 głosów
IV. Van del Fanel (Vision of Escaflowne) - 11
III. Kamui Shiro (X-1999) - 12 głosów
II. Alucard (Hellsing), Spike (Cowboy Bebop), Kenshin (kenshin), Yuki Eiri (Gravitation) - 13 głosów
I na koniec, miejsce pierwsze
I. Xellos (Slayers) - 14
Tak to mnie więcej wyglądało... Rozrzut głosów był szalony - w zależności od tego, kto głosował (wliczjając także wszelki "IIIIII, KAWAIII!!")
W każdym razie, jak widać, w pierwszej trójce typowym, i jedynym, absolutnym bishounenem nacechowanym homoseksualnie jest Yuki Eiri z Gravitation... |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-04-2005, 13:15
|
|
|
A ten rysunek, który podsumowywał całe głosowanie masz gdzieś jeszcze może ? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-04-2005, 14:28
|
|
|
Cytat: | W każdym razie, jak widać, w pierwszej trójce typowym, i jedynym, absolutnym bishounenem nacechowanym homoseksualnie jest Yuki Eiri z Gravitation... |
A Kamuii Shiiro to pies? Przecież to 100% uke.
BTW proponuję przemianować to forum na Wszechbiblia yaoi bo widzę, że o niczym innym nie jesteśmy w stanie gadać_^_... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|