FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 20, 21, 22  Następny
  Czego najbardziej nie lubisz w anime?

Czego najbardziej nie lubisz w anime?
Pokemokony - czemu Japończyki nie potrafią rysować zwierząt?
16%
 16%  [ 60 ]
Bizony - zwiewne, piękne, seksowne... samce
9%
 9%  [ 34 ]
Kawaii Panienki - Kenji-kun hiiidooiii desuuu>.<!!! Nyu T.T...
10%
 10%  [ 36 ]
Engrish - All your base are belong to us!
7%
 7%  [ 28 ]
Wpływy Zachodu - Engiru kakkoi desu*___*!!! Zwłaszcza jak się pierzą!
5%
 5%  [ 19 ]
Gotikku - Mamo, nie umieraj! Ojcze, nie odchodź! Siostro, nie zostawiaj mnie! Fuma, łapy przy sobie!
19%
 19%  [ 69 ]
Haremówki - Uff, skończyłem. Pora iść do onsenu, dziewczyny na pewno jeszcze długo nie wrócą...
15%
 15%  [ 55 ]
Yaoi/yuri fanserwis - "Kończa waść, wstydu oszczędź" powiedział Kimicic, lekko się rumieniąc...
15%
 15%  [ 54 ]
Głosowań: 162
Wszystkich Głosów: 355

Wersja do druku
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-04-2006, 14:47   

Zegarmistrz napisał/a:
Grisznak napisał/a:
Uśmiałem się do łez, gdy dowiedziałem się, że ich zdaniem ostatni raz czarownicę na stosie spalono w Polsce pod koniec XVIII wieku.

Bo to prawda. Ostatni proces o czary zakończony stosem odbył się w Polsce, w XVIII wieku. Wywołało to zresztą ogromne poruszenie na dworach europejskich i było używane przez propagandę zaborców, jako symbol kulturowego zacofania Polski.

Proces ten odbył się w 1775 roku, w Doruchowie, niedaleko Ostrowa Wielkopolskiego. Sądzono 14 kobiet, 3 zmarły na torturach, 11 spalono.

Inny taki sam proces odbył się w tym samym okresie Lublinie, kobiete sfajczyli na przeciw sądu.

W Hiszpanii Inkwizycja hulała w najlepsze jeszcze do połowy XIX wieku. W niektóych co bardziej zacofanych stanach USA też się w to bawiono. Problem w tym, że to nasze nagłośniono, z racji zaborów.
Przejdź na dół
IT. Płeć:Kobieta
Ukochana żona orka

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 14-04-2006, 15:25   

Fetyszyzm Germański.... Ogladal ktoś Alchemista The Movie? Oj... To mnie BARDZO zabolało.

ale ogulnie do takich rozwiązań w anime nic nie mam. Myśmy zrobili Shoguna a trzeba powiedziec ze uważam ze oni mają prawo się za ten chłam msćić pokoleniowo.

Te Im ilne ke aono

Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.

Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
9838391
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 14-04-2006, 15:31   

Cytat:
W Hiszpanii Inkwizycja hulała w najlepsze jeszcze do połowy XIX wieku. W niektóych co bardziej zacofanych stanach USA też się w to bawiono. Problem w tym, że to nasze nagłośniono, z racji zaborów.

Mylisz się. Zacznijmy od tego, że Inkwizycja nie paliła za czary, tylko za herezję, a i to bardzo rzadko (a hiszpańska inkwizycja głównie za zdrade krola). Od pewnego momentu inkwizytorzy mieli wręcz zakaz sądzenia za czary.

W USA natomiast w tym okresie rownierz istniał zakaz skazywania za czary (choć odbywały się samosondy). Polskie przypadki natomiast odbywały się zgodnie z prawem, ktore nigdzie indziej już nie obowiązywało.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 14-04-2006, 16:10   

Ludoczkie. To offtop i to ciężki. Zeg załuż sobie temat nowy jak tak bardzo chcesz chcesz.

Te Im ilne ke aono

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
9838391
Nezumi Płeć:Mężczyzna
Wieczny i Nieskończony

PostWysłany: 07-05-2006, 10:44   

ja zaznaczyłem:
-bizony i haremówki - po prostu tego nie lubię
-yaoi/yuri fanserwis - jakiś czas temu zrobiła się moda na romanse homoseksualne i zarówno w filmach, jak i mandze/anime, tak samo i w opowiadaniach i fan fiction. niektóre wątki, szczególnie w fanfickach (a szczególnie potterowych - romans harry`ego z którymś z malfoyów? bzdura) są zupełnie pozbawione sensu i po prostu głupie. naprawdę denerwujące są takie "miłości"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tsunami Płeć:Kobieta

PostWysłany: 07-05-2006, 13:46   

Mój wybór padł na:
+ Kawaii panienki - jeśli taka dziewuszka ma jeszcze trochę rozumu, to nie powiem na nią złego słowa. Ale jeśli z założenia jest głupiutka, hałaśliwa i irytująco przesłodzona, to skazuje mnie na próbę cierpliwości.
+ Haremówki - ofiara losu plus stado mniej lub bardziej zaopatrzonych w charakter dziewcząt. Każda na inną okazję. Dno!
+ Tragiczna Przeszłość (ew. teraźniejszość) ™ - czyli podręcznik młodego męczennika. Dziwi mnie to, że twórcy muszą umieszczać swoich bohaterów w cieniu "bolesnych wspomnień". Czyżby uważali, iż dodają im w ten sposób atrakcyjności?[/i]
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7189608
Roth-chan Płeć:Kobieta

PostWysłany: 07-05-2006, 17:17   

Jak widze narazie tragiczna przeszlosc i haremowki prowadza 0.0 Ja tam nie przepradam za tymi haremowkami(chociaz wyjatkiem jest Love Hina), ale wydawalo mi sie ze faceci czesto lubia takie serie.
Ja zaznaczylam ęgilski w wykonaniu japończykow, bo to jest ZGROZA :D oraz tragiczne dziecinstwo, przeszlosc^^
Powrót do góry
Nezumi Płeć:Mężczyzna
Wieczny i Nieskończony

PostWysłany: 13-05-2006, 18:51   

Roth-chan napisał/a:
Ja tam nie przepradam za tymi haremowkami(chociaz wyjatkiem jest Love Hina), ale wydawalo mi sie ze faceci czesto lubia takie serie.

ale Love Hina to chyba nie harem, raczej ecchi.

Tsunami napisał/a:
Tragiczna Przeszłość (ew. teraźniejszość) ™ - czyli podręcznik młodego męczennika. Dziwi mnie to, że twórcy muszą umieszczać swoich bohaterów w cieniu "bolesnych wspomnień". Czyżby uważali, iż dodają im w ten sposób atrakcyjności?[/i]

Roth-chan napisał/a:
oraz tragiczne dziecinstwo, przeszlosc^^

a ja tam to lubię
Roth-chan napisał/a:
Ja zaznaczylam ęgilski w wykonaniu japończykow, bo to jest ZGROZA :D
to też lubię, pośmiać się można
Powrót do góry
Irian Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 13-05-2006, 19:11   

Jak nie harem - jest młody chłopak, ciamajda i nieudacznik, na którego bez wyraźnej przyczyny lecą wszystkie dziewczyny z okolicy, od gimnazjalistek po studentki? No jest. Mieszka z nimi? No mieszka. Maca po biustach i zagląda pod spódnice (chociażby i 'przypadkiem')? No maca.

Nie haremówka?

BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 13-05-2006, 19:52   

Angielski w japońskim wykonaniu nie jest zły - kiedyś widziałem szyldzik jakiegoś baru czy czegoś, a na szyldziku "Poo Pie" XD. A fakt, że z tego zjawiska pół świata boki zrywa, pozostaje faktem.

I jeszcze cytacik z Samurai Shodown 4 (pisownia oryginalna) - VICTOLY :P.

Powrót do góry Zobacz profil autora
korsarz Płeć:Mężczyzna
a taki jeden...

PostWysłany: 14-05-2006, 13:37   

Nie rozróżniają "r" od "l"... Kiedyś na jakiejś stronie (nie pamiętam na której) była z tego powodu dyskusja, jak się powinno wymawiać imię "Alucard" ;)
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-05-2006, 13:42   

W końcu nawet w polskim wydaniu Gunsmith Cats główna bohaterka nazywała się raz Larry a raz Rally, zaś jej antagonistka Goldie albo Gordy. Dżapański angielski niszczy...
Powrót do góry
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 14-05-2006, 14:25   

Ja toż lubieju. To Victoly to jeszcze mały pikuś. W zyciu nie zapomne jak Toya z Sakury mówił "Dziekuję" po angielsku. Jakby nie było napisiku to do siech pier bym nie wiedziala o coz mu biegać mogło. To brzmialo po prostu... Świetnie.

Na ten czas nie lubię w anime dłuzyn. Jak oni chcą z B+ tyle odcinków wycisnąć nie niszcząc serii to ja nie wiem.

Również na ten czas nienawidze mhoku który ma okrywac fabulę. Ludoczki. Anime to jeden wielki fanserwis nic nowego nikt nie wymyśli, byle by umiał stary pomysł tak podać żeby smaczne było a nie kręcić niewiadomo jak.

Te Im ilne ke aono

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
9838391
Maxia Płeć:Kobieta
Dark Star

PostWysłany: 14-05-2006, 14:48   

mnie najbardziej zdenerwowało co? Sailor Moon...jakos nigdy tego nie trawiłam...
a i jeszcze okrojona wersja Saint Seyia...

To anyone
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7748621
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 14-05-2006, 15:43   

Czyli nie lubisz Magicalsów i cenzury? Sailor Moon była znosna a do okrojonej wersji Saint Seyia przywykłam. Acz jeśli ktoś może wskazać miejsce gdzie mozna to nabyć w oryginale to ja chętnie...

Te Im ilne ke aono

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
9838391
Strona 13 z 22 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 20, 21, 22  Następny
Odpowiedz do tematu